Përshtatësit më të mirë të Powerline për lojërat 2023

 Përshtatësit më të mirë të Powerline për lojërat 2023

Edward Alvarado

Si dikush që i pëlqen me pasion lojërat në internet, një përshtatës i linjës elektrike mund të mos jetë diçka për të cilën do të dëshironit të shpenzoni paratë tuaja të çmuara. Epo, nuk do ta kisha edhe unë, por imagjinoni sa herë jeni përballur me probleme të lidhjes me Wi-Fi tuaj ndërsa luani lojën tuaj të preferuar në internet! Frustruese apo jo? Epo, përshtatësi i linjës së energjisë mund të jetë zgjidhja perfekte për të gjitha problemet tuaja me internetin.

Çfarë është një përshtatës Powerline?

Një përshtatës i linjës së energjisë është një pajisje që krijon një rrjet shtëpiak duke përdorur instalimet elektrike ekzistuese të një shtëpie. Ajo vepron si një urë ndërmjet pikës së hyrjes në internet, d.m.th., ruterit tuaj dhe konsolës së lojrave duke përdorur telat e bakrit të shtëpisë tuaj për të dërguar dhe marrë sinjale të dhënash.

Duke marrë parasysh faktin që të keni një përvojë të pandërprerë lojërash , një lidhje e mirë interneti që nuk vonon është absolutisht e nevojshme, një përshtatës i linjës së energjisë është një pajisje e domosdoshme, veçanërisht duke marrë parasysh se si janë bërë lojërat moderne të uritura për internet.

Ndërsa një përshtatës i linjës energjetike është i shkëlqyeshëm për pajisjet që mund të përdorin Ethernet, si p.sh. PC, televizor inteligjent ose tastierë lojrash, nuk do të funksiononin për tabletët dhe telefonat inteligjentë. Pra, nëse ajo që ju nevojitet është një përshtatës i linjës së energjisë që vepron si një pikë e nxehtë Wi-Fi, do t'ju duhet një përshtatës Wi-Fi i linjës së energjisë, i njohur gjithashtu si përshtatës WLAN.

Faktorët gjatë blerjes së një përshtatësi Powerline

Duke marrë parasysh numrin e përshtatësve të linjës së energjisëqë ofrohet aktualisht në treg, zgjedhja e duhur mund të jetë vërtet e ndërlikuar. Pra, këtu janë disa nga faktorët që duhet të keni parasysh kur blini një përshtatës të linjës së energjisë -

Shiko gjithashtu: F1 22: Udhëzuesi i konfigurimit të Baku (Azerbajxhan) (I lagësht dhe i thatë)
  • Protokolli i lidhjes së të dhënave - Protokolli i lidhjes së të dhënave të përdorur në një përshtatës të linjës së energjisë përcakton cilësinë të transmetimit të të dhënave ndërmjet dy pajisjeve të lidhura. Shkurtimisht, sa më i mirë të jetë protokolli i lidhjes së të dhënave, aq më të mira janë shanset që të dhënat të transmetohen pa shkaktuar humbje të të dhënave në tranzit. Ndërsa protokolli i lidhjes së të dhënave Ethernet është i njohur për transmetimin e tij efikas, Gigabit Ethernet është një përmirësim që dërgon 1 miliard gigabit informacion për sekond. Pra, në varësi të nevojave tuaja për lojëra, ju mund të zgjidhni atë që ju përshtatet më mirë.
  • Shpejtësia dhe vonesa e internetit – Shpejtësia e internetit është integrale në sigurimin e një eksperience të pandërprerë të lojërave, kështu që gjithmonë shkoni për një linjë energjie përshtatës që ofron ngarkim të shkëlqyeshëm si dhe shpejtësi të shkarkimit. Më tej, ekziston diçka që quhet latente, që në thelb nënkupton kohën e marrë nga një sinjal për të udhëtuar nga burimi në destinacion dhe për t'u kthyer në burim me informacionin e kërkuar. Sa më i ulët të jetë vonesa, aq më e qetë është përvoja e lojës. Pra, gjithmonë përdorni përshtatës të linjës së energjisë me vonesë të ulët.
  • Kriptimi i të dhënave – Transferimi i të dhënave duke përdorur përshtatësit e linjës së energjisë është përgjithësisht i pakriptuar, duke e bërë atë të ndjeshëm ndaj përgjimit nga një palë e tretë. Shumicaadaptorët modernë të linjës së energjisë kanë filluar të ofrojnë enkriptim të të dhënave për mbrojtjen e të dhënave tuaja në funksion të kërcënimit në rritje të sigurisë kibernetike.
  • Garancia – Shumica e përshtatësve të linjës së energjisë janë produkte të mira të prodhuara për të qëndruar. Megjithatë, një pajisje që është në kontakt të vazhdueshëm me energjinë elektrike është e detyruar të ndikohet nga luhatjet e tensionit. Pra, është gjithmonë më mirë të zgjidhni një përshtatës të linjës së energjisë që ka një periudhë garancie të vlefshme për t'ju mbuluar në raste të tilla.

Përshtatësit më të mirë të Powerline për lojërat në 2023

Për të ndihmuar nëse përmirësoni lehtësisht, ne kemi hartuar një listë të disa prej përshtatësve më të mirë të linjës elektrike për lojëra të disponueshme në treg sot –

Përshtatësi NETGEAR Powerline

Përshtatësi Netgear Powerline, i njohur gjithashtu si Netgear PLP2000, është një nga përshtatësit më të mirë të linjës elektrike në treg për sa i përket krahasimit të përgjithshëm. Mundësuar nga chipset BCM60500 i Broadcom, ai përmban Multiple In, Multiple Out (MIMO) për të siguruar njëkohësisht performancë maksimale të lojërave dhe transmetimit.

Duke mbështetur shpejtësi deri në 2000 Mbps dhe një performancë të shkëlqyer ping, ai përmban dy grupe të linjës energjetike përshtatës si me Gigabit Ethernet ashtu edhe me protokollin e lidhjes së të dhënave Ethernet. Ai gjithashtu siguron një prizë të shkëlqyer kalimi, si dhe një filtër zhurme në prizën tuaj AC për të reduktuar ndërhyrjen. Ndërsa humbet në enkriptimin e të dhënave dhe ofron vetëm një garanci 1-vjeçare, NetgearPërshtatësi i Powerline ende arrin të jetë përpara në mesin e konkurrentëve të tij.

Pro : Kundër:
✅ E përballueshme

✅ E lehtë për t'u konfiguruar

✅ Mbështet standardin HomePlug AV2

✅ Mund të shtojë deri në 16 pajisje me tela duke përdorur lidhjet e linjës së energjisë

✅ I përshtatshëm dhe i besueshëm

❌ Dizajn i rëndë

❌ Nuk ka prizë kalimtare

Shiko çmimin

I pajisur me teknologjinë 2×2 Multiple In, Multiple Out (MIMO) dhe Beamforming, TP-Link AV2000 ofron një shpejtësi maksimale prej 2000 Mbps në një gjerësi bande më të gjerë prej 87 MHz për një përvojë të pandërprerë lojërash.

AV2000 ka një modalitet të kursimit të energjisë që TP-Link pretendon se redukton konsumin e energjisë deri në 85%. Ai gjithashtu krenohet me një prizë kalimi, si dhe dy porte Gigabit Ethernet në secilin përshtatës. Megjithatë, ka dy variante të AV2000, kompleti TL-PA9020P i cili përmban një prizë kalimi në secilin përshtatës dhe TL-PA9020 më i lirë që nuk vjen me asnjë.

Ndërsa nuk ka Wi- shtesë Funksioni i pikës së nxehtë Fi, gjithmonë mund të përdorni pajisjen Wi-Fi AC AV2000 Gigabit Powerline për disa dollarë shtesë për të rregulluar këtë problem. Kështu, TP-Link AV2000 është një nga adaptorët më të shpejtë të linjës energjetike që ju ofron shumë nëse jeni duke kërkuar për një përshtatës të linjës energjetike pa ndryshime dhe efikase.

Të mirat : Të këqijat:
✅ Shtesë e thjeshtë dhe-teknologjia e luajtjes

✅ Përdor AV2 MIMO

✅ Ofron vlerë të shkëlqyer për para

✅ Ka një prizë kalimi

✅ Eliminon nevojën për kabllo Ethernet

❌ Teknologjia Powerline mund të mos funksionojë në ndërtesa me instalime elektrike shumë të vjetra ose shumë të reja.

❌ Shpejtësia e arritur do të varet nga faktorë të tillë si cilësia e instalimeve elektrike dhe distanca midis përshtatësve.

Shiko çmimin

Ofrohet të dyja me kabllo si si dhe lidhjes Wi-Fi, D-Link Powerline AV2 2000, i njohur gjithashtu si DHP-P701AV, është një nga përshtatësit më të mirë të linjës së energjisë për lojëra. Mbështet shpejtësinë deri në 2000 Mbps dhe ka shpejtësi deri në 112 Mbps në testimin e jetës reale me zero pika në vonesë.

D-Link AV2 2000 ka gjithashtu AV2 Multiple in, Multiple Out (MIMO) teknologji që siguron që ju mund të transmetoni me lehtësi më shumë media dhe të luani më shumë lojëra pa kompromentuar cilësinë dhe shpejtësinë e transmetimit të të dhënave. Ofron gjithashtu një prizë kalimi me një filtër të integruar të zhurmës për të ndihmuar në eliminimin e të gjithë zhurmës elektrike dhe për të lehtësuar performancën e transmetimit pa probleme të të dhënave.

Ai gjithashtu ofron një modalitet të kursimit të energjisë që e vendos automatikisht përshtatësin në gjumë modaliteti kur nuk përdoret dhe pretendon se kursen mbi 85% të përdorimit të energjisë. Pra, D-Link me çmimet e tij buxhetore mund të jetë një opsion i shkëlqyeshëm nëse keni nevojë të merrni punën tuajpërfunduar.

Pro : Kundër:
✅ Procesi i konfigurimit është i drejtpërdrejtë

✅ Performanca e shpejtë e rrjetit

✅ Shpejtësia maksimale e transferimit prej 350 Mbps për transferimin e të dhënave

✅ ai përshtatësit e zbulojnë automatikisht njëri-tjetrin

✅ Performancë mbresëlënëse

❌ Jo aq shpejt sa lidhja nëpërmjet kabllit Ethernet

❌ Shpejtësia bie ndjeshëm kur përshtatësit futen në qarqe të ndryshme

Shiko çmimin

Përshtatës i energjisë elektrike Zyxel G.hn 2400

Përshtatësi i linjës energjetike Zyxel G.hn 2400, i njohur gjithashtu si kompleti PLA6456BB, është projektuar posaçërisht për transmetimin e mediave dhe lehtësimin e lojërave pa probleme. Me mbështetjen e shpejtësive të internetit deri në 2400 Mbps, është më se i aftë të transmetojë në 4K dhe pretendime Zyxel, madje edhe në përmbajtje deri në 8K, me vonesë minimale.

Shiko gjithashtu: Tre lojërat më të mira të mbijetesës Roblox

Përshtatësi i linjës elektrike Zyxel G.hn 2400 vjen me një port Gigabit Ethernet si dhe një prizë të integruar të filtrit të zhurmës. Ashtu si konkurrentët e tij, ai gjithashtu ofron një modalitet të kursimit të energjisë me një reduktim të pretenduar prej 90% të fuqisë së përdorur.

Ndërsa softueri nuk është më i shkathët dhe madje edhe madhësia është paksa e rëndë, Zyxel G. Përshtatësi i linjës elektrike hn 2400 ofron performancë solide me një çmim buxhetor dhe një garanci 2-vjeçare.

Pro : Kundërsive:
✅ Mënyrë e shpejtë dhe e lehtë për të zgjeruar një rrjet me tel

✅ Vjen me G.hn më të funditStandardi Wave-2 Powerline

✅ Mund të përdoren së bashku deri në 14 përshtatës

✅ Ndërfaqja e thjeshtë në ueb

✅ Përshtatësi përmban enkriptim 128-bit AES

❌ Përshtatësit janë të rëndë

❌ Adresa IP e përshtatësit duhet të përcaktohet manualisht

Shiko çmimin

Përshtatësi TRENDnet Powerline 1300 AV2

Nëse nuk luani lojëra që kërkojnë shpejtësi kaq të larta neto dhe po kërkoni diçka me një buxhet, përshtatësi TRENDnet Powerline 1300 AV2 duhet të patjetër të merret parasysh. Duke ofruar shpejtësi deri në 1300 Mbps, ai mund të transmetojë përmbajtje dhe lojëra me cilësi të lartë pa probleme.

Vjen i pajisur me një port Gigabit Ethernet dhe mund të përdorë deri në 8 pajisje njëkohësisht me një lidhje të qetë interneti. Ai përmban gjithashtu teknologjinë Multiple in, Multiple Out (MIMO) për të siguruar performancë të përmirësuar.

Përshtatësi TRENDnet Powerline 1300 AV2 ofron gjithashtu enkriptim AES 128-bit për të mbajtur të dhënat tuaja të sigurta dhe është gjithashtu i pajtueshëm me pajisjet Windows si si dhe adaptorë të tjerë të linjës së energjisë. Me çmimin miqësor për xhepin dhe me një sërë veçorish që ofron, përshtatësi TRENDnet Powerline 1300 AV2 siguron padyshim një bukë për paratë tuaja!

Pro : Të këqijat:
✅ E përballueshme

✅ Vjen me një garanci trevjeçare

✅ Prizë kalimtare për të zëvendësuar atë që duhet

✅ Përdor dalje të shumëfishta hyrëse (MIMO)teknologji

✅ Konsumon shumë pak energji dhe është me kosto efektive për t'u përdorur

❌ Ka një portë të vetme të dhënash Ethernet

❌ Spina e saj e tokëzuar me tre këmbë e bën më pak të dobishëm në shtëpitë e vjetra

Shiko çmimin

Përfundim

Pra, tani që keni kaluar nëpër listën tonë të përshtatësve më të mirë të linjës elektrike për lojërat në 2023, shpresojmë që të keni gjetur atë që i përshtatet nevojave tuaja. Ndërsa fakti është se në jetën reale, asnjë prej përshtatësve nuk ju jep shpejtësinë teorike maksimale të premtuar, ai tregon llojin e teknologjisë që përdoret në këto pajisje.

Pjesa më e rëndësishme e blerjes së një përshtatësi të mirë të linjës elektrike është të siguroheni që të plotësojë të gjitha nevojat tuaja për lojëra pasi ato mund të ndryshojnë sipas lojërave që preferoni të luani si dhe buxhetit tuaj. Kështu, nuk ka alternativë më të mirë se disa kërkime të plota për t'ju ndihmuar të krahasoni dhe zgjidhni atë që i përshtatet më mirë kërkesave tuaja.

Edward Alvarado

Edward Alvarado është një entuziast me përvojë lojërash dhe mendja e shkëlqyer që qëndron pas blogut të famshëm të Outsider Gaming. Me një pasion të pashuar për videolojërat që përfshin disa dekada, Edward i ka kushtuar jetën e tij eksplorimit të botës së madhe dhe gjithnjë në zhvillim të lojërave.Pasi u rrit me një kontrollues në dorë, Edward zhvilloi një kuptim ekspert të zhanreve të ndryshme të lojërave, nga revole të mbushura me aksion deri tek aventurat zhytëse me role. Njohuritë dhe ekspertiza e tij e thellë shkëlqejnë në artikujt dhe rishikimet e tij të hulumtuara mirë, duke u ofruar lexuesve njohuri dhe opinione të vlefshme mbi tendencat më të fundit të lojërave.Shkathtësitë e jashtëzakonshme të shkrimit dhe qasja analitike e Eduardit e lejojnë atë të përcjellë konceptet komplekse të lojërave në një mënyrë të qartë dhe koncize. Udhëzuesit e tij të lojtarëve të krijuar me mjeshtëri janë bërë shoqërues thelbësorë për lojtarët që kërkojnë të pushtojnë nivelet më sfiduese ose të zbulojnë sekretet e thesareve të fshehura.Si një lojtar i përkushtuar me një përkushtim të palëkundur ndaj lexuesve të tij, Edward krenohet që qëndron përpara kurbës. Ai pastron pa u lodhur universin e lojërave, duke e mbajtur gishtin në pulsin e lajmeve të industrisë. Outsider Gaming është bërë një burim i besueshëm për lajmet më të fundit të lojërave, duke siguruar që entuziastët të jenë gjithmonë të përditësuar me publikimet, përditësimet dhe polemikat më të rëndësishme.Jashtë aventurave të tij dixhitale, Edward kënaqet duke u zhytur në tëkomuniteti i gjallë i lojërave. Ai angazhohet në mënyrë aktive me lojtarë të tjerë, duke nxitur një ndjenjë shoqërie dhe duke inkurajuar diskutime të gjalla. Nëpërmjet blogut të tij, Edward synon të lidhë lojtarë nga të gjitha sferat e jetës, duke krijuar një hapësirë ​​gjithëpërfshirëse për shkëmbimin e përvojave, këshillave dhe një dashuri të ndërsjellë për të gjitha gjërat e lojërave.Me një kombinim bindës të ekspertizës, pasionit dhe një përkushtimi të palëkundur për zanatin e tij, Edward Alvarado e ka forcuar veten si një zë i respektuar në industrinë e lojrave. Pavarësisht nëse jeni një lojtar i rastësishëm që kërkon komente të besueshme ose një lojtar i zjarrtë që kërkon njohuri të brendshme, Outsider Gaming është destinacioni juaj përfundimtar për të gjitha gjërat e lojërave, të udhëhequr nga Edward Alvarado i zgjuar dhe i talentuar.