Поставување F1 22 Холандија (Зандворт) (мокро и суво)

 Поставување F1 22 Холандија (Зандворт) (мокро и суво)

Edward Alvarado

Повторното воведување на Зандворт за сезоната Ф1 во 2021 година беше свеж воздух за љубителите на трките и возачите кои сакаат акција, поголем влог и поголем предизвик. Во 2021 година, Макс Верстапен победи на трката во возбудлива завршница со која стана победник на домашен терен.

Зандворт е долг 4.259 km и има 14 кривини. Тоа е возбудливо возење со многу возачи кои често го опишуваат како тобоган со остри кривини што бара брзи промени на брзината и насоката.

За да ви помогнеме да се натпреварувате на оваа патека, ја имаме најдобрата Ф1 поставување за холандскиот GP .

Комппонентите за поставување може да бидат незгодни за разбирање, но можете да дознаете повеќе за нив во целосниот водич за поставување F1 22.

Best F1 22 Netherlands (Zandvoort ) поставување

 • Front Wing Aero: 25
 • Rear Wing Aero: 30
 • DT On Gas: 50%
 • DT Off Gas: 50 %
 • Предна камера: -2,50
 • Задна камера: -2,00
 • Предна палка: 0,05
 • Заден прст: 0,20
 • Предна Суспензија: 6
 • Задна суспензија: 3
 • Предна шипка против превртување: 9
 • Задна шипка против превртување: 2
 • Предна висина на возење: 3
 • Висина на возење на задната страна: 6
 • Притисок на сопирачката: 100%
 • Пристрасност на предната сопирачка: 50%
 • Притисок на предната десна гума: 25 psi
 • Притисок на предната лева гума: 25 psi
 • Притисок на задната десна гума: 23 psi
 • Притисок на задната лева гума: 23 psi
 • Стратегија на гумата (25% трка): Мека-средна
 • Прозорец на пит (25% трка): 7-9 круга
 • Гориво (25%трка): +1,5 круга

Најдобро поставување на Ф1 22 Холандија (Зандворт) (мокро)

 • Аеро на предното крило: 40
 • Аеро задно крило: 50
 • DT при гас: 80%
 • DT исклучен гас: 50%
 • Предна камера: -2,50
 • Задна камера: -1,00
 • Предни прсти: 0,05
 • Заден прст: 0,20
 • Предна суспензија: 1
 • Задна суспензија: 1
 • Предна шипка против превртување: 1
 • Задна шипка против превртување: 5
 • Висина на предното возење: 2
 • Висина на задното возење: 7
 • Притисок на сопирачките: 100%
 • Пристрасност на предната сопирачка: 50%
 • Притисок на предната десна гума: 23,5 psi
 • Притисок на предната лева гума: 23,5 psi
 • Притисок на задната десна гума: 23 psi
 • Притисок на задната лева гума: 23 psi
 • Стратегија на пневматиците (25% трка): мек-среден
 • прозорец во пит (25% трка): 7-9 круг
 • Гориво (25% трка): +1,5 круга

Аеродинамика

Патот Зандворт има многу проточни делови, заоблени свиоци со многу заобленост и долга старт-целна права . Како резултат на тоа, потребни ви се повисоки нивоа на надолна сила за да ви даде предност во протечните делови на патеката во свиоците 4, 5 и 6 во сектор 1.

Во суви услови предните и задните крила се поставени на 25 и 30 . Тие не се толку високи како што би ги имале во Монако или Сингапур, бидејќи има можности за претекнување на крајот на долгиот старт-цел директно поради првата ДРС зона која се упатува во аголот на Тарзан (Т1). Бидејќи аголот на Хугенхолцбохт е затрупан, можете да носите многу поголема брзина од васби било на која било конвенционална фиба.

Во влажни , крилата се свртени до 40 и 50 назад за да се максимизира времето на кругот во течните и извртени делови на патеката, особено последните делови од Сектор 1 и Сектор 2.

Пренос

Диференцијалот за вклучен и исклучен гас е поставен на 50% колку што сакате подобро свиткување во агол и стабилност на сметка на малку влечење. Сепак, би можеле малку да го зголемите диференцијалот при гас ако ви треба поголема влечна сила во влечните зони надвор од свиоците на Hugenholtz (T3) и Renault (T8).

Во мокро , зголемете го диференцијалот при гас на 80% за да го помогнете влечењето надвор од свиоците бидејќи зафатот е веќе прилично низок. Исклучувањето на гасот останува на 50% за да се осигура дека свртувањето во аголот не е загрозено.

Геометрија на суспензијата

Предната камера е поставена на -2,50 за максимално држење при вртење, правејќи го автомобилот поодговорен. Задниот дел е поставен на -2,00 така што задните гуми се зачувани, но сепак обезбедуваат добар стисок во кривините на Тарзан (Т1), Кумхобохт (Т12) и Арие (Т13). Во влажно , задната комора е намалена на -1,00 за да се максимизира брзината на права линија.

Зголемувањето на негативната завртеност ќе го подобри латералниот зафат и ќе помогне во справувањето со заобленото аглите. Нема да изгубите многу време во правците и надвор од влечните зони, бидејќи компромисот за зголемениот зафат во свиоци ќеподобрување на времето на круг.

Предниот и задниот палец се 0,05 и 0,20 што ќе му даде на болидот добра стабилност околу патеката. Овие вредности остануваат исти за влажни услови.

Суспензија

Чувајте ја предната суспензија на 6 и 3 за задната страна. На шипките против превртување се поставени на 9 (напред) и 2 (задни) . Ако чувствувате дека автомобилот се подуправува малку повеќе отколку што сакате, зголемете го задниот ARB во чекори за една точка додека не се чувствувате удобно со стабилноста на автомобилот. Внимавајте на незгодните свиоци Шеивлак (Т6) и Марлборо (Т7), бидејќи лесно може да го изгубите задниот дел.

Во мокро , одржувајте ја суспензијата мека и поставете ја предна и задна суспензија до 1 . Предниот и задниот ARB треба да се постават на 1 и 5 . Ова ќе помогне да се компензираат повисоките агли на крилата и да се дозволи автомобилот малку повеќе да се потпира на пневматиците низ тешките свиоци.

Висината на возењето, во суви услови, е поставена на 3 и 6 за да му помогнете на автомобилот да ги нападне рабниците од свиоците 3, 7 и шиканата на свиоците 10 и 11. Во влажно , предната висина на возење е поставена на 2, а задната е 7.

Сопирачки

Притисокот на сопирачките останува максимално ( 100% ). Максималниот притисок на сопирачките ќе помогне при блокирање при тешки агли на сопирање како што се Audi S Bocht (T11) по зоната DRS . Одржувањето на пристрасноста на сопирачките на 50% исто така ќе ги минимизира шансите да го уништите вашиотгуми.

Поставувањето е исто за влажни услови.

Гумите

Притисокот во гумите игра важна улога во одредувањето на максималното држење. На суво, предниот и задниот притисок се на 25 psi и 23 psi . Притисокот на задните гуми е малку помал за да му се даде на болидот подобра влечна сила бидејќи лесно може да го изгубите задниот дел на Hunserug (T4), Rob Slotemaker Bocht (T5) и Sheivlak (T6). Притисокот во гумите е висок за да се подобри брзината на права линија во Секторот 2 и 3.

Во мокро , притисокот во гумите се намалува. Поставете го предниот дел на 23,5 psi и задниот дел на 23 psi . Ова ќе обезбеди поголема контактна лепенка на предните делови и ќе ви даде подобар стисок.

Прозорец на пит (25% трка)

Зандворт не е многу убиствен гуми. Заедно со фактот дека истрошеноста на гумите не е голема грижа на 25% трки, можете да започнете со меки гуми. Застанување во кругот 7-9 и потоа одите на медиумот треба да го даде најдоброто вкупно време на кругот.

Стратегијата за гориво (25% трка)

+1,5 на горивото треба да обезбеди да ја завршите трката удобно без да се грижите. Автомобилот ќе станува полесен додека согорувате гориво.

Исто така види: ФИФА 22 Wonderkids: Најдобри млади централни играчи од средниот ред (CM) за најавување во режим на кариера

Патот Зандворт е предизвикувачка патека за возачите. Може да станете подобри со следење на поставката за F1 22 Холандија погоре.

Барате повеќе поставки за F1 22?

F1 22: Поставување бања (Белгија) (влажно и суво )

F1 22: Поставување Силверстоун (Британија) (мокро иСува)

F1 22: Поставување Јапонија (Сузука) (влажен и сув круг)

Исто така види: Топ 5 најдобро купени лаптопи за игри: Ослободете го врвното искуство за играње!

F1 22: Поставување САД (Остин) (влажен и сув круг)

F1 22 Поставување Сингапур (Марина Беј) (влажно и суво)

F1 22: Поставување на Абу Даби (Јас Марина) (влажно и суво)

F1 22: Бразил (Интерлагос) Поставување (влажно и суво Крт ) Поставување (мокро и суво)

F1 22: Монца (Италија) Поставување (влажно и суво)

F1 22: Поставување Австралија (Мелбурн) (влажно и суво)

Ф1 22: Поставување на Имола (Емилија Ромања) (мокро и суво)

Ф1 22: Поставување на Бахреин (мокро и суво)

Ф1 22: Поставување на Монако (мокро и суво)

Ф1 22: Баку (Азербејџан) Поставување (мокро и суво)

Ф1 22: Поставување Австрија (мокро и суво)

Ф1 22: Шпанија (Барселона) Поставување (мокро и суво )

F1 22: Франција (Пол Рикар) Поставување (влажно и суво)

F1 22: Поставување Канада (влажно и суво)

Ф1 22 Водич за поставување и поставки објаснети : Сè што треба да знаете за диференцијали, долуна сила, сопирачки и повеќе

Edward Alvarado

Едвард Алварадо е искусен ентузијаст за игри и брилијантен ум зад прославениот блог на Outsider Gaming. Со ненаситна страст за видео игрите што опфаќа неколку децении, Едвард го посвети својот живот на истражување на огромниот и постојано развивачки свет на игрите.Откако порасна со контролер во раката, Едвард разви експертско разбирање за различни жанрови на игри, од стрелци преполни со акција до извонредни авантури со играње улоги. Неговото длабоко знаење и експертиза блескаат во неговите добро истражени статии и критики, обезбедувајќи им на читателите вредни увиди и мислења за најновите трендови на игри.Исклучителните вештини за пишување и аналитичкиот пристап на Едвард му овозможуваат да ги пренесе сложените концепти за игри на јасен и концизен начин. Неговите стручно изработени водичи за гејмери ​​станаа суштински придружници за играчите кои сакаат да ги освојат најпредизвикувачките нивоа или да ги откријат тајните на скриените богатства.Како посветен гејмер со непоколеблива посветеност на своите читатели, Едвард се гордее што останува пред кривата. Тој неуморно го пребарува универзумот на игри, држејќи го прстот на пулсот на вестите од индустријата. Outsider Gaming стана доверлив извор за најновите вести за игри, осигурувајќи дека ентузијастите се секогаш во тек со најзначајните изданија, ажурирања и контроверзи.Надвор од неговите дигитални авантури, Едвард ужива да се потопува во себеенергичната гејмерска заедница. Тој активно се занимава со колеги гејмери, поттикнувајќи чувство на другарство и поттикнувајќи живи дискусии. Преку својот блог, Едвард има за цел да ги поврзе гејмерите од сите сфери на животот, создавајќи инклузивен простор за споделување искуства, совети и взаемна љубов кон сите нешта на игрите.Со привлечна комбинација на стручност, страст и непоколеблива посветеност на својот занает, Едвард Алварадо се зацврсти како почитуван глас во индустријата за игри. Без разлика дали сте обичен гејмер кој бара сигурни критики или страствен играч кој бара инсајдерски знаења, Outsider Gaming е вашата крајна дестинација за секакви игри, предводени од остроумниот и талентиран Едвард Алварадо.