Водич за WWE 2K23 MyFACTION - војни на фракции, неделни кули, полиња за докажување и повеќе

 Водич за WWE 2K23 MyFACTION - војни на фракции, неделни кули, полиња за докажување и повеќе

Edward Alvarado

MyFACTION беше воведен во WWE 2K22 и иако беше потребна интернет конекција за играње, немаше можност да се играат други како во MyTEAM на NBA 2K. Сепак, работите се променија бидејќи WWE 2K23 MyFACTION вклучува и PvP и временски ограничени онлајн настани, подобрувајќи го она што беше ветувачки, но разочарувачки вовед минатата година.

Подолу, ќе прочитате:

 • Преглед на нивоата на картички во WWE 2K23 MyFACTION
 • Преглед на еволуционите картички во WWE 2K23 MyFACTION
 • Преглед на секој режим на WWE 2K23 MyFACTION
 • Стратегии за плаќање на секој WWE 2K23 MyFACTION режим

Постојат неколку режими на игра во MyFACTION. Тие се Војни на фракции, неделни кули, терени за докажување, настани во живо и брза игра . Првите три беа во WWE 2K22 и ве соочуваат со противници со вештачка интелигенција, додека вторите двајца беа претставени оваа година и ве соочуваат со други играчи.

Објаснување на нивоата на картички и договори во WWE 2K23 MyFACTION

Новите анимации за отворање пакети и прикажување на картички се многу поелегантни отколку во WWE 2K22.

Како и MyTEAM, MyFACTION им дава на борачите севкупен рејтинг и ги става во групи на картички. Исто како и MyTEAM, играта започнува со картички со пониска оцена бидејќи картичките со повисоки нивоа и оценети се воведуваат во текот на годината. Еве ги достапните нивоа од највисоко до најниско:

 • Розованека се брои, и можете да ги соберете игличките или поднесоците исто така.

  Меѓутоа, до сега е достапен само еден меч од 20-те, последниот натпревар од 4-та недела против Наталија. За жал, evo Belair веќе беше целосно еволуиран во тој момент за време на играта, но тактиката сè уште се применува.

  Шифрите за шкафче за WWE 2K23 MyFACTION

  Кодовите за шкафче исто така се враќаат. Сепак, досега има само неколку шифри за заклучување:

  • NEWDAYROCKS: Emerald Xavier Woods (менаџер)
  • UPDOWNDOWN: Emerald Tyler Breeze (менаџер)
  • AUSTIN316ESB: Emerald 74 OVR „Stone Cold“ Стив Остин, логото на скршен череп, табличка со име скршен череп, тапет El Segundo
  • EVENSTRONGER23: 3.000 MFP, 3x Основни пакети од серијата Superstars

  Кодот на Woods станува достапен по завршувањето на упатството, додека Breeze's го прави по завршувањето на MyGM. Кодовите за шкафче обично истекуваат брзо, затоа откупете ги наскоро!

  Треба да имате сè што треба да знаете за MyFACTION сега за да создадете своја доминантна фракција во WWE 2K23. На кој режим прво ќе се справите?

  Исто така види: Петте најкорисни кодови за мамење за GTA 5 Xbox One Дијамант
 • Дијамант
 • Аметист
 • Руби
 • Сафир
 • Смарагд
 • Злато
 • Сребро
 • Бронзениот

Розовиот дијамант беше претставен оваа година, што доведе до верување дека ќе дојдат повеќе нивоа во 2K24 и пошироко. Сепак, во овој момент со објавувањето низ целиот свет, најдобрите картички што можете да ги добиете се Ruby (ако имате некоја од картичките однапред) и Sapphire (од пазарот на токени) .

Следно, секоја картичка доаѓа со збир на договори. Договорот се троши по натпревар . Дури и ако борачот не учествува во натпреварот, се додека тој е избран, договорот ќе биде потрошен. Еве ги познатите основни договори за нивоата на картички достапни при лансирањето:

 • Ruby (пет договори)
 • Sapphire (седум договори)
 • Emerald (девет договори)
 • Злато (11 договори)
 • Сребро (13 договори)
 • Бронза (15 договори)

Безбедно е да се претпостави дека Аметист ќе види три договори додека двете нивоа на Diamond ќе имаат по еден договор.

Картичките за еволуција во WWE 2K23 MyFACTION

Картичките на еволуцијата исто така се враќаат од игрите 2K22 и NBA 2K. Ево картичките се картички кои имаат три цели по ниво што мора да ги завршите за да може картичката да еволуира во следното ниво. Досега има достапни само седум evo картички , но ќе можете да поседувате само две (можеби три).

Прво, ако однапред сте ги нарачале изданијата на Icon или Deluxe на WWE 2K23, тогашќе добиете картичка за еволуција на Џон Сина која започнува во Gold со капа од Руби . Како карактеристика на насловната страница и Showcase - повторно - има смисла да го имате веројатно најголемиот борач во историјата на WWE како ево-картичка.

Следно, вашите две загарантирани ево картички зависат од почетниот пакет што ќе го изберете: RAW, SmackDown или NXT . Секој стартен пакет содржи машки и женски борачи кои можат да еволуираат во Емералд. Тие се како што следува:

 • RAW: Мет Ридл и Бјанка Белер
 • SmackDown: Дру Мекинтајр и Лив Морган
 • NXT: Брон Брејкер и Роксан Перез

Секоја ево-картичка има различни услови што треба да ги исполни, по три пред да ја достигне еволуцијата. Belair вклучи финишери за слетување и тешки напади, додека Emerald Cena требаше да оштети 10 торзоли на противникот (црвено), Land 50 Grab Attacks и Land 75 Heavy Attacks.

Се повеќе и повеќе ево картички ќе се воведуваат во текот на годината . Ако 2K22 е некаква индикација, одредени тематски пакети ќе содржат и ево картички (проверете за секој PLE, на пример).

Преглед на секој режим во WWE 2K23 MyFACTION

Ако сте трофеј или ловец на достигнувања, тогаш WWE 2K23 MyFACTION бара да го играте секој режим, иако некои (многу) повеќе од другите. Сепак, за разлика од WWE 2K22 каде што требаше да ги завршите сите животни предизвици во MyFACTION, треба да завршите само 15 во 2K23 за да го искокнете трофејот илидостигнување . Сепак, постојат трофеи специфични за режимот за Weekly Towers, Faction Wars, Proving Grounds и Live Events, и треба само да завршите едно Quick Play целокупно.

Во Војни на фракции , ги земате четворицата членови на вашата постава во натпревар со тим од осум лица. Дури и ако никогаш не се означувате и го користите само вашиот прв наведен борач, договорите сепак ќе бидат потрошени . Војните на фракциите ќе ви дадат награди од MyFACTION Points (MF), жетони, козметички производи, пакети со карти, па дури и картички за борач за секоја победа до 50, потоа на секои две победи преку 98 победи и на секои три победи потоа одредено време; моментално е ограничена на 101 победа (за трофејот ви требаат 100 победи од војните на фракциите). Ова е режим за играње за брзо стекнување на MFP, токени и карти.

Исто така види: Колку вреди мојата сметка на Roblox и можете ли да ја максимизирате нејзината вредност? Повлекување на Рик Бугс! Забележете го списокот со награди на десната страна.

Исто така, ќе можете да изберете една од петте актовки за секоја победа што ги има сите горенаведени награди, освен што картичките на борачот се временски ограничени награди кои трае околу еден месец . При лансирањето, тие временски ограничени награди се Gold Indi Hartwell, Gold Raquel Gonzalez, Gold Axiom и Emerald Rick Boogs . Имате и 25 проценти шанси да повлечете втора актовка .

Во Weekly Towers , ќе имате пет нови натпревари секоја недела со награда за победа на сите пет. Ќе треба да победите со заработкаодредена сума на МФП за време на секој натпревар . Ќе започнете со тоа што ќе ви требаат 15, а понекогаш ќе завршите до 90.

Во Proving Grounds , играте „поглавја“ кои раскажуваат поврзана приказна. Првото поглавје е Genesis, потоа Made, Ascension, Main Event Mayhem и Hall of Immortals досега (2K22 има околу седум поглавја, така што треба да се додаваат повеќе во текот на годината). Секое поглавје има „Награда за медал Епски 90“, но тоа значи дека мора да го победите секој натпревар од секоја кула на Легенда тешкотија додека заработувате најмалку 90 МФП. Застрашувачки е, но наградите го прават потфатот исплатлив.

Во Настани во живо , се натпреварувате со временски ограничени натпревари против противници со вештачка интелигенција. Вашиот стандарден натпревар на настан во живо ќе биде за 100 MFP. Сепак, во моментов има два настани во живо кои ве наградуваат со борач картичка. Постои Тројна ознака Bloodline TLC за Emerald 72 OVR Otis . Има и Fraction Fracas , борбен крал со осум лица за Sapphire 77 OVR Erik за кој е потребна Emerald картичка за да се игра.

Тековните настани во живо и наградата Sapphire 77 OVR Erik за еден од нив.

Во Quick Play , играте против други играчи. Само кликнете Quick Play, изберете ја вашата картичка и ќе се направи совпаѓање. Толку е едноставно.

Совети специфични за режимот за WWE 2K23 MyFACTION

Еве неколку специфични совети за секој режим што надминуваат „победа“. Нема брза репродукција или настани во живосовети ќе бидат наведени. Во однос на тежината на режимот, рангирањето би било Proving Grounds при тешкотија на Легендата, потоа Faction Wars, потоа Weekly Towers, потоа Live Events (во зависност од временските ограничени настани) и Quick Play во зависност од нивото на вашата вештина.

<. 22>Совети за терените за докажување за WWE 2K23 MyFACTION

Во Proving Grounds, секое поглавје содржи шест кули до пополнување од пет натпревари, по 15 медали по кула. Сепак, за да добиете најмногу и најдобри награди од овој режим, треба да играте на Legend Difficulty . Можете да заработите три медали по натпревар: еден за Нормално, два за Хард и три за Легенда . Мора да заработите 15 MFP, 60 MFP и 90 MFP, соодветно .

Тековната награда за медалот Epic 90 за докажување е како што следува:

 • Поглавје 1: Sapphire 77 OVR Tyler Bate
 • Поглавје 2: Sapphire 77 OVR Alexa Bliss
 • Поглавје 3: Sapphire 78 OVR Roman Reigns
 • Поглавје 4: Ruby 82 OVR Ronda Rousey
 • Поглавје 5: Ruby 82 OVR The Rock

Не сите овие ќе бидат само нормални сингл натпревари. Може да имате натпревари со скалила, натпревари со броење паѓања насекаде, па дури и натпревари со ознаки и хендикеп. Ако сметате дека Легендата е премногу тешка или фрустрирачка, обидете се на напорно и напредувајте.

Бидејќи се чини дека вештачката интелигенција го менува или се спротивставува на секој друг потег на Legend, најголемиот совет е да си играте со трпеливост. Оттаму избегнувајтерутинскиот тајминг што го развивте при помали потешкотии, мешајќи го вашиот тајминг за движење за да ја исфрлите вештачката интелигенција. Потоа, обидете се само со Signatures и Finisher кога вештачката интелигенција е зашеметена . Нивното предвремено спротивставување го прави ризичен предлог да се обидете во незашеметена состојба.

Совети за војни на фракции за WWE 2K23 MyFACTION

Забележете како секоја противничка картичка е еден степен повисока од вашата свој – и Ruby Action Figure John Cena!

Постои еден голем фактор што треба да се земе предвид: ќе се соочите со противници еден степен повисоко од вашата постава . На пример, ако имате четири бронзени борачи, тогаш ќе се соочите со четири сребрени борачи . Ако имате еден смарагд и три бронзени, тогаш ќе се соочите со еден сафир и тројца сребрени борачи и така натаму. При лансирањето, се чини дека картичките Sapphire се највисокото ниво на достапни картички, иако ќе се соочите со повисоки (и еволуцијата Џон Сина може да го погоди Руби, што ќе доведе до противници на Аметист).

Испраќање на Sapphire Montez Ford во корнер, па сребрен партнер го означува натпреварот.

Потоа, штом ќе започне натпреварот, едноставно испратете го противникот од повисоко ниво во неговиот агол каде што еден од нивните соиграчи ќе го означи натпреварот. Со оглед на тоа што нивоата достапни при лансирањето се бронза, сребро, злато, смарагд и сафир (Руби ако ги имате изданијата на икона или лукс), соочувањето со сребрен или бронзен борач значи дека ќе ги оштетите во црвено побрзо од повисоките нивоаборачи.

Игрите на WWE 2K се озлогласени по секој тим со ознаки или натпревари со повеќе лица и повеќе тимови, кои речиси секој пат ги кршат игличките. Уште полошо е со тимски натпревар од осум лица, бидејќи има уште тројца борачи кои можат да ви ги скршат игличките - и ќе ги скршат!

Присилување на Аполо Крус да поднесе во рок од две минути од натпреварот почнувајќи без тоа се распаѓа!

Наместо тоа, фокусирајте се на поднесување на вашиот противник наместо да заработите пад . Откако ќе нанесете црвено оштетување на некоја област или ќе спуштите финишер, вклучите поднесок и победи во мини-играта. Не е сигурно, особено рано кога оценките за поднесување се пониски, но сепак можете да го играте системот малку вака:

 • Поставете ја вашата постава со борач кој има висока моќ или прекршок за техничко поднесување
 • Поставете менаџер кој зголемува еден од двата атрибути
 • Ако сакате да ги користите, опремете ги страничните плочи што зголемуваат еден или двата од овие атрибути
 • Примени поднесок на црвено-оштетената област на вашиот противник и гледајте како мерачот се пополнува побрзо
 • Променете ја поставката за мини-игра од Rapid во Hold за да го максимизирате ефектот
Тимски бисквит, поздрав до тој што се бори со чудовишта.

Повторно, рано, бидејќи нема достапни картички од високата класа, може да биде потребно повеќе време. WWE 2K22 забележа брз хакирање на користење на Руби Асука од пазарот на токени - нејзиниот прекршок за техничко поднесување беше во80-тите – да се добијат натпревари за помалку од две минути. Иако сè уште не е достапна картичка со овие атрибути, целокупната стратегија сè уште се применува.

Советите за неделни кули за WWE 2K23 MyFACTION

Неделните кули се прилично опуштени. Од четирите моментално достапни, само кулата за екстремни правила од 4-та недела има награда за борачска картичка со Emerald 73 OVR Batista.

Секоја неделна кула има пет натпревари. Вашиот прв натпревар или два ќе бара само да заработите 15 MFP и да победите, но ќе се зголеми за последните три натпревари, до 75, а можеби и 90 MFP, иако 60 MFP е поверојатно. Повеќето натпревари ќе бидат натпревари во сингл, но има еден таг тимски натпревар (недела 2, натпревар 5) во првите четири кули. Сепак, приближно половина од преостанатите 19 достапни натпревари се совпаѓања со трик.

Во суштина, во помалку стресна средина, одвојте време и дознајте го вашиот тајминг, механика и со кои стилови најмногу сакате да играте. Weekly Towers се одлични и за ево картички бидејќи хаотичниот хаос на Faction Wars и тешкотијата на Proving Grounds може да го направат нивното развивање подосадно од било што.

Посебно за ево картичките на кои треба да оштетите одреден број на противници ' делови од телото или закачете или поднесете одреден број на противници, постои една голема заобиколница: Ironman натпревари во Weekly Towers . По секое паѓање, црвеното оштетување се враќа во портокалово, што ви овозможува уште еднаш да нанесете црвено оштетување и

Edward Alvarado

Едвард Алварадо е искусен ентузијаст за игри и брилијантен ум зад прославениот блог на Outsider Gaming. Со ненаситна страст за видео игрите што опфаќа неколку децении, Едвард го посвети својот живот на истражување на огромниот и постојано развивачки свет на игрите.Откако порасна со контролер во раката, Едвард разви експертско разбирање за различни жанрови на игри, од стрелци преполни со акција до извонредни авантури со играње улоги. Неговото длабоко знаење и експертиза блескаат во неговите добро истражени статии и критики, обезбедувајќи им на читателите вредни увиди и мислења за најновите трендови на игри.Исклучителните вештини за пишување и аналитичкиот пристап на Едвард му овозможуваат да ги пренесе сложените концепти за игри на јасен и концизен начин. Неговите стручно изработени водичи за гејмери ​​станаа суштински придружници за играчите кои сакаат да ги освојат најпредизвикувачките нивоа или да ги откријат тајните на скриените богатства.Како посветен гејмер со непоколеблива посветеност на своите читатели, Едвард се гордее што останува пред кривата. Тој неуморно го пребарува универзумот на игри, држејќи го прстот на пулсот на вестите од индустријата. Outsider Gaming стана доверлив извор за најновите вести за игри, осигурувајќи дека ентузијастите се секогаш во тек со најзначајните изданија, ажурирања и контроверзи.Надвор од неговите дигитални авантури, Едвард ужива да се потопува во себеенергичната гејмерска заедница. Тој активно се занимава со колеги гејмери, поттикнувајќи чувство на другарство и поттикнувајќи живи дискусии. Преку својот блог, Едвард има за цел да ги поврзе гејмерите од сите сфери на животот, создавајќи инклузивен простор за споделување искуства, совети и взаемна љубов кон сите нешта на игрите.Со привлечна комбинација на стручност, страст и непоколеблива посветеност на својот занает, Едвард Алварадо се зацврсти како почитуван глас во индустријата за игри. Без разлика дали сте обичен гејмер кој бара сигурни критики или страствен играч кој бара инсајдерски знаења, Outsider Gaming е вашата крајна дестинација за секакви игри, предводени од остроумниот и талентиран Едвард Алварадо.