Pokémon Mystery Dungeon DX: Të gjithë fillestarët e disponueshëm dhe fillestarët më të mirë për t'u përdorur

 Pokémon Mystery Dungeon DX: Të gjithë fillestarët e disponueshëm dhe fillestarët më të mirë për t'u përdorur

Edward Alvarado

Në Pokémon

Mystery Dungeon: Rescue Team DX, ju luani si një njeri që zgjohet papritur si një

Pokémon, por për të vendosur se cili Pokémon jeni, loja ju kërkon një seri pyetjesh tek

.

Pasi

kuizeri të ketë arritur në disa përfundime shpesh jo të këndshme për personalitetin tuaj,

ai do të sugjerojë se cili Pokémon i përshtatet më mirë personalitetit tuaj.

Për fat,

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX ju lejon të ndryshoni startuesin. Pra,

nëse etiketohesh si Meowth, mund ta refuzosh pretendimin dhe më pas të zgjedhësh një

Pokémon të ndryshëm për t'u përdorur si fillestar.

Startori juaj

Pokémon gjithashtu merr një partner për të krijuar themelet e ekipit tuaj të shpëtimit, por

nuk do të jeni në gjendje të zgjidhni një që është i njëjti lloj si fillestari juaj i parë

Zgjedhja e Pokémon.

Për shembull,

nëse zgjidhni Charmander në fillim, nuk do të mund të keni Cyndaquil ose Torchic si

anëtarin e dytë të ekipit tuaj.

Pra, për t'ju ndihmuar

të zgjidhni startuesit më të mirë në Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX, ne do të

zbërthejmë secilin, duke detajuar lëvizjet e tyre fillestare dhe dobësitë, dhe më pas

Shiko gjithashtu: Pokémon Sword and Shield: Si të evoluoni Pancham në Pangoro nr. 112

sugjerimi i fillestarëve më të mirë për të zgjedhur.

Bulbasaur starter Pokémon në Mystery Dungeon

Si

pokemon i parë në Pokédex, Bulbasaur është një nga më ikonikët në ekskluzivitetin

. Shumë njerëz do të zgjedhin Bulbasaur si fillestarme

përzgjedhjen fillestare prej 16 personash që përmban kaq shumë Pokemon të mrekullueshëm, shumica prej nesh

do të kenë vështirësi në zgjedhjen e disa prej tyre. Si i tillë, ju gjithashtu mund të shkoni për

ato që do të performojnë më mirë në lojë.

Një aspekt

i rëndësishëm për t'u marrë parasysh është se ka shumë, shumë Pokémon armik të tipit fluturues në

lojën e re Mystery Dungeon, që do të thotë se Bulbasaur, Machop, Chikorita ,

dhe Treeko do të jenë në disavantazh kur përballen me sulme të tipit fluturues në

birucat.

Në anën e kundërt

, Pikachu dhe Skitty i tipit elektrik me lëvizjen e tij të tipit elektrik fillestar

, Charge Beam, kanë një avantazh që në fillim.

Meqenëse të gjithë pokemonët e egër në lojë nuk janë të tipit fluturues, do të ketë raste kur ata që janë

të ndjeshëm ndaj sulmeve fluturuese mund të jenë ende të fortë Pokemon për të përdorni. Për më tepër,

mund të shtoni më shumë Pokémon në ekipin tuaj ndërsa përparoni.

Mënyra më e mirë

për të zgjedhur fillestarët tuaj është të shkoni me Pokémon-in tuaj të preferuar dhe më pas t'i ndërtoni

rreth tyre me një Pokémon partner i cili mund të kundërshtojë ata që janë super

efektive kundër startuesit tuaj kryesor.

Për shembull,

nëse zgjidhni Machop, do të dini se Pokemonët e zakonshëm të tipit fluturues kanë lëvizje

që janë super efektive kundër Pokemonit tuaj të tipit luftarak. Pra, zgjidhni Pikachu

si startuesin e partnerit tuaj pasi lëvizjet e tij të tipit elektrike janë super efektivekundër

pokemon fluturues.

Fillestarët më të mirë për të zgjedhur në Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

Këtu është një

listë e të gjithë e startuesve më të mirë

Kombinimet e Pokemonit për të zgjedhur në Mystery Dungeon Rescue Team DX:

Primary Starter Pokémon Type Partneri më i mirë Pokémon
Bulbasaur Grass-Poison Squirtle,

Pikachu, Psyduck, Totodile, Mudkip

Charmander Fire Bulbasaur,

Pikachu, Chikorita, Treecko

Squirtle Uji Charmander,

Cubone, Cyndaquil, Torchic

Pikachu Elektrik Bulbasaur,

Squirtle, Psyduck, Chikorita, Totodile, Treecko, Mudkip

Meowth Normal Çdo, por

Sulmet psikike të Psyduck do të ndihmojnë kundër Pokemonit të tipit luftarak

Psyduck Uji Charmander,

Cubone, Cyndaquil, Torchic

Machop Fighting Pikachu,

Skitty (nëse ju mbaj Charge Beam)

Cubone Tokë Bulbasaur,

Charmander, Pikachu, Machop, Chikorita, Cyndaquil, Treecko, Torchic

Eevee Normal Çdo, por

Sulmet psikike të Psyduck do të ndihmojnë kundër Pokemonit të tipit luftarak

Chikorita Bari Squirtle,

Pikachu, Psyduck, Totodile, Mudkip

Cyndaquil Fire Bulbasaur,

Pikachu, Chikorita, Treecko

Totodile Ujë Charmander,

Cubone, Cyndaquil, Torchic

Treecko Grass Squirtle,

Pikachu, Psyduck, Totodile, Mudkip

Torchic Zjarri Bulbasaur,

Pikachu, Chikorita, Treecko

Mudkip Uji Charmander ,

Cubone, Cyndaquil, Torchic

Skitty Normal Çdo, por

Sulmet psikike të Psyduck do të ndihmojnë kundër Pokémon i tipit luftarak

Pokémon

Mystery Dungeon: Rescue Team DX u jep lojtarëve një zgjedhje të vështirë që në

fillim , duke zgjedhur vetëm dy startues nga një grup i madh me 16 Pokemon.

Mund të merrni

shumicën e lojtarëve fillestarë për t'u bashkuar me ekipin tuaj të shpëtimit më vonë gjatë lojës, por nëse

doni të filloni fuqishëm, zgjidhni një nga kombinimet më të mira fillestare treguar më sipër.

Po kërkoni më shumë udhëzues për Pokémon Mystery Dungeon DX?

Pokémon Mystery Dungeon DX: Udhëzues i plotë i shtëpisë së misterit, duke gjetur Riolu

Pokémon Mystery Dungeon DX: Complete Controls Udhëzues dhe këshilla kryesore

Pokémon Mystery Dungeon DX: Çdo kod Wonder Mail Ofrohet

Pokémon Mystery Dungeon DX: Complete Camps Guide dhe Lista Pokémon

Pokémon Mystery DungeonDX: Gummis dhe Rare Qualities Guide

Pokémon Mystery Dungeon DX: Complete Item List & Udhëzues

Ilustrime dhe Wallpapers Pokemon Mystery Dungeon DX

Mystery

Dungeon: Rescue Team DX sepse është Pokémon fillestar i tyre në lojërat Generation

I.

Në këtë

përzgjedhje të Pokemon-it fillestar, Bulbasaur është unik sepse është i dy llojeve,

bari dhe helmi, që do të thotë se është i dobët ndaj zjarrit, akullit, fluturimit. , dhe

sulme të tipit psikik.

Bulbasaur

fillon me lëvizjet e mëposhtme:

 • Seed

  Bomb (Grass) 16 PP

 • Vine

  Kamxhik (bar) 17 PP

 • Llum

  (helm) 17 PP

 • Takle

  (Normale) 25 PP

Charmander starter Pokémon në Mystery Dungeon

Ndoshta më i popullarizuari nga të tre Pokemonët fillestarë të Gjeneratës I, kryesisht për shkak të evolucionit të tij përfundimtar duke qenë Charizard, Charmander padyshim do të jetë një nga më të përzgjedhurit zgjedhjet fillestare në këtë lojë të re Mystery Dungeon. Është madje i vetmi startues i gjeneratës së parë që përfshihet në lëshimin fillestar të Pokémon Sword and Shield, dhe ju mund të gjeni Charmander me aftësi Gigantamax.

Charmander

është një nga tre Pokémon të tipit zjarri për të zgjedhur nga fillestarët. Pra, nëse zgjidhni

Charmander si startues, duhet të dini se ai do të jetë i ndjeshëm ndaj

sulmeve të llojit të ujit, tokës dhe shkëmbinjve.

Charmander

fillon me lëvizjet e mëposhtme:

 • Flaka

  Burst (Zjarr) 12 PP

 • Dragon

  Inat (Dragon) 13 PP

 • Kush

  (Errët) 18 PP

 • Gërvishtje

  (Normale) 25 PP

Pokemon startues Squirtle në Mystery Dungeon

Me evolucionin e tij të fundit

të qenë fjalë për fjalë një breshkë me topa, Squirtle ka mbetur një

preferuar nga fansat që nga Generation I. Pokémon u krijua edhe më popullor në

serialin e animuar, me udhëheqësin e Squirtle Squad duke u bërë Squirtle e Ash Ketchum

.

Ka

katër Pokemon startues të tipit uji në Mystery Dungeon: Rescue Team DX, me

Psyduck që bashkohet me tre startuesit. Squirtle, duke qenë një nga startuesit e llojit uji

, është i dobët ndaj sulmeve elektrike dhe të llojit të barit.

Squirtle

fillon me lëvizjet e mëposhtme:

 • Ujë

  Armë (Ujë) 16 PP

 • Kush

  (Errësirë) 18 PP

 • Tull

  Pushim (luftim) 18 PP

 • Takle

  (Normale) 25 PP

Pikachu starter Pokémon në Mystery Dungeon

Pavarësisht se jo

duke qenë një nga Pokemon-ët fillestarë origjinalë të Gjeneratës I, Pikachu është ende

nusja e ekskluzivitetit të Pokémon-it, me miliona fansa që përshëndesin miun elektrik

si Pokemon-in e tyre të preferuar.

Pikachu është

pokemon i vetëm elektrik i disponueshëm për t'u zgjedhur si një nga dy fillestarët tuaj

në lojën e re Pokémon Mystery Dungeon, dhe është vetëm i dobët në tokë- lloj

sulme.

Pikachu

fillon me lëvizjet e mëposhtme:

 • Fake

  Jashtë (Normale) 13 PP

 • Hekur

  Bishti (çeliku) 16 PP

 • Elektro

  Topi (Elektrik) 17 PP

 • Bar

  Nyjë(Grass) 20 PP

Meowth starter Pokémon in Mystery Dungeon

Të jesh pjesë

e Team Rocket dhe të jesh në gjendje të flasësh gjuhë njerëzore, Meowth është një nga

pokemonët më të paharrueshëm nga Generation I në serialin e animuar, por ndoshta

nuk është një Pokemon i përshtatshëm në lojëra – përveç nëse dëshironi një persian dhe emrin tuaj

është Giovanni.

Meowth është

një nga tre Pokémon-ët fillestarë të tipit normal në lojë. Vetëm lëvizjet e tipit luftarakë

janë super efektive kundër Pokemonit të tipit normal dhe lëvizjet e tipit fantazmë

nuk i ndikojnë fare ato.

Meowth

fillon me lëvizjet e mëposhtme:

 • Fake

  Jashtë (normale) 13 PP

 • Fake

  Luaj (E errët) 17 PP

 • Kush

  (E errët) 18 PP

 • Gërvishtje

  (Normale) 25 PP

Pokemon fillestar i Psyduck në Mystery Dungeon

Jo në masën

të një Magikarp, por Psyduck sigurisht që ka disa aftësi të fuqishme të fshehura pas

shpesh konfuze sjellje. Generation I Pokémon mund të përdorë lëvizje psikike dhe

të tipit uji, gjë që e bën rosën e verdhë tubi një shtesë të mirë për çdo

skuadër.

Meqenëse Psyduck

është një Pokemon i tipit uji, do të dëmtohet shtesë nga lëvizjet elektrike dhe

të llojit të barit.

Psyduck

fillon me lëvizjet e mëposhtme:

 • Zen

  Headbutt (Psychic) ​​15 PP

 • Water

  Armë (ujë) 16 PP

 • Konfuzion

  (psikik) 18 PP

 • Gërvishtje

  (Normale) 25PP

Pokemon startues Machop në Mystery Dungeon

Machamp është

i njohur prej kohësh si një nga Pokemonët më të mirë sulmues në Pokédex, e lëre më

nga Gjenerata I, kjo është arsyeja pse kaq shumë trajnerë morën kohë për të kapur dhe

trajnuar Machop.

Machop është

i vetmi Pokémon i tipit luftarak i disponueshëm për t'u zgjedhur nga Mystery Pokémon

Dungeon: Rescue Team DX starters. Është i dobët ndaj lëvizjeve fluturuese, psiqike dhe

të tipit zanash.

Machop

fillon me lëvizjet e mëposhtme:

 • Forca

  (Normal) 15 PP

 • Plumb

  Punch (çeliku) 16 PP

 • Tulla

  Pushim (luftim) 18 PP

 • Karate

  Pushtoj (luftim) 20 PP

Pokemon fillestar i Cubone në Mystery Dungeon

Cubone ka

një nga hyrjet më interesante, të adhurueshme dhe ndoshta rrëqethëse në Pokédex, me

Pokemonin e vetmuar thuhet se mbante kafkën e nënës së saj të ndjerë. Megjithatë,

Pokémon është shumë popullor nga gjenerata e parë.

Është

i vetmi Pokemon fillestar i tipit tokësor që mund të zgjidhni në Rescue Team DX, që

do të thotë se Cubone është i dobët ndaj ujit, barit dhe akullit- lloji lëviz, por është

imun ndaj sulmeve të tipit elektrik.

Cubone

fillon me lëvizjet e mëposhtme:

 • Headbutt

  (Normal) 15 PP

 • Brutal

  Lëkundje (Errësirë) 17 PP

 • Kocka

  Klub (tokë) 17 PP

 • Tulla

  Pushim (luftim) 18 PP

EeveePokémon fillestar në Mystery Dungeon

Ashtu si

çmuar si Pikachu për natyrën e tij të adhurueshme, Eevee është bërë i famshëm në Pokémon

për evolucionet e shumta të shkaktuara nga gurët. Në Generation I, Eevee mund të evoluojë në

tre Pokemon të ndryshëm, por tani, ai mund të evoluojë në tetë forma të ndryshme –

njëra prej të cilave është pa përdorimin e një guri evolucioni.

Si një

pokemon i tipit normal në Mystery Dungeon, Eevee nuk pëson asnjë dëm nga lëvizjet e tipit fantazmë

, por sulmet e tipit luftarak janë super efektive kundër atë.

Eevee fillon

me lëvizjet e mëposhtme:

 • Swift

  (Normal) 13 PP

 • Bite

  (E errët) 18 PP

 • I shpejtë

  Sulm (Normal) 15 PP

 • Trajtim

  (Normal) 25 PP

Chikorita starter Pokemon in Mystery Dungeon

Kur

Generation II erdhi rreth, Chikorita ishte i pari startues i ri në seksionin Johto

të Pokédex, me emri që rrjedh nga bima 'çikore' që është

e kombinuar me prapashtesën spanjolle nga small, 'ita'.

Duke qenë një

pokemon fillestar i llojit bar, Chikorita është e dobët kundër akullit, zjarrit, helmit,

fluturimit dhe lëvizjeve të llojit të insekteve.

Chikorita

fillon me lëvizjet e mëposhtme:

 • Risk

  Gjethja (bari) 15 PP

 • E lashtë

  Fuqia (Shkëmbi) 15 PP

 • Bar

  Nyja (bari) 20 PP

 • Takle

  (Normale) 25 PP

Pokemon fillestar Cyndaquil në Mystery Dungeon

Cyndaquil

kishte disa këpucë të mëdha për të mbushur si gjenerata II e tipit të zjarrit Pokémon,

pas Charmander. Por evolucioni i tij përfundimtar, Typhlosion, doli se ishte

një Pokemon shumë i fuqishëm me shpejtësi të lartë dhe vlerësime të veçanta sulmi.

Siç do ta dini

tani, Cyndaquil është një startues i llojit të zjarrit, dhe kështu, është i ndjeshëm ndaj

lëvizjeve të tokës, shkëmbit dhe ujit .

Cyndaquil

fillon me lëvizjet e mëposhtme:

 • Ember

  (Fire) 15 PP

 • Quick

  Sulm (normal) 15 PP

 • Fasadë

  (Normale) 17 PP

 • Dy

  Goditje (luftim) 20 PP

Totodile starter Pokémon in Mystery Dungeon

Krokodili i vogël

blu Totodile vjen si ndoshta më i paharrueshëm nga tre

starterët në Generation II, me forma e tij përfundimtare, Feraligatr, është një kërcënues

Pokémon.

Shiko gjithashtu: Është Need for Speed ​​2 Player?

Totodile është

një Pokemon i llojit uji, kështu që startuesi në Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

është i dobët ndaj lëvizjeve elektrike dhe të llojit bar.

Totodile

fillon me lëvizjet e mëposhtme:

 • Akull

  Fang (Akull) 15 PP

 • Ujë

  Gërvishtje (Ujë) 16 PP

 • Metal

  Kthetra (çeliku) 25 PP

 • Gërvishtje

  (Normale) 25 PP

Treecko starter Pokemon in Mystery Dungeon

Generation

III of Pokemon na çoi në rajonin Hoenn, ku takuam Wood Gecko

Pokémon, Treecko . Zgjedhja e zërit në Ruby and Sapphire, finalja e sajevolucioni,

Sceptile, ishte shumë i shpejtë për një Pokemon fillestar në atë kohë.

Duke qenë një

pokemon i llojit bar, Treecko është i dobët ndaj akullit, zjarrit, insekteve, fluturimit dhe

lëvizjeve të tipit helm në Ekipin e Shpëtimit DX.

Treecko

fillon me lëvizjet e mëposhtme:

 • Dragon

  Breath (Dragon) 12 PP

 • Quick

  Sulm (normal) 15 PP

 • Hekur

  Bisht (çeliku) 16 PP

 • Absorb

  (bar) 18 PP

Pokémon starter Torchic në Mystery Dungeon

Pokemon-ët startues të tipit zjarr janë gjithmonë të mirë në lojën e hershme, por në Generation

III, starter i tipit zjarri Torchic evoluoi në një fazë përfundimtare të plotfuqishme,

Blaziken. Lloji zjarrfikës Pokemon krenohet me sulme të larta dhe

vlerësime të veçanta sulmi.

Ndryshe nga

Blaziken, Torchic është vetëm një Pokemon i tipit zjarri dhe kështu, Chick Pokémon është

i ndjeshëm ndaj sulmeve të tokës, gurëve dhe ujit.

Torchic

fillon me lëvizjet e mëposhtme:

 • Low

  Kick (Fighting) 13 PP

 • Ember

  (Zjarr) 15 PP

 • I shpejtë

  Sulm (Normal) 15PP

 • Peck

  (Fluturues) 25 PP

Mudkip starter Pokémon in Mystery Dungeon

Ndërsa secili

pokemon fillestar i tipit uji deri në Mudkip në tre brezat e parë

ishin të gjitha të shkëlqyera, Mudkip mund të jetë më e mira. Jo aq shumë për

estetikën e tij, por evolucioni i tij përfundimtar, Swampert, është i llojit ujë-tokë, që do të thotë

ajo elektrikelëvizjet nuk kanë ndikim dhe dobësia e vetme kryesore janë

sulmet e llojit të barit.

Mudkip,

megjithatë, nuk përfiton nga lloji i shkëlqyer- kombinimi i Swampert dhe

Marshtomp: është rreptësisht një Pokemon i llojit uji. Si i tillë, Mudkip është i dobët për

lëvizjet elektrike dhe të llojit të barit.

Mudkip

fillon me lëvizjet e mëposhtme:

 • Mud

  Bomb (Tokë) 13 PP

 • Mud-Slap

  (Tokë) 13 PP

 • Ujë

  Armë (Ujë) 16 PP

 • Takle

  (Normale) 25 PP

Skitty starter Pokémon në Mystery Dungeon

Në Pokémon

Mystery Dungeon: Rescue Team DX, përzgjedhja e Gjeneratës II shkoi aq larg

sa tre fillestare, por përzgjedhja e Gjeneratës III përfshin edhe kotelen rozë

, Skitty. Përfshirja e Skitty në mënyrë efektive u jep lojtarëve mundësinë që të kenë një

skuadër të lezetshme qensh dhe macesh të Eevee dhe Skitty nëse ata dëshirojnë.

Skitty, si

Eevee, është një Pokemon i tipit normal, dhe kështu, vetëm lëvizjet e tipit luftarakë janë super

efektive kundër Pokemonit.

Skitty

fillon me lëvizjet e mëposhtme:

 • Fake

  Jashtë (normale) 13 PP

 • Ngarkesë

  Rreze (Elektrike) 13 PP

 • Jehonë

  Zër (normal) 15 PP

 • Bar

  Nyjë (bar) 20 PP

Si të zgjidhni Mystery Dungeon: Starters Rescue Team DX

Për shumë lojtarë, zgjedhja e lojtarëve më të mirë për ekipin tuaj varet nga ajo se cilët Pokémon janë të preferuarit tuaj.

Megjithatë,

Edward Alvarado

Edward Alvarado është një entuziast me përvojë lojërash dhe mendja e shkëlqyer që qëndron pas blogut të famshëm të Outsider Gaming. Me një pasion të pashuar për videolojërat që përfshin disa dekada, Edward i ka kushtuar jetën e tij eksplorimit të botës së madhe dhe gjithnjë në zhvillim të lojërave.Pasi u rrit me një kontrollues në dorë, Edward zhvilloi një kuptim ekspert të zhanreve të ndryshme të lojërave, nga revole të mbushura me aksion deri tek aventurat zhytëse me role. Njohuritë dhe ekspertiza e tij e thellë shkëlqejnë në artikujt dhe rishikimet e tij të hulumtuara mirë, duke u ofruar lexuesve njohuri dhe opinione të vlefshme mbi tendencat më të fundit të lojërave.Shkathtësitë e jashtëzakonshme të shkrimit dhe qasja analitike e Eduardit e lejojnë atë të përcjellë konceptet komplekse të lojërave në një mënyrë të qartë dhe koncize. Udhëzuesit e tij të lojtarëve të krijuar me mjeshtëri janë bërë shoqërues thelbësorë për lojtarët që kërkojnë të pushtojnë nivelet më sfiduese ose të zbulojnë sekretet e thesareve të fshehura.Si një lojtar i përkushtuar me një përkushtim të palëkundur ndaj lexuesve të tij, Edward krenohet që qëndron përpara kurbës. Ai pastron pa u lodhur universin e lojërave, duke e mbajtur gishtin në pulsin e lajmeve të industrisë. Outsider Gaming është bërë një burim i besueshëm për lajmet më të fundit të lojërave, duke siguruar që entuziastët të jenë gjithmonë të përditësuar me publikimet, përditësimet dhe polemikat më të rëndësishme.Jashtë aventurave të tij dixhitale, Edward kënaqet duke u zhytur në tëkomuniteti i gjallë i lojërave. Ai angazhohet në mënyrë aktive me lojtarë të tjerë, duke nxitur një ndjenjë shoqërie dhe duke inkurajuar diskutime të gjalla. Nëpërmjet blogut të tij, Edward synon të lidhë lojtarë nga të gjitha sferat e jetës, duke krijuar një hapësirë ​​gjithëpërfshirëse për shkëmbimin e përvojave, këshillave dhe një dashuri të ndërsjellë për të gjitha gjërat e lojërave.Me një kombinim bindës të ekspertizës, pasionit dhe një përkushtimi të palëkundur për zanatin e tij, Edward Alvarado e ka forcuar veten si një zë i respektuar në industrinë e lojrave. Pavarësisht nëse jeni një lojtar i rastësishëm që kërkon komente të besueshme ose një lojtar i zjarrtë që kërkon njohuri të brendshme, Outsider Gaming është destinacioni juaj përfundimtar për të gjitha gjërat e lojërave, të udhëhequr nga Edward Alvarado i zgjuar dhe i talentuar.