Pokemon: Dobësitë e Llojit të Dragoit

 Pokemon: Dobësitë e Llojit të Dragoit

Edward Alvarado

Pokemon i tipit Dragon priren të jenë gjetje të rralla ose të fundit të lojës, shpesh renditen ndër më të fuqishmit në çdo lojë dhe janë gjithmonë shtesa të njohura për ekipin. Të preferuarat e fansave si Dragonite, Salamence, Dracovish, Dragapult, Garchomp dhe Hydreigon ende renditen ndër më të mirat në universin Pokémon.

Ajo që ndihmon për ta bërë Dragon Pokémon kaq popullor është mungesa e dobësive ndaj llojeve të zakonshme të sulmeve dhe forca ndaj katër llojeve bazë. Pra, këtu, ne po ju tregojmë të gjitha dobësitë e Pokémon Dragon, dobësitë e të gjitha Dragon Pokémon të tipit të dyfishtë dhe lëvizjet që janë më pak efektive kundër Dragonit.

Cilat janë llojet e Dragoit të dobët në Pokemon?

Pokemonët e tipit Dragon janë të dobët për:

  • Akull
  • Dragon
  • Zanë

Akull, Drago , dhe sulmet e tipit Fairy janë super efektive, të cilat shkaktojnë dëme të dyfishta (x2), kundër Pokemonëve të pastër të tipit Dragon dhe shpesh punojnë kundër Pokemonit të tipit të dyfishtë.

Megjithatë, kur përballemi me një Dragon të tipit të dyfishtë , shpesh do të zbuloni se ata kanë dobësi të tjera si dhe më shumë pika të forta. Për shembull, një Pokemon Dragon-Ground si Garchomp është i dobët kundër Dragonit dhe Fairy-t, tepër i dobët ndaj Akullit, por është imun ndaj sulmeve elektrike dhe lëvizjet Rock dhe Poison nuk janë shumë efektive.

Çfarë janë të dyfishta lloji Dragon Pokémon i dobët kundër?

Këtu është një listë e çdo dobësie të tipit të dyfishtë Pokémon Dragon:

Dragon Dual-Lloji Dobët Kundër
Lloji Normal-Dragon Akull, Fighting, Dragon, Fairy
Lloji Fire-Dragon Toka, Rock, Dragon
Lloji Water-Dragon Dragon, Fairy<. Ice (x4), Poison, Flying, Bug, Dragon, Fairy
Ice-Dragon Type Fighting, Rock, Dragon, Steel, Fairy
Lloji i dragoit luftarak Akull, fluturues, psikik, dragua, zana (x4)
Lloji i dragoit helmues Akull, Tokë, Psikike, Dragoit
Lloji Ground-Dragon Akull (x4), Dragon, Zana
Lloji Flying-Dragon Akull (x4), Rock, Dragon, Fairy
Psychic-Dragon Type Akull, Bug, Ghost, Dragon, Dark, Fairy
Lloji Bug-Dragon Akull, Flying, Rock, Dragon, Fairy
Lloji Rock-Dragon Akull, Fluturues, Tokë, Dragoit, Çeliku, Zanash
Lloji Ghost-Dragon Akull, Ghost, Dragon, Dark, Fairy
Lloji Dark-Dragon Akull, Luftim, Bug, Dragon, Fairy (x4)
Lloji Steel-Dragon Luftimi, Toka
Lloji Zanash-Dragoi Akull, helm, çelik, zanë

Nëse po përpiqeni të mposhtni një Pokemon duke ndjekur një dobësi të Dragoit, lëvizjet e tipit Dragon janë super efektive kundër të gjithëve të pastër dhe të dyfishtë.lloji Dragon Pokémon bar Dragon-Steel dhe Dragon-Fairy. Ju gjithashtu do të bëni gjithmonë dëme, dhe më pas disa, me lëvizjet e akullit - veçanërisht kundër Dragon-Grass, Dragon-Ground dhe Dragon-Flying Pokémon.

Cilat janë dobësitë e Pokémon Dragon?

Në Pokémon, Dragon Pokémon ka vetëm tre dobësi: Ice, Dragon dhe Fairy. Ulja e një sulmi të një prej këtyre llojeve në një tip Dragon do të japë fuqi të dyfishtë dhe do të faturohet si 'super efektiv'.

Megjithatë, çdo Dragon Pokémon i dyfishtë do të ketë një grup të ndryshëm dobësish dhe pikash të forta, me disa që janë edhe më të ndjeshëm ndaj dobësive super efektive të Dragoit.

Një Pokemon Dragon-Ghost si Giratina, për shembull, ka dobësi të Ice, Ghost, Dragon, Dark dhe Fairy. Megjithatë, është imun ndaj sulmeve normale dhe luftarake dhe është i fortë kundër lëvizjeve të zjarrit, ujit, elektrike, barit, helmit dhe insekteve.

Çfarë është më efektive kundër Pokemonit të tipit Dragon?

Llojet më efektive të lëvizjes kundër Dragon Pokemon janë sulmet e tipit Ice, Dragon dhe Fairy. Kundër Dragon-Fighting, dhe Dragon-Dark Pokémon, Fairy është dy herë më super efektiv. E njëjta gjë vlen edhe për sulmet e tipit Ice kundër Dragon-Grass, Dragon-Ground dhe Dragon-Flying Pokemon.

Çfarë Pokémon janë të mirë kundër llojeve të Dragoit?

Fairy Pokémon janë barazuesit më të fundit të një Pokemon të fuqishëm të tipit Dragon. Kjo për shkak se Pokemonët e tipit Zanash janë imun ndaj lëvizjeve të Dragoit,që do të thotë se ata do të dëmtohen vetëm nga sulmet e tjera të Dragoit.

Pra, Fairy Pokémon i pastër është sporteli juaj i preferuar për Dragon Pokémon. Megjithatë, duke zgjedhur një Zanë të tipit të dyfishtë, si Gardevoir ose Togekiss, mund të jeni edhe më i mundimshëm për një Dragoit. Këta Pokemon janë të gjithë të mirë kundër llojeve të Dragoit:

  • Gardevoir (Fairy-Psychic)
  • Togekiss (Fairy-Flying)
  • Sylveon (Fairy)
  • Clefable (Fairy)
  • Mr Mime (Fairy-Psychic)

Kundër çfarë llojesh janë të fortë Dragon Pokémon?

Pokemonët e pastër të tipit Dragon janë të fortë kundër sulmeve të zjarrit, ujit, elektrike dhe të llojit të barit, me ato që përdoren kundër tyre duke u dhënë 'jo shumë efektive' (½ fuqi).

Shiko gjithashtu: Udhëzuesi i fundit për të pushtuar Unazën Elden: Zbulimi i klasave më të mira

Megjithatë , disa nga Dragon Pokémon të tipit të dyfishtë nuk janë aq të fortë ndaj të gjitha këtyre llojeve, janë të fortë ndaj llojeve të tjera dhe disa madje janë të imunizuar (0x dëmtime) ndaj llojeve të caktuara të lëvizjes. Ndërsa pokemonët Dragon-Water janë dyfish të fortë ((¼) fuqi) kundër zjarrit dhe ujit, ata do të dëmtohen rregullisht nga Electric dhe Grass.

Këto janë llojet e lëvizjeve që nuk janë shumë efektive kundër dyfishtë -lloji Dragons në Pokemon, si dhe lëvizjet që nuk do t'i bëjnë asgjë disa llojeve të dyfishta.

Dragon Dual-Type I fortë kundër
Lloji normal-dragoi zjarri, ujë, elektrike, bar, fantazmë (0x)
Lloji Fire-Dragon Zjarr (¼), Elektrik, Grass (¼), Bug,Çeliku
Lloji Uji-Dragon Zjarri (¼), Uji (¼), Çeliku
Lloji Elektrik-Dragon Zjarri, Uji, Elektrik (¼), Bari, Fluturues, Çeliku
Lloji Grass-Dragon Ujë (¼), Elektrik (¼ ), Bari (¼), Tokë
Lloji i Dragoit të Akullit Uji, Elektrik, Bari
Lufta-Dragon Lloji Zjarr, Ujë, Elektrik, Bar, Bug, Shkëmb, Errësirë
Lloji Poison-Dragon Zjarr, Ujë, Elektrik, Bar ( ¼), Fighting, Poison, Bug
Ground-Dragon Type Zjarr, Poison, Rock, Electric (x0)
Lloji Flying-Dragon Zjarr, Ujë, Bar (¼), Luftim, Bug, Tokë (x0)
Psychic-Dragon Type Zjarri, Uji, Elektrik, Bari, Luftimi, Psikik
Lloji Bug-Dragon Ujë, Elektrik, Bar (¼), Luftim, Tokë
Lloji Rock-Dragon Normal, Zjarr (¼), Elektrik, Poison, Flying,
Lloji Ghost-Dragon Zjarri, Uji, Elektrik, Bari, Poison, Bug, Luftim (x0), Normal (x0)
Lloji Dark-Dragon Zjarr, Ujë, Elektrik, bar, fantazmë, errësirë, psikike (x0)
Lloji çeliku-dragoi normal, ujë, elektrike, bar (¼), fluturues, psikik, defekt , Shkëmb, çelik, Poison (x0)
Lloji Zanash-Dragon Zjarr, Ujë, Elektrik, Bar, Luftim, Bug, Dark, Dragon (x0)

Nëse po kërkoni të kapni njëDragon Pokémon, sigurohuni që të konsultoni pikat e tyre të forta në tabelën e mësipërme. Përndryshe, luani me dobësitë e Dragonit të Dragon Pokemon të pastër dhe të tipit të dyfishtë për të marrë fitoren.

Shiko gjithashtu: Modaliteti i karrierës FIFA 23: Mesfushorët më të mirë të rinj sulmues (CAM) për të nënshkruar

Edward Alvarado

Edward Alvarado është një entuziast me përvojë lojërash dhe mendja e shkëlqyer që qëndron pas blogut të famshëm të Outsider Gaming. Me një pasion të pashuar për videolojërat që përfshin disa dekada, Edward i ka kushtuar jetën e tij eksplorimit të botës së madhe dhe gjithnjë në zhvillim të lojërave.Pasi u rrit me një kontrollues në dorë, Edward zhvilloi një kuptim ekspert të zhanreve të ndryshme të lojërave, nga revole të mbushura me aksion deri tek aventurat zhytëse me role. Njohuritë dhe ekspertiza e tij e thellë shkëlqejnë në artikujt dhe rishikimet e tij të hulumtuara mirë, duke u ofruar lexuesve njohuri dhe opinione të vlefshme mbi tendencat më të fundit të lojërave.Shkathtësitë e jashtëzakonshme të shkrimit dhe qasja analitike e Eduardit e lejojnë atë të përcjellë konceptet komplekse të lojërave në një mënyrë të qartë dhe koncize. Udhëzuesit e tij të lojtarëve të krijuar me mjeshtëri janë bërë shoqërues thelbësorë për lojtarët që kërkojnë të pushtojnë nivelet më sfiduese ose të zbulojnë sekretet e thesareve të fshehura.Si një lojtar i përkushtuar me një përkushtim të palëkundur ndaj lexuesve të tij, Edward krenohet që qëndron përpara kurbës. Ai pastron pa u lodhur universin e lojërave, duke e mbajtur gishtin në pulsin e lajmeve të industrisë. Outsider Gaming është bërë një burim i besueshëm për lajmet më të fundit të lojërave, duke siguruar që entuziastët të jenë gjithmonë të përditësuar me publikimet, përditësimet dhe polemikat më të rëndësishme.Jashtë aventurave të tij dixhitale, Edward kënaqet duke u zhytur në tëkomuniteti i gjallë i lojërave. Ai angazhohet në mënyrë aktive me lojtarë të tjerë, duke nxitur një ndjenjë shoqërie dhe duke inkurajuar diskutime të gjalla. Nëpërmjet blogut të tij, Edward synon të lidhë lojtarë nga të gjitha sferat e jetës, duke krijuar një hapësirë ​​gjithëpërfshirëse për shkëmbimin e përvojave, këshillave dhe një dashuri të ndërsjellë për të gjitha gjërat e lojërave.Me një kombinim bindës të ekspertizës, pasionit dhe një përkushtimi të palëkundur për zanatin e tij, Edward Alvarado e ka forcuar veten si një zë i respektuar në industrinë e lojrave. Pavarësisht nëse jeni një lojtar i rastësishëm që kërkon komente të besueshme ose një lojtar i zjarrtë që kërkon njohuri të brendshme, Outsider Gaming është destinacioni juaj përfundimtar për të gjitha gjërat e lojërave, të udhëhequr nga Edward Alvarado i zgjuar dhe i talentuar.