Këshilla për të shtënat NBA 2K22: Si të gjuani më mirë në 2K22

 Këshilla për të shtënat NBA 2K22: Si të gjuani më mirë në 2K22

Edward Alvarado

Gjuajtja në NBA 2K22 është e ndryshme në krahasim me vitet e mëparshme. Matësi i gjuajtjes ka ndryshuar dhe koha e kërcyesve është e ndryshme për çdo lojtar tani.

Fatmirësisht, NBA 2K ka ruajtur disa nga komponentët kryesorë të gjuajtjes këtë vit, të cilat favorizojnë shumë gjuajtësit me tre pikë ndërsa penalizojnë goditjet e vështira .

Këtu është një përmbledhje e këshillave kryesore të shkrepjes 2K22 që mund t'ju ndihmojnë të shkrepni më mirë.

Si të shkrepni në 2K22

Për të shkrepur në 2K22, shtypni & mbajeni Square dhe lëshojeni në PlayStation ose shtypni & mbajeni Y dhe më pas lëshojeni në Xbox. Ju dëshironi të matni kohën e gjuajtjes tuaj duke mbushur njehsorin tuaj në pikën e zezë në krye të matësit të gjuajtjes. Nëse lëshoni saktësisht në pikën e zezë, matësi juaj do të ndizet jeshile që tregon një goditje të përsosur.

1. Gjeni një metodë gjuajtjeje – këshilla për të shtënat 2K22

Kur luani NBA 2K22, zgjidhni një metoda e gjuajtjes që i përshtatet stilit tuaj është një nga hapat e parë vendimtar që duhet të marrin parasysh të gjithë lojtarët.

Një nga ndryshimet më të mëdha në NBA 2K22 është sistemi i rinovuar i gjuajtjes, veçanërisht mekanizmat e rinj të përfshirë me Shot Stick.

Veçoritë e rinovuara të gjuajtjes jo vetëm që zgjerojnë hendekun e aftësive midis lojtarëve, por gjithashtu u japin lojtarëve më shumë kontroll se kurrë mbi goditjet e tyre kërcuese. Lojtarët kanë ende opsionin për të përdorur mënyrën tradicionale të gjuajtjes, thjesht duke shtypur butonin e gjuajtjes (katror ose X).

Si të gjitha gjuajtjetmetodat kanë të mirat dhe të këqijat e tyre dhe mund të kërkojnë kohë për t'u mësuar, këtu është një përmbledhje bazë e secilës metodë të qitjes për t'ju ndihmuar të vendosni se çfarë është më e mira për ju.

Shot Stick Synimi është mekaniku më i avancuar i të shtënave në Loja. Është më i vështiri për t'u ekzekutuar, por gjithashtu ofron rritjen më të madhe të të shtënave.

Mund të ndahet më tej në tre cilësime të ndryshme. E para është më e vështira, por nëse ekzekutohet siç duhet, do t'i japë lojtarit tuaj shtytjen më të lartë të gjuajtjes.

  1. Shot Stick: R3 dhe L2/LT për kohën
  2. Shot Stick: Hiqet koha e këmbëzës së majtë
  3. Shot Stick: Matësi i synimit i fikur

Cilësimet e shkrepjes mund të rregullohen në menynë e cilësimeve të kontrolluesit.

Si të përdorni Shot Stick në 2K22

  1. Lëvizni dhe mbani R3 poshtë;
  2. Pasi ta tërhiqni poshtë, lëvizni analogun majtas ose djathtas, drejt zonës me përqindje të lartë, për të marrë një e qëlluar. Sa më afër të jetë në mes të shiritit, aq më të larta janë shanset tuaja që gjuajtësi të jetë në gjendje të godasë jeshile dhe të kryejë një lëshim të shkëlqyeshëm.

Si të përdorni butonin e goditjes në 2K22

Shtypni dhe mbani butonin e goditjes (katror ose X) dhe lëshojeni sa më afër zonës me përqindje të lartë që të jetë e mundur për të rritur shanset tuaja për të bërë një goditje.

2. Njihni lojtarin që ju po gjuan me

Pak njohuri basketbolli ju ndihmon të shtoni disa pikë në mesataren tuaj të lojës, veçanërisht nëse diniatributet e lojtarit që po përdorni. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në MyPlayer dhe është thelbësore për të gjetur kohën e duhur për gjuajtjen tuaj dhe për të modeluar llojin tuaj kërcyes në një lojtar të vërtetë NBA që ka aftësi të shkëlqyera gjuajtjeje.

Të modeloni gjuajtjen tuaj nga lojtarë si Klay Thompson, Ray Allen ose Steve Nash janë baste të mira që kërcyesit të provojnë në NBA 2K22. Të shtënat me një bazë më të ngushtë dhe një pikë lëshimi më të shpejtë kanë më pak gjasa të bllokohen. Gjuajtjet që kanë një pikë lëshimi të ngadaltë, megjithatë, janë më të lehta për t'u matur dhe janë më fleksibël në intervalin e mesëm.

Kërkimi i goditjes së kërcimit të MyPlayer-it tuaj në stilin e lojës së lojtarit tuaj do të jetë çelësi për përdorimin më të mirë të bazës suaj të gjuajtjes.

3. Zgjidhni një grafik me byrek me ngjyrë të gjelbër të mjaftueshme

Kur bëni ndërtime të forta në MyCareer, zgjedhja e një grafiku me byrek me mjaftueshëm jeshile (aftësia e gjuajtjes) është thelbësore.

13>

Përveç kësaj, atribute të tjera të rëndësishme fizike që kanë nevojë për gjuajtësit e mëdhenj janë shpejtësia dhe përshpejtimi pasi këto do t'i ndihmojnë ata të shmangin mbrojtësit dhe të bëjnë gjuajtje të hapura me lehtësi më të madhe.

Pra, kur zgjidhni një grafik me byrek të profilit fizik, rekomandohet që të zgjidhni një me një sasi të mirë shkathtësie (vjollcë).

4. Gjeni gjuajtjen tuaj perfekte

Një aspekt tjetër i rëndësishëm i gjuajtjes në NBA 2K22 është zgjedhja e goditjes së duhur të kërcimit për MyPlayer-in tuaj.

Nuk ka kërcim të përsosur në NBA 2K22, por kalimi në stërvitje dhe eksperimente për të gjeturse cila goditje kërcimi funksionon më mirë do t'ju japë një këmbë lart në konkurrencë. Gjetja e një gjuajtjeje bazë dhe kërcimi që mund ta godisni vazhdimisht do t'ju ndihmojë të jeni të qetë për t'u fokusuar në pjesët e tjera të lojës tuaj pasi gjuajtja juaj të jetë e pastër.

Gjuajtja e kërcimit të çdo lojtari është e ndryshme dhe ato që funksionojnë për ju mund të mos punoni për miqtë tuaj. Pra, është më mirë që të bëni vetë kujdesin tuaj të duhur dhe të kaloni pak kohë në palestër për të testuar goditjet dhe lëshimet për të gjetur atë që jeni më të rehatshëm duke përdorur.

5. Pajisja Ndërtimi i lojtarëve me statistika të larta gjuajtjeje

Fillimi i karrierës suaj në MyPlayer është një nga pjesët më të rëndësishme të suksesit tuaj në NBA 2K22. Kjo është ajo ku ju përcaktoni se si do të dominoni konkurrencën, qoftë në gjuajtje, lojëra, mbrojtje ose rikthim. Zgjedhja nëse jeni rojtar, sulmues ose qendër ndikon gjithashtu në kapakun e përgjithshëm që keni në departamentin e gjuajtjes.

Është e rëndësishme të dini se si të rregulloni peshën, gjatësinë dhe hapjen e krahëve për të gjuajtur në një përqindje të lartë në NBA 2K22. Playmaking Shot Creator, Sharpshooting Facilitator dhe Stretch Four janë tre versionet që rekomandojmë për një ndërtim MyPlayer me rezultate të larta.

Shikoni udhëzuesin tonë për më shumë këshilla për ndërtimin e MyPlayer këtu: NBA 2K22: Garda më e mirë e gjuajtjes (SG) Ndërtime dhe këshilla

6. Përdorni distinktivë për të përmirësuar gjuajtjen tuaj

Siç do t'ju thotë çdo lojtar me përvojë 2K,distinktivët janë një nga veçoritë më të rëndësishme të MyCareer dhe mund të ndajnë gjuajtësit mesatarë nga ata të mëdhenj.

Shiko gjithashtu: Këshilla për të shtënat NBA 2K22: Si të gjuani më mirë në 2K22

Me pak fjalë, pa asnjë distinktiv, lojtari juaj nuk do të jetë në gjendje t'i godasë gjuajtjet e tij me shpejtësi të lartë – edhe nëse ata kanë një vlerësim të lartë të goditjeve.

Shiko gjithashtu: NBA 2K22: Si të ndërtoni trepikat më të mira dominuese të lojës

Shumë lojtarë 2K madje kanë thënë se, kur krijoni një lojtar, është më e vlefshme të merrni një numër shtesë të distinktivit të gjuajtjeve sesa pikë shtesë atribute. Disa distinktivë të vendosur në Hall of Fame ose Gold janë shumë më të mirë se Argjendi dhe Bronzi.

Disa nga distinktivët më të mirë të xhirimit që rekomandojmë janë:

  • Sniper
  • Stop and Pop
  • Circus 3s

Për të eksploruar më shumë distinktivë të shkëlqyer për të përmirësuar lojën tuaj të xhirimit, shikoni udhëzuesin për të gjitha distinktivët më të mirë të xhirimit në 2K22.

7. Fitoni dhe njihni pikat tuaja të nxehta dhe zonat e nxehta

Për t'u bërë një gjuajtës i qëndrueshëm në NBA 2K22, një tjetër veçori e rëndësishme që duhet të kenë të gjithë lojtarët janë Zonat e Nxehta. Këto janë zona në fushë ku lojtari juaj është i fortë në gjuajtjen e topit.

Në fillimin e MyCareer, lojtari juaj nuk do të ketë asnjë, por Zonat e Nxehta do të fitohen pasi ju bëni gjuajtje më të vazhdueshme në lojë.

Pasi të keni marrë një numër të mjaftueshëm të zonave të nxehta, rekomandohet që të ruani disa pikë përmirësimi për t'i aplikuar në distinktivin Hot Zone Hunter.

Pas kësaj, lojtari juaj do të marrë një rritja e të shtënave sa herë që provoni një shkrepje në ndonjë nga Zonat e tyre të Nxehta.

Si të shihniZona e nxehtë e lojtarit tuaj

Për të parë zonën e nxehtë të lojtarit tuaj, thjesht tërhiqeni lojtarin tuaj në menynë e statistikave të MyCareer NBA dhe lëvizni djathtas. Kjo tabelë jo vetëm që ju tregon se nga cilat zona lojtari juaj është më i fortë në gjuajtjen, por gjithashtu ju jep një tregues të mirë të zonave nga të cilat duhet të blini Hot Zones.

Shpresojmë, këto këshilla kryesore për të shtënat 2K22 ju kanë ndihmuar të kuptoni mekanikën e gjuajtjes së NBA 2K22 dhe përfundimisht do të përkthehen në bërjen e MyPlayer-it tuaj një gjuajtës me yje.

Edward Alvarado

Edward Alvarado është një entuziast me përvojë lojërash dhe mendja e shkëlqyer që qëndron pas blogut të famshëm të Outsider Gaming. Me një pasion të pashuar për videolojërat që përfshin disa dekada, Edward i ka kushtuar jetën e tij eksplorimit të botës së madhe dhe gjithnjë në zhvillim të lojërave.Pasi u rrit me një kontrollues në dorë, Edward zhvilloi një kuptim ekspert të zhanreve të ndryshme të lojërave, nga revole të mbushura me aksion deri tek aventurat zhytëse me role. Njohuritë dhe ekspertiza e tij e thellë shkëlqejnë në artikujt dhe rishikimet e tij të hulumtuara mirë, duke u ofruar lexuesve njohuri dhe opinione të vlefshme mbi tendencat më të fundit të lojërave.Shkathtësitë e jashtëzakonshme të shkrimit dhe qasja analitike e Eduardit e lejojnë atë të përcjellë konceptet komplekse të lojërave në një mënyrë të qartë dhe koncize. Udhëzuesit e tij të lojtarëve të krijuar me mjeshtëri janë bërë shoqërues thelbësorë për lojtarët që kërkojnë të pushtojnë nivelet më sfiduese ose të zbulojnë sekretet e thesareve të fshehura.Si një lojtar i përkushtuar me një përkushtim të palëkundur ndaj lexuesve të tij, Edward krenohet që qëndron përpara kurbës. Ai pastron pa u lodhur universin e lojërave, duke e mbajtur gishtin në pulsin e lajmeve të industrisë. Outsider Gaming është bërë një burim i besueshëm për lajmet më të fundit të lojërave, duke siguruar që entuziastët të jenë gjithmonë të përditësuar me publikimet, përditësimet dhe polemikat më të rëndësishme.Jashtë aventurave të tij dixhitale, Edward kënaqet duke u zhytur në tëkomuniteti i gjallë i lojërave. Ai angazhohet në mënyrë aktive me lojtarë të tjerë, duke nxitur një ndjenjë shoqërie dhe duke inkurajuar diskutime të gjalla. Nëpërmjet blogut të tij, Edward synon të lidhë lojtarë nga të gjitha sferat e jetës, duke krijuar një hapësirë ​​gjithëpërfshirëse për shkëmbimin e përvojave, këshillave dhe një dashuri të ndërsjellë për të gjitha gjërat e lojërave.Me një kombinim bindës të ekspertizës, pasionit dhe një përkushtimi të palëkundur për zanatin e tij, Edward Alvarado e ka forcuar veten si një zë i respektuar në industrinë e lojrave. Pavarësisht nëse jeni një lojtar i rastësishëm që kërkon komente të besueshme ose një lojtar i zjarrtë që kërkon njohuri të brendshme, Outsider Gaming është destinacioni juaj përfundimtar për të gjitha gjërat e lojërave, të udhëhequr nga Edward Alvarado i zgjuar dhe i talentuar.