Pokémon Scarlet & Violet: Alfornada PsychicType Gym Guide To Beat Tulip

 Pokémon Scarlet & Violet: Alfornada PsychicType Gym Guide To Beat Tulip

Edward Alvarado

Në kohën kur udhëtimi juaj Pokémon Scarlet dhe Violet përfundon në palestrën e tipit Psychic në Alfornada, do të dëshironi të përgatiteni siç duhet pasi Tulip është vetëm pas udhëheqësit të fundit të palestrës Grusha kur bëhet fjalë për fuqinë e pastër. Megjithatë, Tulipi është një hap i domosdoshëm nëse doni të siguroni Distinktivin Psychic dhe të vazhdoni Rrugën e Fitores drejt Ligës Pokemon.

Nëse keni një lloj fantazmë të fortë ose të errët që ndihmoi në mposhtjen e Ryme në Palestra e tipit fantazmë në Montenevera, mund të vazhdojë të jetë një pasuri e vlefshme kur të mbërrini në Alfornada. Me strategjitë në këtë udhëzues të drejtuesve të palestrës të tipit Pokémon Scarlet dhe Violet Psychic, ju mund të siguroni fitoren përpara çdo beteje sfiduese me Tulipin.

Në këtë artikull do të mësoni:

 • Çfarë lloj prove do të përballeni në palestrën Alfornada
 • Detaje për çdo Pokémon që Tulip do të përdorë në betejë
 • Strategji për t'u siguruar që jeni në gjendje ta mposhtni atë
 • Me çfarë skuadre do të përballeni në revanshin e Tulipanit

Pokémon Scarlet dhe Violet Alfornada Udhëzues i palestrës së tipit Psychic

Kur bëhet fjalë për palestrat në të gjithë Paldea, shumica e ato më sfidueset janë të vështira për t'u penguar përpara se të jenë gati. Drejtuesit e palestrës si Ryme dhe Grusha nuk mund të arrihen në malin Glaseado derisa të keni rrëzuar disa nga Titanët dhe të përmirësoni montimin tuaj, por nëse keni të paktën disa aftësi, mund të kaloni rrugën tuaj në Alfornada ndërsa eksploroni .

Nësenuk keni qenë atje më parë, drejtohuni në Qendrën Pokemon në Provincën Perëndimore (Zona Një) përpara se të ndiqni rrugën në jug drejt shpellës Alfornada. Edhe nëse mund të shkoni në Alfornada më herët, mos bëni gabimin të bëni vals në testin e palestrës dhe betejën që pason nëse ekipi juaj nuk është i gatshëm.

Testi i palestrës Alfornada

Siç bëhet pritshmëria në palestrat më sfiduese, do të keni një kombinim të një testi në palestër me disa beteja shtesë. Vetë testi është mjaft i drejtpërdrejtë me sfidën e shtypjes së butonit të duhur për të përputhur një shprehje të caktuar. Pas çdo raundi të ESP (Praktika e Spektrit Emocional), ju do të merrni një nga trajnerët e mëposhtëm:

Shiko gjithashtu: Shkarkimi dixhital i GTA 5 PS4: Kuptimi i përfitimeve dhe mënyra e shkarkimit
 • Trajnerja e palestrës Emily
  • Gothorita (Niveli 43 )
  • Kirlia (niveli 43)
 • Trajneri i palestrës Rafael
  • Grumpig (niveli 43)
  • Indeedee (Niveli 43)
  • Medicam (Niveli 43)

Siç do të ndodhë për betejat tuaja kundër Tulipit, ka një përqendrim të tipit psikik Pokemon gjatë gjithë testit të palestrës Alfornada. Një tip i fortë fantazmë ose i errët mund të jetë në gjendje të kujdeset për gjërat, por kini kujdes me këtë të fundit pasi Medicam ofron një numërues të tipit Fighting që mund t'ju sjellë telashe. Ju do të fitoni 6,020 Pokedollar për çdo fitore.

Si të mposhtni Tulipin për Distinktivin Psikik

Diçka që me siguri do ta keni vënë re nëse bërja e këtyre palestrave sipas niveleve të tyre ështëse, gjithnjë e më shumë, trajnerët do të përfshijnë Pokémon që kanë lëvizje për të kundërshtuar drejtpërdrejt dobësitë e ekipit të tyre. Faktorizimi i kësaj, qoftë duke u stërvitur në nivele më të larta apo duke diversifikuar ekipin tuaj, bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm.

Këtu janë Pokemonët me të cilët do të përballeni kur të fitoni distinktivin Psychic nga Tulip:

 • Farigiraf (Niveli 44)
  • Top Normal dhe Psychic
  • Aftësia: Armor Tail
  • Lëvizjet: Crunch, Zen Headbutt, Reflect
 • Gardevoir (niveli 44)
  • Psychic- and Fairy-lloj
  • Aftësia: Sinkronizoj
  • Lëviz: Psychic , Shkëlqim verbues, top energjie
 • Espathra (niveli 44)
  • Tipi psikik
  • Aftësia: oportuniste
  • Lëvizje: Psikik, Sulm i Shpejtë, Top hije
 • Florges (Niveli 45)
  • Lloji i zanave
  • Lloji Tera: Psychic
  • Aftësia: Vello me lule
  • Lëviz: Psychic, Moonblast, Petal Blizzard

Varësisht nëse keni sjellë vetëm Ghost - ose Pokemon i tipit të errët në Montenevera, mund t'ju duhet të bëni pak më shumë për të ndërtuar ekipe përpara se të përballeni me Tulipin. Në fakt, të kesh një sulmues të fortë me një lëvizje të tipit fantazmë dhe një me një lëvizje të fortë të tipit të errët mund të jetë jashtëzakonisht e dobishme, pasi Tulipi ka Pokemon që kundërshton secilin në mbrojtje.

Shiko gjithashtu: WWE 2K22: Ekipet dhe stallat më të mira të etiketave

Farigiraf do të jetë detyra juaj e parë, pasi është imun ndaj lëvizjeve të tipit Ghost dhe duhet të hiqet me sulme të tipit Dark ose Bug. Nga ana tjetër, Gardevoir nuk është i dobëtLëviz i errët dhe do të jetë më mirë të goditet me sulme të tipit Poison, Steel ose Ghost. Espathra është thjesht një lloj Psychic, por Shadow Ball mund të gjymtojë shumë sulmues të tipit Ghost.

Florges do të jenë opsioni i Terrastalizuar dhe përsëri përdorimi i lëvizjeve Dark, Ghost ose Bug do të jetë juaji rruga më e mirë ashtu si çdo lloj i pastër Psikik. Pasi të keni siguruar fitoren, do të merrni 8,100 dollarë Pokédollarë, Distinktivin Psychic dhe TM 120 që mëson Psychic. Nëse kjo është distinktivi juaj i shtatë, kjo fitore gjithashtu bën që të gjithë Pokemonët deri në nivelin 55 t'ju binden.

Si ta mposhtni Tulipin në revanshin tuaj të liderit të palestrës

Vazhdoni rrugën drejt Fitores Rruga deri sa të keni sfiduar dhe mposhtur Pokémon League, dhe më pas pjesët do të bashkohen për turneun e akademisë Ace. Ndërsa gjërat janë duke u vendosur, do të keni detyrë të kaloni nëpër Paldea për të mposhtur përsëri çdo drejtues palesteri në një revansh të ri shtesë sfidues.

Këtu janë Pokemonët me të cilët do të përballeni në revanshin e palestrës Alfornada kundër Tulipit :

 • Farigiraf (Niveli 65)
  • Top Normal dhe Psychic
  • Aftësia: Armor Tail
  • Lëviz : Crunch, Zen Headbutt, Reflect, Iron Head
 • Gardevoir (Niveli 65)
  • Psychic- and Fairy-type
  • Aftësia: Sinkronizoj
  • Lëvizjet: psikike, shkëlqim verbues, top energjie, zjarr mistik
 • Espathra (niveli 65)
  • Tipi psikik
  • Aftësia: Oportuniste
  • Lëvizjet: Psikike,Sulm i shpejtë, Top hije, shkëlqim verbues
 • Galade (Niveli 65)
  • Top psikik dhe luftarak
  • Aftësia : Steadfast
  • Lëvizje: Psycho Cut, Leaf Lade, X-Scissor, Close Combat
 • Florges (Niveli 66)
  • Lloji i zanave
  • Tera Lloji: Psikik
  • Aftësia: Vello me lule
  • Lëvizje: Psychic, Moonblast, Petal Blizzard, Charm

Shumica e strategjive që keni përdorur në betejën e parë me Tulipin do të vazhdojnë, vetëm se i gjithë ekipi i saj është dukshëm më i fortë. Ndryshimi më i madh për të cilin do të duhet të përshtateni është shtimi i Gallade në ekipin e Tulipit, pasi të katër lëvizjet e tij të fuqishme sulmuese mund të jenë një pengesë kryesore. Gardevoir gjithashtu shton një kthesë të lehtë falë Zjarrit Mystical.

Ashtu si më parë, Florges do të bëhet Terrastalizues sapo Tulip ta dërgojë atë në betejë dhe të gjithë sportelet e zakonshme të tipit Psychic duhet të jenë në gjendje ta nxjerrin Florges jashtë kështu për sa kohë që jeni në nivelin e duhur. Me strategjitë e ndryshme të përshkruara në këtë udhëzues për palestrën e tipit Pokémon Scarlet dhe Violet Alfornada Psychic, mund të siguroheni që Tulipani të hiqet dy herë që dilni.

Edward Alvarado

Edward Alvarado është një entuziast me përvojë lojërash dhe mendja e shkëlqyer që qëndron pas blogut të famshëm të Outsider Gaming. Me një pasion të pashuar për videolojërat që përfshin disa dekada, Edward i ka kushtuar jetën e tij eksplorimit të botës së madhe dhe gjithnjë në zhvillim të lojërave.Pasi u rrit me një kontrollues në dorë, Edward zhvilloi një kuptim ekspert të zhanreve të ndryshme të lojërave, nga revole të mbushura me aksion deri tek aventurat zhytëse me role. Njohuritë dhe ekspertiza e tij e thellë shkëlqejnë në artikujt dhe rishikimet e tij të hulumtuara mirë, duke u ofruar lexuesve njohuri dhe opinione të vlefshme mbi tendencat më të fundit të lojërave.Shkathtësitë e jashtëzakonshme të shkrimit dhe qasja analitike e Eduardit e lejojnë atë të përcjellë konceptet komplekse të lojërave në një mënyrë të qartë dhe koncize. Udhëzuesit e tij të lojtarëve të krijuar me mjeshtëri janë bërë shoqërues thelbësorë për lojtarët që kërkojnë të pushtojnë nivelet më sfiduese ose të zbulojnë sekretet e thesareve të fshehura.Si një lojtar i përkushtuar me një përkushtim të palëkundur ndaj lexuesve të tij, Edward krenohet që qëndron përpara kurbës. Ai pastron pa u lodhur universin e lojërave, duke e mbajtur gishtin në pulsin e lajmeve të industrisë. Outsider Gaming është bërë një burim i besueshëm për lajmet më të fundit të lojërave, duke siguruar që entuziastët të jenë gjithmonë të përditësuar me publikimet, përditësimet dhe polemikat më të rëndësishme.Jashtë aventurave të tij dixhitale, Edward kënaqet duke u zhytur në tëkomuniteti i gjallë i lojërave. Ai angazhohet në mënyrë aktive me lojtarë të tjerë, duke nxitur një ndjenjë shoqërie dhe duke inkurajuar diskutime të gjalla. Nëpërmjet blogut të tij, Edward synon të lidhë lojtarë nga të gjitha sferat e jetës, duke krijuar një hapësirë ​​gjithëpërfshirëse për shkëmbimin e përvojave, këshillave dhe një dashuri të ndërsjellë për të gjitha gjërat e lojërave.Me një kombinim bindës të ekspertizës, pasionit dhe një përkushtimi të palëkundur për zanatin e tij, Edward Alvarado e ka forcuar veten si një zë i respektuar në industrinë e lojrave. Pavarësisht nëse jeni një lojtar i rastësishëm që kërkon komente të besueshme ose një lojtar i zjarrtë që kërkon njohuri të brendshme, Outsider Gaming është destinacioni juaj përfundimtar për të gjitha gjërat e lojërave, të udhëhequr nga Edward Alvarado i zgjuar dhe i talentuar.