Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl: Pokemon më i mirë i llojit të ujit

 Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl: Pokemon më i mirë i llojit të ujit

Edward Alvarado

Ndonëse ata nuk janë më të nevojshëm për të pasur akses në Surf, një Pokemon i fortë i tipit uji është ende një element kryesor i ekipeve më të kompletuara në Pokémon Brilliant Diamond dhe Shining Pearl.

Lojtarët në Shining Pearl do të ketë akses në Palkia legjendare përmes historisë kryesore, një Pokemon jashtëzakonisht i aftë i dyfishtë i tipit uji dhe i tipit dragoi, por ky nuk do të jetë një opsion për lojtarët në Brilliant Diamond dhe është përjashtuar nga kjo listë si rezultat.

Katër të parët tanë në këtë listë janë të vetmet që do të mund t'i pengoni gjatë kalimit të historisë kryesore, por të tjerët do të bëhen të disponueshme pasi të keni fituar National Dex. Nëse jeni duke kërkuar diçka për t'iu kundërvënë Elite Four ose jeni duke krijuar një ekip epik për ndeshjet e kthimit, këto Pokemon të tipit uji janë bastet më të mira.

1. Empoleon, Statistikat Bazë Gjithsej: 530

HP: 84

Sulmi: 86

Mbrojtja: 88

Sulmi special: 111

Mbrojtja speciale: 101

Shpejtësia: 60

Edhe pse Chimchar është startuesi më i mirë në Pokémon Brilliant Diamond and Shining Pearl, një nga opsionet më të mira të llojit uji në lojë është ende Piplup i dashur . Pasi të keni evoluar në formën përfundimtare të Empoleon, ju do të keni një bishë absolute falë kombinimit të tipit të ujit dhe të çelikut.

Me një mbrojtje speciale shumë të lartë dhe mbrojtje të aftë, Empoleon bëhet edhe më i frikshëm tank kur ju faktor në se ajo është vetëm e dobët për tëvend. Nuk do të mund ta kapësh një derisa të kesh National Dex, dhe si Crawdaunt ashtu edhe Corphish i pazhvilluar janë të disponueshëm vetëm nëpërmjet Grand Underground në Shpellën Fountainspring, Shpellën Riverbank, Shpellën Spacious ose Shpellën Still-Water.


0>Do t'ju duhet Përshtatshmëria e Aftësisë së Fshehur, e cila mund të kërkojë disa përpjekje për kapje, disa riprodhime ose përdorimin e një patch aftësie. Kur keni Përshtatshmëri, lëvizjet me STAB (bonus sulmi i të njëjtit lloj) – të cilat janë lëvizje të tipit uji dhe të errët për Crawdaunt – kalojnë nga marrja e një rritjeje dëmtimi 1,5 herë në një rritje të dëmit 2 herë.

Do të merrni dy nga lëvizjet më të rëndësishme duke u ngritur lart, pasi Crunch dhe Crabhammer janë dy lëvizje absurde të fuqishme, nga të cilat kjo e fundit godet shumë më shpesh goditjet kritike. Mund të shtoni pak shkathtësi me Dig, Brick Break, Avalanche, X-Scissor, Rock Slide dhe Sludge Bomb me TM.

Pra, nëse doni të shtoni një nga Pokemonët më të fuqishëm të tipit uji ekip, sigurohuni që të kapni një nga ato të listuara më sipër.

lëvizje të tipit elektrik, të tipit luftarak dhe të tokës. Për më tepër, Empoleon ka dhjetë rezistenca absurde të llojeve të ndryshme (normale, ujë, fluturues, psikik, insekt, shkëmb, dragua, zana, akulli dhe çeliku) si dhe një imunitet ndaj lëvizjeve të llojit helmues. 0>Do të fitoni opsione të forta sulmi si Drill Peck dhe Hydro Pump përmes grupit të tij mësimor, dhe Empoleon ka mijëra opsione TM si Ice Beam, Earthquake, Brick Break, Rock Slide, Steel Wing, Shadow Claw, Grass Knot, Flash Cannon, dhe Surf. Së fundi, plotësoni me lëvizje që zgjasin betejën si Pushimi, Zëvendësimi ose Breshëri për të rraskapitur Pokemon-in kundërshtar një herë në një herë.

2. Gyarados, Statistikat Bazë Gjithsej: 540

HP: 95

Sulmi: 125

Mbrojtja: 79

Sulmi special: 60

Mbrojtja speciale: 100

Shpejtësia: 81

Disa gjëra nuk ndryshojnë kurrë në Pokemon. Magikarp është gjithmonë i tmerrshëm dhe gjithmonë bëhet një Gyarados jashtëzakonisht i fuqishëm kur evoluon. Kjo nuk është ndryshe në Pokémon Brilliant Diamond dhe Shining Pearl, pasi madje u fut në listën tonë të ekipit më të mirë të Pokémon për t'u përdorur gjatë historisë kryesore.

Gyarados është po aq i lehtë për t'u kapur sa Pokémon. : thjesht shkoni të peshkoni kudo me një shufër të vjetër dhe do të mbështilleni në një Magikarp për të evoluar në Gyarados. Do të keni akses në një nga statistikat më të larta të sulmeve bazë në të gjithë lojën, por përmbajuni sulmeve fizike dhe mos harroni për specialin e tij të ulëtSulmoni.

Ndërtoni grupin tuaj të lëvizjeve me opsione të fuqishme si Aqua Tail, Hurricane dhe Hyper Beam ndërsa niveloni Gyarados lart. Nga atje, ju mund të plotësoni një grup lëvizjesh jashtëzakonisht të gjithanshëm me TM për Iron Tail, Ice Beam, Thunderbolt, Earthquake, Flamethrower, Dragon Pulse ose Stone Edge.

3. Azumarill, Statistikat bazë Gjithsej: 420 (470 me Fuqi e madhe)

HP: 100

Sulm: 50 (100 me fuqi të madhe)

Shiko gjithashtu: Mësoni si të përkuleni dhe të mbuloheni në mënyrë që të mbijetoni dhe të jeni të suksesshëm në GTA 5

Mbrojtje: 80

Shiko gjithashtu: A është GTA 5 CrossGen? Zbulimi i versionit përfundimtar të një loje ikonike

Sulmi Special: 60

Mbrojtja Speciale: 80

Shpejtësia: 50

Një nga opsionet tuaja përfundimtare gjatë historisë kryesore të Pokémon Brilliant Diamond dhe Shining Pearl është Azumarill. Për fat të mirë, nuk do t'ju duhet National Dex, por do t'ju duhet pak durim pasi kryesisht do të gjeni Azurill ose Marill si një Pokemon të veçantë Daily në Marsh të Madh. Si i tillë, do të dëshironi të shikoni me dylbi për të ditur paraprakisht se ku do të pjellë atë ditë. Azurill do të evoluojë në Marill me Friendship të Lartë dhe prej andej, ai evoluon në Azumarill në Nivelin 18.

Gjëja më e rëndësishme kur kapni atë që përfundimisht do të jetë Azumarill juaj është të siguroheni që ai ka aftësinë Huge Fuqi. Pikat e forta të Azumarill janë të rrënjosura tërësisht në atë aftësi. Azumarill ka teknikisht statistikat bazë më të ulëta se çdo Pokemon në këtë listë, por jo kur ju merrni parasysh Fuqinë e Madhe pasi ai fjalë për fjalë dyfishon statistikat e tij të Sulmit.

Azumarill ka statistika të forta mbrojtëse, por mbështetet nëHP të lartë dhe Sulmoni për të dhënë goditje të forta dhe për të vazhduar luftën derisa të mund të nxjerrë një armik jashtë. Ju do të përfitoni nga të qenit një nga opsionet e vetme të mira të tipit zanash dhe i vetmi Pokemon i dyfishtë i ujit dhe i tipit zanash në Pokémon Brilliant Diamond and Shining Pearl.

Ndërsa nivelizoni Azumarill, grupi juaj mësimor do të ofrojë opsione të fuqishme si Play Rough, Double-Edge dhe Superpower për të ankoruar sulmet tuaja. Ju do të dëshironi më shumë lëvizje fizike sesa të veçanta, kështu që pengoni Waterfall me një TM dhe mund të plotësoni grupin e lëvizjeve të Azumarill me lëvizje si Giga Impact, Rest ose Hail, në varësi të strategjisë suaj të preferuar.

4. Manaphy , Statistikat bazë Gjithsej: 600

HP: 100

Sulm: 100

Mbrojtje: 100

Sulm special : 100

Mbrojtja speciale: 100

Shpejtësia: 100

Ndërsa nuk do të jetë e disponueshme përgjithmonë, të gjithë lojtarët mund të marrin një Manaphy falas si një dhuratë misterioze deri tani dhe 21 shkurt 2022, dhe ne kemi më shumë detaje këtu se si të vazhdojmë të pretendojmë tënden. Ky mitik thjesht i tipit uji është jashtëzakonisht i fuqishëm në historinë kryesore dhe pas lojës, pasi statistikat e tij bazë prej 600 janë të shpërndara në mënyrë të barabartë në të gjithë tabelën.

Tail Glow do të bëhet lëvizja juaj e re e preferuar në betejat e mëdha. ngre statistikën e Sulmit Special të Manaphy me dy faza dhe menjëherë e bën atë dukshëm më vdekjeprurës. Do të merrni disa opsione sulmuese me grupin e tij mësimor, si Bubble Beam, por opsionet më të mira të lëvizjesdo të vijnë të gjitha nëpërmjet TM-ve.

Sigurohu që të mësosh Surf dhe më pas plotëso me opsione të gjithanshme si Ice Beam, Dazzling Gleam, Shadow Ball, Energy Ball dhe Psychic. Nga këto, Ice Beam do të jetë më i rëndësishmi pasi kundërshton Pokémon të llojit bar – një nga dy dobësitë e vetme të Manaphy – dhe do të jetë kyç kundër Pokemonit të tipit dragon në lojën e fundit.

5. Vaporeon, Statistikat bazë Gjithsej: 525

HP: 130

Sulm: 65

Mbrojtje: 60

Sulm special: 110

Mbrojtja speciale: 95

Shpejtësia: 65

Ndërsa ka qenë një element kryesor prej vitesh, Vaporeon nuk hyn në lojë për Pokémon Brilliant Diamond dhe Shining Pearl derisa ju kam fituar National Dex. Ndërsa mund të shkoni në Kopshtin e Trofeut në Mansionin e Pokemonit në Route 212 me shpresën që Eevee të jetë një nga Pokemonët e Përditshëm, mund të merrni gjithashtu një dhuratë Eevee duke vizituar Shtëpinë e Bebe në Hearthome City pasi të keni marrë National Dex.

<>
0>Pasi të keni përdorur një gur uji për të evoluar Eevee-në tuaj në një vaporeon, me shpresë në një nivel të ulët, mund të pengoni lëvizjet si Aurora Beam, Muddy Water dhe Hydro Pump duke e niveluar atë. Nga atje, ju mund të diversifikoni grupin e tij lëvizës me TM për Ice Beam, Iron Tail, Dig, Shadow Ball dhe Surf.

Me HP jashtëzakonisht të lartë, sulm special shumë të lartë dhe mbrojtje speciale solide, Vaporeon është në thelb një tank i vogël. Ju mund ta theksoni atë forcë me lëvizje si Zëvendësimi, Pushimi dhe Breshëri për të rrumbullakosurnga grupi juaj i lëvizjes. Mbani në mend se lëvizjet fizike të barit dhe ato elektrike nga kundërshtarët si Luxray, Leafeon ose Torterra janë kërcënimi më i madh për qëndrueshmërinë e lartë të Vapoeron.

6. Kingdra, Statistikat Bazë Gjithsej: 540

HP: 75

Sulmi: 95

Mbrojtja: 95

Sulmi special: 95

Mbrojtja speciale : 95

Shpejtësia: 85

Nëse preferoni të mos përdorni Palkia legjendar, ose ndodh të jeni duke luajtur Brilliant Diamond, një opsion jashtëzakonisht i dobishëm i dyfishtë i tipit uji dhe i llojit të dragoit për ekipi juaj do të ishte Kingdra. Ky kombinim unik i tipit e lë Kingdra të dobët vetëm në lëvizjet e tipit të dragoit dhe të llojit zanash, ndërkohë që mban rezistencë ndaj lëvizjeve të tipit çeliku, zjarrit dhe ujit.

Do t'ju duhet të bëni disa punë në këmbë për të marrë një Kingdra, fillimisht kapni një Seadra në Route 226 me Super Rod ose kapni Horsea në Grand Underground nga Shpella Fountainspring, Shpella Riverbank ose Shpella e Ujit të Qetë pasi të keni marrë National Dex.

Do t'ju duhet gjithashtu një peshore e Dragoit, e cila gjendet vetëm si një artikull i mbajtur kur kapni Horsea, Seadra, Dratini ose Dragonair. Pasi të keni blerë, ju duhet që Seadra ta mbajë atë artikull ndërsa tregtohet për të nxitur evolucionin në Kingdra.

Me të gjitha këto të renditura, niveloni Kingdra-në tuaj për të penguar Dragon Pulse dhe Hydro Pump nga grupi i tij i mësimit dhe fituat Nuk duhet të shqetësohemi për sulmet fizike kundrejt sulmeve speciale pasi Kingdra ka balancuar Sulmin dhe SpecialinStatistikat e sulmeve. Me TM-të, ju mund të zgjeroni opsionet tuaja me Ice Beam, Flash Cannon dhe Surf për të përmbyllur grupin e lëvizjeve.

7. Swampert, Statistikat Bazë Gjithsej: 535

HP: 100

Sulmi: 110

Mbrojtja: 90

Sulmi special: 85

Mbrojtja speciale: 90

Shpejtësia: 60

Para se të pushtonte internetin në formatin meme, Mudkip ishte i njohur si për fytyrën e tij të lezetshme ashtu edhe për formën e tij jashtëzakonisht të fuqishme përfundimtare. Ju do të mund ta kapni Mudkip në Grand Underground vetëm pasi të keni përfunduar National Dex, dhe ai do të pjellë në Shpellën Fountainspring, Shpellën Riverbank dhe Shpellën Still-Water.

Pasi të ngjiteni në Swampert, do të kanë një kombinim të shkëlqyeshëm si një Pokemon i dyfishtë i ujit dhe i tokës, por një dobësi e Swampert është se është jashtëzakonisht i prekshëm ndaj lëvizjeve të llojit të barit. Për fat të mirë, ju mund të përgatiteni për armiq të llojit bari me TM duke mësuar Swampert Ice Beam ose Avalanche, ky i fundit përfiton nga statistikat superiore të Sulmit fizik të Swampert.

Nivelizim lart do t'ju japë Muddy Water dhe Rock Slide, por janë një grusht TM që vërtet i japin Swampert sulme edhe më të fuqishme. Në varësi të pjesës tjetër të përbërjes së ekipit tuaj, ju mund të zgjidhni të vishni Swampert me lëvizje si Stone Edge, Surf, Brick Break, Giga Impact, Iron Tail dhe tërmet bazë të tipit tokësor.

8. Lapras, Base Statistikat Gjithsej: 535

HP: 130

Sulm: 85

Mbrojtje: 80

SpecialSulmi: 85

Mbrojtja speciale: 95

Shpejtësia: 60

Një element kryesor i serisë që nga fillimi, mbetet e vështirë të përvetësosh Lapras të rrallë në Pokémon Brilliant Diamond dhe Perla e ndritur. Sidoqoftë, këtë herë do të kapni një në natyrë pasi të merrni Dex tuaj Kombëtar. Grand Underground nuk është në lojë për këtë; në vend të kësaj, ju duhet të shkoni në një zonë specifike të Rrugës së Fitores.

Afër fundit të Rrugës së Fitores, ka një shteg në anën e djathtë të shpellës, e bllokuar nga një NPC nëse nuk e keni ende Dex Kombëtar. Pasi ta bëni këtë, ai NPC do të lëvizë dhe do të hapë rrugën për në zonën ku mund të përdorni Surf dhe shpresoj që takimet e rastësishme t'ju zbresin shpejt në Lapras. Ky klasik i dyfishtë i tipit uji dhe i tipit akulli është i dobët ndaj lëvizjeve të tipit bar, elektrik, luftarak dhe shkëmbor, por ka rezistencë ndaj lëvizjeve të tipit uji dhe të tipit akulli.

Ndërkohë që mund të pengoni lëvizjet kryesore të statusit si Sing ose Confuse Ray, ngritja e nivelit të Lapras jep gjithashtu akses te elementët kryesorë si Ice Beam, Brine dhe Hydro Pump. Me TM-të, ju mund t'i jepni Lapras një sërë opsionesh të fuqishme si Iron Tail, Thunderbolt, Psychic, Dragon Pulse, Bulldoze dhe Surf – disa prej të cilave mund të ndihmojnë për të luftuar llojet ndaj të cilave Lapras është më i dobët.

9. Cloyster, statistikat bazë Totali: 525

HP: 50

Sulmi: 95

Mbrojtja: 180

Sulmi special: 85

Mbrojtja speciale: 45

Shpejtësia: 70

Ngjashëm siFuqia e madhe është thelbësore për Azumarill, do të zbuloni se Skill Link është po aq thelbësore për Cloyster-in tuaj. Pasi të keni përfunduar National Dex, mund të kapni një Shellder me një Super Rod në Route 205 South, Valley Windworks ose Fuego Ironworks, ose mund të shkoni në Grand Underground për të gjetur një në Shpellën Fountainspring, Riverbank Cave ose Still -Shpella e ujit.

Sigurohu që ta çosh Shellder-in tënd në të paktën nivelin 44 për të kapur Shell Smash përpara se të përdorësh një gur uji për ta evoluar atë në Cloyster dhe se evolucioni do ta nxisë atë të mësojë lëvizjen Icicle Spear. Këto të dyja ankorojnë sulmin tuaj, pasi Shell Smash rrit ndjeshëm sulmin dhe shpejtësinë ndërsa Icicle Spear çiftëzohet me Skill Link për të garantuar një lëvizje me pesë goditje çdo herë.

Kjo e bën Icicle Spear menjëherë një nga lëvizjet më të forta të tipit akulli në lojë dhe do të shkatërrojë Pokemonët më kundërshtarë të llojit të dragoit. Provoni kujtesën e lëvizjes nëse doni të rrëmbeni Spikes ose Toxic Spikes për Cloyster-in tuaj dhe më pas përfundoni me disa TM të forta për të mësuar Giga Impact, Poison Jab ose një lëvizje evazive si Double Team.

10. Crawdaunt , Statistikat bazë Gjithsej: 468

HP: 63

Sulm: 120

Mbrojtje: 85

Sulm special : 90

Mbrojtja speciale: 55

Shpejtësia: 55

Ndonëse ndonjëherë neglizhohet, Crawdaunt është një forcë potenciale për t'u llogaritur në Pokémon Brilliant Diamond dhe Shining Pearl nëse merrni të gjitha pjesët e duhura në

Edward Alvarado

Edward Alvarado është një entuziast me përvojë lojërash dhe mendja e shkëlqyer që qëndron pas blogut të famshëm të Outsider Gaming. Me një pasion të pashuar për videolojërat që përfshin disa dekada, Edward i ka kushtuar jetën e tij eksplorimit të botës së madhe dhe gjithnjë në zhvillim të lojërave.Pasi u rrit me një kontrollues në dorë, Edward zhvilloi një kuptim ekspert të zhanreve të ndryshme të lojërave, nga revole të mbushura me aksion deri tek aventurat zhytëse me role. Njohuritë dhe ekspertiza e tij e thellë shkëlqejnë në artikujt dhe rishikimet e tij të hulumtuara mirë, duke u ofruar lexuesve njohuri dhe opinione të vlefshme mbi tendencat më të fundit të lojërave.Shkathtësitë e jashtëzakonshme të shkrimit dhe qasja analitike e Eduardit e lejojnë atë të përcjellë konceptet komplekse të lojërave në një mënyrë të qartë dhe koncize. Udhëzuesit e tij të lojtarëve të krijuar me mjeshtëri janë bërë shoqërues thelbësorë për lojtarët që kërkojnë të pushtojnë nivelet më sfiduese ose të zbulojnë sekretet e thesareve të fshehura.Si një lojtar i përkushtuar me një përkushtim të palëkundur ndaj lexuesve të tij, Edward krenohet që qëndron përpara kurbës. Ai pastron pa u lodhur universin e lojërave, duke e mbajtur gishtin në pulsin e lajmeve të industrisë. Outsider Gaming është bërë një burim i besueshëm për lajmet më të fundit të lojërave, duke siguruar që entuziastët të jenë gjithmonë të përditësuar me publikimet, përditësimet dhe polemikat më të rëndësishme.Jashtë aventurave të tij dixhitale, Edward kënaqet duke u zhytur në tëkomuniteti i gjallë i lojërave. Ai angazhohet në mënyrë aktive me lojtarë të tjerë, duke nxitur një ndjenjë shoqërie dhe duke inkurajuar diskutime të gjalla. Nëpërmjet blogut të tij, Edward synon të lidhë lojtarë nga të gjitha sferat e jetës, duke krijuar një hapësirë ​​gjithëpërfshirëse për shkëmbimin e përvojave, këshillave dhe një dashuri të ndërsjellë për të gjitha gjërat e lojërave.Me një kombinim bindës të ekspertizës, pasionit dhe një përkushtimi të palëkundur për zanatin e tij, Edward Alvarado e ka forcuar veten si një zë i respektuar në industrinë e lojrave. Pavarësisht nëse jeni një lojtar i rastësishëm që kërkon komente të besueshme ose një lojtar i zjarrtë që kërkon njohuri të brendshme, Outsider Gaming është destinacioni juaj përfundimtar për të gjitha gjërat e lojërave, të udhëhequr nga Edward Alvarado i zgjuar dhe i talentuar.