Dr. Mario 64: Udhëzues i plotë i kontrolleve të çelësit dhe këshilla për fillestarët

 Dr. Mario 64: Udhëzues i plotë i kontrolleve të çelësit dhe këshilla për fillestarët

Edward Alvarado

Nuk është loja juaj e përditshme me enigmë, Dr. Mario 64 bëri bujë për natyrën e tij sfiduese dhe funksionin unik të lojës. Tani, ai kthehet si pjesë e Switch Online Expansion Pass.

Ndryshe nga shumë lojëra enigmë të kohës, Dr. Mario përfshiu një modalitet Story për të shkuar së bashku me modalitetin standard të mbijetesës klasike, ndër të tjera. Kjo gjithashtu ndihmoi në veçimin e lojës dhe ruajtjen e popullaritetit të saj gjatë viteve.

Më poshtë do të gjeni të gjitha kontrollet për Dr. Mario 64, me disa këshilla për lojën më poshtë.

Dr. Kontrollet e Mario 64 Nintendo Switch

 • Lëvizni vitaminën: D-Pad
 • Rrotulloni vitaminën majtas: B
 • Rrotulloni vitaminën djathtas: A
 • Aktivizoni dhe çaktivizoni efektin e uljes: RS
 • Hiqni shpejt vitaminën: D -Pad (poshtë)
 • Shto viruse: L dhe R (vetëm modaliteti maratonë)

Dr. Mario 64 Nintendo 64 Kontrollet e aksesorëve

 • Lëvizni vitaminën: D-Pad
 • Rrotulloni vitaminën majtas: B
 • Rrotulloni vitaminën djathtas: A
 • Aktivizoni dhe çaktivizoni efektin e uljes: Butonat C
 • Hiqni shpejt vitaminën: D-Pad (poshtë)
 • Shto viruse: L dhe R (vetëm modaliteti maratonë)

Vini re se shkopinjtë analoge majtas dhe djathtas në çelës tregohen si LS dhe RS, ndërsa drejtimi pad shënohet si D-Pad.

Si të fitoni nivele në Dr. Mario 64

Dr. Mario është i ndryshëm nga lojërat e ngjashme në atë që ju nuk fitoni duke i kaluar kundërshtarit tuaj. Derisambijetesa është pjesë e lojës, ju fitoni duke eliminuar viruset në kavanozin tuaj para kundërshtarit tuaj. Mund të duhen shumë kombinime vitaminash për të arritur viruset, por prioriteti juaj duhet të jetë shënjestrimi i viruseve.

Ju krijoni një grup të përshtatshëm duke pasur të paktën katër të së njëjtës ngjyrë - blu, të verdhë ose të kuqe - të rreshtuara në një rresht. Kjo do t'i largojë ato vitamina nga kavanozi. Sa më shpejt që t'i pastroni vitaminat, aq më shpejt mund t'i arrini viruset.

Sigurisht, nëse kavanozi i kundërshtarit tuaj mbushet përpara se secili prej jush të pastrojë viruset, ju do të fitoni si parazgjedhje; e njëjta gjë vlen edhe për kundërshtarin tuaj nëse kavanoza juaj mbushet deri në buzë.

Si të merrni një kombinim në Dr. Mario 64

Ju dhe kundërshtari juaj filloni me të njëjtën gjë numri i viruseve, vetëm në pozicione të ndryshme.

Kombinimet arrihen duke pastruar një ose më shumë grupe vitaminash pas pastrohet grupi juaj i parë . Për shembull, nëse pastroni një grup të verdhë dhe kolapsi që rezulton i vitaminave rezulton në një pastrim blu dhe më pas një grup të verdhë, sapo keni arritur dy kombinime.

Përfitimi nga kombinimet përtej pastrimit të më shumë kavanozit tuaj është që shton copa të vogla të rrumbullakëta të mbeturinave në kavanozin e kundërshtarit tuaj – numri i pjesëve varet nga numri i kombinimeve dhe ngjyra. Arritja e kombinimeve të mjaftueshme mund të rezultojë në mbushjen e kavanozit të kundërshtarit tuaj për t'ju sjellë një fitore si parazgjedhje.

Në katër drejtime (dhebetejat me shumë lojtarë), ngjyra e kombinimit luan gjithashtu një rol. Nëse pastroni një grup blu që rezulton në pastrimin e grupit të verdhë më pas, Garbage do t'i dërgohet luajtësit menjëherë në të djathtën tuaj. Nëse fillon me të verdhë, Garbage i dërgohet personit të dytë në të djathtën tuaj dhe një kombinim i kuq do t'i dërgojë Garbage lojtarit të fundit.

Nëse pastroni kombinime të shumta në një, ju do të shtoni Garbage në shumë lojtarë . Me një kombinim që fillon me të verdhë, ju do t'i dërgoni Garbage lojtarit të dytë në të djathtën tuaj. Një pastrim blu dhe i verdhë që pasoi rezulton në dërgimin e mbeturinave te dy lojtarët në të djathtën tuaj. Kjo do të thotë se lojtari i dytë në të djathtën tuaj do t'i ketë dërguar dy pjesë nga ai kombinim.

Shiko gjithashtu: Si të përdorni kodet Roblox të Bloxxin të Premten Natën

Kombolet janë basti juaj më i mirë për të arritur viruset tuaja dhe për të shkaktuar mbushjen e kavanozit të kundërshtarit tuaj.

Si të përmirësoni lojën tuaj në Dr. Mario 64

Dr. Mario ka një seksion të gjerë Përmirëso lojën tënde nën Opsionet. Ju ofron këshilla dhe strategji bazë për një lojë të qetë. Rekomandohet që t'i shikoni këto disa herë.

Mënyra më e mirë për të praktikuar është të luani modalitetin klasik derisa të ndiheni të sigurt në aftësitë tuaja. Meqenëse modaliteti klasik mund të jetë në dukje i pafund, ai ju ofron mundësi të mjaftueshme për të kryer funksionet e rrotullimit (A dhe B) dhe aftësinë për të zhvendosur vitaminat për të luftuar hapësirat e ngushta.

Loja mbështetet në vitamina me dy ngjyra më mirë seforma ose simbole të përcaktuara, të pavarura, kështu që vetëm grumbullimi i vitaminave është një strategji e dështuar. Ngjyrat do të alternohen në mënyrë të pashmangshme përpara se të shënojnë katër për shkak të natyrës me dy ngjyra – përveç nëse grumbulloni dy vitamina që janë njëngjyrëshe.

Shiko gjithashtu: Kodet aktive për ZO Roblox

Këshilla më e mirë është të mos bëni panik gjatë lojës. Loja e bën këtë më të vështirë me shpejtësinë e rënies së vitaminave duke u rritur pas çdo dhjetë. Nëse shihni se shumë blu dhe të verdhë janë në njërën anë, por e kuqja dhe e verdha përbëjnë anën tjetër, provoni t'i zhvendosni ato vitamina në ato anë me ngjyrën tjetër të drejtuar nga mesi. Kjo duhet të ndihmojë në filtrimin e vitaminave që bien me shpejtësi ndërsa punoni për të liruar hapësirën.

Dr. Mario 64 mënyrat e lojës shpjegoi

Dr. Mario 64 ka gjashtë mënyra të ndryshme - shtatë duke përfshirë shumë lojtarë - si më poshtë:

 • Klasik: "Vazhdoni të luani derisa të mos arrini të pastroni një skenë", e cila ju jep mjaft kohë për të praktikuar dhe përmirësuar. Fazat pastrohen duke shkatërruar viruset.
 • Historia: “Përralla emocionuese e Dr. Mario dhe Kaperit të Ftohtë” ju bën të luani si Dr. Mario ose Wario kundër armiq të ndryshëm ndërsa kërkoni të kuroni të ftohtin që ka goditur njerëzit.
 • Vs. Kompjuter: “Ky është shansi juaj për të luajtur kundër kompjuterit”, që është vetë-shpjeguese; është një modalitet i shkëlqyeshëm për t'u praktikuar përpara se të kaloni në modalitetin Story.
 • 2, 3 dhe 4-Player Vs.: “Ady-tre-katër lojtarë falas për të gjithë” që mund të luani me lojtarë të tjerë ose kundër CPU-së.
 • Flash: “Pastroni nivelet duke shkatërruar ndezjen viruset.” Këtu, ju nuk u jepni përparësi të gjithë viruseve, por vetëm atyre që ndezin. Ju ende mund të arrini fitoren ose humbjen duke mbushur kavanoza dhe mund të luhet në modalitetet me dy lojtarë dhe me shumë lojtarë.
 • Maratona: "Viruset shumohen me shpejtësi në këtë modalitet," duke e bërë këtë mënyrë më shumë një sulm me shpejtësi dhe një maratonë. Kombinimet ngadalësojnë shpejtësinë e rritjes së virusit, por ju mund të shtypni L në këtë mënyrë për të rritur shpejtësinë e shumëzimit të virusit për një sfidë më të vështirë.
 • Sulmi i rezultatit: “Provo për të marrë rezultatin më të lartë të mundshëm në një kohë të caktuar.” Është një mënyrë tjetër vetë-shpjeguese; shkatërrimi i shumë viruseve në të njëjtën kohë rrit rezultatin tuaj dhe mund të luhet gjithashtu në modalitetin me dy lojtarë.
 • Beteja e ekipit: “Detyroni armiqtë tuaj të tërhiqen duke u dërguar atyre mbeturina ose shkatërroni të gjithë viruset tuaja për të fituar.” Këtu, ju mund të përballeni me dy armiq të tjerë ose si një ekip vetëm në një lojë me tre lojtarë.

Classic dhe Vs. Mënyrat e kompjuterit janë padyshim mënyrat më të mira për t'ju përgatitur për modalitetin Story pasi do të përballeni me personazhe të ndryshëm. Maratona gjithashtu mund të jetë e vlefshme përpara se të shkoni në Story pasi do t'ju ndihmojë të praktikoni për situata të tensionuara, shpresojmë t'ju mbajë të qetë dhemblidhet kur vitaminat shpejtohen ose kavanoza mbushet.

Si të konfiguroni një ndeshje me shumë lojtarë në Dr. Mario 64

Ju mund të luani Dr. Mario 64 me deri në tre më shumë lojtarë duke i bërë ata t'ju bashkohen në internet ose personalisht në nivel lokal. Për ta bërë këtë, të gjithëve do t'ju duhet leja Switch Online dhe Paketa e Zgjerimit. Më pas, për të konfiguruar një ndeshje me shumë lojtarë, duhet:

 • Shkoni te menyja N64 në Switch (vetëm host);
 • Zgjidhni 'Luaj në internet;'
 • Krijoni një dhomë dhe ftoni deri në tre miq;
 • Miqtë e ftuar më pas duhet të lexojnë dhe pranojnë ftesën në "Switch"-in e tyre.

Ja, këtu: gjithçka që ju nevojitet për të qenë i suksesshëm në Dr. Mario 64, duke përfshirë mënyrën se si t'i bëni miqtë tuaj më të mirë. Tregojuni se jeni mjeku më i mirë (virtual)!

Edward Alvarado

Edward Alvarado është një entuziast me përvojë lojërash dhe mendja e shkëlqyer që qëndron pas blogut të famshëm të Outsider Gaming. Me një pasion të pashuar për videolojërat që përfshin disa dekada, Edward i ka kushtuar jetën e tij eksplorimit të botës së madhe dhe gjithnjë në zhvillim të lojërave.Pasi u rrit me një kontrollues në dorë, Edward zhvilloi një kuptim ekspert të zhanreve të ndryshme të lojërave, nga revole të mbushura me aksion deri tek aventurat zhytëse me role. Njohuritë dhe ekspertiza e tij e thellë shkëlqejnë në artikujt dhe rishikimet e tij të hulumtuara mirë, duke u ofruar lexuesve njohuri dhe opinione të vlefshme mbi tendencat më të fundit të lojërave.Shkathtësitë e jashtëzakonshme të shkrimit dhe qasja analitike e Eduardit e lejojnë atë të përcjellë konceptet komplekse të lojërave në një mënyrë të qartë dhe koncize. Udhëzuesit e tij të lojtarëve të krijuar me mjeshtëri janë bërë shoqërues thelbësorë për lojtarët që kërkojnë të pushtojnë nivelet më sfiduese ose të zbulojnë sekretet e thesareve të fshehura.Si një lojtar i përkushtuar me një përkushtim të palëkundur ndaj lexuesve të tij, Edward krenohet që qëndron përpara kurbës. Ai pastron pa u lodhur universin e lojërave, duke e mbajtur gishtin në pulsin e lajmeve të industrisë. Outsider Gaming është bërë një burim i besueshëm për lajmet më të fundit të lojërave, duke siguruar që entuziastët të jenë gjithmonë të përditësuar me publikimet, përditësimet dhe polemikat më të rëndësishme.Jashtë aventurave të tij dixhitale, Edward kënaqet duke u zhytur në tëkomuniteti i gjallë i lojërave. Ai angazhohet në mënyrë aktive me lojtarë të tjerë, duke nxitur një ndjenjë shoqërie dhe duke inkurajuar diskutime të gjalla. Nëpërmjet blogut të tij, Edward synon të lidhë lojtarë nga të gjitha sferat e jetës, duke krijuar një hapësirë ​​gjithëpërfshirëse për shkëmbimin e përvojave, këshillave dhe një dashuri të ndërsjellë për të gjitha gjërat e lojërave.Me një kombinim bindës të ekspertizës, pasionit dhe një përkushtimi të palëkundur për zanatin e tij, Edward Alvarado e ka forcuar veten si një zë i respektuar në industrinë e lojrave. Pavarësisht nëse jeni një lojtar i rastësishëm që kërkon komente të besueshme ose një lojtar i zjarrtë që kërkon njohuri të brendshme, Outsider Gaming është destinacioni juaj përfundimtar për të gjitha gjërat e lojërave, të udhëhequr nga Edward Alvarado i zgjuar dhe i talentuar.