Assassin’s Creed Valhalla: Best Great Swords Breakdown

 Assassin’s Creed Valhalla: Best Great Swords Breakdown

Edward Alvarado

Со тоа што Assassin's Creed Valhalla нуди изобилство на навалица оружје за користење кога се соочувате со вашите непријатели, може да биде тешко да се утврди најдобриот пристап за вас - и според статистиката и во однос на личните преференции.

Секој тип на оружје има своја механика во играта, која доаѓа со добрите и лошите страни. Во оваа статија, ние се фокусираме на сите големи мечеви достапни во играта во моментот на пишување, вклучувајќи ја нивната статистика, способности и како да ги стекнете.

Во играта се вклучени различни вештини кои може да ја подобри вашата моќ во борба. Кога станува збор за ракување со оружје со две раце, вештината „Тешко двојно ракување“ во делот „Патот на мечката“ од дрвото за вештини се покажува непроценливо.

Во однос на статистиката на овие големи мечеви, бројките може да се разликуваат во вашата игра бидејќи вештините што сте ги стекнале и опремата што ја опремувате може да подобрат некои аспекти од статистиката на вашето оружје. Во обид да ги добиеме највистинските бројки за да ја претставуваат основната и максималната статистика, ги ресетиравме сите вештини и ја неопремивме целата опрема за да добиеме непроменета основна статистика за секој од овие одлични мечеви на Assassin's Creed Valhalla.

Кои се најдобрите мечеви во АС Валхала?

Значи, еве го целосниот преглед на секој од големите мечеви во Валхала за да ви помогне да ги најдете најдобрите за вас.

6. Doppelhander

Овој одличен мечот е еден од првите што можете да ги стекнете во играта. Со афинитет „Патот на гавранот“, тоазапочнува со класификација на фината брзина, што значи дека бара јаглерод, никел и волфрам инготи за да се надградат низ нивоата за да се постигне митски статус.

Откако целосно ќе го надградите Doppelhander, ова се максималните статистики што важи.

Исто така види: Покемон Скарлет & засилувач; Виолетова: Сè што треба да знаете за Terastal Pokémon

Doppelhander Base Stats

 • Напад: 56
 • Брзина: 48
 • Stun: 26
 • Критична шанса: 49
 • Тежина: 16

Doppelhander Max статистика

 • Напад: 112
 • Брзина: 48
 • Зашеметување: 76
 • Критична шанса: 69
 • Тежина: 16

Поради ниското почетно ниво, Ќе бидат потребни многу ресурси за да се надополни, вклучувајќи железна руда, кожа и непроценлив титаниум, настрана од инготите за да се достигне секое ново ниво.

Способност Doppelhander

 • Тешки удари на паднатите непријателите ги трујат

Ако сакате да користите опрема која користи отров за да ги уништи вашите непријатели, одличниот меч Doppelhandler е дефинитивно апетитна опција; Сите тешки удари на паднатите непријатели ги трујат, предизвикувајќи штета со текот на времето.

Локација на Doppelhander

Доппелхандер е достапна од секој трговец на кој ќе наидете во играта. Ќе ви врати 390 сребро. Среброто може да биде тешко да се дојде во раната игра, но можете да заработите дополнително сребро со риболов, продажба на ситници или ограбување на вашите жртви на непријателска територија.

Исто така види: Откопување на возбудата: Водич за MLB The Show 23 Conquest Hidden Rewards

5. Каролиншки долг меч

Каролиншкиот долг меч е зајакнат со „Начинот наПодобрување на вештините на мечка, и кога ќе се најде, започнува од супериорното ниво. Ако сакате да го достигнете митското ниво за овој голем меч, ќе ви требаат инготи од никел и волфрам.

Статистика на базата на каролиншки долги зборови

 • Напад: 71
 • Брзина: 41
 • Зашеметување: 40
 • Критична шанса: 47
 • Тежина: 18

Каролинг Максимална статистика Longsword

 • Напад: 121
 • Брзина: 41
 • Зашеметување: 85
 • Критична шанса: 65
 • <8 8>Тежина: 18

Надградбата на каролиншкиот долг меч ќе бара голема количина железна руда, кожа и титаниум за да го достигне максималното ниво.

Способноста на каролиншкиот долг меч

 • Зголемете ја критичната штета по завршувањето
 • Купишта: 5
 • Времетраење: 10 секунди
 • Бонус: +4,0 до 20,0 критична штета

Способноста на каролиншкиот долг меч се фокусира на подобрување на вашиот излез од критична штета по користење на завршниот потег на непријателот, при што ефектот се собира до пет пати. Ова го прави големиот меч врвна опција за конструкција на опрема фокусирана на зголемување на вашата критична штета и критичните шанси.

Локација на каролинзискиот долг меч

Овој одличен меч може да се најде во градите во Шумското скривалиште во западниот дел на регионот Источна Англија, како што е прикажано на картата погоре. Садот можете да го најдете во црвениот шатор на врвот на централната платформа на скривалиштето.

4. Светиот меч на Свети Ѓорѓи

Едно од поновите додатоци на Еиворарсенал на навалица оружје е Светиот меч на Свети Ѓорѓи. Се проби во играта со ажурирањето на River Raids уште во февруари.

Усогласен со патеката на вештината „Way of the Bear“, овој одличен меч започнува во супериорното ниво. По цена на вашите инготи од никел и волфрам, може да се надгради до беспрекорно и конечно до митско ниво.

Статистика на базата на Светиот меч на Свети Џорџ

 • Напад: 65
 • Брзина: 41
 • Зашеметување: 35
 • Критична шанса: 45
 • Тежина: 18

Макс статистика на Светиот меч на Свети Ѓорѓи

 • Напад: 121
 • Брзина: 41
 • Зашеметување: 85
 • Критична шанса: 65
 • Тежина: 18

Ова се максималните статистики што ги претставува овој голем меч по достигнувањето на митското ниво и надградбата на десетте слотови, чини железна руда, кожа и титаниум.

Способноста на Светиот меч на Свети Георгиј

 • Тешките критички удари ги соборуваат непријателите на земја.

Способноста на Светиот меч на Свети Георгиј може лесно да се потцени. Кога се комбинира со конструкција која се фокусира на критичните удари, способноста навистина доаѓа сама по себе.

Со секој тежок критичен удар што ги соборува непријателите на земја, може да ви даде вредно место за дишење кога ќе се соочите со орда од противници.

Локација на Светиот меч на Свети Ѓорѓи

Точната локација на ова оружје е малку незгодно за одредување бидејќи не се мрести во исти гради за секој играч, тукуслучаен во рамките на големи воени локации на реката Ди.

Реката Ди се отклучува откако ќе ги пронајдете индициите и на реката Северн и на реката Екс како дел од потрагата низ реката Рајдс, која детално ја прикажуваме во нашата Водич за оклоп на Свети Ѓорѓи.

3. Scimitar

Ова оружје „Патот на мечката“ од исток започнува во митското ниво со веќе надградени четири шипки. Значи, ќе бидат потребни помалку ресурси за максимално искористување, заштедувајќи ги вашите инготи и титаниум за друго оружје или опрема што сакате да ја подобрите.

Scimitar Base Stats

 • Напад: 83
 • Брзина: 41
 • Зашеметување: 51
 • Критична шанса: 52
 • Тежина: 18

Scimitar Max Статистика

 • Напад: 121
 • Брзина: 41
 • Stun: 85
 • Критична шанса: 65
 • Тежина: 18

Ова се максималната статистика на Scimitar. Како што споменавме погоре, тој доаѓа со четири од десетте шипки надградени, така што не е потребно толку многу како другите оружја за да ја достигне својата максимална жестокост. оштетување по тешка завршница

 • Времетраење 15 секунди
 • Бонус +15,0 Лесна штета
 • Способноста што ја поседува Scimitar може да биде прилично смртоносна ако можете да комбинирате неколку тешки завршници.

  Бидејќи ограничувањето на магацинот не е споменато, сè додека можете да ги ланчате тешките завршници заедно во времетраење од 15 секунди, можете да ја зголемите штетата од лесен напад за +15,0 за секој, давајќи ти анимпресивно зголемување на штетата во битка.

  Локација на Scimitar

  Scimitar може да се најде во продавницата на Reda во Равенсторп; за време на нашето играње, тој беше достапен во почетокот на играта, што го прави брилијантен избор на оружје додека го зголемувате нивото на моќ.

  Овој одличен меч ќе ви врати 120 опали, до кои е прилично тешко да се дојде. Најдобар начин за собирање опали е да ги завршите дневните договори достапни од Реда или да го користите вашиот гавран Synin за да ги лоцирате опалите на картата. Алтернативно, можете да ги користите Helix Credits за да купите мапа која ја детализира локацијата на сите опали во играта.

  2. Excalibur

  Легендарниот меч во каменот што Кралот За Артур се вели дека некогаш користел може да се најде во Assassin's Creed Valhalla. Не е достапен до доцна во играта, но кога ќе го купите, ќе го имате како митски ставка со пополнети седум од десет слотови за надградба.

  Како и со повеќето одлични мечеви во игра, ова оружје е усогласено со патеката на вештината „Way of the Bear“.

  Excalibur Base Stats

  • Attack: 103
  • Брзина: 40
  • Зашеметување: 69
  • Критична шанса: 59
  • Тежина: 18

  Макс статистика на Excalibur

  • Напад: 122
  • Брзина: 40
  • Зашеметување: 86
  • Критична шанса: 65
  • Тежина: 18

  Со седум од местата за надградба веќе пополнети кога ќе го најдете ова легендно оружје, тоа нема да чини толку колку некои оддругите да максимум. Така, цената на титаниумот драматично се зголемува колку што се приближувате до десеттиот слот за надградба.

  Способноста на Excalibur

  • Тешките завршници и критичните удари ги заслепуваат сите непријатели околу вас

  Оваа способност е особено корисна за поттикнување хаос на бојното поле, со тоа што ги заслепува сите околу вас секој пат кога ќе пристигнете тежок финиш или критичен удар, оставајќи ги вашите непријатели во неред додека се пробивате низ нив.

  Најдобро е да се комбинира со критична случајна конструкција на опрема за да се осигура дека максимално ќе ја искористите способноста до нејзиниот максимален потенцијал.

  Локација на Екскалибур

  Една од потешките предмети за собирање во -игра, Excalibur може да се купи само откако ќе ги пронајдете сите 11 таблети Treasures of Britain.

  Повеќето од овие таблети се сместени во пештерите околу мапата, претставени како мистериозни локации во регионите. Некои други ги носат најжестоките љубители на Редот на античките.

  Откако ќе се соберат сите табли, ќе се открие локација на вашата карта за да одите и да го земете овој голем меч.

  Покривме неколку богатства на Британија во водичи за да започнете, вклучително и оние за таблетот Wocig и таблетот на пештерата Deoraby Spar.

  1. Surtr Sword

  Овој златен меч „Патот на мечката“ некогаш му припаѓал на огнениот џин Суртр и бил направен даго запали Асгард за време на Рагнарок.

  Тоа е артикал во продавницата, така што неговото ниво на оружје ќе зависи од нивото на вашата најдобра опрема при купувањето; нашата дојде на своето максимално ниво, така што основната статистика не беше достапна за да ја забележиме. Сепак, едно е сигурно, изгледа како прекрасно толку и смртоносно.

  Surtr Sword Max Stats

  • Напад: 117
  • Брзина: 44
  • Зашеметување: 80
  • Критична шанса: 81
  • Тежина: 17

  Ако имате брзина што е максимум на ниво кога ќе ја купите оваа ставка, мечот Surtr ќе дојде со сè максимално без потреба да ги потрошите вашите скапоцени ресурси за надградба на десетте достапни слотови.

  Способноста на Surtr Sword

  • Зголемете го нападот кога оружјето се запали
  • Бонус: +30,0 Напад

  Најдобро да се користи со опрема од типот на оган, Surtr напредува под оган и ќе го зголеми вашиот напад кога ќе се запали, правејќи способноста за удар со оган е неопходна кога сакате да го извлечете најдоброто од овој голем меч.

  Другите оружја и штитови, исто така, можат да ви дадат шанса да го запалите оружјето со критични удари или парови, давајќи ви уште еден начин да го зголемите вашиот напад без користење на слот за адреналин.

  Локација на Surtr Sword

  Овој меч, за жал, може да се купи само преку продавницата за игри, што чини 350 кредити Helix. Или, ако имате среќа, може да се појави во продавницата на Реда во Равенсторп за околу 120 опали.

  Бонус: Swordfish

  Последното оружје на оваа листа е малку енигма; сабјарка е токму она што вели дека е, џиновска сабјарка. Овој голем меч усогласен со „Патот на волкот“ може да се добие само со завршување на сите 19 предизвици за испорака во рибарската колиба во Равенсторп.

  Во моментот на пишување, предизвикот не може да се заврши без употреба на модови. Тоа е затоа што две од рибите потребни за ова во моментов се прислушувани и нема да се мрестат во играта. Виновниците се големата скуша и големата рамна риба.

  Сè додека Ubisoft не го реши ова познато прашање, мечот нема да биде достапен за повеќето играчи, но со малку среќа, програмерите ќе го закрпат ова во претстојното издание на DLC на 29 април 2021.

  Тоа се сите најдобри одлични мечеви кои моментално се достапни во Assassin's Creed Valhalla. Дали најдовте ново омилено оружје за мараудирање?

  Го барате најдоброто оружје и опрема во AC Valhalla?

  AC Valhalla: Најдобар оклоп

  AC Valhalla: Best Spears

  AC Valhalla: Best Bows

  Edward Alvarado

  Едвард Алварадо е искусен ентузијаст за игри и брилијантен ум зад прославениот блог на Outsider Gaming. Со ненаситна страст за видео игрите што опфаќа неколку децении, Едвард го посвети својот живот на истражување на огромниот и постојано развивачки свет на игрите.Откако порасна со контролер во раката, Едвард разви експертско разбирање за различни жанрови на игри, од стрелци преполни со акција до извонредни авантури со играње улоги. Неговото длабоко знаење и експертиза блескаат во неговите добро истражени статии и критики, обезбедувајќи им на читателите вредни увиди и мислења за најновите трендови на игри.Исклучителните вештини за пишување и аналитичкиот пристап на Едвард му овозможуваат да ги пренесе сложените концепти за игри на јасен и концизен начин. Неговите стручно изработени водичи за гејмери ​​станаа суштински придружници за играчите кои сакаат да ги освојат најпредизвикувачките нивоа или да ги откријат тајните на скриените богатства.Како посветен гејмер со непоколеблива посветеност на своите читатели, Едвард се гордее што останува пред кривата. Тој неуморно го пребарува универзумот на игри, држејќи го прстот на пулсот на вестите од индустријата. Outsider Gaming стана доверлив извор за најновите вести за игри, осигурувајќи дека ентузијастите се секогаш во тек со најзначајните изданија, ажурирања и контроверзи.Надвор од неговите дигитални авантури, Едвард ужива да се потопува во себеенергичната гејмерска заедница. Тој активно се занимава со колеги гејмери, поттикнувајќи чувство на другарство и поттикнувајќи живи дискусии. Преку својот блог, Едвард има за цел да ги поврзе гејмерите од сите сфери на животот, создавајќи инклузивен простор за споделување искуства, совети и взаемна љубов кон сите нешта на игрите.Со привлечна комбинација на стручност, страст и непоколеблива посветеност на својот занает, Едвард Алварадо се зацврсти како почитуван глас во индустријата за игри. Без разлика дали сте обичен гејмер кој бара сигурни критики или страствен играч кој бара инсајдерски знаења, Outsider Gaming е вашата крајна дестинација за секакви игри, предводени од остроумниот и талентиран Едвард Алварадо.