Gjeni furnizimin më të mirë të energjisë për kompjuterin e lojërave në 2023

 Gjeni furnizimin më të mirë të energjisë për kompjuterin e lojërave në 2023

Edward Alvarado

Tabela e përmbajtjes

Gati ❌ Çmimi

❌ Madhësia dhe pesha

Shiko çmimin

Fuqia kompakte Furnizimet: Opsionet SFX dhe SFX-L

Furnizimet me rrymë vijnë në madhësi të ndryshme, me SFX dhe SFX-L që janë më të vogla se furnizimet me energji ATX. Kjo i bën ata të shkëlqyeshëm për PC-të e lojërave për shkak të efikasitetit të tyre të përmirësuar, si dhe faktit që gjenerojnë më pak nxehtësi ndërsa kabllot e tyre të energjisë ende përshtaten në kuti më kompakte. Cooler Master V850SF konsiderohet si një nga opsionet më të mira kur bëhet fjalë për një PSU SFX, ndërsa SilverStone SX1000 Platinum zë vendin e parë midis gamës së tij të furnizimit me energji elektrike SFL-L. Të dyja ofrojnë performancë të jashtëzakonshme duke ruajtur cilësinë e funksionimit gjatë gjithë kohës!

Furnizimi më i mirë me energji SFXperformanca duke lejuar gjithashtu ripërdorimin e mundshëm kur ndërtohet një sistem tjetër në linjë!

Furnizimi më i mirë i përgjithshëm me energji elektrikesipas specifikimeve të tyre personale të lojërave.

Furnizimi më i mirë i heshtur me energji elektrikecilësimet.
Pro : Kundër:
✅ Efikasitet i lartë

✅ Ndriçim ARGB

✅ Dizajn plotësisht modular

✅ Paneli i ekranit të informacionit

✅ Komponentë me cilësi të lartë

Shiko gjithashtu: Lëshoni luftëtarin tuaj të brendshëm: Si të krijoni një luftëtar në UFC 4
❌ Çmimi

❌ Mbivlerësimi i mundshëm

Shiko çmimin

Furnizimi më i mirë me energji pa ventilatorPërputhshmëria Shiko çmimin

Furnizimi më i mirë me energji SFX-Lshpërndarjen e energjisë si dhe mbrojtjen e garancisë trevjeçare. Për sa i përket opsioneve të çmimeve buxhetore, kjo i kalon alternativat e tjera furnizimi me energji atx, si p.sh. Corsair CX-M Series CX650M, i cili nuk ofron të njëjtin efektivitet në kosto.
Pro : Kundër:
✅ Efikasiteti

✅ Madhësia kompakte

✅ Garanci

✅ Funksionim i qetë

✅ Markë e respektuar

❌ Fuqi më e ulët

❌ Certifikimi bronzi

Shiko çmimin

Furnizimi më i mirë me energji të nivelit të lartë

Zgjedhja e furnizimit më të mirë të energjisë për kompjuterin tuaj të lojërave mund të jetë e frikshme, pasi ka shumë opsione në dispozicion. Ky udhëzues do t'ju ofrojë informacion mbi lloje të ndryshme të PSU-ve dhe faktorë të rëndësishëm që duhen marrë parasysh kur zgjidhni njësinë optimale të furnizimit me energji elektrike për makinën tuaj. Është thelbësore të bëni zgjedhje të mençura në lidhje me furnizimet me energji të përballueshme dhe komponentët. Një PSU me cilësi të mirë ka një rëndësi të madhe në çdo ndërtim të sistemit dhe nuk duhet të neglizhohet!

Shiko gjithashtu: A mund të shesësh makina në GTA 5?

Përmbledhje e shkurtër

  • Gjeni lojërat më të mira furnizimet me energji elektrike në kategori të ndryshme për vitin 2023, nga performanca e përgjithshme te buxheti dhe opsionet e nivelit të lartë.
  • Kini parasysh kërkesat për fuqi, vlerësimet e efikasitetit dhe amp; Certifikimi 80 Plus kur zgjidhni një PSU.
  • PSU-të modulare kundrejt atyre jo-modulare duhet të merren parasysh bazuar në koston, fleksibilitetin & nevojat e menaxhimit të kabllove.

Furnizimet më të mira të energjisë për lojëra në kategori të ndryshme

Kur bëhet fjalë për pajisjen e kompjuterit tuaj të lojërave me furnizimin me energji elektrike më të mirë, ka disa faktorë në Luaj. Marrja e fuqisë së komponentëve dhe cilësia/veçoritë e furnizimit me energji duhet të merren në konsideratë me kujdes në mënyrë që të gjeni një përshtatje ideale për ju. Për ta bërë këtë proces më të lehtë, ne kemi identifikuar opsione të nivelit më të lartë në pika të ndryshme çmimesh - zgjedhjet më të mira të përgjithshme, alternativat buxhetore dhe zgjidhjet më të larta. Investimi në një furnizim me energji elektrike me cilësi të lartë dhe të përballueshme ndihmon në sigurimin e shkëlqyeshëmështë PSU-ja më e mirë për një PC lojrash 2023?

Kur bëhet fjalë për fuqinë më të mirë për një kompjuter të lojrave në 2023, zgjidhni një model të certifikuar 80+ me shina të vetme ose të shumëfishta 12v dhe fuqi të lartë rekomandohet prodhimi. Kjo siguron që të gjithë komponentët e sistemit tuaj të marrin energji të mjaftueshme nga furnizimi me energji i lirë për të ekzekutuar në mënyrë efektive lojërat e sotme.

A është furnizimi me energji 1000 vat i tepërt?

Një fuqi Furnizimi që plotëson kërkesat e pjesëve të tjera në kompjuterin tuaj rekomandohet gjithmonë, pasi përdorimi i një 1000 W mund të shkaktojë nxehtësi të tepërt ose dëmtim të tij. Për të siguruar funksionimin dhe sigurinë optimale të furnizimit me energji elektrike, zgjidhni një PSU të përshtatshme për atë që ju nevojitet. Në këtë mënyrë mund të jeni i sigurt se çdo gjë funksionon mirë pa ndonjë problem të padëshiruar që lind nga lidhja e një burimi të tepërt të energjisë elektrike në sistemin tuaj.

Çfarë është PSU?

Një fuqi Njësia e Furnizimit. Furnizimi me energji i kompjuterit, (PSU) është një element i domosdoshëm për të siguruar energjinë e nevojshme për të gjithë komponentët e kompjuterit tuaj. PSU konverton energjinë elektrike AC shtëpiake në tension DC dhe e rregullon atë në mënyrë që secili komponent të marrë një sasi të përshtatshme. Pa këtë pjesë thelbësore, sistemi nuk do të ishte në gjendje të funksiononte siç duhet – duke e bërë shumë të rëndësishme zgjedhjen e njërit me kujdes. Pa praninë e tij në asnjë konfigurim, asnjë nga ato pjesë nuk do të marrë sasinë e duhur të energjisë së nevojshme që ato të funksionojnë siç duhet.

elementë të rëndësishëm si kërkesat për fuqi, rezultatet e efikasitetit dhe certifikimi 80 Plus, le të shqyrtojmë gjithashtu të mirat dhe të këqijat që shkojnë së bashku me zgjedhjen e konfigurimeve modulare ose jo-modulare. Kjo do t'ju ndihmojë të zgjidhni saktësisht atë që plotëson më mirë nevojat tuaja specifike.

Kërkesat e fuqisë

Llogaritja e saktë e kërkesave të energjisë për komponentët e kompjuterit në sistemin tuaj është thelbësore për të garantuar që i ka të gjitha burimet e nevojshme. Llogaritësi i furnizimit me energji të OuterVision mund të përdoret për të përcaktuar se sa energji mund të përdorë një konfigurim i ri ose i përmirësuar, duke siguruar kështu që ka lëng të mjaftueshëm që fuqizon çdo komponent në mënyrë optimale. Është e mençur. Për të shtuar fuqi shtesë në mënyrë që motherboard dhe pjesët e tjera të PC të kenë atë që u nevojitet.

Vlerësimet e efikasitetit dhe certifikimi 80 Plus

Kur zgjidhni një furnizim me energji elektrike për performancë dhe efikasitet optimal, është e rëndësishme të merret parasysh sistemi i certifikimit 80 Plus. Certifikimet përfshijnë vlerësime Platinum, Ar, Argjend, Bronz dhe Bardhë me nivele më të larta që ofrojnë efikasitet më të mirë të përdorimit të energjisë elektrike, si dhe ulje të prodhimit të nxehtësisë dhe jetëgjatësi të zgjatur të njësisë. Furnizimet me energji elektrike që kanë marrë një vlerësim 80 Plus Titanium ka shumë të ngjarë të ofrojnë kursime shumë më të mëdha të energjisë në krahasim.

PSU-të modulare kundrejt jo-modulareve

Kur zgjidhni një PSU, është thelbësore të peshohen të miratdhe disavantazhet e furnizimeve me energji modulare dhe jo-modulare. Modelet plotësisht modulare si Corsair RM850X ofrojnë mundësi më të mira organizimi për kabllot, por vijnë me një kosto shtesë të bashkangjitur. Ndërsa versionet jo-modulare si Corsair CX450 janë zakonisht më pak të kushtueshëm, ato rrezikojnë fleksibilitetin kur menaxhojnë instalimet elektrike të komponentëve tuaj. Për të fituar konfigurimin maksimal të kabllove pa prishur bankën, duhet të ekzaminoni me kujdes çdo lloj njësie të furnizimit me energji elektrike përpara se të merrni vendimin tuaj për blerjen.

Përmbledhje

Kur kërkoni furnizimin më të mirë të energjisë për kompjuterin tuaj të lojërave, është thelbësore të merrni parasysh kërkesat e fuqisë, vlerësimet e efikasitetit dhe modelet modulare ose jo-modulare. Duke marrë një vendim të informuar që i përshtatet nevojave specifike, ju mund të siguroni performancë optimale si dhe zgjatni jetëgjatësinë e të gjithë komponentëve tuaj. Mundësimi i një eksperience të shtuar të lojërave.

Pyetjet e bëra më shpesh

Cila është fuqia më e mirë e furnizimit me energji elektrike për kompjuterin e lojërave?

Kur bëhet fjalë për kompjuterët e lojërave, fuqia e furnizimit me energji duhet të jetë midis 500-650 watts në varësi të konfigurimit tuaj. Nëse po planifikoni të përdorni dy karta grafike për detyra më intensive, atëherë një PSU 750 vat do të mjaftojë dhe do të sigurojë hapësirë ​​të mjaftueshme të konsumit të energjisë edhe për përmirësimet e ardhshme. Në këtë mënyrë, edhe lojërat ose aplikacionet me performancë të lartë mund të trajtohen pa asnjë problem!

Çfarë

Edward Alvarado

Edward Alvarado është një entuziast me përvojë lojërash dhe mendja e shkëlqyer që qëndron pas blogut të famshëm të Outsider Gaming. Me një pasion të pashuar për videolojërat që përfshin disa dekada, Edward i ka kushtuar jetën e tij eksplorimit të botës së madhe dhe gjithnjë në zhvillim të lojërave.Pasi u rrit me një kontrollues në dorë, Edward zhvilloi një kuptim ekspert të zhanreve të ndryshme të lojërave, nga revole të mbushura me aksion deri tek aventurat zhytëse me role. Njohuritë dhe ekspertiza e tij e thellë shkëlqejnë në artikujt dhe rishikimet e tij të hulumtuara mirë, duke u ofruar lexuesve njohuri dhe opinione të vlefshme mbi tendencat më të fundit të lojërave.Shkathtësitë e jashtëzakonshme të shkrimit dhe qasja analitike e Eduardit e lejojnë atë të përcjellë konceptet komplekse të lojërave në një mënyrë të qartë dhe koncize. Udhëzuesit e tij të lojtarëve të krijuar me mjeshtëri janë bërë shoqërues thelbësorë për lojtarët që kërkojnë të pushtojnë nivelet më sfiduese ose të zbulojnë sekretet e thesareve të fshehura.Si një lojtar i përkushtuar me një përkushtim të palëkundur ndaj lexuesve të tij, Edward krenohet që qëndron përpara kurbës. Ai pastron pa u lodhur universin e lojërave, duke e mbajtur gishtin në pulsin e lajmeve të industrisë. Outsider Gaming është bërë një burim i besueshëm për lajmet më të fundit të lojërave, duke siguruar që entuziastët të jenë gjithmonë të përditësuar me publikimet, përditësimet dhe polemikat më të rëndësishme.Jashtë aventurave të tij dixhitale, Edward kënaqet duke u zhytur në tëkomuniteti i gjallë i lojërave. Ai angazhohet në mënyrë aktive me lojtarë të tjerë, duke nxitur një ndjenjë shoqërie dhe duke inkurajuar diskutime të gjalla. Nëpërmjet blogut të tij, Edward synon të lidhë lojtarë nga të gjitha sferat e jetës, duke krijuar një hapësirë ​​gjithëpërfshirëse për shkëmbimin e përvojave, këshillave dhe një dashuri të ndërsjellë për të gjitha gjërat e lojërave.Me një kombinim bindës të ekspertizës, pasionit dhe një përkushtimi të palëkundur për zanatin e tij, Edward Alvarado e ka forcuar veten si një zë i respektuar në industrinë e lojrave. Pavarësisht nëse jeni një lojtar i rastësishëm që kërkon komente të besueshme ose një lojtar i zjarrtë që kërkon njohuri të brendshme, Outsider Gaming është destinacioni juaj përfundimtar për të gjitha gjërat e lojërave, të udhëhequr nga Edward Alvarado i zgjuar dhe i talentuar.