Legjenda e maskës së Zelda Majora: Udhëzues i plotë i kontrolleve të çelësit dhe këshilla për fillestarët

 Legjenda e maskës së Zelda Majora: Udhëzues i plotë i kontrolleve të çelësit dhe këshilla për fillestarët

Edward Alvarado

Hiti i dytë i The Legend of Zelda për N64, Majora's Mask u publikua sërish në Switch Online falë Expansion Pass. Tani keni shansin tuaj për të rijetuar vazhdimin e Ocarina of Time ndërsa merrni Linkun në një udhëtim për të rikuperuar maskën e Majora-s.

Ofertat aktuale në Expansion Pass, me Yoshi's Story mezi të dukshme në fund për gjithsej 12 lojëra N64.

Ndërsa shumë nga mekanikët e lojës kthehen nga Ocarina of Time, ka një veçori të re të veçantë në Majora's Mask që do të luajë një rol vendimtar gjatë lojës tuaj: progresi në kohë. Lexoni më poshtë për kontrollet tuaja të plota të lojës dhe këshillat e lojës, duke përfshirë mënyrën më të mirë për të luajtur me kohën, për The Legend of Zelda: Majora's Mask.

Kontrollet e Majora's Mask Nintendo Switch

 • Lëviz: LS
 • Kërcim: Vraponi drejt parvazit (kërcen automatikisht)
 • Ndërveproni: A (bisedoni, hapni dyert, ngrini objektet, etj.)
 • Rrotulloni: A (gjatë vrapimit)
 • Z-Target: ZL
 • Sulmi: B
 • Magic: B (kërkon formularin Deku)
 • Fire Punch: B (kërkon formën Goron)
 • Sulmi Boomerang: B (kërkon formularin Zora)
 • Shpata Rrezja: B (kërkon maskë të ashpër të hyjnisë dhe shënjestrim Z)
 • Sulmi i kërcimit: A (ndërsa armiku Z-Targeting)
 • Përdor aksesorin Artikujt: RS→, RS↓, RS← (N64 butona C)
 • Fol me Tatl: RS↑
 • Blloko: R (kërkon mburojë dhenuk mund të lëvizë gjatë bllokimit)
 • Rrotullimi: R + A & L (në drejtim të rrotullës së dëshiruar)
 • Menyja e fillimit: +
 • Menyja e pezullimit:

Shënim që RS← dhe RS↓ mund të shtypen me X dhe Y, përkatësisht.

Majora's Mask N64 Controller Controllers

 • Lëviz: Joystick
 • Kërcim: Vraponi drejt parvazit (kërcen automatikisht)
 • Ndërveproni: A (bisedoni, hapni dyert, ngrini objekte, etj.)
 • Rrotullimi: A (gjatë vrapimit)
 • Z-Synimi: Z
 • Sulmi: B
 • Magic: B (kërkon formularin Deku)
 • Fire Punch: B (kërkon formën Goron)
 • Sulmi Boomerang: B (kërkon formën Zora)
 • Treja e shpatës: B (kërkon maskë të ashpër të hyjnisë dhe shënjestrim Z)
 • Sulm kërcimi: A (ndërsa Z-Armiku që synon)
 • Përdor artikuj shtesë: C→, C↓, C←
 • Qëllimi: L (kur përdorni Bow, etj. .)
 • Blloku: R (kërkon mburojë)
 • Rrotull: R + A & L (në drejtim të rrotullës së dëshiruar)
 • Menyja Start: Start

Këshilla për lojën për The Legend of Zelda: Majora's Mask

Nëse po luani Majora's Mask për herë të parë ose po rishikoni klasiken pas dy dekadash, këto këshilla duhet të ndihmojnë për një lojë më të suksesshme dhe më pak stres.

Kurse shpesh përmes menysë Suspend në Majora's Mask!

Një buf i shpëtuar në Clock Town në një rampë drejt qytetit të Sahatit Jugor.

Majora's Maskka një veçori unike të ruajtjes, ndryshe nga Ocarina of Time. Në Ocarina of Time, ju mund të kurseni në çdo kohë. Megjithatë, kjo aftësi është hequr nga Majora's Mask për dy lloje të ndryshme kursesh.

E para është një kursim i përkohshëm përmes statujave të bufëve në lojë . Kur i goditni këto me shpatë, do të fitoni një kursim që do të zhduket sapo të rifilloni të luani skedarin; mendoni për atë si një kurs të pezulluar. Kjo ju lejon të bëni një pushim dhe të ktheheni, dhe ndërsa teorikisht mund të dërgoni postë elektronike për statujën e bufit për kursime, nuk rekomandohet pasi nuk është e përhershme. Ruajtja e skedarëve me një statujë bufi ruajtja do të ketë një ikonë bufi në skedarin e ruajtjes .

E dyta është një ruajtje e përhershme përmes "Këngës së kohës" të Ocarina of Time .” Pasi të keni fituar Ocarina nga Skull Kid, më pas mund të përdorni Ocarina dhe të luani "Song of Time" për t'u kthyer në mëngjesin e ditës së parë (vetëm pasi të keni dalë nga zorrët e kullës së orës në Deku Scrub-in tuaj formë). Ndërsa kjo e ruan përgjithmonë lojën tuaj, ju do të humbni të gjitha rupitë dhe artikujt numerikë . Ju mund t'i ruani rupitë tuaja në një bankë, prandaj sigurohuni që ta bëni këtë para të luani "Song of Time" dhe të ktheheni në ditën tuaj të parë.

Disi, paratë e depozituara në të ardhmen janë ende atje në të kaluarën!

Tani, ju mund t'i anashkaloni të gjitha këto dhe ruani sa herë që dëshironi përmes menysë Suspend . Thjesht goditni – (butonin minus) dhezgjidhni Create Suspend Point . Ju keni katër vende për të punuar dhe kjo duhet t'ju kursejë shumë stres sesa opsionet tradicionale të ruajtjes. Për të ngarkuar, thjesht shtypni – (butonin minus) dhe Load Suspend Point, duke zgjedhur slotin që dëshironi të ngarkoni.

Kini vëmendje ciklit kohor treditor në Majora's Mask

Një rikthim - dhe vetëm kur shihni Princeshën Zelda - për të mësuar "Këngën e Kohës".

Largimi i madh nga seria kryesore deri në atë moment ishte cikli i lartpërmendur kohor - në fund të ekranit - prezantuar në Majora's Mask. Loja zhvillohet në një cikël kohor treditor, ku në fund të ditës së tretë, hëna do të përplaset në qytetin e orës.

Shiko gjithashtu: Ku është Kazino Diamond në GTA 5? Zbulimi i sekreteve të resortit më luksoz të Los Santos

Kjo është arsyeja pse "Kënga e kohës" është thelbësore përtej kursimit. Do t'ju duhet të rivendosni ciklin në fund të çdo tre ditësh për të parandaluar shkatërrimin e qytetit dhe për të fituar maskat, artikujt dhe më shumë për të luftuar Skull Kid dhe për të tërhequr maskën e Majorës.

Përtej "Song of Time," ju gjithashtu mund të çoni kohën në orën 6 të mëngjesit ose të pasdites me "Këngën e Kohës së Dyfishtë". Kjo është njësoj si të kërceni me dordolecat në lojë. Ju gjithashtu mund të luani "Kënga e përmbysur e kohës", e cila ngadalëson kohën në një të tretën! Kjo padyshim do të jetë një këngë e rëndësishme ndërsa përparoni.

Vini re se ndërkohë që nuk jeni njoftuar zyrtarisht ju i keni mësuar këngët pasi të keni marrë Ocarina, mund t'i luani ato pasi të keni fituarOcarina of Time dhe rivendosja në ditën e parë të orës fillestare. Për të luajtur "Song of Double Time", shtypni C→ C→ A A C↓ C↓ . Për të luajtur "Këngën e përmbysur të kohës", shtypni C↓ A C→ C↓ A C→ .

Njihuni me secilën formë dhe maskë në Majora's Mask

Ju luani një pjesë të mirë të pjesës së hershme të lojës si Deku Scrub. Përfundimisht, ju do të fitoni aftësinë për të zhvendosur midis formave nga maskat që mbledhni. Çdo maskë ka veçori unike që do t'ju ndihmojnë gjatë rrugës në Majora's Mask. Megjithatë, janë katër në veçanti për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm dhe të njiheni me të.

E para është Maska Deku . Siç mund ta keni marrë me mend, ai ju shndërron në një Deku Scrub, me të cilin do të bëheni intimë në udhëtimin tuaj për të tërhequr Ocarinën e Kohës nga Skull Kid. Në këtë formë, Link mund të kërcejë nëpër ujë me flukse prej pesë kërcimesh, të përdorë magjinë duke fryrë flluska dhe të përdorë Deku Flowers. Ato janë gjithashtu shumë të shkurtra.

E dyta është Maska Goron e cila ju kthen në një Goron. Si një Goron, ju mund të ecni mbi lavë, të mbani fuçi pluhuri, të hidhni një grusht zjarri dhe të kryeni një sulm rrotullues që konsumon magji.

E treta është Maska Zora , e cila ju kthen në një Zora. Si Zora, ju mund të notoni me shpejtësi në ujë, të nisni një sulm bumerang dhe të vendosni një pengesë elektrike. Ata janë gjithashtu shumë të gjatë, duke lejuar hyrjen në zona më të larta.

Shiko gjithashtu: Cili është avioni më i mirë në GTA 5?

E katërta dhe e funditështë Maska e Hyjnisë së Egër , e cila ju kthen në Lidhje të Hyjnisë së Egër. Në këtë formë, Link bëhet i rritur dhe shpata e tij bëhet Shpata e Hyjnisë së Egër. Gama dhe forca e sulmit të Link është rritur. Ai gjithashtu ka aftësinë për të gjuajtur trarët e shpatës me koston e fuqisë magjike. Kjo maskë është gjithashtu e përdorshme vetëm në betejat e shefave.

Sigurohuni që të mblidhni të gjitha maskat gjatë lojës dhe të kuptoni se cilat prej tyre funksionojnë më mirë për cilat situata!

Mos harroni, pjesën më të rëndësishme i Majora's Mask është cikli kohor treditor. Pasi ta zotëroni këtë, duhet të jeni në gjendje të vazhdoni pa probleme për të mposhtur më në fund Skull Kid dhe për të tërhequr maskën e Majora-s.

Edward Alvarado

Edward Alvarado është një entuziast me përvojë lojërash dhe mendja e shkëlqyer që qëndron pas blogut të famshëm të Outsider Gaming. Me një pasion të pashuar për videolojërat që përfshin disa dekada, Edward i ka kushtuar jetën e tij eksplorimit të botës së madhe dhe gjithnjë në zhvillim të lojërave.Pasi u rrit me një kontrollues në dorë, Edward zhvilloi një kuptim ekspert të zhanreve të ndryshme të lojërave, nga revole të mbushura me aksion deri tek aventurat zhytëse me role. Njohuritë dhe ekspertiza e tij e thellë shkëlqejnë në artikujt dhe rishikimet e tij të hulumtuara mirë, duke u ofruar lexuesve njohuri dhe opinione të vlefshme mbi tendencat më të fundit të lojërave.Shkathtësitë e jashtëzakonshme të shkrimit dhe qasja analitike e Eduardit e lejojnë atë të përcjellë konceptet komplekse të lojërave në një mënyrë të qartë dhe koncize. Udhëzuesit e tij të lojtarëve të krijuar me mjeshtëri janë bërë shoqërues thelbësorë për lojtarët që kërkojnë të pushtojnë nivelet më sfiduese ose të zbulojnë sekretet e thesareve të fshehura.Si një lojtar i përkushtuar me një përkushtim të palëkundur ndaj lexuesve të tij, Edward krenohet që qëndron përpara kurbës. Ai pastron pa u lodhur universin e lojërave, duke e mbajtur gishtin në pulsin e lajmeve të industrisë. Outsider Gaming është bërë një burim i besueshëm për lajmet më të fundit të lojërave, duke siguruar që entuziastët të jenë gjithmonë të përditësuar me publikimet, përditësimet dhe polemikat më të rëndësishme.Jashtë aventurave të tij dixhitale, Edward kënaqet duke u zhytur në tëkomuniteti i gjallë i lojërave. Ai angazhohet në mënyrë aktive me lojtarë të tjerë, duke nxitur një ndjenjë shoqërie dhe duke inkurajuar diskutime të gjalla. Nëpërmjet blogut të tij, Edward synon të lidhë lojtarë nga të gjitha sferat e jetës, duke krijuar një hapësirë ​​gjithëpërfshirëse për shkëmbimin e përvojave, këshillave dhe një dashuri të ndërsjellë për të gjitha gjërat e lojërave.Me një kombinim bindës të ekspertizës, pasionit dhe një përkushtimi të palëkundur për zanatin e tij, Edward Alvarado e ka forcuar veten si një zë i respektuar në industrinë e lojrave. Pavarësisht nëse jeni një lojtar i rastësishëm që kërkon komente të besueshme ose një lojtar i zjarrtë që kërkon njohuri të brendshme, Outsider Gaming është destinacioni juaj përfundimtar për të gjitha gjërat e lojërave, të udhëhequr nga Edward Alvarado i zgjuar dhe i talentuar.