FIFA 22: Kontrollet e gjuajtjes, Si të gjuash, këshilla dhe truket

 FIFA 22: Kontrollet e gjuajtjes, Si të gjuash, këshilla dhe truket

Edward Alvarado
gjuajtja e fundit me kohë, fuqizoni goditjen tuaj fillestare dhe drejtojeni drejt golit. Pasi lojtari juaj është gati të godasë topin prekni (O/B) për herë të dytë.

Një dritë jeshile mbi gjuajtës do të tregojë një përfundim në kohë të përsosur, një dritë e verdhë ose e kuqe do të tregojë se e keni gabuar gjuajtjen dhe, si rezultat, gjuajtja juaj do të jetë më pak e saktë.

Shiko gjithashtu: Lëkurat më të mira Roblox<. 0>Situatat ideale në të cilat mund të përdoret përfundimi me kohë është për gjuajtje ambicioze, të tilla si breshëri, gjysmë-breshëri dhe goditje me rreze të gjatë. Koha e përsosur do të përmirësojë shanset tuaja për shënim në këto goditje, të cilat zakonisht janë më të vështira për t'u shënuar.

Si një edicion mjaft i ri për FIFA-n, duket se shumë lojtarë ose po e zotërojnë ende këtë teknikë ose nuk e përdorin fare. E kryer në mënyrë korrekte, përfundimi me kohë mund të jetë vdekjeprurës dhe të përmirësojë në masë të madhe saktësinë, dhe rrjedhimisht mundësinë e shënimit nga gjuajtja.

Si të bëni breshëri

Për të ekzekutuar një breshëri në FIFA 22, shtypni Circle në PlayStation dhe B në Xbox kur topi është në ajër afërsisht në lartësinë e belit .

Ju mund të përdorni gjithashtu gjuajtje me breshëri të shkathët (L2+O/LT+B) për t'i kthyer mundësitë e drejtimit në diçka pak më spektakolare, e cila është një teknikë që ia vlen të mësohet pasi mund të aplikoni më shumë fuqi në një breshëri sesa ju mund një kokë.

Si të bëni çip

Për të kryer një fotografi me çip, shtypni L1 + Circle në PlayStation dhe LB + B në Xbox. Sigurohuni që të ketë një sasi të mirëdistanca midis portierit dhe portës për të përmirësuar shanset tuaja për të shënuar një goditje me çip.

Si të gjuani me kokë?

Për kokë topin , duhet të trokisni gjuajtjen (O/B) kur topi është rreth gjoksit ose lartësisë së kokës nga një pasim i ngritur ose kros (L1 +Trekëndëshi ose katrori/LB+Y ose X).

Takat me kokë përfaqësojnë një mundësi të mirë për të shënuar nga grupet, në veçanti nga këndet, dhe pasi të jeni më të kënaqur me përfundimin me kohë, mund të përdorni teknikën e kohës në goditjet me kokë për t'i bërë ato më të vështira për t'u shpëtuar.

Si të ekzekutoni penallti në FIFA 22

Penallat bazë kërkojnë që ju të synoni (L Stick) dhe më pas të gjuani (O/B) me kërkesat e nevojshme pushtet. Është më mirë të caktoni kohën e penalltisë (duke shtypur O/B) pasi ekzekutuesi i penalltisë është gati të godasë topin për të zvogëluar madhësinë e objektivit të penalltisë suaj. Kjo bën që gjuajtja të humbasë më pak duke qenë jashtë objektivit.

Shiko gjithashtu: Madden 21: Ekipet më të mira (dhe më të këqija) për të luajtur në modalitetin ekskluzivitet, në internet dhe për të rindërtuar

Si të bëni një penallti me çip ose Panenka

Nëse ndiheni të guximshëm, mund të përdorni penalltinë e pafytyrë Panenka teknikë (L1+O/LB+B) e cila e çon topin ngadalë drejt portës, duke mashtruar portierin teksa humbasin pritjen e tyre. Sidoqoftë, merrni gabim dhe Panenka-t janë shumë të lehta për t'u ruajtur ose humbur, prandaj përdorni ato me masë.

Si të bëni një goditje finese në FIFA 22

Gjuajtjet fine kryhen duke shtypur R1+O/RB+B për ta vendosur topin përtej mundësive të portierit dhe në një nga këndet e portës. Këto përdoren më së miri kurju dëshironi të rrisni saktësinë e gjuajtjes tuaj duke sakrifikuar shpejtësinë e saj.

Rregulli i përgjithshëm është që gjithmonë të synoni ose të përkulni gjuajtjen rreth portierit, gjë që shpesh bëhet më mirë duke e drejtuar gjuajtjen drejt këndit të largët. Ky rregull varet nga këmbët dhe pozicioni i trupit të lojtarit tuaj, por kryesisht, kjo është një qasje solide për të gjuajtur nga brenda dhe jashtë kuadratit.

Gjuajtjet e hollë janë një teknikë vendimtare gjuajtjeje në FIFA 22, të cilën do ta bëni duhet të zotëroni nëse do të konvertoni me sukses shanset.

Këshilla për gjuajtjen për FIFA 22

Më poshtë janë këshilla dhe truket për t'ju ndihmuar të përmirësoni aftësitë tuaja në gjuajtje.

1 . Mos e komplikoni shumë gjuajtjen

Mund të duket e qartë, por sa herë që gjuani, po përpiqeni të shënoni. Mos u përpiqni të shkoni për përfundimin elegant dhe rrezikoni të humbni kur një teknikë më e thjeshtë do të funksionojë. Për shembull, në varësi të situatës, të shtënat me finesë janë shpesh më vdekjeprurëse sesa përpjekjet e copëtuara - edhe nëse ato nuk duken gjithmonë aq mbresëlënëse. Përdorni gjithmonë teknikën më të mirë të gjuajtjes për situatën, jo teknikën e gjuajtjes që mendoni se duket më mirë.

2. Mësoni nga humbjet tuaja

Mungimi i gjuajtjeve është i natyrshëm në FIFA - nuk mund t'i shënoni të gjitha. Megjithatë, mendoni pse gjuajtjet tuaja nuk shkojnë brenda. Nëse portieri bën pritje të thjeshta, a po e drejtoni gjuajtjen drejt këndit të duhur? A vazhdon topi të shkojë mbi tra? Nëse po, mbase hiqni pak energjigjuajtjet tuaja. Të shtëna të drejtuara po shkojnë gjerë? Përdorni një teknikë të ndryshme. Të mësosh nga gjuajtjet e humbura është një mënyrë e shkëlqyer për të zhvilluar aftësitë e gjuajtjes dhe vendimmarrjen.

3. Njihni goditjen që dëshironi të bëni përpara se të gjuani

Kur të jepet një mundësi për të gjuajtur, është e lehtë të jesh në panik – veçanërisht në ato momente të mëdha kur loja është ende e gatshme. Nëse vlerësoni situatën përballë jush dhe imagjinoni se çfarë lloji të shkrepjes dëshironi para se ta bëni atë, do të zbuloni se bëheni shumë më klinik në këto situata të mëdha. Në këtë mënyrë, do të filloni të kuptoni se cilën teknikë, synim dhe fuqi do të dëshironi për goditjen tuaj të ardhshme, ndoshta fituese të lojës.

4. Fuqini gjuajtjet tuaja me kujdes – mos e teproni ose mos i goditni ato

Të arrini qëllimin e duhur në llojin e duhur të gjuajtjes është e rëndësishme, por vetëm gjysma e punës. Fuqia është padyshim aspekti më i rëndësishëm i të shtënave sepse çdo teknikë, pozicioni i goditjes dhe vendi ku dëshironi të shkojë përfundimi kërkon një sasi të ndryshme fuqie. Nëse mund të kuptoni se sa fuqi ju nevojitet, do të jeni shumë më pak shpërdorues përpara qëllimit.

5. Ushtroni brenda dhe jashtë lojërave

Mund të duket pak e mërzitshme, por praktikimi i teknikave të ndryshme të të shtënave në modalitetin "Lojërat e aftësive" - ​​përveç lojërave konkurruese jashtë linje dhe në internet - është një përdorim i vlefshëm i kohës suaj.

Teknika të tilla si gjuajtja në kohëdhe breshëritë nuk do të fillojnë të hyjnë brenda natës dhe do të kenë nevojë për pak praktikë. Pra, ndërkohë që gjithmonë mund të mësoni nga humbja juaj gjatë lojërave, rekomandohet shumë praktikë më e përkushtuar për ta çuar gjuajtjen tuaj në nivelin tjetër.

Kush është përfunduesi më i mirë në FIFA 22?

Cristiano Ronaldo është finalisti më i mirë në FIFA 22 me një vlerësim 95 përfundimi, ashtu si Lionel Messi dhe Robert Lewandowski.

 1. Cristiano Ronaldo – 95 Përfundimi
 2. Lionel Messi – 95 duke përfunduar
 3. Robert Lewandowski – 95 duke përfunduar
 4. Harry Kane – 94 duke përfunduar
 5. Erling Haaland – 94 duke përfunduar
 6. Kylian Mbappé – 93 duke përfunduar
 7. Luis Suarez – 93 Përfundon
 8. Sergio Agüero – 93 Përfundon
 9. Romelu Lukaku – 92 Përfundon
 10. Ciro Immobile – 91 Përfundimi

Gjuajtja është një aftësi kaq e rëndësishme në FIFA dhe ne shpresojmë që të keni nxjerrë diçka nga ky udhëzues për t'ju ndihmuar të arrini lartësi të reja përpara portës.

Nuk është sekret që nëse nuk shënon, nuk mund të fitosh ndeshje futbolli. Eshtë e panevojshme të thuhet, e vetmja mënyrë që ju do të fitoni lojëra është duke konvertuar shanset tuaja. Pra, për t'ju ndihmuar të bëheni më klinik në FIFA 22, ne kemi përpiluar udhëzuesin më të fundit të gjuajtjes.

Me kaq shumë variacione të shtënave në FIFA 22, është e domosdoshme që të dini jo vetëm se si t'i kryeni këto teknika të ndryshme të gjuajtjes , por kur koha më e mirë për të përdorur secilën teknikë është në lojë. Qofshin ato finesë, të copëtuara ose të gjata, çdo lloj përfundimi ka avantazhe të dallueshme për situata të ndryshme.

Këtu është gjithçka që duhet të dini rreth xhirimit në FIFA 22.

Kontrollet e plota të xhirimit për PlayStation (PS4/PS5) dhe Xbox (Xbox One/Series X

Për të xhiruar në FIFA 22, shtypni Circle në PlayStation dhe B në Xbox . Ju duhet të vlerësoni nivelin e fuqisë që kërkohet duke marrë parasysh aftësinë e lojtarëve tuaj, distancën nga goli dhe pozicionin në fushë.

Si mund të bëni një gjuajtje të gjatë në FIFA 22?

Për të kryer gjuajtje të gjata në FIFA 22, duhet të shtypni gjuajtjen (O/B), duke mbajtur të shtypur butonin për të aplikuar sasinë e duhur të fuqisë nga distanca.

Duke ditur se sa fuqi duhet aplikoni për të shtëna tuaja do të marrë kohë për të mësuar. Në përgjithësi, sa më larg të jeni, aq më shumë fuqi keni nevojë. Megjithatë, mos e mbushni plotësisht shiritin e rrymës pasi pothuajse do të garantojë që ta kaloni goditjen dhe do të kalojë mbi shirit.

Aftësia e lojtarit tuaj luan një rol të rëndësishëm në diapazonin dhe saktësinë e gjuajtjeve tuaja, kështu që përpiquni të gjuani me futbollistë që kanë vlerësime të forta gjuajtjeje.

Ku të drejtohet gjuajtja është krejtësisht rrethanore. Thënë kështu, të synosh aty ku ka një rrugë të qartë drejt golit dhe shpesh të synosh gjuajtjen drejt shtyllës së largët është basti juaj më i mirë për të kthyer një përpjekje në distancë.

Si të bëni një gjuajtje të shkathët

Fair shots mund të kryhen duke përdorur kontrollet e mëposhtme:

 • PS4/PS5: L2 + O
 • Xbox One/Series X

Edward Alvarado

Edward Alvarado është një entuziast me përvojë lojërash dhe mendja e shkëlqyer që qëndron pas blogut të famshëm të Outsider Gaming. Me një pasion të pashuar për videolojërat që përfshin disa dekada, Edward i ka kushtuar jetën e tij eksplorimit të botës së madhe dhe gjithnjë në zhvillim të lojërave.Pasi u rrit me një kontrollues në dorë, Edward zhvilloi një kuptim ekspert të zhanreve të ndryshme të lojërave, nga revole të mbushura me aksion deri tek aventurat zhytëse me role. Njohuritë dhe ekspertiza e tij e thellë shkëlqejnë në artikujt dhe rishikimet e tij të hulumtuara mirë, duke u ofruar lexuesve njohuri dhe opinione të vlefshme mbi tendencat më të fundit të lojërave.Shkathtësitë e jashtëzakonshme të shkrimit dhe qasja analitike e Eduardit e lejojnë atë të përcjellë konceptet komplekse të lojërave në një mënyrë të qartë dhe koncize. Udhëzuesit e tij të lojtarëve të krijuar me mjeshtëri janë bërë shoqërues thelbësorë për lojtarët që kërkojnë të pushtojnë nivelet më sfiduese ose të zbulojnë sekretet e thesareve të fshehura.Si një lojtar i përkushtuar me një përkushtim të palëkundur ndaj lexuesve të tij, Edward krenohet që qëndron përpara kurbës. Ai pastron pa u lodhur universin e lojërave, duke e mbajtur gishtin në pulsin e lajmeve të industrisë. Outsider Gaming është bërë një burim i besueshëm për lajmet më të fundit të lojërave, duke siguruar që entuziastët të jenë gjithmonë të përditësuar me publikimet, përditësimet dhe polemikat më të rëndësishme.Jashtë aventurave të tij dixhitale, Edward kënaqet duke u zhytur në tëkomuniteti i gjallë i lojërave. Ai angazhohet në mënyrë aktive me lojtarë të tjerë, duke nxitur një ndjenjë shoqërie dhe duke inkurajuar diskutime të gjalla. Nëpërmjet blogut të tij, Edward synon të lidhë lojtarë nga të gjitha sferat e jetës, duke krijuar një hapësirë ​​gjithëpërfshirëse për shkëmbimin e përvojave, këshillave dhe një dashuri të ndërsjellë për të gjitha gjërat e lojërave.Me një kombinim bindës të ekspertizës, pasionit dhe një përkushtimi të palëkundur për zanatin e tij, Edward Alvarado e ka forcuar veten si një zë i respektuar në industrinë e lojrave. Pavarësisht nëse jeni një lojtar i rastësishëm që kërkon komente të besueshme ose një lojtar i zjarrtë që kërkon njohuri të brendshme, Outsider Gaming është destinacioni juaj përfundimtar për të gjitha gjërat e lojërave, të udhëhequr nga Edward Alvarado i zgjuar dhe i talentuar.