Духот на Цушима: На кој начин да се искачиш на планината Јогаку, Водич за бесмртниот пламен

 Духот на Цушима: На кој начин да се искачиш на планината Јогаку, Водич за бесмртниот пламен

Edward Alvarado

Многу од митските приказни за духот на Цушима ве спротивставуваат на неколку бранови Монголи или врховни двобојници; во „The Undying Flame“, сепак, вашиот најголем противник е времето.

Предизвикувачка митска приказна која ве води во трка со времето за да ги направите вистинските вртења за да се искачите на планината Јогаку, наградата што можете да употребата на пламен меч е повеќе од вредно за трудот.

Во овој водич, ќе ви го покажеме точниот пат за да го завршите The Undying Flame, патот до планината Јогаку, како и што ќе бидете награден штом ќе ја завршите Митската приказна.

Предупредување, овој водич за Undying Flame содржи спојлери, со секој дел од митската приказна за Духот на Цушима детално подолу.

Како за да ја пронајдете митската приказна за Undying Flame

Ако сакате да го фатите запалениот меч во Ghost of Tsushima, прво ќе треба да стигнете до чинот III од главната приказна, со почетните мисии ве води до храмот Јогаку.

Од храмот Јогаку, ќе треба да тргнете на север, низ снегот за да најдете музичар на страната на патот кој се бори да запали оган.

Откако ќе му помогнете, тој ќе ви ја раскаже приказната за Патот на пламенот и како Монголите дошле до таква моќ. Следно, ќе ви биде кажано дека треба да се искачите на планината Јогаку.

За да го завршите Undying Flame, ќе добиете можност да го користите Way of the Flame (ќе добиете запален меч),како и да добиете умерено зголемување на легендата, нов комплет за меч и нова маска.

Искачете се на планината Јогаку: Најдете го првиот камперски оган

За да започнете со вашето искачување на Планината Јогаку, ќе треба да тргнете по избледениот пат што води подалеку од кампот на музичарот. Како што можете да видите погоре, ве оддалечува од подобро обележаната патека што минува покрај кампот.

Следете ја патеката напред додека не сретнете висока карпа. Ќе можете да го искачите ова само со скокање на една од ознаките за искачување и движење нагоре.

На врвот на карпата, ќе следите кратка патека налево, води кон наоѓање на првиот камперски оган.

Од овој момент па натаму, ќе бидете против часовникот. Колку подолго поминувате подалеку од камперски оган, толку повеќе почнувате да замрзнувате. По одреден момент, ќе почнете да го губите здравјето и на крајот ќе загинете на замрзнатата планина.

Искачете се на планината Јогаку: Најдете го вториот камперски оган

Има само еден начин да продолжите на планината Јогаку од првиот камперски оган, а тоа е неколку карпи за потоа да видите отвор. Десно е патека, а лево мост. Свртете лево и одете по мостот.

На крајот од мостот, ќе ве сретне куче Банхар, кое има за цел да ве забави. Победете го ѕверот и продолжете да се движите право напред. Ако погледнете десно и горе, ќе го видите подигнатото место каде гори следниот камперски оган.

Друго куче Банхар ќе дојде дове нападне на патот нагоре по патеката од камени блокови кои се следат надесно (најдени со одење директно по излегувањето од мостот), што води до камперскиот оган.

На картата подолу, можете да видите локацијата на вториот камперски оган додека го наоѓате патот до планината Јогаку.

Искачете се на планината Јогаку: Најдете го третиот камперски оган

На вториот логорски оган на патот кон планината Јогаку, вие Навидум ќе добие само еден пат. Изгледа дека треба да свртите веднаш зад кампот, да го победите кучето Банхар и да се замавнете преку процепот.

Ова е погрешна насока. Патот до планината Јогаку се враќа на патот на кој дојдовте. Од камперскиот оган, како што можете да видите подолу, упатете се назад по камената патека.

Додека се упатувате надолу, држете се десно и прегрнете ја планината. Ќе најдете тесна патека што води надолу неколку капки и оди меѓу дрвја.

По оваа патека, кога ќе најдете чистинка, свртете надесно за да се качите по падината на планината Јогаку. Главата директно нагоре и држете се лево од големата камена проекција што можете да ја видите десно на сликата подолу.

Како што ќе стигнете до врвот, ќе видите мала перваза за скокање нагоре , при што патеката на врвот се врти надесно и се упатува надолу по ѕиден премин. Овој премин води директно до третиот логорски оган.

На картата подолу можете да видите каде започнува влезот на оваа патека на планината Јогаку. Стигнете ја оваа точка и ќе можете да трчате директно на следнатакамперски оган.

Искачете се на планината Јогаку: Најдете го четвртиот логорски оган

На четвртиот логорски оган, ќе сретнете пријателски самурај, кој се тресе на студ. Како што гледате во засолништето од другата страна на огнот, ќе видите подигната патека што води надесно: следете ја патеката.

Наскоро ќе видите скршен мост. За да ја преминете првата празнина, ќе треба да скокнете и да ја користите куката за држење (R2) за да стигнете до другата страна.

Нема да можете да скокате или да се лулате преку следниот скршен мост. Наместо тоа, свртете го окото налево за да видите скршено дрво со кое можете да се справите.

Откако ќе се запрете на скршеното дрво, ќе можете да се качите надесно и на следниот дел од земјата. Еве, веднаш свртете лево и трчајте по ридот. Накратко нагоре, ќе има изгорен камперски оган што треба да го запалите (R2).

На картата подолу, можете да ја видите локацијата на четвртиот логорски оган на патот до планината Јогаку.

Искачете се на планината Јогаку: Најдете го петтиот камперски оган

Пред да го напуштите четвртиот камперски оган, можете да најдете свиток за читање покрај засолништето.

За да стигнете до следниот камперски оган, продолжете нагоре по ридот и свртете лево. Ќе мора да замавнувате преку некои дрвја, да скокате на некои гранки и да се качите на карпите.

Поминете низ дрвјата и нагоре по карпата за да стигнете до петтиот камперски оган на патот нагоре Планината Јогаку, како што е означено на картата подолу.

Искачување на планината Јогаку: Патот до врвот

Ова е последниот дел од искачувањето што се бара во митската приказна The Undying Flame, но се чека изненадување ако тргнете по погрешен пат.

Прво, проверете кај засолништето бидејќи има друг скролувајте за да земете. Од камперскиот оган, упатете се директно подалеку од засолништето и кон патека што се упатува надесно.

Додека трчате низ отворот, погледнете лево за да го лоцирате ѕидот за качување. По првите неколку рачки за искачување, ќе треба да скокате и да се борите за да се придвижите повисоко.

Качете се нагоре, но внимавајте на сите рабови за искачување што ќе ве одведат налево. Ако се качите директно нагоре и се искачите преку прилично низок гребен, ќе ве нападне и фрли мечка.

Затоа, на патот нагоре, свртете налево штом корните ќе станат видливи наместо тоа на пукање преку врвот на полицата на мечката. Овие ќе ве одведат околу и над местото каде што чека мечката.

Исто така види: Madden 23: Колумбо преместување униформи, тимови & засилувач; Логоа

На врвот овде, ќе треба да свртите десно, да го прескокнете јазот (на чие дно чека мечката) , и трчајте по патеката што ве води до доџо.

Како да ја добиете запалената катана

На врвот на планината Јогаку, ќе разговарате со Бетомару, чуварот на тајната на Патот на пламенот. Пред да се борите со мајсторот, ќе треба да земете камен, кој е поставен кон задниот дел од кругот на дуелот.

Потоа, ќе ја започнете битката.

Бетомару не е најзастрашувачкиот противник во Духот на Цушима:тие се главно опасни само кога фрлаат запален меч.

Без пламен меч, можете да ги одбиете речиси сите нивни напади и да положите многу тешки напади. Повремено ќе користат шут со портокалова нијанса што може да се неблокира без оган, но тоа е прилично ретко.

Кога ќе има оган на мечот на Бетомару, сепак, ќе треба да избегнувате (О) секој удар.

Бетомару обично користи комбинација од четири такт, при што секој од огнените напади може да се деблокира. Само продолжете да избегнувате додека пламенот не изгасне, а потоа тргнете од гунг-хо со тешки напади.

Исто така види: Истражување на светот на хакирањето: Совети и трикови за тоа како да бидете хакер во Roblox и повеќе

Преку, ќе можете да користите пламен меч за прв пат во Ghost of Tsushima. Притиснете R1 кога ќе се појави известувањето и поставете неколку запалени напади на катана.

Не мора да го победите Батомару, само намалете го приближно две третини од нивното здравје.

Како да се спуштите на планината Јогаку

Не се очекува да се искачите назад на планината Јогаку на ист начин како што се искачивте на планината.

Меѓутоа, пред да заминете, не заборавајте да го истражите доџото на Бетомару бидејќи има многу за ограбување .

Кога ќе бидете подготвени да заминете, упатете се кон задниот дел од кругот на дуелот, каде што можете да ја погледнете областа и ќе најдете трупец кој се бори.

Притиснете R2 за да се спуштите на планината Јогаку. Потоа, музичарот е директно истрелан за да ги добие другите награди за завршување на страничната потрага на The Undying Flame.

Како да користите пламен меч во Ghost ofЦушима

За да го користите „Патот на пламенот“, ќе ви треба нов предмет, запаливо масло. Ако имате, ќе треба да го опремите како ваше оружје за брз оган (R2, потоа веднаш на d-pad) и потоа притиснете R1 секогаш кога сакате да имате запален меч.

Вие Ќе започне со капацитет на запаливо масло од само два, па ако сакате често да го користите запалениот меч, ќе треба да одите кај Трапер и да ја надградите торбичката со тргување со кори од предатори.

The Undying Flame Награди за комплет за меч и маска

За да ја завршите Митската приказна, ќе можете да користите запален меч секогаш кога имате опремено масло за запалување, но ќе добиете и два козметички производи.

Откако ќе разговарате со музичарот, ќе бидете наградени со маска за лице наречена Purity of War. Тоа е бела маска на воинот, со опис „Непоколебливата резолуција на воинот ќе донесе победа.“

Ќе добиете и нов комплет за меч, Izanami’s Grief. Портокалово-синиот комплет доаѓа со следниов опис: „Огнот на бесот на воинот не може да се запре.“

Сега кога го завршивте The Undying Flame, Ќе може да користи запален меч во Ghost of Tsushima, како и да опреми нова маска за лице и комплет за меч ако така одлучите.

Барате повеќе водичи за Ghost of Tsushima?

Ghost of Tsushima Целосен водич за напредни контроли за PS4

Ghost of Tsushima: Track Jinroku, The Other Side ofПочесен водич

Духот на Цушима: Најдете локации за темјанушки, Водич за легендата Тадаори

Духот на Цушима: следете ги сините цвеќиња, Водич за проклетството на Учитсуне

Духот на Цушима: Статуи на жаби, Водич за светилиште за поправка на карпи

Духот на Цушима: Барајте го кампот за знаци на Томое, Водич за теророт на Оцуна

Духот на Цушима: Лоцирајте ги атентаторите во Тојотама, Шестте сечила на Коџиро Водич

Духот на Цушима: Најдете го белиот чад, Водич за одмазда на Духот на Јарикава

Edward Alvarado

Едвард Алварадо е искусен ентузијаст за игри и брилијантен ум зад прославениот блог на Outsider Gaming. Со ненаситна страст за видео игрите што опфаќа неколку децении, Едвард го посвети својот живот на истражување на огромниот и постојано развивачки свет на игрите.Откако порасна со контролер во раката, Едвард разви експертско разбирање за различни жанрови на игри, од стрелци преполни со акција до извонредни авантури со играње улоги. Неговото длабоко знаење и експертиза блескаат во неговите добро истражени статии и критики, обезбедувајќи им на читателите вредни увиди и мислења за најновите трендови на игри.Исклучителните вештини за пишување и аналитичкиот пристап на Едвард му овозможуваат да ги пренесе сложените концепти за игри на јасен и концизен начин. Неговите стручно изработени водичи за гејмери ​​станаа суштински придружници за играчите кои сакаат да ги освојат најпредизвикувачките нивоа или да ги откријат тајните на скриените богатства.Како посветен гејмер со непоколеблива посветеност на своите читатели, Едвард се гордее што останува пред кривата. Тој неуморно го пребарува универзумот на игри, држејќи го прстот на пулсот на вестите од индустријата. Outsider Gaming стана доверлив извор за најновите вести за игри, осигурувајќи дека ентузијастите се секогаш во тек со најзначајните изданија, ажурирања и контроверзи.Надвор од неговите дигитални авантури, Едвард ужива да се потопува во себеенергичната гејмерска заедница. Тој активно се занимава со колеги гејмери, поттикнувајќи чувство на другарство и поттикнувајќи живи дискусии. Преку својот блог, Едвард има за цел да ги поврзе гејмерите од сите сфери на животот, создавајќи инклузивен простор за споделување искуства, совети и взаемна љубов кон сите нешта на игрите.Со привлечна комбинација на стручност, страст и непоколеблива посветеност на својот занает, Едвард Алварадо се зацврсти како почитуван глас во индустријата за игри. Без разлика дали сте обичен гејмер кој бара сигурни критики или страствен играч кој бара инсајдерски знаења, Outsider Gaming е вашата крајна дестинација за секакви игри, предводени од остроумниот и талентиран Едвард Алварадо.