Покемон Скарлет & засилувач; Виолетова: Најдобар Палден Покемон од DarkType

 Покемон Скарлет & засилувач; Виолетова: Најдобар Палден Покемон од DarkType

Edward Alvarado

Воведени во Generation II за борба против моќта на Psychic-type Pokémon, Dark-type Pokémon станаа потпора кај многу омилени обожаватели, вклучувајќи ги Umbreon и псевдо-легендарните Pokémon Tyranitar и Hydreigon. Во Покемон Скарлет & засилувач; Виолетова, беа претставени неколку нови Покемони од темен тип, вклучително и нова еволуција за веќе постоечка еволутивна линија.

Покемоните од темниот тип генерално се истакнуваат во нападот со цврста одбрана. Многу напади од темен тип предизвикуваат ефекти, како што се треперење од залак или намалување на одбраната од крцкање. Темниот тип може да претставува солиден додаток на вашиот тим.

Исто така, проверете: Pokemon Scarlet & засилувач; Виолетова Најдобрите нормални типови на Палдеа

Најдобриот Палден Покемон од темен тип во Скарлет & засилувач; Виолетова

Подолу, ќе ги најдете најдобрите Paldean Dark Pokémon рангирани според нивната основна статистика вкупно (BST). Ова е акумулација на шесте атрибути во Покемон: ХП, напад, одбрана, специјален напад, специјална одбрана и брзина . Секој Покемон наведен подолу има најмалку 450 BST. Имајте предвид дека сите Покемони од мрачен тип имаат имунитет на Psychic .

Списокот нема да вклучува легендарни, митски или парадоксни покемони . Сите четири легендарни Покемони со цртичка од 570 BST - Чиен-Пао (Темно и мраз), Чи-Ју (Темно и самовила), Тинг-Лу (Темно и земја) и Во-Чиен (Темно и трева) - се од темен тип, но нема да биде на списокот.

Кликнете на врските за најдобриот тип на трева,најдобар Fire-тип и најдобар Paldean Pokémon од типот на вода.

1. Kingambit (Dark and Steel) – 550 BST

Не е непознат за овие списоци, Kingambit е еден од најсилните нелегендарни, митски или парадоксни покемони во Палдеа. Темниот и челичен тип го има она што на почетокот може да изгледа како незгодна еволуција бидејќи мора да го опремите вашиот Бишар со гребен на водач, а потоа да победите тројца Бишарпа кои исто така го држат предметот . Бидејќи Pawinard еволуира во Bisharp на ниво 52, тоа е најрано што можете да го достигнете Kingambit.

Како темен и челичен тип, Kingambit е физички силен Покемон. Има 135 напад, 120 одбрана и 100 КС. Сепак, иако Специјалниот напад е за почит на 85, истото не може да се каже за 60 специјални напади и 50 брзини. За среќа, ќе имате многу физички напади и доволно одбрана за да удрите и да го онесвестите противникот без мала грижа.

Поради пишувањето, Kingambit има слабости на Земјата и Оган со двојна слабост до Борба. Сепак, Kingambit е редок покемон со два имунитети со имунитети на Poison и Psychic .

Исто така види: Режим на кариера на ФИФА 23: Најдобри млади централни играчи од средниот ред (CM) за потпишување

2. Meowscarada (Трева и темно) – 530 BST

Друго познато име за овие списоци, Meowscarada е последната еволуција на стартерот Sprigatito од типот на трева. Нивото 16 ја активира неговата еволуција во Флорагато, а нивото 36 во Меовскарада (сите почетници еволуираат на тие нивоа). Meowscarada е најбрзата одстартери со 123 Брзина за спарување со 110 Attack, што го прави брз и моќен. Неговите други атрибути се пристојни со 81 специјален напад, 76 КС и 70 одбрана и специјална одбрана.

Meowscarada има седум слабости , а една од нив е двојна слабост. Има слабости на Борба, Летање, Оган, Самовила, Мраз и Отров, со двојна слабост на бубачката . Sprigatito-Floragato-Meowscarada е дефинитивно стартната линија за предизвик.

3. Mabostiff (Dark) – 505 BST

Кучешкиот Mabostiff е единствениот чист покемон од темен тип на оваа листа. Се развива на ниво 30 од Maschiff, во основа кутре верзија на конечната еволуција. Mabostiff е исто така последниот Paldean Dark-type кој има над 500 BST. Иако можеби не изгледа, Mabostiff е пристојно брз со 85 брзини, но пакува 120 напад и 90 одбрана. Додека неговите 60 специјални напади и 70 специјална одбрана се ниски, тој има 80 КС. За среќа, бидејќи повеќето напади на кои покемоните од темниот тип се слаби се физички, 90 Defense игра повеќе од 70 Special Defense.

Како чист мрачен тип, Mabostiff има слабости во Fighting, Bug , и Самовила со имунитет на психички .

4. Bombirdier (Flying and Dark) – 485 BST

Еден од неколкуте нови птичји Покемони претставени во Scarlet & засилувач; Violet, Bombirdier е покемон кој не се развива и се базира на бел штрк и приказната за штркот што раѓа бебиња.Ова е помогнато од Bombirdier што фрла предмети наместо да напаѓа, речиси како нападот на Delbird's Present.

Штркот е прилично добро заоблен со 103 Attack, 85 Defense and Special Defense, 82 Speed, 70 HP и ниски 60 Специјален напад. Барем истото ќе го помине против физички и специјални напади со идентични оцени. Како летечки и темен тип, Bombirdier има слабости на Rock, Electric, Ice и Fairy . Додека беше Flying-type ја врати штетата од Fighting и Bug на нормална штета, ги додаде слабостите на Rock, Electric и Ice кои имаат тенденција да имаат посилни Pokémon.

Исто така види: F1 22: Водич за поставување Шпанија (Барселона) (мокро и суво)

5. Lokix (Bug and Dark) – 450 BST

Lokix, како Kingambit, има уникатна комбинација на типови како единствен Покемон што е од типот на бубачки и темен. Неговиот дизајн е речиси како оној на ликот на Transformers или, поточно, на Beast Wars. Lokix е прилично брз и моќен со 102 напад и 92 брзина. Иако неговите 78 одбрана и 71 КС се пристојни, тоа е прилично безначајно кога станува збор за специјалните одделенија со 55 специјална одбрана и 52 специјални напади.

Lokix ги држи вторите најслаби страни на листата по Meowscarada. Има слабости на Flying, Rock, Bug, Fire и Fairy. Слабоста на Fighting е вратена на нормална штета благодарение на пишувањето бубачки.

Сега го знаете најдобриот Dark-type Paldean Покемон во Скарлет & засилувач; Виолетова. Што ќе додадете во вашиот тим?

Исто такапроверка: Одг Скарлет & засилувач; Виолетова Најдобри видови на палдеанска трева

Edward Alvarado

Едвард Алварадо е искусен ентузијаст за игри и брилијантен ум зад прославениот блог на Outsider Gaming. Со ненаситна страст за видео игрите што опфаќа неколку децении, Едвард го посвети својот живот на истражување на огромниот и постојано развивачки свет на игрите.Откако порасна со контролер во раката, Едвард разви експертско разбирање за различни жанрови на игри, од стрелци преполни со акција до извонредни авантури со играње улоги. Неговото длабоко знаење и експертиза блескаат во неговите добро истражени статии и критики, обезбедувајќи им на читателите вредни увиди и мислења за најновите трендови на игри.Исклучителните вештини за пишување и аналитичкиот пристап на Едвард му овозможуваат да ги пренесе сложените концепти за игри на јасен и концизен начин. Неговите стручно изработени водичи за гејмери ​​станаа суштински придружници за играчите кои сакаат да ги освојат најпредизвикувачките нивоа или да ги откријат тајните на скриените богатства.Како посветен гејмер со непоколеблива посветеност на своите читатели, Едвард се гордее што останува пред кривата. Тој неуморно го пребарува универзумот на игри, држејќи го прстот на пулсот на вестите од индустријата. Outsider Gaming стана доверлив извор за најновите вести за игри, осигурувајќи дека ентузијастите се секогаш во тек со најзначајните изданија, ажурирања и контроверзи.Надвор од неговите дигитални авантури, Едвард ужива да се потопува во себеенергичната гејмерска заедница. Тој активно се занимава со колеги гејмери, поттикнувајќи чувство на другарство и поттикнувајќи живи дискусии. Преку својот блог, Едвард има за цел да ги поврзе гејмерите од сите сфери на животот, создавајќи инклузивен простор за споделување искуства, совети и взаемна љубов кон сите нешта на игрите.Со привлечна комбинација на стручност, страст и непоколеблива посветеност на својот занает, Едвард Алварадо се зацврсти како почитуван глас во индустријата за игри. Без разлика дали сте обичен гејмер кој бара сигурни критики или страствен играч кој бара инсајдерски знаења, Outsider Gaming е вашата крајна дестинација за секакви игри, предводени од остроумниот и талентиран Едвард Алварадо.