MLB The Show 22: Сè што треба да знаете за мапите за освојување (како да се игра)

 MLB The Show 22: Сè што треба да знаете за мапите за освојување (како да се игра)

Edward Alvarado

MLB The Show 22, како и претходните годишни изданија, има многу начини на игра за играње бејзбол. Главниот онлајн режим, Diamond Dynasty, има режими во него каде што можете да играте против други играчи - вклучувајќи ги вашите пријатели - или против процесорот. Иако наградите за играње онлајн се подобри од играњето на процесорот, некои можеби нема да се чувствуваат толку сигурни додека играат други гејмери ​​и наместо тоа ќе изберат да играат режими на процесорот.

Конквест е еден од оние онлајн режими против процесорот. Може да се игра само во Дијамантската династија, што значи дека не може да се игра офлајн. Прочитајте подолу за сè што треба да знаете за играње на мапи на Conquest во MLB The Show 22.

Што е Conquest во MLB 22 The Show?

Conquest е режим на соло игра во Дијамантската династија. Стекнувате фанови, ги зајакнувате териториите со овие фанови и освојувате територии за да ја комплетирате секоја карта. Максималниот број на фанови што може да поседува која било територија е 99 милиони. Секоја територија претставува игра од три пати против процесорот за да ги украде обожавателите, иако можете да ја симулирате секоја територија освен упоришта (повеќе подолу). Постојат четири фази во режимот Освојување: Напад, крадење, Засилување и Преместување.

Conquest е одличен режим за собирање награди, XP и никулци со исполнување цели. Целите обично се центрирани околу стекнување одредена количина навивачи и заземање на непријателските упоришта. Можете дури и да го подобрите списокот на Diamond Dynasty какода ги подобрите вашите играчи или наградите за да купите нова опрема за Road to the Show. Доколку е потребно, погледнете ги советите погоре.

некои од наградите се картички на играчи и пакети со карти. Подолу е детално објаснување за тоа како функционира овој режим на игра и како да се игра.

Фаза на напад

Првата фаза на освојување е Напад. Броевите прикажани во шестоаголниците ја претставуваат дистрибуцијата на навивачите за таа територија на милион. Ако е два, тоа значи дека има два милиони фанови на таа територија. Тимските упоришта го прикажуваат логото на тимот наместо број, но можете да го вклучите прикажувањето на бројот на дистрибуција на навивачите со притискање на Square за PlayStation и X за Xbox. Можете да напаѓате само спротивставени територии кои директно ја допираат вашата избрана територија .

Исто така види: Искористете ја моќта на Clash of Clans: доминирајте со Ultimate Town Hall 6 Base

Клучот за освојување на окупираните територии е да се има предност од навивачите. Имате опција или да ја симулирате играта или да влезете во игра со три пати. Поголемата предност на навивачите што ја има вашиот тим обезбедува опции со помала тежина за предизвикот, како и поголеми шанси за победа во симулирани игри. Избегнувајте симулирани игри кои немаат голема веројатност за победа, обично напаѓајте само територии со најмалку два или три милиони фанови предност. Имајте на ум дека не можете да симулирате игри против тимско упориште, затоа погрижете се да ја зајакнете територијата најблиску до упориштето за да бидете што поблиску до играње со тешкотија на дебитант што можете.

Кога станува збор за упоришта, имајте предвид дека ви треба далеку поголема предност на навивачите за да активирате понискитешкотии. Ако сакате да играте на дебитант - најмала тешкотија во Conquest - тогаш ќе треба да имате најмалку четири до пет пати поголема предност од навивачите со територијата што ја користите за напад . Тоа значи дека ако упориштето има 11, треба да барате да имате најмалку 56 милиони фанови со територијата што напаѓа (имајќи предвид дека еден останува зад себе, па ќе напаѓате со 55 милиони). Следната фаза е начин да ги пијавицата навивачите од другите тимови и да ја зголемите вашата предност.

Не заборавајте, процесорот може и ќе ве нападне и вас! Секогаш чувајте го вашето главно упориште опкружено со силна одбрана . По одреден момент, особено ако ви оди добро, повеќе нема да треба да го зајакнувате вашиот главен, бидејќи патот до него треба добро да се брани, оставајќи ви повеќе обожаватели да се најдат на картата. Меѓутоа, ако вашето главно упориште е нападнато, можеби ќе треба да играте на големи тешкотии ако немате засилувања!

Фаза на крадење фанови

Втората фаза на Освојување, крадење , вклучува крадење навивачи од упориштето на друг тим. Овие игри не можат да се симулираат, но сите тешкотии во игра ви се достапни. Размената е што бројот на фанови што можете да ги украдете се зголемува со нивото на тежина. Тешкотијата на дебитантот наградува милион фанови, ветеранот два милиони, Ол-стар три милиони, Куќата на славните четири милиони и Легендата ќе награди пет милиони. Сепак,ако упориштето има помалку од пет милиони, тогаш бројот на преостанати навивачи е еднаков на најголемата тешкотија што ќе ви треба за да ги украдете сите достапни фанови. Ова значи дека ако имаат три милиони, тогаш ќе треба само да играте Ол-стар за да ги украдете сите три милиони.

За разлика од фазата Напад, не мора да бидете во непосредна близина на територијата на упориштето за крадат навивачи. Можете да предизвикате кој било тим на мапата во оваа фаза, но не ви е доделена нова територија. Се препорачува да се насочите кон тимот чие упориште се приближувате или ќе се обидете да го поразите на следниот свиок.

Фазата на крадење е за слабеење на тврдината на тимот за следната фаза. Ако не сакате да играте игра со три пати овде, можете едноставно да ја прескокнете оваа фаза. Ова само ви овозможува да имате поголема контрола врз она што е на линија. Сепак, фазата Steal е одличен начин да продолжите да играте кратки игри за која било од оние паралелно искуство мисии што можеби ги имате за многуте програми во The Show 22.

Засили фаза

Третата фаза на Conquest, Reinforce, можеби е најважната од четирите. Количината на достапни фанови за додавање се заснова на големината на вашата империја. Ќе собирате еден милион обожаватели на секои три територии што ќе ги освоите, вклучувајќи ги и упориштата . Користете ја оваа фаза за да додадете засилување во областите на кои им требаат навивачи за освојување нови територии. Ако сте во близина на упориште, фокусирајте се на толку многу, ако несите навивачи на територија веднаш до упориштето. Зајакнете ги само териториите кои се под закана од напад или ќе бидат ваши напаѓачи.

Засилувањето е најстратешката од четирите фази, затоа не заборавајте да имате причина за тоа каде ги испраќате навивачите. Ако направите премногу грешки во оваа фаза, ќе почнете да губите навивачи од другите тимови. Клучот е да ги освоите пред да ве освојат вас. Потребни ви се сите раце на палуба откако ќе се вратите во фазата на напад. Првата линија е сè.

За да се обезбеди ова, имајте минимум еден милион обожаватели помалку покрај противничките територии . Ова значи дека ако територијата на различен тим има шест милиони навивачи, сакате да имате најмалку пет милиони фанови на секоја од вашите територии што ги допираат шесте милиони. Ако на процесорот му дадете предност од два милиони фанови, тие ќе нападнат. Понатаму, сите територии кои ги опкружуваат непријателските упоришта треба да имаат најмалку два милиони навивачи за да се минимизира ризикот од враќање на територијата на упориштето.

За среќа, на почетокот на фазата на засилување, процесорот веќе ќе ги засили своите територии за да можете подобро да процените каде да ги поставите вашите засилувања. Не ги занемарувајте нивните потези!

Фаза на поместување на навивачите

Четвртата фаза, Преместување, ви дава последна можност да ги зголемите првите линии на вашата територија пред да се вратите во режим на напад. Во оваа фаза, можете да преместувате сите до еден вентилатор од кој билоединствена територија на друга своја . Сепак, може да преместувате територии само на соседни територии , што значи дека не можете да ги преместите навивачите да изолираат територии. Процесорот не е пасивен непријател по никаков дел од имагинацијата, но тоа можеби нема да бара целата ваша база на обожаватели во битка. Поместете доволно фанови за да ви дадете предност против заканата.

Премести исто така помага да се исчистат работите на вашата карта од претходните вртења. Понекогаш по фазата на напад, ќе бидете заглавени во ќорсокак, или упориштето што сте го победиле може да биде далеку од другите упоришта. Наместо да се борите низ картата и да изгубите милиони фанови на други територии, можете едноставно да ги преместите таму каде што ви се потребни. На овој начин можете веднаш да нападнете без да им дадете време да се засилат.

Подоцна во мапите, можете да го користите Move за да пренесете десетици милиони фанови на територија подготвена да нападне упориште за навистина да ви ја даде таа предност да предизвика најниска тешкотија. Идеално, погледнете да ги преместите навивачите во упориште со кое ќе ја започнете фазата на напад, а потоа ќе се преселите да освојувате територии низ картата што ги играте со огромната предност на навивачите што треба да ја имате. Ова потоа може да ве постави да го повторувате процесот на следниот свиок.

Оттука, фазите се циклуси и секое ново вртење започнува во фазата Напад.

MLB The Show 22 Conquest Tips for Почетници

Подолу се дадени неколкуСовети за игра за оние кои можеби се нови во Conquest. Само запомнете дека форматот со три обувки овозможува брза игра.

1. Упоришта на целните тимови во MLB The Show 22

Награди за завршување на целите за освојување упоришта на дивизиите.

Упориштата се примарните територии со задача да ги зајакнат сите територии. Сите територии што се исклучени од нив не можат да се зајакнат. Ова го олеснува освојувањето на територијата на друг тим. Исклучените територии сè уште можат да напаѓаат, но нема да можете да го зголемите бројот на навивачи по отсекувањето од упориштето.

На почетокот на фазата на напад фокусирајте се на сите ненаселени области што можете веднаш да ги грабнете. Освојувањето на три територии наградува еден милион фанови. Ова ви помага да ја зајакнете дистрибуцијата на вашите навивачи, што пак ви овозможува да додадете повеќе засилувања кога ќе го нападнете упориштето. Колку повеќе засилувања имате пред да се спротивставите на упориштето, ја зголемува вашата шанса да ги отклучите нивоата на тежина на дебитант или ветеран. Избегнувајте играње над тешкотиите на ветеранот за да ја заштитите базата на вашите обожаватели.

2. Завршете ги целите што имаат прво ограничување за вртење

Целта 4 имаше мисија „на или пред X свиок“.

Некои цели во режимот Освојување треба да се завршат пред или во сет број на вртења. Ново вртење започнува по секоја фаза на движење кога започнува фазата на напад. Циклирајте низ списокот нацели и дајте приоритет на сите што имаат барање да се завршат на или пред одреден пресврт.

Овие цели обично се фокусираат на тоа да има одреден број навивачи или да го освоите упориштето на избраниот тим. Ако го надминете ограничувањето за вртење, треба или да се обидете повторно откако ќе ја завршите мапата или да изберете рестартирање во менито со опции. Најдобар начин да се избегне фрустрацијата од старт од нула е да се рангираат головите во однос на ограничувањето на кривините.

Иако тоа може да се коси со најдобрите практики за играње Conquest, кога имате мисија „заробете го упориштето X на или пред вртењето X“ - а некои мапи ќе имаат повеќе мисии како оваа – потоа прво дајте им приоритет така што ќе влезете што е можно по права линија до првото упориште, кое и да има најрано ограничување на вртењето. Ако налетате на окупирани територии, се препорачува да играте наместо да симулирате поради ризикот од губење на навивачите. Секогаш крадете ги навивачите меѓу свиоците. Дури и тогаш, можеби ќе треба да играте упоришта со овие мисии на Ол-стар или повисоко, затоа бидете подготвени.

3. Обезбедете мала тешкотија на играта

Освојувањето е повеќе за поминување и неуспех наместо да се наградува за тешкотии. Целта на режимот е да се создадат обилни бази на фанови на територија за да се отклучи најниската тешкотија во игра со процесор со три инчи. Фазата Steal е единствениот исклучок од правилото бидејќи бројот на наградени фанови се заснова на игратешкотија.

Најдобар пристап е да не се играат игри над тежината на ветеранот, како и само да се изберат симулирани игри кои предвидуваат голема симулирана шанса за победа. Не сакате да губите навивачи во други упоришта или да играте со истиот тим одново и одново.

Кога станува збор за играње игри на територија наспроти територија, можеби ќе ви требаат само пет до десет милиони повеќе фанови за да играте на Rookie. Како што споменавме погоре, преземањето на упоришта ќе биде многу поголемо, а тоа важи и за вашето упориште!

4. Користете ја фазата Премести за да нападнете повеќе региони

Некои од мапите во Conquest имаат повеќе тимови против кои се борите. Во зависност од тоа колку се распространети, можете да се фокусирате на едно по едно, но не секогаш ви е овозможен тој луксуз. Ако имате упоришта кои ве напаѓаат од повеќе страни, искористете ја фазата Премести за да ги дистрибуирате навивачите на неколку локации.

Исто така види: GTA 5 YouTubers: The Kings of the Gaming World

Картата е покриена со неподигнати територии на почетокот, така што добра стратегија за користење е да се борите со териториите за упориште на едниот крај, а исто така да преместите доволно навивачи до работ на неподигнатите територии за да ги спречите другите тимови да ги преземат. Ова ќе ви даде повеќе засилувања и помош против напад со повеќе тимови.

Сега имате сè што ви треба за да изградите стратегија во режимот Conquest во MLB The Show 22. Создадете ја вашата стратегија врз основа на она што се обидувате да го добиете без разлика дали тоа е XP

Edward Alvarado

Едвард Алварадо е искусен ентузијаст за игри и брилијантен ум зад прославениот блог на Outsider Gaming. Со ненаситна страст за видео игрите што опфаќа неколку децении, Едвард го посвети својот живот на истражување на огромниот и постојано развивачки свет на игрите.Откако порасна со контролер во раката, Едвард разви експертско разбирање за различни жанрови на игри, од стрелци преполни со акција до извонредни авантури со играње улоги. Неговото длабоко знаење и експертиза блескаат во неговите добро истражени статии и критики, обезбедувајќи им на читателите вредни увиди и мислења за најновите трендови на игри.Исклучителните вештини за пишување и аналитичкиот пристап на Едвард му овозможуваат да ги пренесе сложените концепти за игри на јасен и концизен начин. Неговите стручно изработени водичи за гејмери ​​станаа суштински придружници за играчите кои сакаат да ги освојат најпредизвикувачките нивоа или да ги откријат тајните на скриените богатства.Како посветен гејмер со непоколеблива посветеност на своите читатели, Едвард се гордее што останува пред кривата. Тој неуморно го пребарува универзумот на игри, држејќи го прстот на пулсот на вестите од индустријата. Outsider Gaming стана доверлив извор за најновите вести за игри, осигурувајќи дека ентузијастите се секогаш во тек со најзначајните изданија, ажурирања и контроверзи.Надвор од неговите дигитални авантури, Едвард ужива да се потопува во себеенергичната гејмерска заедница. Тој активно се занимава со колеги гејмери, поттикнувајќи чувство на другарство и поттикнувајќи живи дискусии. Преку својот блог, Едвард има за цел да ги поврзе гејмерите од сите сфери на животот, создавајќи инклузивен простор за споделување искуства, совети и взаемна љубов кон сите нешта на игрите.Со привлечна комбинација на стручност, страст и непоколеблива посветеност на својот занает, Едвард Алварадо се зацврсти како почитуван глас во индустријата за игри. Без разлика дали сте обичен гејмер кој бара сигурни критики или страствен играч кој бара инсајдерски знаења, Outsider Gaming е вашата крајна дестинација за секакви игри, предводени од остроумниот и талентиран Едвард Алварадо.