WWE 2K22: Водич за контроли за PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X

 WWE 2K22: Водич за контроли за PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X

Edward Alvarado

Содржина

вчера – од другите гејмери ​​на 2K22.

Овие креации може да најдат игра и во неколку режими, вклучувајќи ги MyGM, Universe и Play Now. Ако постои одредено првенство што отсекогаш сте го посакувале, сте дизајнирале арени за забава или сакате да се вклучите во играта, Creations е вашето место каде, добро, ќе ги создадете сите тие.

Сега знаете барем основите на она што е потребно за да се влезе во рингот со WWE 2K22. Кој режим прво ќе го играте? Без разлика, запомнете, „ Се погодува поинаку .“

Барате повеќе водичи за WWE 2K22?

WWE 2K22: Најдобри тимови за ознаки и штали

WWE 2K22: Целосни контроли и совети за натпревар од челичен кафез

Исто така види: Нинџала: Берека

WWE 2K22: Целосен пекол во ќелија за натпревар Контроли и совети (Како да избегате од пеколот во ќелијата и да победите)

WWE 2K22: Целосни контроли и совети за совпаѓање со скалила (Како да се победат натпревари во скалила)

WWE 2K22: Целосни контроли и совети за кралскиот тркачки натпревар (Како да ги елиминирате противниците и да победите)

WWE 2K22: MyGM Водич и совети за победа на сезоната

Загатката. Следете ги упатствата дадени од Гулак на екранот. Тој ќе ве одведе низ најосновните основи со удари и комбинации, а потоа во понапредни работи како што се Combo Breakers и landing finishers.

Пополнувањето на упатството исто така треба да го појави вашиот прв трофеј во играта. Ќе го добиете и вашиот прв код за шкафче за MyFaction: NOFLYZONE . Внесете го ова во MyFaction за да добиете картичка Emerald Drew Gulak!

Играјте натпревари на изложба или Showcase режим за да ги сфатите контролите пред да префрлите во други режими

Ricochet (Cruiserweight) влегува во него

По упатството, најдобро е да продолжите да вежбате во егзибициони натпревари, особено со трикови натпревари како скалила или Пекол во ќелија за подобро да ги разберете специфичните контроли за овие натпревари. Ова е исто така добра шанса да играте со голем број различни борачи и типови (повеќе подолу) за да го најдете вашиот идеален стил додека преминувате во други режими на игра, особено MyRise.

Ако сакате нешто малку повеќе приказна - управувано додека сè уште се запознавате со контролите, тогаш репродуцирајте го Showcase со Mysterio . Секој натпревар ќе има цели што треба да ги завршите, генерално со упатствата за тоа како да ги завршите што ви се дадени. Понатаму, можете повторно да доживеете некои од неговите класици за време на неговата кариера - вашиот прв натпревар е неговиот незаборавен меч со Еди Гереро од Ноќта на вештеркитеHavoc 1997 – и на патот, отклучете ги другите легенди за играње во режими како MyGM.

Еве брз преглед на другите режими, освен Play Now (изложба) во WWE 2K22:

 • MyRise (еквивалент на MyCareer)
 • MyFaction (еквивалент на MyTeam)
 • MyGM (обновениот GM Mode од Smackdown! наспроти Raw 2006-2008)
 • Universe ( сега со фокус на Суперѕвезда додаден во Classic)
 • Showcase (со Rey Mysterio)
 • Online
 • Creations

За ловците на трофеи, постојат трофеи поврзани со режимот за првите пет наведени. Без оглед на важноста што им ја давате на трофеите, има многу за да ве окупира во WWE 2K22.

Како да користите Combo Breakers

Нова функција во WWE 2K22, Combo Breakers може да ви помогнат да го намалите импулсот на вашиот противник додека додавате малку реализам. Може да фрлате комбинации со четири и пет влезови на копчиња кои започнуваат со лесен или тежок напад и може да вклучуваат Grapple. Овие комбинации се многу слични на она што може да го видите секој понеделник, вторник и петок навечер додека гледате програми за WWE. Сепак, може да ги претрпите и ефектите на комбинацијата ако не сте внимателни.

Внесете го Breakers. Откако ќе започне комбинација од вашиот противник, можете да ја прекинете комбинацијата со притискање на истото копче како и следниот удар на противникот . На пример, ако вториот удар е лесен напад и го погодите кога ќе биде побарано, ќе ја прекинете нивната комбинација и ќе отворитеможност да го следите со свој напад. Иако е малку игра со погодување, малку анализа на тенденциите на противникот треба да помогне во слетувањето на Breakers.

Мал совет: немојте да бидете премногу предвидливи со вашите сопствени комбинации! Најосновната комбинација е да го погодите Light Attack четири или пет пати, па веројатно е дека Square (X за Xbox) најверојатно ќе биде притиснат од вашиот противник, особено ако играте против борач контролиран од луѓе. Можете да проверите список на комбинации за вашиот избран борач од менито за пауза.

Запознајте го списокот, нивните типови и нивните расположенија

Монтез Форд (Специјалист) влез.

Ако планирате да играте други онлајн, задолжително е да се запознаете со списокот и да ги најдете вашите омилени борачи. Има плејада на борачи во играта од кои можете да изберете, затоа одвојте време порано пред да скокнете во онлајн игра.

Друга причина да го запознаете списокот е за вашата кампања(и) MyRise доколку го играте режимот. Кои потези ви се допаѓаат? Дали тие би се вклопиле со вашиот идеализиран борач(и) MyRise? По чиј влез и музика сакате да ги моделирате вашите? Чија опрема ви изгледа привлечна? Борењето е добро познато по „прекршување на трикови“, па зошто да не го правите во поограничениот простор на видео играта?

Последната причина овде да се запознаете со списокот е употребата во MyGM. Во MyGM ќе нацртате иизградете список за да преземете друга емисија, борејќи се за гледачите. Вашиот список, нивните распореди на петицата и лицето, нивните стилови, типовите на натпревари, настаните и многу други прашања влијаат на гледаноста, моралот на борачот и многу повеќе. За повикување, еве ги типовите на борачи во WWE 2K22:

 • Bruiser
 • Giant
 • Fighter
 • Specialist
 • Cruiserweight

Овие пет важат и за мажи и за жени, така што нема да морате да се грижите за одржување на два посебни групи на стилови. Другата работа во врска со стиловите на борачите е тоа што некои добро се совпаѓаат со другите:

 • Bruisers и Fighters добиваат зголемување на рејтингот на натпреварите поради нивните комплементарни стилови
 • Џиновите и Cruiserweights добиваат зголемување на рејтингот на натпреварите бидејќи од нивните комплементарни стилови
 • Специјалистите се добри против другите четири, но не добиваат засилувања

Имајте го ова на ум додека поминувате низ MyGM.

Забавувајте се со опциите за креации

WWE 2K отсекогаш имал робустен пакет за креации, а WWE 2K22 не се разликува со цели десет комплети креации со кои можете да се вклучите. Тие десет се:

 • Superstar
 • Championship
 • Entrance
 • Victory
 • Move-Set
 • Арена
 • Прикажи
 • MITB (Пари во банка)
 • Видео
 • Прилагодени натпревари

Можете да поминувате часови во Креации, и многу луѓе го прават токму тоа. Можете да најдете многу создадени борачи - без разлика дали се реални колеги од WWE, други промоции илисо L)

 • Превртување: Триаголник (кога ќе биде побарано)
 • Блокирај: Триаголник (задржете)
 • Дажи : R1
 • Комбо прекинувач: Квадрат, Х или Круг (за време на комбо на противникот)
 • Качете се и влезете или излезете од прстенот: R1 (насока со L, кога е во близина на бравата, јажињата, скалата или кафезот)
 • Трчајте: L2 (држете)
 • Разбуди се подбива: D-Pad Up
 • Пресмевање на толпата: D-Pad лево
 • Пресмевање на противникот: D-Pad десно
 • WWE 2K22 Xbox Series XA Climb Cell (кога е надвор од ќелијата) R1 RB

  Имајте предвид дека овие контроли важат и за натпревари од челичен кафез, со додадени мини-игри за бегство од кафезот.

  ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ: WWE 2K22: Целосен пекол во Контроли и совети за совпаѓање со ќелии (Како да избегате од пеколот во ќелијата и да победите)

  WWE 2K22 Weapons контроли

  Акција Контроли на PS4 / PS5 Xbox One / Серија X

  По подолго отсуство, WWE 2K се враќа со WWE 2K22. Играта забележува подобрувања во клучните области, како и обновени контроли и комбинирани системи. Графиката исто така забележува засилување со користење на моторите на PS5 и Xbox Series X(задржете)

 • Доџ: RB
 • Комбо-прекинувач: X, A или B (за време на комбо на противникот)
 • Качете се и влезете или излезете од прстенот: RB (насока со L, кога е во близина на бравата, јажињата, скалата или кафезот)
 • Трчајте: LT (држете)
 • Тема за будење: D-Pad Up
 • Пресмевање на толпата: Лево од D-Pad
 • Потсмевање против противникот: D-Pad Right
 • Забележете дека левиот и десниот аналоген стап се означени како L и R, соодветно, со притискање на нив означено со L3 и R3. Контролите наведени подолу прво ќе имаат контроли на PlayStation, потоа контроли на Xbox , и ќе има неколку повторувања со горната листа.

  Исто така види: Assetto Corsa: Совети и трикови за почетници

  WWE 2K22 Ladder Match контроли

  Акција Контроли на PS4 / PS5 Xbox One / Серија XA

  ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ: WWE 2K22: Целосни контроли и совети за совпаѓање со скалила (Како да победите натпревари во скалила)

  ознака WWE 2K22 Тимски контроли

  Акција Контроли на PS4 / PS5 Xbox Еден / Серија Х

  Edward Alvarado

  Едвард Алварадо е искусен ентузијаст за игри и брилијантен ум зад прославениот блог на Outsider Gaming. Со ненаситна страст за видео игрите што опфаќа неколку децении, Едвард го посвети својот живот на истражување на огромниот и постојано развивачки свет на игрите.Откако порасна со контролер во раката, Едвард разви експертско разбирање за различни жанрови на игри, од стрелци преполни со акција до извонредни авантури со играње улоги. Неговото длабоко знаење и експертиза блескаат во неговите добро истражени статии и критики, обезбедувајќи им на читателите вредни увиди и мислења за најновите трендови на игри.Исклучителните вештини за пишување и аналитичкиот пристап на Едвард му овозможуваат да ги пренесе сложените концепти за игри на јасен и концизен начин. Неговите стручно изработени водичи за гејмери ​​станаа суштински придружници за играчите кои сакаат да ги освојат најпредизвикувачките нивоа или да ги откријат тајните на скриените богатства.Како посветен гејмер со непоколеблива посветеност на своите читатели, Едвард се гордее што останува пред кривата. Тој неуморно го пребарува универзумот на игри, држејќи го прстот на пулсот на вестите од индустријата. Outsider Gaming стана доверлив извор за најновите вести за игри, осигурувајќи дека ентузијастите се секогаш во тек со најзначајните изданија, ажурирања и контроверзи.Надвор од неговите дигитални авантури, Едвард ужива да се потопува во себеенергичната гејмерска заедница. Тој активно се занимава со колеги гејмери, поттикнувајќи чувство на другарство и поттикнувајќи живи дискусии. Преку својот блог, Едвард има за цел да ги поврзе гејмерите од сите сфери на животот, создавајќи инклузивен простор за споделување искуства, совети и взаемна љубов кон сите нешта на игрите.Со привлечна комбинација на стручност, страст и непоколеблива посветеност на својот занает, Едвард Алварадо се зацврсти како почитуван глас во индустријата за игри. Без разлика дали сте обичен гејмер кој бара сигурни критики или страствен играч кој бара инсајдерски знаења, Outsider Gaming е вашата крајна дестинација за секакви игри, предводени од остроумниот и талентиран Едвард Алварадо.