Madden 23 Skemat e shpjeguara: Çfarë duhet të dini

 Madden 23 Skemat e shpjeguara: Çfarë duhet të dini

Edward Alvarado

Siç ndodh gjithmonë, rreth Madden 23 qarkullon një sasi e madhe reklamash, kështu që shumë lojtarë të zjarrtë po planifikojnë tashmë skemat e tyre sulmuese dhe mbrojtëse.

Nëse sapo i jeni bashkuar ekskluzivitetit të lojës vitet e fundit, ju mund të keni dëgjuar paksa termin " skema" . Megjithatë, jo të gjithë e dinë se çfarë do të thotë dhe si të përdoret një skemë. Pra, këtu është gjithçka që duhet të dini për skemat Madden 23.

Çfarë është një skemë në Madden 23?

Skema e Madden 23 është një grup shfaqjesh që rrotullohen rreth një numri të kufizuar formacionesh. Zakonisht përfshin lojëra që mund të përsëriten dhe që shfrytëzojnë dobësitë e lojës.

Skemat fyese zakonisht përbëhen nga lojëra që mposhtin lloje të ndryshme mbulimi me rregullime të thjeshta. Skemat mbrojtëse, nga ana tjetër, zakonisht përbëhen nga shumë rregullime për të krijuar presion, për të mbuluar zona të thella ose për të mbuluar rrugët e mesme.

A ka rëndësi një skemë në Madden 23?

Po, absolutisht! Të kesh një skemë është thelbësore, veçanërisht në mënyrat online. Shumë lojtarë zhvillojnë natyrshëm skema, duke përsëritur lojëra që funksionojnë dhe që i ndiejnë rehat. Skemat e preferencës varen gjithashtu nga meta aktuale e lojës.

Madden 21 skema mbrojtëse që përfshinin mbulimin e njerëzve ishin shumë efektive. Si përgjigje, shumica e skemave fyese ofruan një sërë rrugësh të goditjes së njerëzve. Kjo e bëri Madden 21 një lojë të rëndë pasuese.

Madden20, nga ana tjetër, ishte sigurisht një lojë me qendër prapa. Skemat mbrojtëse patën shumë lojëra të forta për të ndaluar vrapimin.

Nga ajo që kemi parë deri më tani, duket se Madden 23 do të jetë një lojë me qendër pasuese për ofendim dhe kryesisht një lojë zonë-blitz për mbrojtje si loja e viteve të kaluara.

Si luani mbulimin e zonës në Madden 23?

Për të luajtur mbulimin e zonës në Madden 23, duhet të zgjidhni një luaj në zonë nga zgjidhni një ekran luajtjeje ose të dëgjueshëm në fushë duke shtypur butonin Sheshi ose X.

Zonat janë zona që një mbrojtës specifik duhet të mbulojë. Ekzistojnë tre lloje kryesore të mbulimit të zonës: Mbulesa 2 (dy zona të thella); Mbulesa 3 (tre zona të thella); dhe Mbulesa 4 (katër zona të thella). Duke zgjedhur një lojë të mbulimit të zonës, çdo mbrojtësi do t'i caktohet një zonë specifike.

Madden 23 tregon shumë përmirësime në mënyrën se si mbrojtësit e kontrolluar nga kompjuteri luajnë zonat. Kjo do të thotë që më pak lojtarë mund të mbulojnë një pjesë të madhe të fushës. Me më pak mbrojtje mbrojtëse që nevojiten në mbulim, zona-blitz do të jetë lloji më i mirë i lojës.

Një lojë e zonës blitz përmban më pak mbrojtës në mbulim, duke lejuar më shumë që të sulmojnë QB-në. Kjo krijon presion që zakonisht rezulton në një thes, një kalim jo të plotë ose një qarkullim. Çelësi për të menaxhuar këtë lloj mbulimi qëndron në rregullimet e zonës, ose duke rënë në një distancë të caktuar ose duke luajtur në një të caktuarthellësia.

Si i bëni rregullimet në thellësinë e zonës në Madden 23?

Rregullimet e thellësisë së zonës mund të zbatohen duke shtypur butonin Trekëndësh ose Y dhe duke lëvizur analogun e duhur në një opsion të caktuar. Ky veprim njihet gjerësisht si mbulimi i hijeve pasi ngjyra e zonave ndryshon në varësi të rregullimit.

  • Duke lëvizur analogun e djathtë lart , mbrojtësit do të luajnë mbi mbulim , duke u përqëndruar në rrugë të thella. Mbrojtësit lejojnë që marrësi të fitojë një distancë të vogël në momentin e goditjes, duke mbrojtur zonat e thella.
  • Duke lëvizur analogun e djathtë poshtë , mbrojtësit do të luajnë nën mbulim . Kjo do të thotë se DB-të kanë më shumë gjasa të shtypin mbrojtësin, gjë që e bën atë një rregullim të shkëlqyeshëm për situatat me distancë të shkurtër.
  • Duke lëvizur analogun e djathtë majtas , mbrojtësit do të luajnë mbulimi i brendshëm . Mbrojtësit do të përqendrohen në rrugët që kalojnë brenda numrave, si p.sh. rrugët brenda dhe pjerrët.
  • Duke lëvizur analogun e djathtë djathtas , mbrojtësit do të luajnë mbulim të jashtëm . Kjo do të thotë që mbrojtësit mbrojtës do të përqendrohen në lojëra që synojnë anën anësore, të tilla si rrugët jashtë dhe këndore.

Kur të përdoren pikat e zonës në Madden 23

Është më mirë për të përdorur pikat e zonës në Madden 23 kur ka një zonë specifike të fushës që dëshironi të mbuloni. Shumica e zonave do të kenë pika të dobëta se një kundërshtarmund të shfrytëzojnë. Për të shmangur këtë, Madden prezantoi pikat e zonës për të modifikuar mbulimin në një zonë të caktuar në një pjesë të saktë të fushës.

Rënia e zonës është një veçori fantastike që u shtua për herë të parë në Madden 21 dhe është bartur në Madden 23 Në ekranin e rregullimeve të stërvitjes , mund të modifikoni distancën e rënies për një lloj të caktuar zone. Kjo përfshin zona si banesa, banesa me kaçurrela dhe grepa. Drops lejon lojtarët të mbulojnë pjesë të veçanta të fushës me më shumë saktësi, duke çmontuar skemat sulmuese.

Kjo është gjithçka që duhet të dini për ndërtimin e skemës Madden 23; jini gati për të krijuar presion, për të përmirësuar aftësitë tuaja të mbulimit dhe për të arritur lavdinë e Super Bowl.

Shiko gjithashtu: Smarts në rrugë dhe para të shpejta: Si të kapni dikë në GTA 5

Po kërkoni më shumë udhëzues Madden 23?

Madden 23 Librat më të mirë Play: Top Ofensive & ; Luajtje mbrojtëse për të fituar në modalitetin ekskluzivitet, MUT dhe në internet

Madden 23: Librat më të mirë sulmues

Madden 23: Librat më të mirë mbrojtës

Madden 23: Librat më të mirë të lojërave për ekzekutimin e QB-ve

Madden 23: Librat më të mirë të lojës për mbrojtjet 3-4

Madden 23: Librat më të mirë për mbrojtjet 4-3

Madden 23 Sliders: Cilësimet realiste të lojës për lëndime dhe të gjitha- Modaliteti Pro Franchise

Udhëzuesi i zhvendosjes Madden 23: Të gjitha uniformat e ekipit, ekipet, logot, qytetet dhe stadiumet

Madden 23: Ekipet më të mira (dhe më të këqija) për t'u rindërtuar

Madden 23 Mbrojtja: Përgjimet, kontrollet dhe këshillat dhe truket për të shtypur ofendimet kundërshtare

Madden 23Këshilla për vrapimin: Si të pengoni, të kërceni, të kërceni, të rrotulloheni, kamionin, sprintin, rrëshqitni, këmbën e vdekur dhe këshilla

Madden 23 kontrolle të ngurtë krahu, këshilla, truket dhe lojtarët kryesorë të krahut të ngurtë

Madden 23 Controls Guide (360 Cut Controls, Pass Rush, Free Form Pass, Ofense, Defense, Running, Catching, and Intercept) për PS4, PS5, Xbox Series X & Xbox One

Shiko gjithashtu: Sniper Elite 5: Fushat më të mira për t'u përdorur

Edward Alvarado

Edward Alvarado është një entuziast me përvojë lojërash dhe mendja e shkëlqyer që qëndron pas blogut të famshëm të Outsider Gaming. Me një pasion të pashuar për videolojërat që përfshin disa dekada, Edward i ka kushtuar jetën e tij eksplorimit të botës së madhe dhe gjithnjë në zhvillim të lojërave.Pasi u rrit me një kontrollues në dorë, Edward zhvilloi një kuptim ekspert të zhanreve të ndryshme të lojërave, nga revole të mbushura me aksion deri tek aventurat zhytëse me role. Njohuritë dhe ekspertiza e tij e thellë shkëlqejnë në artikujt dhe rishikimet e tij të hulumtuara mirë, duke u ofruar lexuesve njohuri dhe opinione të vlefshme mbi tendencat më të fundit të lojërave.Shkathtësitë e jashtëzakonshme të shkrimit dhe qasja analitike e Eduardit e lejojnë atë të përcjellë konceptet komplekse të lojërave në një mënyrë të qartë dhe koncize. Udhëzuesit e tij të lojtarëve të krijuar me mjeshtëri janë bërë shoqërues thelbësorë për lojtarët që kërkojnë të pushtojnë nivelet më sfiduese ose të zbulojnë sekretet e thesareve të fshehura.Si një lojtar i përkushtuar me një përkushtim të palëkundur ndaj lexuesve të tij, Edward krenohet që qëndron përpara kurbës. Ai pastron pa u lodhur universin e lojërave, duke e mbajtur gishtin në pulsin e lajmeve të industrisë. Outsider Gaming është bërë një burim i besueshëm për lajmet më të fundit të lojërave, duke siguruar që entuziastët të jenë gjithmonë të përditësuar me publikimet, përditësimet dhe polemikat më të rëndësishme.Jashtë aventurave të tij dixhitale, Edward kënaqet duke u zhytur në tëkomuniteti i gjallë i lojërave. Ai angazhohet në mënyrë aktive me lojtarë të tjerë, duke nxitur një ndjenjë shoqërie dhe duke inkurajuar diskutime të gjalla. Nëpërmjet blogut të tij, Edward synon të lidhë lojtarë nga të gjitha sferat e jetës, duke krijuar një hapësirë ​​gjithëpërfshirëse për shkëmbimin e përvojave, këshillave dhe një dashuri të ndërsjellë për të gjitha gjërat e lojërave.Me një kombinim bindës të ekspertizës, pasionit dhe një përkushtimi të palëkundur për zanatin e tij, Edward Alvarado e ka forcuar veten si një zë i respektuar në industrinë e lojrave. Pavarësisht nëse jeni një lojtar i rastësishëm që kërkon komente të besueshme ose një lojtar i zjarrtë që kërkon njohuri të brendshme, Outsider Gaming është destinacioni juaj përfundimtar për të gjitha gjërat e lojërave, të udhëhequr nga Edward Alvarado i zgjuar dhe i talentuar.