F1 22 Imola Setup: Emilia Romagna Udhëzues i lagësht dhe i thatë

 F1 22 Imola Setup: Emilia Romagna Udhëzues i lagësht dhe i thatë

Edward Alvarado

Vitin e kaluar Imola bëri paraqitjen e saj të parë në një lojë F1 që kur versioni klasik i saj u përfshi në F1 2013. Ashtu si Portimão, Imola është një kënaqësi absolute për të vozitur në F1 22 dhe është padyshim një nga qarqet më emocionuese në e gjithë loja. Për t'ju ndihmuar ta kuptoni atë, këtu është udhëzuesi ynë i konfigurimit për këtë pjesë magjepsëse.

Për të mësuar më shumë rreth çdo komponenti të konfigurimit F1, shikoni udhëzuesin e plotë të konfigurimeve F1 22.

Këto janë cilësimet e rekomanduara për konfigurimet më të mira të xhiros së lagësht dhe të thatë për qarkun Imola.

Konfigurimi më i mirë F1 22 Imola (Emilia Romagna)

Përdorni këto cilësimet e makinës për konfigurimin më të mirë në Imola:

 • Front Wing Aero: 24
 • Rear Wing Aero: 28
 • DT On Throttle: 85%
 • DT Off Gmbs: 54%
 • Kamberja e përparme: -2,50
 • Gambja e pasme: -2,00
 • Gati i përparmë: 0,05
 • Gati i pasmë: 0,20
 • Azullimi i përparmë: 9
 • Azullimi i pasmë: 2
 • Shilli kundër rrotullimit të përparmë: 9
 • Shilla kundër rrotullimit të pasmë: 1
 • Lartësia e lëvizjes së përparme: 3
 • Lartësia e lëvizjes së pasme: 5
 • Presioni i frenimit: 100%
 • Ndërhyrja e frenave të përparme: 55%
 • Goma e përparme djathtas Presioni: 25 psi
 • Presioni i gomës së përparme majtas: 25 psi
 • Presioni i gomës së pasme djathtas: 23 psi
 • Presioni i gomës së pasme majtas: 23 psi
 • Goma Strategjia (25% garë): Soft-Medium
 • Dritarja e gropës (25% garë): 5-8 xhiro
 • Karburanti (25% garë): +1,2 xhiro

Konfigurimi më i mirë F1 22 Imola (Emilia Romagna) (i lagësht)

 • Front Wing Aero:26
 • Aero i krahut të pasmë: 35
 • DT me mbytje: 78%
 • DT Mbytje e mbytjes: 60%
 • Kamberja e përparme: -2,80
 • Kamberja e pasme: -1,50
 • Gumbët e përparme: 0,08
 • Gati i pasmë: 0,44
 • Azullimi i përparmë: 1
 • Azulimi i pasmë: 7
 • Shiri kundër rrotullimit të përparmë: 10
 • Shifi kundër rrotullimit të pasmë: 1
 • Lartësia e kalimit përpara: 3
 • Lartësia e lëvizjes së pasme: 4
 • <8 8>Presioni i frenave: 100%
 • Presioni i frenave të përparme: 50%
 • Presioni i gomës së përparme djathtas: 24,2 psi
 • Presioni i gomës përpara majtas: 24,2 psi
 • Presioni i gomave të pasme djathtas: 22,2 psi
 • Presioni i gomës së pasme majtas: 22,2 psi
 • Strategjia e gomave (25% garë): Soft-Medium
 • Dritarja e gropës (25% garë ): 5-8 xhiro
 • Karburanti (25% garë): +1,2 xhiro

Këto janë sugjerimet tona për të krijuar një strukturë optimale për Emilia Romagna GP.

Konfigurimi i aerodinamikës

Ne shtojmë një prekje më shumë forcë poshtëruese dhe lartësi udhëtimi për ta bërë këtë një konfigurim të forcës së poshtme mesatare-të lartë, të përshtatshme në mënyrë ideale për pistën Imola. Krahasuar me pista si Portimão, Imola ka nevojë për pak më shumë në krahun e përparmë në të thatë dhe krahun e përparmë dhe të pasëm në lagësht. Pista kërkon një makinë me nivele të mira të forcës së kundërt, me kuajfuqinë tuaj që vjen vetëm për të luajtur përgjatë fillimit/mbarimit të gjatë drejt. Megjithatë, ka shumë shikanë dhe kënde të shpejta rreth qarkut.

Konfigurimi i transmisionit

Ne jemi hapur me mbytje dhe kemi një konfigurim relativisht neutral jashtë mbytjes. Për të lagurin, ne kemi hapur mbytetduke vendosur pak më shumë për të lejuar pak më pak tërheqje në kushtet e rrëshqitshme. Ndoshta sektori më i vështirë në të lagësht është i pari, me atë që është mjaft e lehtë të shkosh në chicanes Tamburello dhe Villeneuve, dhe siç tregoi Lewis Hamilton në 2021, karfica e flokëve Tosa është po aq sfiduese në lagësht.

Konfigurimi i gjeometrisë së pezullimit

Nuk dëshironi ta teproni me cilësimet e kamerës në Imola, por pista nuk është aspak afër vrasësit të gomave që janë gjurmët si Silverstone ose Spanja. Gara e jetës reale 2020 ishte një çështje me një ndalesë, ndërsa edicioni i 2021 i garës ishte një thriller i lagësht/e thatë. Megjithatë, në tërësi, Imola nuk po ndëshkon shumë për gomat.

Stabiliteti i përparmë është gjithashtu thelbësor në këtë pistë, me disa nga ndryshimet e shpejta të drejtimit që e bëjnë të rëndësishme rrotullimin e bukur të makinës nëpër qoshe . Kjo pistë është ajo ku keni nevojë për një makinë të pajtueshme dhe të përgjegjshme. Sigurisht që mund të largoheni me pak më shumë gishtin e pasmë dhe të përparmë, dhe stabiliteti i makinës duhet të jetë ende mjaft i mirë dhe mjaft i fortë sa nuk do të duhet të shqetësoheni. Ndërkohë që mund t'i vishni kufijtë në Imola, ato mund të jenë mjaft ndëshkuese nëse e keni pak gabim, prandaj kini kujdes me këtë.

Konfigurimi i pezullimit

Ne kemi kërkuar disa cilësime mjaft të forta në pezullimi i përparmë dhe shiriti i përparmë kundër rrotullimit. Ne e kemi mbajtur lartësinë e lëvizjes së përparme dhe të pasme afër neutralit. Megjithatë, duke pasur parasysh natyrën e borduravedhe sa në mënyrë agresive mund t'i merrni ato, ne kemi rregulluar pak lartësinë e lëvizjes në pjesën e pasme të makinës në lagësht dhe të thatë për të dhënë pak më shumë hapësirë. Kjo do t'ju ndihmojë gjithashtu të mbani nën kontroll makinën nëse kaloni aksidentalisht bordurat e sallamit të verdhë.

Konfigurimi i frenave

Ne kemi përdorur presionin e frenimit 100% dhe paragjykimin e frenave 50% konfigurim për të lagësht dhe të thatë. Ndihmon për të shmangur çështjen e bllokimeve, një nga çështjet kryesore që do të hasni në lojë, duke ju dhënë gjithashtu kontroll të mjaftueshëm kur konkurroni.

Konfigurimi i gomave

Përsëri , ne kemi mbajtur presionin e gomave të këndshme dhe të larta për Imola. Shpejtësia e vijës së drejtë nuk është jetike, por çdo rritje që mund të zbrisni në fillim/mbarim drejt do të jetë thelbësore sepse ajo pjesë e pistës - dhe në kthesën e parë - është përfundimisht vendi ku do të ndodhin shumica e parakalimeve. Në vend të kësaj, të gjitha cilësimet e tjera në makinë duhet të ndihmojnë për të mbajtur gomat mirë në kontroll.

Shiko gjithashtu: Pesë avatarë të adhurueshëm të djemve Roblox për të zbukuruar botën tuaj virtuale

Kodemasters kanë bërë një punë të mrekullueshme për të sjellë në jetë këtë qark dhe është shumë mirë të shohësh Imola përsëri në një bashkëkohore Lojë e Formula 1.

A keni konfigurimin tuaj të Çmimit të Madh të Emilia Romagna? Ndani atë me ne në komentet më poshtë!

Shiko gjithashtu: Top 5 TV më të mirë për lojëra: Zhbllokoni përvojën përfundimtare të lojërave!

Po kërkoni për konfigurimet e F1 22?

F1 22: Udhëzuesi i konfigurimit të Spa (Belgjikë) (I lagësht dhe i thatë)

F1 22: Udhëzuesi i konfigurimit të Japonisë (Suzuka) (xhiro i lagësht dhe i thatë)

F1 22: Udhëzuesi i konfigurimit të SHBA (Austin) (xhiro i lagësht dhe i thatë)

F122 Udhëzuesi i konfigurimit të Singaporit (Marina Bay) (I lagësht dhe i thatë)

F1 22: Udhëzuesi i konfigurimit të Abu Dhabi (Yas Marina) (I lagësht dhe i thatë)

F1 22: Brazil (Interlagos) Udhëzuesi i konfigurimit (Xhiro i lagësht dhe i thatë)

F1 22: Udhëzuesi i konfigurimit të Hungarisë (Hungaroring) (I lagësht dhe i thatë)

F1 22: Udhëzuesi i konfigurimit të Meksikës (I lagësht dhe i thatë)

F1 22: Udhëzuesi i konfigurimit të Jeddah (Arabia Saudite) (I lagësht dhe i thatë)

F1 22: Udhëzuesi i konfigurimit të Monza (Itali) (I lagësht dhe i thatë)

F1 22: Udhëzuesi i konfigurimit të Australisë (Melburn) ( I lagësht dhe i thatë)

F1 22: Udhëzuesi i konfigurimit të Bahreinit (I lagësht dhe i thatë)

F1 22: Udhëzuesi i konfigurimit të Monakos (i lagësht dhe i thatë)

F1 22: Baku (Azerbajxhan ) Udhëzuesi i konfigurimit (I lagësht dhe i thatë)

F1 22: Udhëzuesi i konfigurimit të Austrisë (i lagësht dhe i thatë)

F1 22: Udhëzuesi i konfigurimit të Spanjës (Barcelona) (I lagësht dhe i thatë)

F1 22: Udhëzuesi i konfigurimit të Francës (Paul Ricard) (I lagësht dhe i thatë)

F1 22: Udhëzuesi i konfigurimit të Kanadasë (i lagësht dhe i thatë)

F1 22 konfigurimet dhe cilësimet e lojës Shpjeguar: Gjithçka që ju nevojitet Dije rreth diferencialeve, forcës së përmbysjes, frenave dhe më shumë

Edward Alvarado

Edward Alvarado është një entuziast me përvojë lojërash dhe mendja e shkëlqyer që qëndron pas blogut të famshëm të Outsider Gaming. Me një pasion të pashuar për videolojërat që përfshin disa dekada, Edward i ka kushtuar jetën e tij eksplorimit të botës së madhe dhe gjithnjë në zhvillim të lojërave.Pasi u rrit me një kontrollues në dorë, Edward zhvilloi një kuptim ekspert të zhanreve të ndryshme të lojërave, nga revole të mbushura me aksion deri tek aventurat zhytëse me role. Njohuritë dhe ekspertiza e tij e thellë shkëlqejnë në artikujt dhe rishikimet e tij të hulumtuara mirë, duke u ofruar lexuesve njohuri dhe opinione të vlefshme mbi tendencat më të fundit të lojërave.Shkathtësitë e jashtëzakonshme të shkrimit dhe qasja analitike e Eduardit e lejojnë atë të përcjellë konceptet komplekse të lojërave në një mënyrë të qartë dhe koncize. Udhëzuesit e tij të lojtarëve të krijuar me mjeshtëri janë bërë shoqërues thelbësorë për lojtarët që kërkojnë të pushtojnë nivelet më sfiduese ose të zbulojnë sekretet e thesareve të fshehura.Si një lojtar i përkushtuar me një përkushtim të palëkundur ndaj lexuesve të tij, Edward krenohet që qëndron përpara kurbës. Ai pastron pa u lodhur universin e lojërave, duke e mbajtur gishtin në pulsin e lajmeve të industrisë. Outsider Gaming është bërë një burim i besueshëm për lajmet më të fundit të lojërave, duke siguruar që entuziastët të jenë gjithmonë të përditësuar me publikimet, përditësimet dhe polemikat më të rëndësishme.Jashtë aventurave të tij dixhitale, Edward kënaqet duke u zhytur në tëkomuniteti i gjallë i lojërave. Ai angazhohet në mënyrë aktive me lojtarë të tjerë, duke nxitur një ndjenjë shoqërie dhe duke inkurajuar diskutime të gjalla. Nëpërmjet blogut të tij, Edward synon të lidhë lojtarë nga të gjitha sferat e jetës, duke krijuar një hapësirë ​​gjithëpërfshirëse për shkëmbimin e përvojave, këshillave dhe një dashuri të ndërsjellë për të gjitha gjërat e lojërave.Me një kombinim bindës të ekspertizës, pasionit dhe një përkushtimi të palëkundur për zanatin e tij, Edward Alvarado e ka forcuar veten si një zë i respektuar në industrinë e lojrave. Pavarësisht nëse jeni një lojtar i rastësishëm që kërkon komente të besueshme ose një lojtar i zjarrtë që kërkon njohuri të brendshme, Outsider Gaming është destinacioni juaj përfundimtar për të gjitha gjërat e lojërave, të udhëhequr nga Edward Alvarado i zgjuar dhe i talentuar.