MLB The Show 22: Kontrolle të plota Baserunning dhe këshilla për PS4, PS5, Xbox One dhe Xbox Series X

 MLB The Show 22: Kontrolle të plota Baserunning dhe këshilla për PS4, PS5, Xbox One dhe Xbox Series X

Edward Alvarado

Baserunning mund të jetë një aspekt i anashkaluar i MLB The Show 22, por gjithashtu mund t'ju ndajë nga konkurrenca juaj me ekzekutim të shkëlqyeshëm. Marrja e një baze shtesë këtu dhe parandalimi i një të tillë mund të jetë diferenca midis një fitoreje dhe një humbjeje.

Ky udhëzues do t'ju japë kontrolle të plota për lojën fillestare të The Show 22. Ai do të përfshijë gjithashtu një vështrim në vjedhjen, rrëshqitjen dhe etiketimin e topave të fluturimit.

Kontrollet e Baserunning për PS4 dhe PS5

Vjedhja dhe ekzekutimi i kontrolleve para fillimit të lojës:

 • Zgjidh Runner: Pika L drejt bazës së zënë të baserunner-it të dëshiruar
 • Përparoni: L1 pasi zgjidhni baserunner
 • Përparoni të gjithë vrapuesit: L1
 • Vjedhni vrapuesin individual: Zgjidhni me L dhe më pas shtypni L2
 • Vjedhni të gjitha Vrapuesit: L2
 • Mbajeni dhe lëshojeni vjedhjen: Mbajeni L2 deri pak para fillimit të ngritjes së topit

Baserunning kontrollon kur topi është në lojë:

 • Zgjidh Runner: Pika L drejt vendndodhjes së baserunner-it të dëshiruar
 • Advance/Return Individual Runner: L + Rrethi, Trekëndëshi, Sheshi
 • Etiketoni: L1
 • Përparoni të gjithë vrapuesit: Mbani L1
 • Ktheji të gjithë vrapuesit: Mbani R1
 • Ndalo vrapuesin: R2

Kontrollet rrëshqitëse:

 • Iniconi rrëshqitjen: Mbani L1 ndërsa jeni në Rrugë drejt shfaqjes dhe Lock Player me Analog Baserunning
 • Rrëshqitje në çdo drejtim: Pika L në← duke u ngjitur majtas; ↓ këmbët e para
 • Rrëshqit në shtëpi: R, pastaj ↑ fillimisht me kokë; ↓ këmbët e para; Këmbët e djathta të gjera 5 orë-së pari, 7 orë e gjera djathtas-koka e parë

Këmbët e majtë dhe të djathtë shënohen përkatësisht si L dhe R. Çdo veprim nga shtyrja poshtë në cilindo levë shënohet me L3 dhe R3.

Shiko gjithashtu: Mësoni më shumë rreth Karakterit Emo Roblox

FAQ Baserunning për MLB The Show 22

1. Si të avanconi vrapuesit në MLB The Show 22

Për të avancuar vrapuesit, goditni L1 ose LB në fushë paraprake dhe mbajeni derisa topi është në lojë . Për të parën, të gjithë bastrunnerët do të bëjnë një hap drejt bazës tjetër. Për këtë të fundit, do të dërgojë vrapues rreth bazave për aq kohë sa mbani butonin. Nëse e shtypni, ato do të ndalen në bazën tjetër. Jini të vetëdijshëm për situatën.

2. Si të vidhni në MLB The Show 22

Për të vjedhur, goditni L2 ose LT përpara një pike për të dërguar të gjithë vrapuesit . Për të dërguar një vrapues , drejtojeni atë bazë me L dhe më pas L2 ose LT për të dërguar atë vrapues individual.

3. Si të rrëshqisni në MLB The Show 22

Për të rrëshqitur, përdorni levën e duhur për të kontrolluar drejtimin e rrëshqitjes tuaj . Ngritja në shkop do të rezultojë në një rrëshqitje me kokën e parë, poshtë një rrëshqitje me këmbët e para. Goditja djathtas ose majtas do të shkaktojë një rrëshqitje të goditjes ku vrapuesi do të rrëshqasë në atë drejtim të bazës.

Me rëndësi, në situatat Rruga drejt shfaqjes dhe Bllokimi i lojtarit, duhet së pari të mbani L1 ose LB dhe pastaj përdorni shkopin e duhurpër të kontrolluar rrëshqitjen e luajtësit tuaj . Nëse harroni, CPU do të vendosë se cilin rrëshqitje do të përdorë.

Shiko gjithashtu: Makinat e rrethimit të Clash of Clans

4. Si të vraponi më shpejt në MLB The Show 22

Specific për Road to Show, aplikoni kartat e pajisjeve në luajtësin tuaj për të rritur shpejtësinë . Në përgjithësi, tropat dhe çorapet japin rritjen më të mirë të shpejtësisë . Disa rituale gjithashtu shtojnë shpejtësinë.

Shpejtësia juaj mund të rritet gjithashtu bazuar në çfarë shtoni në ngarkimin e luajtësit tuaj . Sidoqoftë, përveç atyre që përqendrohen te shpejtësia dhe jo shumë tjetër, mund të mos jeni në gjendje të rrisni shpejtësinë sa më shumë që të mundeni përmes pajisjeve.

Ndërsa vlerësimi i shpejtësisë zakonisht arrin në 99, është e mundur në Road to the Show që shpejtësia juaj të arrijë mbi 110 falë pajisjeve dhe ngarkesës.

Këshilla Baserunning për MLB The Show 22

Kur luani CPU ose në internet, ka disa gjëra për t'u marrë parasysh.

1. Vraponi kur e dini se topi do të bjerë

Të hidheni jashtë në përpjekje për të vjedhur pas një fushe të egër, një vendim i pamatur.

Ndërsa baserunners zakonisht do të kandidojë vetëm në kontakt kur ka dy outs ose kur ata janë të sigurt se topi do të bjerë, ndonjëherë topi do të bjerë me baserunners nuk kanë lëvizur përtej gjysmës së rrugës.

Kjo mund të kthejë një goditje shtesë bazë të mundshme të shumëfishta në një të vetme pa vrapime. Akoma më keq, një vrapues mund të detyrohet të largohet me një gjuajtje nga fusha për shkak të hezitimit të tyre për të avancuar. Pra, nëseju jeni të sigurt se topi do të bjerë, dërgoni vrapuesit .

2. Përparimi kur të shfaqet mundësia

Përdorimi i opsionit Tag Up për të dërguar vrapuesin në vendin e tretë siç tregohet në diamantin në këndin e sipërm.

Nëse ka shumë vrapues dhe ka një mundësi për një (ose dy) që të etiketojnë dhe të avancojnë, do të shihni një "Etiketoni L1 Up" (ose "Etiketoni LB Up" në Xbox) që do të avancojë vrapuesit e përmendur në momentin që ju klikoni butoni .

E rëndësishmja, çdo vrapues që duhet të kthehet në bazën e tyre për të shmangur dyfishimin do të kthehet, pasi butoni i etiketimit në këtë situatë do të zbatohet vetëm për ata që mund të etiketojnë dhe të avancojnë. Mbani mend, merrni bazën shtesë kur është e mundur .

3. Vraponi me analogun e majtë

Sugjerohet shumë që, për të përmirësuar manipulimin e vrapuesve individualë, duhet të përdorni analogun e majtë në vend që të mbështeteni te funksionet Advance and Return All .

Aftësia për të kontrolluar çdo vrapues do t'ju japë një avantazh pasi mund të arrini më lehtë gjëra të tilla si vjedhjet e dyfishta ose t'i shpëtoni turshive duke e detyruar vëmendjen te një vrapues tjetër.

4. Lëshojeni këmbëzën pak përpara mbylljes së shtambës në një tentativë vjedhjeje

Përdorni L dhe mbajeni L2 ose LT, më pas lëshojeni pikërisht kur shtamba është vendosur në ngritje për të dërguar vrapuesin nga fillimi me një nisje të madhe me kokë .

Kur përdorni funksionin Hold and Release Steal, koha është gjithçka. Nëse lironishumë herët ose shumë vonë, "baserunner"-ët tuaj do të tentojnë një vjedhje të vonuar që është më e përshtatshme për një situatë goditëse dhe vrapuese. Nëse lëshoni L2/LT një moment shumë shpejt ose shumë vonë, e njëjta gjë do të ndodhë.

Ju duhet të lëshoni L2/LT pak përpara se të fillojë mbyllja e shtambës . Nëse tërhiqet siç duhet, vrapuesi(t) juaj bazë do të ngrihet dhe do të jetë në gjysmë të rrugës për në bazën tjetër përpara se topi të jetë në dorën e gjuajtësit.

5. Vlerësoni kundërshtarin tuaj për të rregulluar strategjinë tuaj

Përvetësimi i kohës së mësipërme do t'ju mundësojë të shënoni shumë vrapime duke i vendosur stres shtesë kundërshtarit tuaj. Megjithatë, mbani mend se CPU-ja ndryshon kohën e saj kur pitching , kështu që do t'ju duhet t'i kushtoni shumë vëmendje tendencave të pitching.

Kur luani lojtarë të tjerë, kjo taktikë mund të jetë e pakëshillueshme për shkak të natyrës së rastësishme të kohërave të lëshimit me lojtarë të kontrolluar nga njeriu.

6. Përdorni mekanikën e fiksimit kur rrëshqitni

Kur rrëshqitni, përdorni mekanikën e fiksimit në avantazhin tuaj. Kur vidhni bazat e dyta dhe të treta, gjithmonë fiksoni djathtas për ta vendosur veten sa më larg nga pllaka e shtëpisë dhe topi. Me etiketën e rrëshqitjes në bazën e dytë, veçanërisht, të qenit disa centimetra më larg do të rezultojë në të qenit i sigurt shpesh.

Kur përparoni në bazë ose nëpërmjet topit në lojë ose duke etiketuar lart, kushtojini vëmendje trajektores së topin dhe rrëshqisni nga vendi i uljes së topit . Kurduke rrëshqitur në shtëpi, këshillohet gjithashtu të lidhni djathtas (vini re se rrëshqitjet me kokën e parë duket se arrijnë bazat më shpejt sesa rrëshqitjet e para në "The Show".

Tani keni të gjitha kontrollet dhe këshillat që ju nevojiten për t'u bërë një djall i ri si Rickey Henderson ose Tim Raines. Zotëroni këto kontrolle dhe ngjituni në krye të renditjes!

Rruga drejt shfaqjes dhe kyçja e lojtarit me butonin Baserunning
 • Rrëshqitjet në shtegun bazë: R, pastaj ↑ fillimisht koka; → fiksimi djathtas; ← duke u ngjitur majtas; ↓ këmbët e para
 • Rrëshqit në shtëpi: R, pastaj ↑ fillimisht me kokë; ↓ këmbët e para; 5:00 me këmbët e djathta të gjera-së pari, 7:00 gjerësi djathtas me kokën e parë
 • Baserunning Controls për Xbox One dhe Xbox Series X

  Edward Alvarado

  Edward Alvarado është një entuziast me përvojë lojërash dhe mendja e shkëlqyer që qëndron pas blogut të famshëm të Outsider Gaming. Me një pasion të pashuar për videolojërat që përfshin disa dekada, Edward i ka kushtuar jetën e tij eksplorimit të botës së madhe dhe gjithnjë në zhvillim të lojërave.Pasi u rrit me një kontrollues në dorë, Edward zhvilloi një kuptim ekspert të zhanreve të ndryshme të lojërave, nga revole të mbushura me aksion deri tek aventurat zhytëse me role. Njohuritë dhe ekspertiza e tij e thellë shkëlqejnë në artikujt dhe rishikimet e tij të hulumtuara mirë, duke u ofruar lexuesve njohuri dhe opinione të vlefshme mbi tendencat më të fundit të lojërave.Shkathtësitë e jashtëzakonshme të shkrimit dhe qasja analitike e Eduardit e lejojnë atë të përcjellë konceptet komplekse të lojërave në një mënyrë të qartë dhe koncize. Udhëzuesit e tij të lojtarëve të krijuar me mjeshtëri janë bërë shoqërues thelbësorë për lojtarët që kërkojnë të pushtojnë nivelet më sfiduese ose të zbulojnë sekretet e thesareve të fshehura.Si një lojtar i përkushtuar me një përkushtim të palëkundur ndaj lexuesve të tij, Edward krenohet që qëndron përpara kurbës. Ai pastron pa u lodhur universin e lojërave, duke e mbajtur gishtin në pulsin e lajmeve të industrisë. Outsider Gaming është bërë një burim i besueshëm për lajmet më të fundit të lojërave, duke siguruar që entuziastët të jenë gjithmonë të përditësuar me publikimet, përditësimet dhe polemikat më të rëndësishme.Jashtë aventurave të tij dixhitale, Edward kënaqet duke u zhytur në tëkomuniteti i gjallë i lojërave. Ai angazhohet në mënyrë aktive me lojtarë të tjerë, duke nxitur një ndjenjë shoqërie dhe duke inkurajuar diskutime të gjalla. Nëpërmjet blogut të tij, Edward synon të lidhë lojtarë nga të gjitha sferat e jetës, duke krijuar një hapësirë ​​gjithëpërfshirëse për shkëmbimin e përvojave, këshillave dhe një dashuri të ndërsjellë për të gjitha gjërat e lojërave.Me një kombinim bindës të ekspertizës, pasionit dhe një përkushtimi të palëkundur për zanatin e tij, Edward Alvarado e ka forcuar veten si një zë i respektuar në industrinë e lojrave. Pavarësisht nëse jeni një lojtar i rastësishëm që kërkon komente të besueshme ose një lojtar i zjarrtë që kërkon njohuri të brendshme, Outsider Gaming është destinacioni juaj përfundimtar për të gjitha gjërat e lojërave, të udhëhequr nga Edward Alvarado i zgjuar dhe i talentuar.