UFC 4: Целосен водич за контроли за PS4, PS5, Xbox Series X и Xbox One

 UFC 4: Целосен водич за контроли за PS4, PS5, Xbox Series X и Xbox One

Edward Alvarado

Во последниве недели, програмерите на EA потврдија дека фокусната точка за UFC 4 беше да се создаде понепречено искуство за играчите; поради ова, клинчот стана далеку полесен и сега е критичен елемент на секој изложбен натпревар.

Заедно со целосно ажурираните контроли на клинчот, ќе најдете се што треба да знаете за контролите на играта, без разлика дали кои се во одделот за штрајк или борба, во овој водич.

Еве што треба да знаете за контролите на UFC 4.

Исто така види: Ограничувањето на пропусницата за далечински напад на Pokémon GO е привремено зголемено

Во контролите за удари на UFC 4 подолу, L и R ги претставуваат левите и десните аналогни стапчиња на кој било контролер на конзолата. Контролите на L3 и R3 се активираат со притискање на левиот или десниот аналог.

UFC 4 Stand-up Movement Controls

Ова се општите контроли за движење што треба да ги знаете за движете го вашиот борец наоколу во октагонот додека тој се уште е на нозе.

Контроли за борба за стоење Контроли на PS4 / PS5 Контроли на Xbox One / Серија X
Движење на борци L L
Движење на главата R R
Подбивања Д-рампа Д-рампа
Префрли став R3 R3

УФЦ 4 штрајкувачки напад и контрола на одбраната

Ако сакате да разменувате удари со вашиот противник, ќе треба да знаете како да ги фрлате нападите и да се браните противПозиција R1 + Квадрат R1 + Триаголник RB + X RB + Y Патување/Фрлање R1 + X / R1 + Круг RB + A / RB + B Поднесоци L2 + R1 + Квадрат/Триаголник LT + RB + X/Y Одбрани преземања/патувања/фрлања L2 + R2 LT + RT Одбрани поднесување R2 RT Модификатор за одбрана со единечна/двојна нога L (тик) L (тик) Одбрани летачки поднесоци R2 RT Летечки поднесоци L2 + R1 + Квадрат/Триаголник (допрете) LT + RB + X/Y (допрете) Бегање со клинч L (подвижете налево) L (подвижете налево) Оловно кука L1 + квадрат (допрете) LB + X (допрете) Задна кука L1 + Триаголник (допрете) LB + Y (допрете) Водечка резба Квадрат + X (допрете) X + A (допрете) Назад горната резба Триаголник + О (допрете) Y + B (допрете) Оловен лакт L1 + R1 + квадрат (допрете) LB + RB + X (допрете) Заден лакт L1 + R1 + Триаголник (допрете) LB + RB + Y (допрете)

Контроли на UFC 4 поднесоци

Подготвени сте да преминете од клинч во обид за поднесување на UFC 4? Ова се контролите што треба да ги знаете.

Исто така види: Madden 23 Money Plays: Најдобра незапирлива офанзива & засилувач; Одбранбени игри за користење во режимот MUT, онлајн и франшизата

Прочитајте повеќе: UFC 4: Целосен водич за поднесоци, совети и трикови за поднесување на вашиот противник

Поднесување PS4 / PS5Контроли Контроли на Xbox One / Series X
Обезбедување на поднесувањето Движете се помеѓу L2+R2 во зависност од сценариото Движете се помеѓу LT+RT во зависност од сценариото
Armbar (целосна заштита) L2+L (подвиткување надолу) LT+L (подвиткување надолу)
Кимура (получувар) L2+L (притискање надолу) лево) LT+L (подвижете лево)
Armbar (горна монтажа) L (подвижете налево) L (подвижете налево)
Кимура (странична контрола) L (потегнете налево) L (подвижете налево)
Обезбедување на поднесување Движете се помеѓу L2+R2 во зависност од сценариото Движете се помеѓу LT+RT во зависност од сценариото
Армбар (целосна стража) L2+L (превртување надолу) LT+L (лик надолу)
Гилотина (целосна стража) L2+L (подвиткување нагоре) LT+L (лутање нагоре)
Раковен триаголник (полузаштитник) L ( потчукнете налево) L (подвигнете налево)
Задниот гол задави (задна монтажа) L2+L (подвлечете надолу) LT+L (литајте надолу)
Чук од север-југ (север-југ) L (потегнете налево) L ( потчукнете налево)
Ударно (кога е побарано) Триаголник, O, X или квадрат Y, B, A или X
Слем (при поднесување, кога ќе биде побарано) Триаголник, O, X или квадрат Y, B, A или X
Летечки триаголник (од клинч над-под) L2+R1+Триаголник LT+RB+Y
Заден Заден -Голи задави (од клинч) L2+R1+Квадрат / Триаголник LT+RB+X / Y
Постојана гилотина (од единечна- под клинч) L2+R1+Квадрат, Квадрат/Триаголник LT+RB+X, X/Y
Летечки Омоплата (од над -под клинч) L2+R1+Квадрат LT+RB+X
Летечки Армбар (од клинч за вратоврска јака) L2+R1+Квадрат/Триаголник LT+RB+X/Y
Фон гушење со чад (кога ќе биде побарано при обидот на противникот да задави гилотина од целосна заштита) Триаголник, O, X или квадрат Y, B, A или X

Контролите UFC 4 имаат одлична многу потези за да повлечете напад и одбрана: совладајте ги сите за да ја освоите играта со мешани боречки вештини.

Барате повеќе водичи за UFC 4?

UFC 4: Целосен водич за клинч, совети и трикови за стискање

UFC 4: Водич за комплетни поднесоци, совети и трикови за поднесување на вашиот противник

UFC 4: Целосен водич за удари, совети и трикови за стенд-ап борба

UFC 4: Целосен водич за Grapple, совети и трикови за грабливирање

UFC 4: Целосен водич за отстранување, совети и трикови за симнување

UFC 4: најдобри комбинации, совети и Трикови за комбинации

потенцијални нокаут удари.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ: UFC 4: Целосен водич за удари, совети и трикови за стенд-ап борба

Штрајкување ( Напад и одбрана) Контроли на PS4 / PS5 Контроли на Xbox One / Серија X
Водечки јаб Квадрат X
Заден крст Триаголник Y
Оловна кука L1 + квадрат LB + X
Задна кука L1 + триаголник LB + Y
Горна резба Квадрат + X X + A
Задна горна реза Триаголник + О Y + B
Олово Удар со нога X A
Удар со задната нога Круг B
Оловен удар по телото L2 + X LT + A
Удар по телото за назад L2 + O LT + B
Поведен удар со глава L1 + X LB + A
Удар назад со глава L1 + O LB + B
Модификатор за удар на телото L2 LT
Модификатор на удари L1 / R1 / L1 + R1 LB / RB / LB + RB
Превоз на оловото Р1 + квадрат (држење) РБ + Х (задржете)
Задна надградба R1 + Триаголник (задржете) RB + Y (задржете)
Висок блок/Feint Strike R2 RT
Низок блок L2 + R2 LT + RT
Зафат за нога L2 + R2 (временски) L2 + R2 (временски)
Мал залет L (тик) Л(тик)
Главно залетување L1 + L LT + L
Привот залет L1 + R LT + R
Signature Evade L1 + L (тик) LT + L (тик)

UFC 4 Напредни контроли за удари

Сакате да додадете малку повеќе талент во вашата игра со удари? Проверете дали вашиот борец може да ги изведе овие неверојатни потези.

Во контролите подолу, ќе дознаете како да го изведете ударот на супермен, скокање во круг, удар од торнадо, лакт што се врти, летање колено и сите работи други светкави потези што сте ги виделе во октагонот.

Advanced Strike PS4 / PS5 Контроли Контроли на Xbox One / Серија X
Удар со водечки прашалник L1 + X (задржи) LB + A (задржи)
Назад прашалник Удар L1 + O (задржи) LB + B (држете)
Удар на предниот дел на телото L2 + R1 + X (допрете) LT + RB + A (допрете)
Заден удар на телото преден удар L2 + R1 + O (допрете) LT + RB + B (допрете)
Оловен удар со вртење на петицата L1 + R1 + квадрат (држете) LB + RB + X (држете)
Подигнување на потпетица со вртење назад L1 + R1 + Триаголник (држете) LB + RB + Y (задржете)
Назад Боди Jump Spin Kick L2 + X (држете) LT + квадрат (држете)
Lead Body Switch Kick L2 + O (држете) LT + B (задржете)
Водечки преден удар R1 + X(допрете) RB + A (допрете)
Заден преден удар R1 + O (допрете) RB + B (допрете)
Удар од страна на водечката нога L2 + R1 + квадрат (допрете) LT + RB + X (допрете)
Коси удар со задната нога L2 + R1 + Триаголник (допрете) LT + RB + Y (допрете)
Оловно тело вртење странично удар L2 + L1 + X (држете) LT + LB + A (задржете)
Назад Страничен удар за вртење на телото L2 + L1 + O (држете) LT + LB + B (држете)
Удар од страна на телото L2 + L1 + X (допрете) LT + LB + A (допрете)
Удар одзади на телото L2 + L1 + O (допрете) LT + LB + B (допрете)
Удар од страна на водечките глави R1 + квадрат + X (допрете) RB + X + A (допрете)
Удар одназад со глава R1 + Триаголник + O (допрете) RB + Y + B (допрете)
Завртено странично удар со два допири L2 + R1 + квадрат (држете) LT + RB + X (држете)
Удар со прекинувач за скокање на олово R1 + O (држете) RB + B (задржете)
Удар со прекинувач за скокање наназад R1 + X (држете) RB + A (задржете)
Стана за вртење на главата наназад Удар L1 + R1 + X (држете) LB + RB + A (задржете)
Удар од страна на вртење со главата на главите L1 + R1 + O (држете) LB + RB + B (држете)
Удар на оловниот кран R1 + O (држете ( задржете)
Удар со кран на оловото тело L2 + R1 + X(задржи) LT + RB + A (задржи)
Удар на кран за назад на телото L2 + R1 + O (држете) LT + RB + B (држете)
Оловна кука L1 + R1 + X (допрете) LB + RB + A (допрете)
Задна кука L1 + R1 + O (допрете) LB + RB + B (допрете)
Оловен лакт R2 + квадрат (допрете) RT + X (допрете)
Заден лакт R2 + Триаголник (допрете) RT + Y (допрете)
Оловен лакт што се врти R2 + квадрат (држете) RT + X (задржете)
Задна вртење лакт R2 + триаголник (држете) RT + Y (држете)
Водечки Супермен Jab L1 + квадрат + X (допрете) LB + X + A (допрете)
Назад Супермен удар L1 + Триаголник + О (допрете) LB + Y + B (допрете)
Оведен удар од торнадо R1 + Квадрат + X (држете) RB + X + A (држете)
Удар на заден тркала R1 + Триаголник + О (држете) RB + Y + B (задржете)
Удар со оловни секири L1 + R1 + X (допрете) LB + RB + A (допрете)
Удар со задна секира L1 + R1 + O (допрете) LB + RB + B (допрете)
Оловно вртење backfist L1 + R1 + квадрат (допрете) LB + RB + X (допрете)
Задна вртечка тупаница L1 + R1 + Триаголник (допрете) LB + RB + Y (допрете)
Кружна куќа за патување R1 + Триаголник + О (допрете) RB + Y + B (допрете)
Кружна куќа за скокање со олово L1 + квадрат + X (задржете) LB + X + A(држете)
Скокање наназад Кружна куќа L1 + Триаголник + О (држете) LB + Y + B (држете)
Тело Handplant Roundhouse L2 + R1 + Triangle (држете) LT + RB + Y (држете)
Оловно колено R2 + X (допрете) RT + A (допрете)
Задно колено R2 + O (допрете) RT + B (допрете)
Оловно летечко колено со прекинувач R2 + X (држете) RT + A (држете)
Оловно летечко колено R2 + O (држете) RT + B (држете)

Контроли на UFC 4 Grappling Takedown

Дали сакате да ја преземете битката до земја или треба да знаете како да се одбраните од непријателот среќен за борбата? Ова се контролите за справување што треба да ги знаете.

Grappling Takedows Контроли на PS4 / PS5 Контроли на Xbox One / Серија X
Сипна нога L2 + квадрат LT + X
Двоен крак L2 + Триаголник LT + Y
Power Single Leg Dedown L2 + L1 + Square LT + LB + X
Моќно отстранување со двојна нога L2 + L1 + Триаголник LT + LB + Y
Отстранување при возење L (лево, горе, десно) L (лево, горе, десно)
Одбрани го преземањето на возењето L (противник на натпреварот) L (противник на натпреварот)
Клинч со една јака R1 + квадрат RB + X
Одбрани Takedown L2 + R2 LT +RT
Одбрани го Клинч Р (типнувај во која било насока) R (типнувај во која било насока)

UFC 4 Ground Grappling Controls

Многу од најголемите мешани боречки уметници на сите времиња го заслужија своето место со совладување на играта на земја. Тоа е неопходен дел од борбата со UFC 4, затоа не заборавајте да знаете како да управувате со натпреварот доколку оди на душек.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ: UFC 4: Целосен водич за отстранување, совети и Трикови за симнување

. десно)
Топ Граплинг Контроли на PS4 / PS5 Контроли на Xbox One / Series X
Напредна транзиција/GNP Модификатор L1 + R (кој било правец) LB + R (било кој правец)
Grapple Stick R R
Стани L (литај нагоре) L (литај нагоре)
L (подвижете надесно)
Алтернативна помош за Grapple L1 + R (горе, лево, десно) LB + R (горе, лево, десно)
Одбрани транзиции, бришења и кревања R2 + R (горе, лево или десно) RT + R (горе, лево или десно)
Пресвртувања R2 + R (во која било насока) RT + R ( која било насока)
Транзиција R R
Напредни позиции L1 + R LB + R
Обиди за поднесување L2 +R LT + R
Движење на главата R (лево и десно) R (лево и десно)
Пост одбрана L1 + R (лево и десно) LB + R (лево и десно)

УФЦ 4 Контроли на земја и фунта

Откако ќе го испратите вашиот противник на душекот, време е да стапат во игра контролите на земја и фунта.

Исто така, ако откриете дека вашиот борец треба да се брани на душекот, контролите за одбрана на теренот и фунти на UFC 4 се исто така наведени подолу.

Контрола на земја и фунта Контроли на PS4 / PS5 Xbox One / серија X контроли
Движење на главата R (лево и десно) R (лево и десно)
Висок блок R2 (допрете) RT (допрете)
Низок блок L2 +R2 (допрете) LT + RT (допрете)
Модифицирач на телото L2 (допрете) LT (допрете)
Одбранбен столб L1 + R (лево и десно) L1 + R (лево и десно)
Колено на оловото тело X (допрете) А (допрете)
Колено на задното тело О (допрете) B (допрете)
Оловен лакт L1 + R1 + квадрат (допрете) LB + RB + X (допрете)
Заден лакт L1 + R1 + триаголник (допрете) LB + RB + Y (допрете )
Вовед директно Квадрат (допрете) X (допрете)
Назад право Триаголник (допрете) Y (допрете)
Водечка кука L1 +Квадрат (допрете) LB + X (допрете)
Задна кука L1 + триаголник (допрете) LB + Y (допрете)

УФЦ 4 Контроли за прицврстување

Клинчот стана суштински дел од UFC 4, така што ќе треба да се справите со овие контроли за прицврстување.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ: UFC 4: Целосен водич за клинч, совети и трикови за стискање

Клинч Контроли на PS4 / PS5 Контроли на Xbox One / Серија X
Модификатор за отстранување/поднесување L2 LT
Напреден модификатор за транзиција L1 LB
Ротирајте, турнете и повлечете го противникот / Транзиции на Кејџ L L
Grapple Stick R R
Оловен удар Квадрат X
Заден удар Триаголник Y
Колено на водечката нога X A
Колено на задната нога O B
Оловно тело колено L2 + X (допрете) LT + A (допрете)
Задно тело колено L2 + O (допрете) LT + B (допрете)
Водечка глава колено L1 + X (допрете) LB + A (допрете)
Задна глава колено L1 + O (допрете) LB + B (допрете)
Модификатор на удар R1 RB
Висок блок R2 RT
Низок блок L2 + R2 LT + RT
Single/ Модификатор за двојни нозе L (подвиткување) L (подвиткување)
Напредно

Edward Alvarado

Едвард Алварадо е искусен ентузијаст за игри и брилијантен ум зад прославениот блог на Outsider Gaming. Со ненаситна страст за видео игрите што опфаќа неколку децении, Едвард го посвети својот живот на истражување на огромниот и постојано развивачки свет на игрите.Откако порасна со контролер во раката, Едвард разви експертско разбирање за различни жанрови на игри, од стрелци преполни со акција до извонредни авантури со играње улоги. Неговото длабоко знаење и експертиза блескаат во неговите добро истражени статии и критики, обезбедувајќи им на читателите вредни увиди и мислења за најновите трендови на игри.Исклучителните вештини за пишување и аналитичкиот пристап на Едвард му овозможуваат да ги пренесе сложените концепти за игри на јасен и концизен начин. Неговите стручно изработени водичи за гејмери ​​станаа суштински придружници за играчите кои сакаат да ги освојат најпредизвикувачките нивоа или да ги откријат тајните на скриените богатства.Како посветен гејмер со непоколеблива посветеност на своите читатели, Едвард се гордее што останува пред кривата. Тој неуморно го пребарува универзумот на игри, држејќи го прстот на пулсот на вестите од индустријата. Outsider Gaming стана доверлив извор за најновите вести за игри, осигурувајќи дека ентузијастите се секогаш во тек со најзначајните изданија, ажурирања и контроверзи.Надвор од неговите дигитални авантури, Едвард ужива да се потопува во себеенергичната гејмерска заедница. Тој активно се занимава со колеги гејмери, поттикнувајќи чувство на другарство и поттикнувајќи живи дискусии. Преку својот блог, Едвард има за цел да ги поврзе гејмерите од сите сфери на животот, создавајќи инклузивен простор за споделување искуства, совети и взаемна љубов кон сите нешта на игрите.Со привлечна комбинација на стручност, страст и непоколеблива посветеност на својот занает, Едвард Алварадо се зацврсти како почитуван глас во индустријата за игри. Без разлика дали сте обичен гејмер кој бара сигурни критики или страствен играч кој бара инсајдерски знаења, Outsider Gaming е вашата крајна дестинација за секакви игри, предводени од остроумниот и талентиран Едвард Алварадо.