MLB The Show 22: Gjithçka që duhet të dini rreth Conquest Maps (Si të luani)

 MLB The Show 22: Gjithçka që duhet të dini rreth Conquest Maps (Si të luani)

Edward Alvarado

MLB The Show 22, ashtu si edicionet e mëparshme vjetore, ka shumë mënyra loje për të luajtur lojën e bejsbollit. Modaliteti kryesor në internet, Diamond Dynasty, ka mënyra brenda tij ku mund të luani kundër lojtarëve të tjerë - duke përfshirë miqtë tuaj - ose kundër CPU-së. Ndërsa shpërblimet për të luajtur në internet janë më të mira se të luash CPU, disa mund të mos ndihen aq të sigurt kur luajnë lojtarë të tjerë dhe në vend të kësaj do të zgjedhin të luajnë modalitetet e CPU-së.

Shiko gjithashtu: Si të merrni medalje të ligës në Clash of Clans: Një udhëzues për lojtarët

Conquest është një nga ato mënyrat online kundër CPU-së. Mund të luhet vetëm në Diamond Dinasty, që do të thotë se nuk mund të luhet jashtë linje. Lexoni më poshtë për gjithçka që duhet të dini rreth luajtjes së hartave Conquest në MLB The Show 22.

Çfarë është Conquest në MLB 22 The Show?

Conquest është një mënyrë loje solo në Diamond Dinasty. Ju fitoni tifozë, përforconi territoret me këta tifozë dhe pushtoni territore për të përfunduar çdo hartë. Numri maksimal i tifozëve që çdo territor mund të ketë është 99 milionë. Çdo territor përfaqëson një lojë me tre rreshta kundër CPU-së për të vjedhur fansat, megjithëse mund të simuloni çdo territor përveç bastioneve (më shumë më poshtë). Ekzistojnë katër faza në modalitetin Conquest: Sulmoni, Vjedhni, Përforconi dhe Lëvizni.

Conquest është një mënyrë e shkëlqyeshme për të mbledhur shpërblime, XP dhe cungë duke plotësuar qëllimet. Qëllimet zakonisht përqendrohen në marrjen e një numri të caktuar tifozësh dhe kapjen e bastioneve të armikut. Ju madje mund të përmirësoni listën tuaj të Diamond Dinasty sipër të përmirësuar lojtarët tuaj ose shpërblime për të blerë pajisje të reja për Road to the Show. Referojuni këshillave të mësipërme sipas nevojës.

disa nga shpërblimet janë kartat e lojtarëve dhe paketat e letrave. Më poshtë është një shpjegim i plotë se si funksionon kjo mënyrë loje dhe si të luhet.

Faza e sulmit

Faza e parë e pushtimit është Sulmi. Numrat e shfaqur në gjashtëkëndëshat përfaqësojnë shpërndarjen e tifozëve për atë territor për milion. Nëse është dy, kjo do të thotë se ka dy milionë tifozë në atë territor. Fortesat e ekipit shfaqin logon e ekipit në vend të një numri, por ju mund të ndryshoni shfaqjen e numrit të shpërndarjes së tifozëve duke shtypur Square për PlayStation dhe X për Xbox. Mund të sulmoni vetëm territoret kundërshtare që prekin drejtpërdrejt territorin tuaj të zgjedhur .

Çelësi për të pushtuar territoret e pushtuara është të kesh një avantazh tifozësh. Ju keni mundësinë ose të simuloni lojën ose të hyni në një lojë me tre radhë. Avantazhi më i madh i tifozëve që ka ekipi juaj ofron mundësi më të ulëta vështirësie për sfidën, si dhe shanse më të larta për të fituar lojëra të simuluara. Shmangni lojërat e simuluara që nuk kanë probabilitet të lartë për të fituar, në përgjithësi vetëm duke sulmuar territore me të paktën dy ose tre milionë tifozë. Mbani në mend se nuk mund të simuloni lojëra kundër një fortese skuadre, kështu që sigurohuni që të përforconi territorin më të afërt me kalanë për t'u afruar sa më shumë që të mundeni me lojën me vështirësi fillestare.

Kur bëhet fjalë për bastionet, vini re se keni nevojë për një avantazh shumë më të madh të tifozëve për të shkaktuar më pakvështirësitë. Nëse dëshironi të luani në rishtar - vështirësia më e ulët në Conquest - atëherë do t'ju duhet të keni të paktën katër deri në pesë herë avantazhin e tifozëve me territorin që po përdorni për të sulmuar . Kjo do të thotë nëse bastioni ka 11 në të, duhet të shikoni që të keni të paktën 56 milionë tifozë me territorin që sulmon (duke pasur parasysh që njëri mbetet prapa, kështu që do të sulmoni me 55 milionë). Faza tjetër është një mënyrë për të tërhequr tifozët nga ekipet e tjera dhe për të shtuar avantazhin tuaj.

Mos harroni, CPU mund dhe do t'ju sulmojë gjithashtu! Mbaje gjithmonë fortesën tënde kryesore të rrethuar me një mbrojtje të fortë . Pas një pike të caktuar, veçanërisht nëse je duke ecur mirë, nuk do të të duhet më të përforcosh atë kryesore, pasi rruga drejt saj duhet të mbrohet mirë, duke ju lënë më shumë fansa për të marrë në hartë. Sidoqoftë, nëse bastioni juaj kryesor sulmohet, mund t'ju duhet të luani me vështirësi të mëdha nëse nuk keni përforcime!

Faza e Vjedhjes së Tifozëve

Faza e dytë e Conquest, Steal , përfshin vjedhjen e tifozëve nga bastioni i një ekipi tjetër. Këto lojëra nuk mund të simulohen, por të gjitha vështirësitë e lojës janë të disponueshme për ju. Kombinimi është se numri i tifozëve që mund të vidhni rritet me nivelin e vështirësisë. Vështirësia fillestare shpërblen një milion fansa, Veterani dy milionë, All-Star tre milionë, Hall of Fame katër milionë dhe Legjenda do të shpërblejë pesë milionë. Megjithatë,nëse një fortesë ka më pak se pesë milionë, atëherë numri i tifozëve të mbetur është i barabartë me vështirësinë më të madhe që ju nevojitet për të vjedhur të gjithë fansat e disponueshëm. Kjo do të thotë që nëse ata kanë tre milionë, atëherë do t'ju duhet vetëm të luani All-Star për të vjedhur të tre milionët.

Ndryshe nga faza e Sulmit, nuk keni pse të jeni ngjitur me territorin e fortesë për të vjedhin tifozët. Ju mund të sfidoni çdo ekip në hartë në këtë fazë, por nuk ju jepet territor i ri. Rekomandohet të synoni ekipin, fortesën e të cilit po i afroheni ose do të përpiqeni ta mposhtni në kthesën tjetër.

Faza e vjedhjes ka të bëjë me dobësimin e bastionit të një ekipi për fazën tjetër. Nëse nuk dëshironi të luani një lojë me tre radhë këtu, thjesht mund ta kaloni këtë fazë. Kjo thjesht ju lejon të keni më shumë kontroll mbi atë që është në linjë. Megjithatë, faza e vjedhjes është një mënyrë e shkëlqyeshme për të vazhduar të luani lojëra të shkurtra për cilindo prej atyre misioneve të përvojës paralele që mund të keni për programet e shumta në The Show 22.

Faza e përforcimit

Faza e tretë e Pushtimit, Përforcimi, mund të jetë më e rëndësishmja nga katër. Sasia e fansave në dispozicion për të shtuar bazohet në madhësinë e perandorisë suaj. Do të fitoni një milion fansa për çdo tre territore që pushtoni, duke përfshirë bastionet . Përdoreni këtë fazë për të shtuar përforcime në zonat që kanë nevojë për tifozë për të pushtuar territore të reja. Nëse jeni pranë një fortese, përqendrohuni sa më shumë nëse jotë gjithë tifozët në një territor ngjitur me fortesën. Përforconi vetëm territoret që janë nën kërcënimin e sulmit ose që do të jenë sulmuesit tuaj.

Përforcimi është faza më strategjike nga të katër fazat, prandaj sigurohuni që të keni një arsye se ku po dërgoni tifozët. Nëse bëni shumë gabime në këtë fazë, do të filloni të humbisni tifozë nga skuadrat e tjera. Gjëja kryesore është t'i pushtoni ato përpara se ata t'ju pushtojnë. Ju duhen të gjitha duart në kuvertë pasi të ktheheni në fazën e sulmit. Vija e parë është gjithçka.

Për ta siguruar këtë, keni të paktën një milion tifozë më pak pranë territoreve kundërshtare . Kjo do të thotë që nëse territori i një ekipi tjetër ka gjashtë milionë tifozë, ju dëshironi të keni të paktën pesë milionë tifozë në çdo territor tuajin që prek gjashtë milionët. Nëse i jepni CPU-së një avantazh prej dy milionë tifozësh, ata do të sulmojnë. Për më tepër, çdo territor që rrethon bastionet e armikut duhet të ketë të paktën dy milionë tifozë për të minimizuar rrezikun e rimarrjes së territorit të bastionit.

Për fat, në fillimin e fazës së Përforcimit, CPU-ja do të ketë përforcuar tashmë territoret e tyre, kështu që ju mund të vlerësoni më mirë se ku t'i vendosni përforcimet tuaja. Mos i lini pas dore lëvizjet e tyre!

Shiko gjithashtu: Warface: Udhëzues i plotë i kontrolleve për Nintendo Switch

Faza e lëvizjes së tifozëve

Faza e katërt, Lëvizja, ju jep një mundësi të fundit për të përparuar vijat e para të territorit tuaj përpara se të ktheheni në modalitetin e sulmit. Në këtë fazë, ju mund të lëvizni të gjithë tifozët përveç njërit nga cilidoterritor i vetëm në një tjetër tuajin . Megjithatë, ju mund të lëvizni vetëm territore në territore të afërta , që do të thotë se nuk mund t'i zhvendosni fansat për të izoluar territore. CPU nuk është një armik pasiv nga çdo shtrirje e imagjinatës, por kjo mund të mos kërkojë të gjithë bazën tuaj të fansave në betejë. Lëvizni mjaft fansa për t'ju dhënë një avantazh kundër kërcënimit.

Lëvizja ndihmon gjithashtu për të pastruar gjërat në hartën tuaj nga kthesat e mëparshme. Ndonjëherë pas fazës së Sulmit, ju do të mbeteni në një rrugë pa krye, ose kalaja që keni mundur mund të jetë larg nga bastionet e tjera. Në vend që të luftoni nëpër hartë dhe të humbni miliona fansa në territore të tjera, thjesht mund t'i zhvendosni aty ku nevojiten. Në këtë mënyrë ju mund të sulmoni menjëherë pa i dhënë kohë atyre që të përforcohen.

Më vonë në harta, mund të përdorni Move për të transportuar dhjetëra miliona tifozë në një territor të gatshëm për të sulmuar një fortesë për t'ju dhënë vërtet atë avantazh për të shkaktuar vështirësinë më të ulët. Në mënyrë ideale, përpiquni t'i zhvendosni fansat në një fortesë me të cilën do të filloni fazën e Sulmit, më pas do të lëvizni për të pushtuar territoret nëpër hartën që po luani me avantazhin e madh të tifozëve që duhet të keni. Kjo më pas mund t'ju vendosë që të përsërisni procesin në kthesën tjetër.

Nga aty, fazat ciklike dhe çdo kthesë e re fillon në fazën e Sulmit.

MLB The Show 22 Conquest Tips for Fillestarët

Më poshtë janë disakëshilla për lojëra për ata që mund të jenë të rinj në Conquest. Vetëm mos harroni se formati me tre pjesë e bën një lojë të shpejtë.

1. Target Team Strongholds në MLB The Show 22

Shpërblime për plotësimin e qëllimeve të pushtimit të bastioneve të divizionit.

Forthat janë territoret kryesore me detyrën e përforcimit të të gjitha territoreve. Çdo territor i shkëputur prej tyre nuk mund të përforcohet. Kjo e bën më të lehtë pushtimin e territorit të një ekipi tjetër. Territoret e shkëputura ende mund të sulmojnë, por nuk do të mund të rrisni numrin e tifozëve pasi të shkëputeni nga bastioni.

Në fillim të fazës së sulmit përqendrohuni në çdo zonë të pabanuar që mund t'i rrëmbeni menjëherë. Pushtimi i tre territoreve shpërblen një milion fansa. Kjo ju ndihmon të forconi shpërndarjen e tifozëve, gjë që ju lejon të keni më shumë përforcime për të shtuar kur të sulmoni fortesën. Sa më shumë përforcime që keni përpara se të dilni kundër një fortese, rrit mundësinë tuaj për të zhbllokuar nivelet e vështirësisë Rookie ose Veteran. Shmangni lojën mbi vështirësinë e veteranit për të mbrojtur bazën tuaj të fansave.

2. Përfundoni qëllimet që kanë një kufi kthese në fillim

Qëllimi 4 kishte një mision "në ose përpara kthesës X".

Disa objektiva në modalitetin "Conquest" duhet të plotësohen përpara ose në një grup numri i kthesave. Një kthesë e re fillon pas çdo faze të Lëvizjes kur fillon faza e Sulmit. Qarkulloni nëpër listën esynoni dhe jepni përparësi atyre që kanë një kërkesë për t'u përfunduar në ose përpara një kthese të caktuar.

Këta gola zakonisht përqendrohen në të pasurit e një numri të caktuar tifozësh ose në kapjen e bastionit të një ekipi të zgjedhur. Nëse e tejkaloni kufirin e kthesës, duhet të provoni përsëri pasi të përfundoni hartën ose të zgjidhni rinisni në menynë e opsioneve. Mënyra më e mirë për të shmangur zhgënjimin e fillimit nga e para është renditja e qëllimeve për sa i përket kufirit të kthesës.

Edhe pse mund të bie ndesh me praktikat më të mira të lojës Conquest, kur ju keni një mision "kapni fortesën X në ose përpara kthesës X" - dhe disa harta do të kenë shumë misione si ky – më pas jepini prioritet atyre së pari duke shkuar në një vijë sa më të drejtë në fortesën e parë, cilado që ka kufirin më të hershëm të kthesës. Nëse hasni në territore të pushtuara, rekomandohet të luani në vend të simuloni për shkak të rrezikut të humbjes së tifozëve. Gjithmonë vidhni tifozët midis kthesave. Edhe atëherë, mund t'ju duhet të luani bastione me këto misione në All-Star ose më lart, kështu që jini të përgatitur.

3. Siguroni vështirësi të ulëta të lojës

Conquest ka të bëjë më shumë me kalimin dhe dështimin në vend që të shpërbleheni për vështirësinë. Qëllimi i modalitetit është të krijojë baza të anshme fansash në një territor për të zhbllokuar vështirësinë më të ulët në një lojë CPU me tre pjesë. Faza e vjedhjes është i vetmi përjashtim nga rregulli pasi numri i fansave të shpërblyer bazohet në lojënvështirësi.

Qasja më e mirë është të mos luani lojëra mbi vështirësitë e Veteranëve, si dhe të zgjidhni vetëm lojëra të simuluara që parashikojnë një shans të lartë fitimi të simuluar. Ju nuk dëshironi të humbni tifozët në fortesa të tjera ose të luani me të njëjtin ekip pa pushim.

Kur bëhet fjalë për të luajtur lojëra territori kundër territorit, mund t'ju duhen vetëm pesë deri në dhjetë milionë fansa më shumë për të luajtur në Rookie. Siç u përmend më lart, marrja e fortesave do të marrë një numër shumë më të madh, dhe kjo vlen edhe për fortesën tuaj!

4. Përdorni fazën e Lëvizjes për të sulmuar rajone të shumta

Disa nga hartat në Conquest kanë shumë ekipe kundër të cilave po luftoni. Në varësi të shtrirjes së tyre, mund të përqendroheni në një nga një, por jo gjithmonë ju ofrohet ai luks. Nëse keni bastione që ju sulmojnë nga shumë anë, përdorni fazën Lëvizja për të shpërndarë tifozët në disa vende.

Harta është e mbuluar me territore të pa pretenduara në fillim, kështu që një strategji e mirë për t'u përdorur është luftimi i territoreve të fortesës në njërën anë, duke lëvizur gjithashtu tifozë të mjaftueshëm në skajet e territoreve të pa pretenduara për të parandaluar skuadrat e tjera që t'i pretendojnë ato. Kjo do t'ju japë më shumë përforcime dhe do t'ju ndihmojë kundër një sulmi me shumë ekipe.

Tani keni gjithçka që ju nevojitet për të ndërtuar një strategji në modalitetin Conquest në MLB The Show 22. Krijoni strategjinë tuaj bazuar në atë që po përpiqeni të fitoni nëse kjo është XP

Edward Alvarado

Edward Alvarado është një entuziast me përvojë lojërash dhe mendja e shkëlqyer që qëndron pas blogut të famshëm të Outsider Gaming. Me një pasion të pashuar për videolojërat që përfshin disa dekada, Edward i ka kushtuar jetën e tij eksplorimit të botës së madhe dhe gjithnjë në zhvillim të lojërave.Pasi u rrit me një kontrollues në dorë, Edward zhvilloi një kuptim ekspert të zhanreve të ndryshme të lojërave, nga revole të mbushura me aksion deri tek aventurat zhytëse me role. Njohuritë dhe ekspertiza e tij e thellë shkëlqejnë në artikujt dhe rishikimet e tij të hulumtuara mirë, duke u ofruar lexuesve njohuri dhe opinione të vlefshme mbi tendencat më të fundit të lojërave.Shkathtësitë e jashtëzakonshme të shkrimit dhe qasja analitike e Eduardit e lejojnë atë të përcjellë konceptet komplekse të lojërave në një mënyrë të qartë dhe koncize. Udhëzuesit e tij të lojtarëve të krijuar me mjeshtëri janë bërë shoqërues thelbësorë për lojtarët që kërkojnë të pushtojnë nivelet më sfiduese ose të zbulojnë sekretet e thesareve të fshehura.Si një lojtar i përkushtuar me një përkushtim të palëkundur ndaj lexuesve të tij, Edward krenohet që qëndron përpara kurbës. Ai pastron pa u lodhur universin e lojërave, duke e mbajtur gishtin në pulsin e lajmeve të industrisë. Outsider Gaming është bërë një burim i besueshëm për lajmet më të fundit të lojërave, duke siguruar që entuziastët të jenë gjithmonë të përditësuar me publikimet, përditësimet dhe polemikat më të rëndësishme.Jashtë aventurave të tij dixhitale, Edward kënaqet duke u zhytur në tëkomuniteti i gjallë i lojërave. Ai angazhohet në mënyrë aktive me lojtarë të tjerë, duke nxitur një ndjenjë shoqërie dhe duke inkurajuar diskutime të gjalla. Nëpërmjet blogut të tij, Edward synon të lidhë lojtarë nga të gjitha sferat e jetës, duke krijuar një hapësirë ​​gjithëpërfshirëse për shkëmbimin e përvojave, këshillave dhe një dashuri të ndërsjellë për të gjitha gjërat e lojërave.Me një kombinim bindës të ekspertizës, pasionit dhe një përkushtimi të palëkundur për zanatin e tij, Edward Alvarado e ka forcuar veten si një zë i respektuar në industrinë e lojrave. Pavarësisht nëse jeni një lojtar i rastësishëm që kërkon komente të besueshme ose një lojtar i zjarrtë që kërkon njohuri të brendshme, Outsider Gaming është destinacioni juaj përfundimtar për të gjitha gjërat e lojërave, të udhëhequr nga Edward Alvarado i zgjuar dhe i talentuar.