Pokémon Legends Arceus: Водич за контроли и совети за рана игра

 Pokémon Legends Arceus: Водич за контроли и совети за рана игра

Edward Alvarado

Содржина

Покемон легенди: Arceus објавена како најнова основна игра во серијата. За разлика од другите основни игри, ова е приквел и се случува неколку децении пред настаните на денешниот Синох во она што беше познато како Хисуи. Играта, исто така, носи уникатни пресврти на многу познати механики на игри, што веројатно бара период на прилагодување.

Исто така види: Каде е полициската станица во GTA 5 и колку има?

Подолу ќе најдете целосни контроли за Pokemon Legends: Arceus. Ќе следат совети за играње, фокусирани на тоа да ви помогнат да се запознаете со механиката на играта и успешно да се движите во раните делови од играта.

Општи контроли на Pokémon Legends Arceus Nintendo Switch

 • Премести: LS
 • Контролирајте ја камерата: RS
 • Цртичка: L3
 • Испитајте или разговарајте: A
 • Крчи или подигни: B
 • Избегни: Y (еднаш се предава)
 • Подготвен ставка или покемон: X
 • Фокусирајте се на целта во близина: ZL
 • Насочете и фрлајте ставка или покемон: ZR (држете и издавање)
 • Префрли ставка или покемон: L и R
 • Проверете го телефонот Arc:
 • Отворете го менито : D-Pad Up
 • Check Pokédex: D-Pad Down
 • Возете покемон: + (еднаш отклучен)
 • Возење покемон Dash: B (за време на возењето)
 • Возење покемон скок: Y (за време на возењето)
 • Изберете различно Возете покемон: D-Pad лево и десно

Ако го ослободите вашиот Покемон при несреќа или премногу далеку од непријател, едноставно притиснете ZRмени со контроли и поставки за игра. Советите за анкета ќе бидат првата опција на оваа страница.

Можете да одвоите време да го проучувате секој совет што сте го отклучиле за да се уверите дека ја разбирате поентата. Оние што допрва треба да ги прочитате по втор пат преку менито „Совети за истражување“ ќе имаат жолто ливче на страна; едноставно дојдете до него за да го отстраните јазичето.

Исто така види: Monster Hunter Rise: Најдобрите надградби на двојни сечила до целта на дрвото

Ако се борите да фатите Покемони бидејќи тие постојано бегаат од вас, одете преку „ Фокусирање на поле “ и „ Склопување “ Совети за истражување. Ако сакате знак за новата механика на еволуцијата, прочитајте го уште еднаш. Во основа, секогаш враќајте се на Советите за истражување за да не правите ништо непотребно.

Овие совети треба да ви помогнат да фатите многу, многу Покемони во областите на обсидиан и пошироко. Среќно да го комплетирате Pokédex за да можете да го запознаете Arceus!

повторно за да се потсетиме на неговата Покебол.

Покемон Легенди Arceus Nintendo Switch битка контроли

 • Премести: LS
 • Контрола Камера: RS
 • Прегледајте го редоследот на дејствијата: Y
 • Изберете Премести: A
 • Бегајте : B
 • Подготвен предмет или покемон: X
 • Проверете го статусот: +
 • Проверете ги ставките : D-Pad Up
 • Check Party: D-Pad Down
 • Променете ја целта: ZL
 • Фрли ставка или покемон: ZR
 • Промени ставка или покемон: L и R
 • Изберете агилен или силен стил: L и R кога движењето е означено (кога ќе се отклучи)

Забележете дека левиот и десниот џојстик се означени како LS и RS, соодветно. Притискањето на било кој од нив е означено како L3 или R3.

Подолу, ќе најдете неколку совети за игра за да ги направите првите неколку часа во Obsidian Fieldlands голем успех.

Разберете диви покемон склоност да ги подобрите вашите шанси за фаќање! . Прво, Bidoof што го гледате ќе биде љубопитен и ќе ви пријде . Второ, Ѕвезденото што сте задолжено да го уловите е забавено и ќе побегне ако ве видат . Ова е означено со црвен извичник што се појавува над нив непосредно пред да избегаат.

Трето, Шинкс е агресивен тип кој ќе нападне штом ќе видити . Ова ќе биде означено со црвено X што се појавува над нив. Поважно, ова значи две работи. Прво, мора да го вклучите во битка за да се обидете да го фатите . Второ, запомнете, може да направите штета, предизвикувајќи затемнување! Ако видите агресивен Покемон како брза со вас, брзо префрлете го вашиот фрлач на вашиот Покемон (удирајте X, потоа R или L за да го изберете саканиот). држете го ZR и нишанете со RS, а потоа отпуштете го ZR за да го испратите вашиот Покемон, но запомнете дека треба да биде во близина на непријателот.

Во секој случај, најдобриот начин на дејствување е да секогаш да клечеш и да се прикрадуваш на Покемон . Особено, користете сенки и повисоката трева за да се скриете , планирајќи го вашиот напад од таму. Без разлика на нивната диспозиција, ако не ве видат или забележат, тогаш половина од битката е веќе добиена!

Забележете дека можете да шетате и во плитка вода во Арцеус , промена од претходните игри. Ова ќе ви овозможи пристап до некои области во областите на Обсидијан, кои некогаш биле плови само со Ride Pokémon. Сепак, не можете да одите или да пливате во подлабока вода . За овие области ќе ви треба Hisui Ride Pokémon Basculegion, кој ќе го отклучите подоцна во играта.

Додека сте во или во близина на плитка вода, внимавајте на какви било типови на вода што може да се наоѓаат во близина!

Проверете го вашиот налог за акција за време на битките за да го подготвите вашиот план за напад!

Вашата прва официјална битка за тренер е против aТогепи. Забележете го Акциониот ред на десната страна и како да го скриете или прикажете со Y.

Нова карактеристика во Arceus е можноста да се провери Action Order во текот на битката . Можете да го направите ова со притискање на Y за време на битка . Ова ќе го прикаже редоследот на вртење и на почетокот на играта, обично се случува само наизменични кривини.

Меѓутоа, ако користите потези кои ја зголемуваат вашата брзина - како што се Агилност или Огнено тркало - може да се најдете имате две кривини пред вашиот противник да има еден! Се разбира, ова не ги зема предвид приоритетните потези како што се Quick Attack или Aqua Jet.

Подоцна во играта, ќе ја отклучите способноста за нека вашиот Покемон изведува Агилни и силни стилови . Ова се нови функции на Arceus кои додаваат малку повеќе стратегија на битките.

Агилниот стил ќе предизвика вашите напади да бидат побрзи по цена на моќта . Придобивката е што можеби ќе можете да направите повеќе потези пред вашиот противник, но ако не комбинирате ефективност на типот со STAB (бонус за напад од ист тип), тогаш штетата можеби нема да биде многу голема.

Силниот стил е спротивен, давајќи повеќе моќ за напад по цена на брзината . Ова значи дека по извршувањето на потег со Strong Style, вие ќе бидете подложни на повеќекратни напади од вашиот противник , особено ако тој користи Agile Style. Можеби е најдобро да користите потези во силен стил со Покемон за кој знаете дека ќе го изгубитебез разлика на брзината.

За да се префрлате помеѓу стиловите, удирајте L и R за време на битката со означен потег . Повторно, ќе треба да ја отклучите оваа функција по неколку часа игра.

Проверете го Arc Phone за да ги следите вашите мисии и барања

Покажување на професорот Лавентон (огромното) Arc Phone.

The Arc Phone е верзија на оваа игра на Rotom Phone. Сепак, оваа ставка е навистина единствена бидејќи ве провлекува низ пукнатина на небото, попатно се среќавате со Арцеус, кој ви го дава телефонот. Ќе го најдете речиси веднаш по вашата прва интеракција со професорот Лавентон, препознатлив со златен круг светлина .

Откако ќе ја добиете картата, Arc Phone станува клучен. Отворете го со притискање – (копчето минус) за да ја видите картата, која има три различни поставки за зумирање. Оттука, можете исто така да префрлите за да ги видите вашите мисии и барања со притискање на Y .

Мисиите се поврзани со приказната и мора да се завршат за да напредуваат . Овие најмногу ќе доаѓаат од тимот на Галакси и Лавентон. На пример, вашата прва мисија ви е дадена од капетанот Cyllene за да го спроведете вашето испитување со истражување. Без да го завршите пробниот период, не можете да напредувате. Мисиите ќе бидат означени на мапата и секоја мисија има уникатно име.

Барањата се изборни и ви се даваат со разговор со знаци . Интересно, за разлика од повеќето NPC во игрите на Покемон,речиси секој НДК има име што можете да го видите додека им пристапувате. Зборувајќи со оние кои имаат бел круг над нивните глави ќе ги исполни барањата . На пример, ќе добиете барања рано во Jubilife Village да фатите Wurmple за нив, да му покажете некому целосниот запис за Starly и да фатите голем Buizel за друго лице. Барањата доаѓаат и со уникатни имиња.

Користете го Pokedex за да ги следите вашите истражувачки задачи

Задачите за истражување и бројот потребни за да се заврши страницата на Shinx. Уникатната задача е „Број што сте го победиле со потези од типот на земја.“

Откако ќе станете член на тимот на Galaxy, ќе го добиете Pokédex. Поважно е, фаќањето на Покемон еднаш не го отклучува неговиот влез! Наместо тоа, ќе мора да завршите голем број различни истражувачки задачи поврзани со тој Покемон.

На пример, Shinx има една задача каде што мора да победите голем број од нив користејќи потези од типот на земја . Тогепи треба да биде фатен додека спие неколку пати. Ќе треба да фатите неколку големи бидуфови за друг.

Почетниците имаат три задачи засновани на движење, што наведува дека треба да да ги видите како изведуваат потег одреден број пати. Ова значи дека ќе се брои дури и ако вашиот противник го започне нападот!

Секој Покемон ќе бара од вас да фатите и поразите одреден број од нив. Сепак, бидејќи секој Покемон може да имаразлични околности за нивните задачи, најдобро е да го проверите статусот на вашето истражување додека се приближувате до Покемон.

Откако ќе го видите белиот курсор околу Покемон, што покажува дека сте доволно блиску за да фрлите топка, држете го ЗЛ да се фокусираме на тој Покемон . Потоа, притиснете D-Pad Down за да ја отворите страницата Pokedex за тој специфичен Pokemon . Тоа е брз и лесен начин да одредите дали воопшто треба да го фатите или поразите повеќе од тоа!

Имајте на ум дека во основа го започнувате првиот обид да завршите Pokedex. Откако „ паднавте од небо “, Лавентон ве известува дека покеболките штотуку се измислени, така што ова е нов потфат.

Размислете за тоа на овој начин: потребни се децении на истражување и технолошки напредок до каде што еден улов електронски ќе регистрира уловен Покемон, а Хисуи беше генезата.

Како да еволуирате Покемон во Покемон Легенди: Арцеус

Друг дотеран механичар развива Покемон. За разлика од претходните верзии, еволуцијата не е автоматска по ниво или исполнување на одредени услови. Наместо тоа, еволуциите се активираат рачно во Arceus .

Повеќето се развиваат преку израмнување, така што во истата област што го гледате известувањето за новото движење, ќе видите известување за подготвеност за еволуција. Во менито, ќе знаете дека Покемон е подготвен да се развива со иконата златна Покебол на нивната табличка со имиња . Овде, можете да го активиратееволуција со притискање на X кога тој Покемон е избран .

За оние кои користат ставки како Stones, изберете ја ставката и држете ја над Покемонот за да видите дали е компатибилен, а потоа активирајте ја еволуцијата ( што не се разликува многу од порано).

Сè уште има некои кои бараат потег за да се знае, да биде одреден пол (машки или женски) или одредено време од денот. Откако ќе се исполнат овие услови, ќе бидете известени и ќе мора рачно да ја активирате еволуцијата.

Како и со новиот механичар за учење поместување (подолу), ова создава поефикасна игра. Веќе нема да морате да го погодите B за да ја откажете еволуцијата, што ќе ви овозможи слободно да избирате кога да го еволуирате вашиот избран Покемон откако ќе се исполнат условите.

Променете ја вашата забава со одење на пасиштата во селото Џубилифе

Пред пасиштата, каде што се чуваат сите ваши вишок Покемони. Имајте предвид дека играчот го носи сетот Shaymin за да има податоци за Sword и Shield.

Без компјутерски систем за складирање на вашиот Покемон, Arceus ги вклучува пасиштата во Jubilife Village како систем за складирање. Имате осум пасишта каде што можете да поставите Покемони. Сепак, со бројот што ви треба улов, брзо ќе ги наполните вашите пасишта. Не грижете се бидејќи можете да ослободите Покемони од вашите пасишта за да создадете повеќе простор.

На крајот на краиштата, треба само да фатите одреден број за секој запис; Ништо не вели дека треба да ги задржиш сите оние што сифатени.

За да ја смените вашата забава, упатете се кон пасиштата и разговарајте со придружникот. Од таму, уредувајте го вашиот тим како што сакате. Можете исто така да ја промените вашата забава во Базниот камп со тоа што ќе разговарате со членот на Galaxy и ќе изберете „ Сакам да го видам мојот Покемон “.

Корисна карактеристика во Arceus е тоа што додека Покемон сè уште може имајте четири достапни потези, можете слободно да ги замените потезите со научени потези по ваша волја . Нема повеќе потсетници за срцеви скали и движења!

Откако ќе влезете во менито со D-Pad Up, одете на картичката Покемон со ZL или ZR. Изберете Покемон, а потоа изберете „ Промени потези “ за да се префрлате помеѓу научените и достапните потези. Ова го прави особено корисен за стратегии против евентуалните Алфа и благородни покемони, како и чуварите кои се грижат за благородниците.

Друга суптилна придобивка од оваа функција е тоа што откако Покемон ќе научи нов потег од стекнување ниво, ќе видите со сина боја „ Ново движење! “ над која е дадена главата на Покемон по искуството. Наместо да одлучите да заборавите некој потег или не, ќе го заобиколите тоа целосно и едноставно ќе продолжите. Тоа овозможува многу понепречено искуство со играње.

Видете ги Советите за истражување секогаш кога се сомневате

Непрочитаните совети за анкета ќе ја имаат жолтата картичка на нив.

Секој туторијал што се појавува во играта може да се пристапи кога сакате од менито за игра. Притиснете D-Pad Up и потоа ZR или ZL за да пристапите до главната

Edward Alvarado

Едвард Алварадо е искусен ентузијаст за игри и брилијантен ум зад прославениот блог на Outsider Gaming. Со ненаситна страст за видео игрите што опфаќа неколку децении, Едвард го посвети својот живот на истражување на огромниот и постојано развивачки свет на игрите.Откако порасна со контролер во раката, Едвард разви експертско разбирање за различни жанрови на игри, од стрелци преполни со акција до извонредни авантури со играње улоги. Неговото длабоко знаење и експертиза блескаат во неговите добро истражени статии и критики, обезбедувајќи им на читателите вредни увиди и мислења за најновите трендови на игри.Исклучителните вештини за пишување и аналитичкиот пристап на Едвард му овозможуваат да ги пренесе сложените концепти за игри на јасен и концизен начин. Неговите стручно изработени водичи за гејмери ​​станаа суштински придружници за играчите кои сакаат да ги освојат најпредизвикувачките нивоа или да ги откријат тајните на скриените богатства.Како посветен гејмер со непоколеблива посветеност на своите читатели, Едвард се гордее што останува пред кривата. Тој неуморно го пребарува универзумот на игри, држејќи го прстот на пулсот на вестите од индустријата. Outsider Gaming стана доверлив извор за најновите вести за игри, осигурувајќи дека ентузијастите се секогаш во тек со најзначајните изданија, ажурирања и контроверзи.Надвор од неговите дигитални авантури, Едвард ужива да се потопува во себеенергичната гејмерска заедница. Тој активно се занимава со колеги гејмери, поттикнувајќи чувство на другарство и поттикнувајќи живи дискусии. Преку својот блог, Едвард има за цел да ги поврзе гејмерите од сите сфери на животот, создавајќи инклузивен простор за споделување искуства, совети и взаемна љубов кон сите нешта на игрите.Со привлечна комбинација на стручност, страст и непоколеблива посветеност на својот занает, Едвард Алварадо се зацврсти како почитуван глас во индустријата за игри. Без разлика дали сте обичен гејмер кој бара сигурни критики или страствен играч кој бара инсајдерски знаења, Outsider Gaming е вашата крајна дестинација за секакви игри, предводени од остроумниот и талентиран Едвард Алварадо.