Vampire The Masquerade Bloodhunt: Controls Guide for PS5 и совети за почетници

 Vampire The Masquerade Bloodhunt: Controls Guide for PS5 и совети за почетници

Edward Alvarado

Vampire: The Masquerade – Bloodhunt сега е достапна за играње низ целиот свет на PS5 по првичниот ран пристап на компјутер што започна во септември 2021 година. Издание кое чини 59,99 долари (и еквивалент во други земји), кое вклучува орда облека, емоции на карактери, предмети за уметност на телото, шминка, очила и боја, икони за играчи и илјада токени (валута во играта).

Подолу, ќе најдете целосни контроли за Vampire: The Masquerade – Bloodhunt. Ќе следат совети за играње, насочени кон почетниците на играта, па дури и игрите на Battle Royale воопшто. Овој водич ќе продолжи напред со претпоставката дека Founder's Ultimate Edition не е купено.

Забележете дека кога ќе ја започнете играта, ќе биде побарано да се регистрирате во Sharkmob ако не сте веќе создадовте сметка.

Vampire: The Masquerade – Bloodhunt контроли за PS5

 • Премести: L
 • Поглед (камера): R
 • Покачени сетила: R3
 • Скок: X
 • Крауч: Круг
 • Слајд: Круг (додека трчате)
 • Скок со лизгање: X (додека се лизга)
 • Скок на ѕид: X (наспроти вертикалното лице на ѕидот)
 • Превчитај: Квадрат
 • Интеракција: Квадрат
 • Префрли оружје: Триаголник (држете за да се префрлите на меле)
 • Цел: L2
 • Оган: Замолчените непријатели не можат да ги користат своите вампирски моќи, слично на тоа како замолчувањето во RPG ја спречува употребата на магија.

  Овие моќи се, добро, моќни и можат да бидат разлика помеѓу преживување и смрт. Овие моќи се, исто така, веројатно еден од најбрзите, најлесните начини за убивање непријатели (или барем да ги поставите за убивање), што ќе ви помогне побрзо да ги завршите предизвиците , што може да се најде во картичката „Мајсторство“. Ќе видите многу предизвици, од убиства со удар со глава до оневозможување на непријателите и смртниците (повеќе подолу). Завршувањето на овие предизвици ќе доведе до отклучување на одредени ставки и прилагодувања.

  Поважно, овие не се исти како дневните и сезонските предизвици што се наоѓаат во картичката Предизвици . Од денот на објавувањето, сè уште нема дневни или сезонски предизвици, иако на Daily има освежувач од нешто повеќе од четири часа (во моментот на пишување).

  Даблизирање на смртник .

  За да добиете големо искуство и да ја зајакнете крвната резонанца, да ги оневозможите непријателите и смртниците секогаш кога е можно . Ако го направите ова со други играчи, ќе добиете уште поголема крвна резонанца бидејќи ја цедите крвта на вампирот, а не на обичниот смртник. Дури и со смртниците, ќе стекнете искуство и резонанца со оневозможувачко убиство. За да оневозможите некого, доведете го во соборена состојба, пријдете му и држете го Square за да се вклучите во грозниот чин .

  ПребарајтеЕпски и легендарни предмети и оружја

  Опремување оклоп откако ќе се земе заедничко (зелено) оружје.

  Постојат четири реткости на предмети и оружје во Bloodhunt: Заеднички (зелено) , Ретки (сини), Епски (виолетови), Легендарни (златни) . Најдобрите оружја и предмети се последните две, Epic и Legendary. Оружјата во Elysium што можете да ги испитате се сите Epic. Неопходно е да се бараат овие оружја кога е можно, бидејќи тие имаат најдобра статистика, па дури и може да имаат способности за оружје како претходно прикажаните Scourge Blades.

  Една забелешка: веројатно е дека епските и легендарните предмети, особено ако повторно скриени во гајби и кутии за плен, ќе бидат чувани од Ентитетот , главниот негативец на играта. Единиците на Entity се силно оклопни - речиси како роботи или андроиди - и веројатно ќе бидат најсилните непријатели што не се играчи со кои се соочувате. Наградата, надвор од искуството, секогаш треба да резултира или со Епски или Легендарен плен.

  Препорачливо е да се борите со ентитетот во трио наместо соло играње. Тие се многу силни и надвор од тоа, обично се појавуваат во групи од двајца или повеќе, што го отежнува соло трчањето. Триото, исто така, ви овозможува да формирате единица која најдобро може да ги искористи различните способности за да ја стекне предноста и да го елиминира Ентитетот, а потоа и другите ваши непријатели.

  Ете го, совети и трикови за почетници за вампир : The Masquerade – Bloodhunt. Изберете го вашиот архетип и покажетесекој кој е вистински врвен вампир во Bloodhunt!

  R2
 • Моќност на кланот: L1
 • Моќност на архетипот: R1
 • Карта: Подлога за допир
 • Инвентар: Опции
 • Тркало за емоции: D-Pad↑ (задржете)
 • Режим за пожар: D-Pad← (со применливо оружје)
 • Брзо потрошно и потрошно тркало: D-подлога→ (држете за тркало)
 • Пинг и пинг тркало: D-Pad↓ (држете за тркало)
 • Мени за игра: Опции (задржете)

Забележете дека притискање на лево и десно аналогните стапчиња се означени како L3 и R3, соодветно. Веројатно е дека спринтирањето е стандардно бидејќи притискањето на L3 не го менува темпото. Проверете го весникот на играта за подетални контроли .

Подолу ќе најдете совети за играње. Ова ќе бидат совети главно за почетници.

Изберете го архетипот што најмногу одговара на вашиот стил - и сите тие на крајот

Почнувајќи со сирена Toreador.

Кога ќе ја започнете играта, ќе биде побарано да изберете од еден од седумте архетипови. Шест се споени во дуо, додека еден останува соло. Првичната идентификација е на кланот на архетипот , а потоа следи нивниот архетип.

Први се Бруја . Двата архетипа Бруја се за оние играчи кои сакаат да се запознаат одблиску и лично. Двата архетипа за Бруја се Брутот и Вандалот . Првиот е опишан како „ првентен бранител “, додека вториот е „ непромисленbrawler .”

Втори се Nosferatu . Носферату се бледи суштества без влакна кои имаат голема сличност со оние суштества во филмот Јас сум легенда . Двата Носферату се за поскришум играчи. Двата архетипа се саботерот и газдата . Првиот е опишан како „ таен трапер “, додека вториот е „ немилосрден ловец ."

Трети се Торедорот . Toreador се за оние играчи кои сакаат да користат малку шарм. Двата архетипа се сирената и музата . Првата е опишана како „ прекрасна убавина “, додека втората е „ подмладувачко присуство .“

Последниот е единствениот соло архетип и нов воведен за лансирање низ целиот свет, Вентруе . Овој архетип, дури и повеќе од Бруја, е за употреба на брутална сила. Единствениот архетип е Спроведувачот . Опишан е како „ импозантен џогернаут .“

Секој клан има своја уникатна способност за клан, споделена од секој пар. Сепак, секој архетип има различни Пасивни и архетипски моќи , за кои ќе се дискутира повеќе подолу.

Ако сте ловец на трофеи, тогаш има трофеи поврзани со секој архетип и нивните моќи. Во основа, ќе мора да играте со сите нив и успешно да ги користите нивните моќи на Клан и Архетип за трофеите.

Архетипот избран за игра беше ToreadorСирена главно поради неговата пасивна моќност (повеќе подолу).

Можете да го приспособите вашиот карактер со претходно поставени или да купите прилагодувања во продавницата.

Потоа можете да го приспособите изгледот на вашиот избран вампир. На првата фотографија е прикажана сирената со облека „ Силен костим “, но има и неколку други за избор. Потоа можете да отидете во продавницата во играта (второто јазиче во менито) и да купите повеќе. Ова вклучува фризури, шминка, тетоважи и многу повеќе! Ако сте го купиле Founder’s Ultimate Edition, тогаш ќе имате мноштво ставки за прилагодување.

Играјте го упатството!

Достапните режими на игра при стартување: Tutorial, Solo (Bloodhunt), Trio (Battle Royale)

Во која било игра, секогаш се препорачува да се игра Упатството. Vampire: The Masquerade – Bloodhunt не се разликува. Особено, играњето на Упатството ќе помогне да се запознаете со контролите и механиката на игра во ситуација без ризик (ќе се соочите само со еден напаѓач).

Забавете се со навигацијата – како качување по ѕидови и скокање со лизгање – и, особено, користете зголемени сетила (повеќе подолу)! Навикнувањето на овој аспект - кој функционира слично како Aloy's Focus во серијата Horizon - е од клучно значење за опстанокот додека ги вклучувате другите играчи во соло или трио режими.

Исто така види: Водич за борба NHL 22: Како да започнете борба, упатства и совети

Ќе бидете известени за неколку работи за време на Упатството за тоа како функционира играта, главно, избегнувајте го црвениот гас! Како содруги игри на бој ројал, црвениот гас е бариерата на бој ројал и се намалува со текот на времето. Ако бидете фатени во црвениот гас сериозно ќе го оштетите вашиот играч затоа избегнувајте го по секоја цена и обрнете внимание на вашата мини-мапа за да видите колку точно е помала областа за играње.

Точка на повторно мрестење означена со блескавата бела светлина.

Друга точка на која ќе наидете е прајмер за повторно мрестење. Во натпреварите со трио, можете да оживеете мртов член на партијата на светлечки бели светла (на сликата) . За да го направите ова, пријдете на светлото и држете го Квадратот додека не заврши. Ако вашиот сопартиец паднал, но сè уште не е мртов, можете да го излечите така што ќе му пријдете и ќе го држите плоштадот .

Во соло режими, започнувате со уште еден животен век. Може да имате само еден дополнителен живот во исто време, но ако го користите, можете да најдете повеќе додека играте. Не можете да бидете оживеани во соло режим; штом ќе исчезнат животите, ќе завршиш.

Истражете го Elysium за да отклучите неколку записи во весник и лесна потрага

Испитување на структурата во Elysium.

Elysium е местото каде што ќе бидете кога не се вклучувате во режим на игра. Во основа, тоа е домашна база за вампирите кои беа предадени и речиси уништени. Ова е местото каде што ја планираат својата одмазда!

Истражете наоколу и ќе видите многу предмети со виолетова контура . Проверете ги овие (многумина се оружје) за да ги отклучите нивните записи во вашиотВесник. Иако ова може да изгледа необично, тоа е всушност корисно бидејќи весникот ќе ви каже дали има некои посебни способности, статистика и ефекти со повисоки реткости. Повеќе информации за оружјето и предметите (вклучувајќи еден артефакт!) се заклучени додека не си играте со тие оружја и не стекнете неколку убиства.

Исто така види: Како да ги промените лозинката и клучот за Xbox Series X

Ова е одличен начин да го стратегирате вашиот план за акција за режимите на игра. Можете да имате список на омилени оружја и реткости и да ги барате додека играте. Можете исто така да играте натпревари со секое оружје за да ги отклучите сите делови од Весникот за комплетистите таму.

Следно, има неколку NPC околу (веројатно) замокот. Прво треба да му пријдете на Кустос, во средината на главната сала, и да разговарате со него.

Кустос, нудејќи ви прилично едноставна потрага.

Кустос ќе даде малку позадина за ситуацијата и потоа ќе ве замоли да му најдете книга. Тој само вели дека тоа може да им помогне. За среќа, има само една книга што се издвојува како интерактивна во Elysium.

Покачете се по скалите на десната страна на Elysium (зад Кустос) . Главата нагоре во мала беседка со неколку полици за книги. Ќе забележите еден што се истакнува: Папскиот бик . Комуницирајте со него (Плоштад) и вашата мисија е завршена! Не мора ни да се вратите во Куско.

Има уште три NPC во Elysium за (некако) интеракција со: Кирил, Маја и Омнис .Кирил во основа е господар на оружје, пронајден во канализациониот простор низ дупка во ѕидот. Маја е во областа лево, стои меѓу скалите (на почетокот има најмалку да каже). Омнис се наоѓа долу во складиштето со преземање на кружните скали на задниот дел на Elysium. На Omnis му е тешко што не може правилно да ги пробие шифрите што довеле до смртта на принцот Маркус.

Зборувањето со нив ќе ги отклучи разговорите во Журналот, вклучително и некои работи од пред целосното лансирање на PS5. Ако не можевте да го играте раното издание на компјутер, тогаш читањето на овие би требало да помогне да се пополни знаењето на играта.

Користете Heightened Senses за да го пронајдете вашиот плен

Користете Heightened Sense со притискање на R3. Ќе видите дека областа е облеана во црно-бело со единствените работи што се истакнуваат во обоените светла што ви укажуваат на предмети, луѓе и многу повеќе. Кога станува збор за смртници, бојата на светлината го означува типот на крвната резонанца . Постојат четири типа на крвна резонанца:

 • Холерична: Го зголемува оштетувањето на навалицата и се забележува со портокалова аура.
 • Меланхоличен: Го намалува заладувањето на моќта на Кланот и е забележливо со виолетова аура.
 • Флегматичен: Го намалува заладувањето на моќта на архетипот и е забележлив по сината аура.
 • Сангвини: Го забрзува заздравувањето и се забележува со розова аура.

Во зависност одтвојата потреба, побарај ги овие типови на смртници користејќи ги твоите зголемени сетила.

Не заборавајте да ги користите вашите моќи на Клан и Архетип!

Некои оружја исто така имаат моќ!

Секој клан има своја моќ што е споделена помеѓу двата архетипа. Бруја има Soaring Leap , што им овозможува да „ изведат моќен скок напред . Носфератите имаат Исчезнување , каде што „ стануваат невидливи и брзо се движат за кратко време “. Toreador имаат Проекција и цртичка , каде што „ испраќаат проекција од себе, до која можеш да цртиш до “. И на крај, Вентру имаат Месо од мермер , каде што „ ја зацврстуваат вашата кожа за кратко време “, што ги прави целосно неранливи се додека не користат никакви навредливи потези.

Сега, како што беше споменато претходно, секој архетип има и моќ на Пасивна и Архетип што не е споделена (Прво ќе се наведе пасивното, а потоа Архетипот). За Брут, пасивното е Вистински грит и архетипот е Шок бранови удари . Првиот надополнува до половина од вкупното здравје додека не предизвикува штета; вториот испраќа ударен бран кој патува напред за да ги блокира куршумите и да ги собори непријателите. Вандал има Адреналински наплив и шок на Земјата . Првата додава умерена отпорност на оштетување во близина, додека втората предизвикува штета и ги фрла непријателите во воздух.

Саботерот има НевиденоБомба за премин и канализација . Првиот го претвора Саботерот полу-невидлив додека е стуткан; вториот експлодира и испушта токсичен гас кога непријателите ќе му пристапат, во основа блиска рудничка. The Prowler има Sense the Beast и Scouting Famulus. Првиот ја открива трагата на тешко ранетите непријатели за следење, додека вториот испраќа лилјаци кои можат да ги детектираат непријателите низ ѕидовите, совршени за заседа.

Сирената има Сличен шарм и заслепувачка убавина . Првиот ги претвора цивилите во близина на Сирената во шармантни суштества, што го прави полесно и побрзо да се хранат со нивната крвна резонанца. За среќа, шармираните цели нема да предизвикаат маскенбал - каде што вашата позиција е идентификувана на сите играчи за кршење на табуата - освен, се разбира, ако е нападната и убиена. Втората моќ ги заслепува и ги оштетува непријателите во мал радиус. Музата има Завршен чин и глас за подмладување . Првото предизвикува Музата да го регенерира здравјето побрзо во соборена состојба, а исто така веднаш ги освежува нивните заладувања. Вториот ја лекува музата и блиските сојузници, но ќе биде прекинат ако се оштети.

Спроведувачот има Покорно присуство и непопустливо полнење . Првиот предизвикува забавување на движењата на блиските непријатели и исто така го предупредува Спроведувачот кога непријателот ќе влезе во нивно присуство. Вториот е краток рафал нанапред што ги оштетува и замолчува сите непријатели.

Edward Alvarado

Едвард Алварадо е искусен ентузијаст за игри и брилијантен ум зад прославениот блог на Outsider Gaming. Со ненаситна страст за видео игрите што опфаќа неколку децении, Едвард го посвети својот живот на истражување на огромниот и постојано развивачки свет на игрите.Откако порасна со контролер во раката, Едвард разви експертско разбирање за различни жанрови на игри, од стрелци преполни со акција до извонредни авантури со играње улоги. Неговото длабоко знаење и експертиза блескаат во неговите добро истражени статии и критики, обезбедувајќи им на читателите вредни увиди и мислења за најновите трендови на игри.Исклучителните вештини за пишување и аналитичкиот пристап на Едвард му овозможуваат да ги пренесе сложените концепти за игри на јасен и концизен начин. Неговите стручно изработени водичи за гејмери ​​станаа суштински придружници за играчите кои сакаат да ги освојат најпредизвикувачките нивоа или да ги откријат тајните на скриените богатства.Како посветен гејмер со непоколеблива посветеност на своите читатели, Едвард се гордее што останува пред кривата. Тој неуморно го пребарува универзумот на игри, држејќи го прстот на пулсот на вестите од индустријата. Outsider Gaming стана доверлив извор за најновите вести за игри, осигурувајќи дека ентузијастите се секогаш во тек со најзначајните изданија, ажурирања и контроверзи.Надвор од неговите дигитални авантури, Едвард ужива да се потопува во себеенергичната гејмерска заедница. Тој активно се занимава со колеги гејмери, поттикнувајќи чувство на другарство и поттикнувајќи живи дискусии. Преку својот блог, Едвард има за цел да ги поврзе гејмерите од сите сфери на животот, создавајќи инклузивен простор за споделување искуства, совети и взаемна љубов кон сите нешта на игрите.Со привлечна комбинација на стручност, страст и непоколеблива посветеност на својот занает, Едвард Алварадо се зацврсти како почитуван глас во индустријата за игри. Без разлика дали сте обичен гејмер кој бара сигурни критики или страствен играч кој бара инсајдерски знаења, Outsider Gaming е вашата крајна дестинација за секакви игри, предводени од остроумниот и талентиран Едвард Алварадо.