Pokémon Scarlet & Violet: Best Fairy dhe RockType Paldean Pokemon

 Pokémon Scarlet & Violet: Best Fairy dhe RockType Paldean Pokemon

Edward Alvarado

Pokémon Scarlet & Violet prezanton disa Pokemon të rinj të tipit Fairy dhe Rock në botë, por jo shumë. Në fakt, u prezantuan vetëm një linjë e pastër e tipit Fairy dhe dy linja të pastra të tipit Rock, megjithëse shumë prej tyre gjenden gjithashtu si Pokemon të tipit të dyfishtë.

Ndërsa Fairy është lloji më i ri, ai gjeti shpejt fansa për shkak të avantazhet dhe lëvizjet e tipit të tij në dispozicion. Pokemonet e tipit rock kanë qenë prej kohësh të forta si tanke për shumë ekipe. Kudo që mund të bini, ka ende Paldean që mund t'i zbuloni.

Gjithashtu kontrolloni: Pokemon Scarlet & Violet Llojet më të mira të zjarrit Paldean

Pokemon Paldean më të mirë të tipit Zanash dhe Rock në Scarlet & Violet

Më poshtë, do të gjeni Paldean Fairy dhe Rock Pokémon më të mirë të renditur sipas Totalit të Statistikave Bazë (BST). Ky është grumbullimi i gjashtë atributeve në Pokémon: HP, Sulmi, Mbrojtja, Sulmi Special, Mbrojtja Speciale dhe Shpejtësia . Çdo Pokémon i listuar më poshtë ka të paktën 450 BST.

Mos harroni se Fairy-type u prezantua në mënyrë specifike në Gjeneratën VI për të luftuar Pokémon të tipit Dragon . Si të tillë, ata kanë një imunitet ndaj sulmeve të Dragoit . Edhe dy dobësitë e Pokemonit të tipit Fairy, Çeliku dhe Poison , nuk ofrojnë shumë shqetësime. Pokemonët e tipit zana kanë atributin e mbrojtjes speciale mesatare më të lartë dhe më shumë nga sulmet më të forta të Steel dhe Poison janë sulme speciale.

Pokemonët e tipit rock janë të shumtë dhe fizikisht të fortë, porata gjithashtu vuajnë shumë dobësi (të lidhura me Grass-type për shumicën me pesë) dhe janë, mesatarisht, Pokemonët më të ngadaltë në lojë. Për më tepër, shumë Pokemon të llojit Rock janë të tipit të dyfishtë dhe vuajnë një dobësi të dyfishtë (ose më shumë) për shkak të kësaj.

Lista do të jetë një listë e kombinuar në vend që të listojë secilin lloj veç e veç. Kjo nuk do të përfshijë Pokemon legjendar, mitik ose paradoks .

Klikoni lidhjet për llojin më të mirë të barit, llojin më të mirë të zjarrit, llojin më të mirë uji, llojin më të mirë të errët, më të mirën Ghost-lloj, më i mirë i tipit Normal, më i mirë i tipit çeliku, më i mirë i tipit Psychic, dhe më i mirë Paldean Pokémon i tipit Dragon dhe Ice.

1. Glimmora (Rock and Poison) – 525 BST

Glimmora shfaqet një tjetër në listat e tezave si një nga Pokemonët Paldean më të mirë të tipit Rock dhe Poison. Glimmora evoluon në nivelin 35 nga Glimmet. Glimmora duket si një petal lulesh lundrues me minerale dhe krizali.

Ndërsa Pokemonët e tipit Rock janë përgjithësisht të ngadalshëm dhe më të aftë fizikisht, Glimmora e përkul prirjen për të qenë një sulmues special mjaft i shpejtë, ndoshta falë Poison-it të tij duke shtypur. Glimmora ka 130 sulme speciale, 90 mbrojtje, 86 shpejtësi, 83 kuaj dhe 81 mbrojtje speciale. Kjo e bën Glimmora të përshtatshme për një lloj Rock. E vetmja zonë që Glimmora i mungon vërtet është Sulmi 55, i rrallë që një lloj shkëmbi të jetë kaq i ulët.

Glimmora ka dobësi tek çeliku, uji dhe psikika me një dobësi të dyfishtë ndaj tokës . Gjithashtumbani mend se Pokemonët e tipit çeliku janë imun ndaj sulmeve me helm.

2. Tinkaton (Fairy and Steel) – 506 BST

Tinkaton është një Pokémon i vogël rozë që thjesht bie me çekiç si gnomet që dukej se kishin ndikuar në dizajnin e tij. Lloji Fairy- and Steel mbart një çekiç çekiç që duket të jetë të paktën dyfishi i madhësisë së tij, çekiku i çekiçit rritet me çdo evolucion. Tinkaton evoluon në nivelin 38 nga Tinkatuff, i cili evoluon në nivelin 24 nga Tinkatink.

Tinkaton është gjithashtu një lloj shkëmbi më i shpejtë, madje edhe më shumë se Glimmora. Tinkaton ka 105 Mbrojtje Speciale, 94 Shpejtësi dhe 85 HP. Tre atributet e mbetura janë në vitet '70 me 87 Mbrojtje, 75 Sulm dhe 70 Sulm Special. Ndërsa Tinkaton nuk mbetet me të vërtetë në asnjë fushë, është padyshim një tank i veçantë mbrojtës që ka një sulm të mirë. Një shënim anësor: Tinkaton është i vetmi Pokémon me një 506 BST.

Shtypja e Tinkaton ndihmon në zbutjen e numrit të dobësive që ka. Në mënyrë të veçantë, Tinkaton ka dobësi në tokë dhe zjarr . Ai mban imunitet ndaj Dragoit dhe Poisonit duke qenë përkatësisht i tipit Zanash dhe Çeliku. Gjithashtu, ndërsa mbrojtja e tij 77 nuk është shumë e lartë, mbrojtja e Tinkaton do të jetë e vështirë për t'u depërtuar për shkak të numrit të llojeve të Pokemonëve të tipit çeliku që rezistojnë.

3. Garganacl (Shkëmb) – 500 BST

Garganacl është një golem i vërtetë i kripës shkëmbore me ziguratet e vjetra mbi supet dhe kokën e tij. Lloji i pastër Rock është evolucioni përfundimtar iNacli. Garganacl evoluon në nivelin 38 nga Naclstack, i cili evoluon në nivelin 24 nga Nacli.

Garganacl është më shumë i llojit tuaj tradicional Rock: fizikisht i fortë, por brutalisht i ngadalshëm. Ka 130 Mbrojtje, 100 HP dhe Sulm, dhe 90 Mbrojtje Speciale. Megjithatë, Sulmi i tij Special 45 do të thotë që ju nuk do të përdorni ndonjë sulm të veçantë, por kjo nuk merr parasysh as sa sulme mund të arrini me 35 shpejtësi.

Garganacl ka pesë dobësitë e Pokemonit të llojit Rock, megjithëse fatmirësisht nuk ka dobësi të dyfishta. Ai ka dobësi për Luftimi, bari, toka, çeliku dhe uji .

4. Dachsbun (Fairy) – 477 BST

Kelyshi i mirë Dachsbun është një lloj i pastër Zanash, e vetmja linjë evolucionare e tillë Paldean Pokemon. Dachsbun është emërtuar si i tillë sepse i ngjan një Dachshund ndërsa ka pjekur simite si veshë. Dachsbun evoluon në nivelin 26 nga Fidough.

Shiko gjithashtu: MLB The Show 23 merr përditësim emocionues të lojës me veçori dhe përmirësime të reja

Ashtu si Tinkaton, Dachsbun është i vetmi Pokémon që ka 477 BST. Dog Pokémon është në thelb një tank i shpejtë me 115 mbrojtje, 95 shpejtësi dhe 80 sulme dhe mbrojtje speciale. Fatkeqësisht, ai mungon në kategoritë e tjera me vetëm 57 HP dhe 50 Sulm Special. Shumë sulme Fairy janë sulme të veçanta, kështu që ju duhet t'i jepni përparësi atyre fizike për të shfrytëzuar sa më shumë STAB (bonus sulmi i të njëjtit lloj).

Si një tip i pastër Fairy, Dachsbun ka dobësi ndaj Poison dhe Steel me imunitet ndaj Dragoit .

5. Klawf (Rock) – 450 BST

The AmbushPokemon është në thelb një gaforre gjigante shkëmbore. Pokemon jo-evolucionar ka disa shkurre mbi të për të ndihmuar në maskimin e pranisë së tij, më parë, e keni marrë me mend, Klawf i zë pritë presë së tij. Loja thotë se ata varen nga shkëmbinjtë për të zënë pritë, por nuk mund të qëndrojnë shumë gjatë ose gjaku u vërshon në kokë!

Edhe pse është e llojit të pastër shkëmbi, natyra e saj acaruese e bën atë mjaft të shpejtë me 75 Shpejtësia. Megjithatë, është një bishë fizike me 115 mbrojtje dhe 100 sulme. Ka 70 HP, por dëshpëruar 55 Mbrojtje Speciale dhe 35 Sulm Special. Klawf ka dobësi te Fighting, Grass, Ground, Steel dhe Water .

Tani ju njihni Pokemon Paldean më të mirë të tipit Zanash dhe Shkëmbi në Pokémon Scarlet & vjollce. Cilin do t'i shtoni ekipit tuaj?

Kontrolloni gjithashtu: Pokemon Scarlet & Violet Best Paldean Dragon & Llojet e akullit

Shiko gjithashtu: Cyberpunk 2077: Gjeni Anna Hamill, Guide Woman of La Mancha

Edward Alvarado

Edward Alvarado është një entuziast me përvojë lojërash dhe mendja e shkëlqyer që qëndron pas blogut të famshëm të Outsider Gaming. Me një pasion të pashuar për videolojërat që përfshin disa dekada, Edward i ka kushtuar jetën e tij eksplorimit të botës së madhe dhe gjithnjë në zhvillim të lojërave.Pasi u rrit me një kontrollues në dorë, Edward zhvilloi një kuptim ekspert të zhanreve të ndryshme të lojërave, nga revole të mbushura me aksion deri tek aventurat zhytëse me role. Njohuritë dhe ekspertiza e tij e thellë shkëlqejnë në artikujt dhe rishikimet e tij të hulumtuara mirë, duke u ofruar lexuesve njohuri dhe opinione të vlefshme mbi tendencat më të fundit të lojërave.Shkathtësitë e jashtëzakonshme të shkrimit dhe qasja analitike e Eduardit e lejojnë atë të përcjellë konceptet komplekse të lojërave në një mënyrë të qartë dhe koncize. Udhëzuesit e tij të lojtarëve të krijuar me mjeshtëri janë bërë shoqërues thelbësorë për lojtarët që kërkojnë të pushtojnë nivelet më sfiduese ose të zbulojnë sekretet e thesareve të fshehura.Si një lojtar i përkushtuar me një përkushtim të palëkundur ndaj lexuesve të tij, Edward krenohet që qëndron përpara kurbës. Ai pastron pa u lodhur universin e lojërave, duke e mbajtur gishtin në pulsin e lajmeve të industrisë. Outsider Gaming është bërë një burim i besueshëm për lajmet më të fundit të lojërave, duke siguruar që entuziastët të jenë gjithmonë të përditësuar me publikimet, përditësimet dhe polemikat më të rëndësishme.Jashtë aventurave të tij dixhitale, Edward kënaqet duke u zhytur në tëkomuniteti i gjallë i lojërave. Ai angazhohet në mënyrë aktive me lojtarë të tjerë, duke nxitur një ndjenjë shoqërie dhe duke inkurajuar diskutime të gjalla. Nëpërmjet blogut të tij, Edward synon të lidhë lojtarë nga të gjitha sferat e jetës, duke krijuar një hapësirë ​​gjithëpërfshirëse për shkëmbimin e përvojave, këshillave dhe një dashuri të ndërsjellë për të gjitha gjërat e lojërave.Me një kombinim bindës të ekspertizës, pasionit dhe një përkushtimi të palëkundur për zanatin e tij, Edward Alvarado e ka forcuar veten si një zë i respektuar në industrinë e lojrave. Pavarësisht nëse jeni një lojtar i rastësishëm që kërkon komente të besueshme ose një lojtar i zjarrtë që kërkon njohuri të brendshme, Outsider Gaming është destinacioni juaj përfundimtar për të gjitha gjërat e lojërave, të udhëhequr nga Edward Alvarado i zgjuar dhe i talentuar.