Merrni Monitorin më të mirë të lojërave për PS5 në 2023

 Merrni Monitorin më të mirë të lojërave për PS5 në 2023

Edward Alvarado

Tabela e përmbajtjes

Nëse po kërkoni të ngrini përvojën tuaj të lojërave me PS5, atëherë një nga investimet më të rëndësishme do të ishte në një monitor lojrash me cilësi të lartë. Ne do t'ju tregojmë gjithçka rreth gjetjes dhe blerjes së monitorit më të mirë për lojtarët e PlayStation 5. Veçoritë për t'u kujdesur gjatë blerjeve, zgjidhje buxhetore për shumicën e monitorëve të lojërave që nuk do të dëmtojnë bankën si dhe ekrane më të mëdhenj dhe modele të lakuara të cilat do të maksimizojnë një atmosferë të fundit të lojës!

Përmbledhje e shkurtër

  • Ky artikull ofron një listë gjithëpërfshirëse të monitorëve më të mirë të lojrave për PS5 në 2023, me veçori të ndryshme dhe pika çmimi për t'iu përshtatur nevojave të ndryshme të lojërave.
  • Karakteristikat kryesore që duhen marrë parasysh përfshijnë rezolucionin, shpejtësinë e rifreskimit, përputhshmërinë HDMI 2.1 dhe mbështetjen VRR/ALLM.
  • E madhe ekran & Monitorët e lakuar ofrojnë një përvojë gjithëpërfshirëse për lojtarët e PS5 në nivele të ndryshme buxheti.

Monitorët më të mirë të lojërave për PS5 në 2023

Nëse dëshironi përvojën e plotë të lojërave nga PS5 tuaj, marrja e një monitori të shkëlqyer është thelbësore. Këtu kemi zgjedhur disa nga monitorët më të mirë të lojrave në vitin 2023, të cilët ofrojnë veçori dhe çmime të ndryshme që mund t'i përshtaten çdo lloji të nevojave të lojtarëve.

Me këta monitorë të nivelit të lartë, lojtarët mund të shijojnë një lojë të përmirësuar zhytëse me të pasura ngjyrat, grafika me lëvizje të butë të butë dhe imazhe të qarta në ekran!

MSI Optix MPG321UR-QD dhe monitorët më të mirë për ps5 më poshtë me veçori të mahnitshme të krijuara posaçërisht për të përmirësuar përvojat e lojërave me PlayStation 5.

Asus TUF Gaming VG289Q ViewSonic VX2768-PC-MHD është zgjedhja më e përballueshme e monitorit më të mirë për lojtarët e PS5. Ky model përmban rezolucion të plotë HD dhe mbështetje HDR me ngjyra të sakta për t'ju sjellë përvojë gjithëpërfshirëse të lojërave në mënyrën më të mirë të saj, pa pasur nevojë për ndonjë nga specifikat më të fundit si përputhshmëria 4K ose VRR/ALLM.
Pro : Kundër:
✅ Përballueshmëria

✅ Rezolucioni i plotë HD

✅ Mbështetje HDR

✅ Saktësia e ngjyrave

✅ E shkëlqyeshme për lojërat PS5

❌ Nuk ka rezolucion 4K

❌ Nuk ka pajtueshmëri me VRR/ALLM

Shiko çmimin

AOC U2879VF Çmimi i dizajnit

Ky MSI Optix MPG321UR-QD është një monitor i jashtëzakonshëm që mund të përdoret si nga lojtarët ashtu edhe nga prodhuesit e përmbajtjes. Ekrani ka një madhësi të madhe ekrani 32 inç me rezolucion 4K, ritëm rifreskimi 144 Hz, si dhe kohë përgjigjeje ultra të shpejtë prej 1 ms, gjë që e bën përvojën e lojës jashtëzakonisht të lëngshme dhe të gjallë.

Veçoritë e gjithanshme të këtij produkti shtrihen përtej aftësitë e tij për lojëra konkurruese për të përfshirë përdorimin e ekspertëve në krijimin e përmbajtjes me cilësi të lartë për shkak të specifikave të tij të performancës së lartë si ato të përmendura më parë.

Pro : Kundër:
✅ Madhësia e madhe e ekranit

✅ Rezolucioni 4K

✅ 144Hz Shpejtësia e rifreskimit

✅ Koha e përgjigjes 1 ms

✅ Shkathtësia

❌ Kërkesat e hapësirës

❌ Kostoja e mundshme

Shiko çmimin

Dell 24 S2421HGF Dizajni

✅ Përvojë argëtuese në lojëra

❌ Mungesa e specifikave më të fundit

❌ Efektivitet i kufizuar HDR

Shiko çmimin

ASUS ROG Swift PG42UQ OLED Këndet Shiko çmimin

Ekrani i madh dhe Monitorët e lakuar për lojëra zhytëse PS5

Për ata në kërkim të një eksperience më gjithëpërfshirëse të lojërave, monitorët e lakuar dhe të mëdhenj ofrojnë një fushë të zgjeruar shikimi ndërsa luajnë lojëra, si dhe ndjesinë se dikush është i përfshirë në lojën e tyre. Ky artikull do të eksplorojë disa ekrane të mëdha të vlerësuara dhe ekrane me kthesa të përshtatshme për t'u përdorur me tasti AORUS FV43U nxitoni! Dizajni i lakimit i ngre edhe më shumë nivelet e zhytjes. Duke i lejuar ata të ndihen plotësisht të zhytur në mjedisin e tyre të lojërave.

Pro : Kundër:
✅ Ekran OLED

✅ Shpejtësia e lartë e rifreskimit

✅ Kohë e ulët e reagimit

✅ Dizajni i lakuar

✅ Aftësitë HDR

❌ Potenciali për djegie

❌ I kushtueshëm

Shiko çmimin

Përmbledhje

Kur bëhet fjalë për arritjen e përvojës më të mirë të lojrave, gjetja e monitorit të duhur për PS5-në tuaj është thelbësore. Qoftë nëse jeni pas një modeli të linjës me tipare të fundit të artit ose një opsion të përballueshëm që ofron performancë cilësore, apo edhe diçka si një dizajn i lakuar i ekranit më të madh për zhytje më të madhe. Padyshim që ekziston një i përshtatshëm në mënyrë specifike për nevojat tuaja. Ndërsa vendosni se cili prej tyre do t'ju përshtatet më efektivisht, merrni parasysh elementët kryesorë të tillë si rezolucioni, mbështetja e shpejtësisë së rifreskimit të HDMI 2.1 dhe pajtueshmërisë me VRR/ALLM, kështu që sigurohuni që cilado zgjedhje të përmbajë të gjitha këto kritere në mënyrë që të merrni rezultate optimale nga të zgjedhurit tuaj. monitori më i mirë i lojrave!

Shiko gjithashtu: Si të gjeni ID-në e lojtarit në Roblox

Pyetjet e bëra më shpesh

A ia vlen një monitor lojrash për PS5?

Një monitor lojrash mund të të jetë një investim i vlefshëm për lojtarët e PS5, pasi mund të sigurojë pamje superiore me imazhe të qarta dhe të lëmuara. Ka veçori të shumta që nuk mund të gjenden në televizorë si p.shcilësime më të mëdha të ngjyrave dhe kontrastit, aftësi të përmirësuara për reduktimin e turbullimit të lëvizjes së bashku me mbështetjen e VRR për të përmirësuar përvojën e përgjithshme kur luani në mënyrë konkurruese ose rekreative. Me këto karakteristika të përmirësuara, ju merrni një përvojë edhe më zhytëse se më parë – duke përfituar nga cilësia e jashtëzakonshme e imazhit dhe performanca më e mirë e shpejtësisë së rifreskimit.

A është 4K 60Hz i mirë për PS5?

Për lojtarët që kërkojnë të përfitojnë sa më shumë nga PS5 e tyre, 4K 60Hz është një opsion ideal. Ai ofron veçori të jashtëzakonshme si gjurmimi i rrezeve dhe HDR për një përvojë më të gjallë të lojërave. Me këto aftësi të avancuara që ofrohen, lojtarët do të jenë në gjendje të shijojnë një udhëtim shumë zhytës dhe real me çdo seancë që nisin.

A do të mbështesë ps5 144hz?

Ajo është njoftuar zyrtarisht se PS5 do të jetë në gjendje t'u ofrojë lojtarëve një përvojë lojërash më të qetë dhe më të përgjegjshme duke ofruar deri në 144 Hz pas një përditësimi të caktuar për 25 Prill 2023. Kjo aftësi e konzollës duhet patjetër të tërheqë përdoruesit që kërkojnë një më të mirë lojë cilësore.

A do të ketë ps5 porta e ekranit?

Fatkeqësisht, nuk ka asnjë lidhje të drejtpërdrejtë midis PS5 dhe një monitor DisplayPort. Për këtë qëllim duhet të përdoret një përshtatës aktiv HDMI 2.0 në DisplayPort 1.2 - siç qëndron, nuk mund të nxirret thjesht një imazh nga Playstation 5 përmes përdorimit të një porti DisplayPort. Në rregullpër të lidhur konsolat e tyre me ekrane të tillë, ata kanë nevojë për një artikull shtesë që lidh këto dy teknologji së bashku duke krijuar në mënyrë efektive linja komunikimi të suksesshme.

Shiko gjithashtu: Lëshoni përvojën e plotë të garave me timonin e nevojshëm për ngrohje certifikim që siguron cilësi optimale ndërsa përputhshmëria e teknologjisë VRR ofron sinkronizim të avancuar kur çiftohet me kartat grafike të mbështetura nga FreeSync dhe G-Sync — të gjitha të kombinuara duke ju dhënë një ekran të jashtëzakonshëm zhytës të përshtatur vetëm për lojtarët e PS5!
Pro : Kundër:
✅ Mbështetje HDMI 2.1

✅ Ultra HD 4K Rezolucioni

✅ Koha e ulët e përgjigjes

✅ Certifikimi Vesa DisplayHDR 600

✅ Përputhshmëria e teknologjisë VRR

❌ Barriera e mundshme e çmimeve

❌ E kufizuar Shërbimi për lojtarët që nuk janë lojtarë

Shiko çmimin

Karakteristikat kryesore që duhen marrë parasysh për një monitor PS5

Gjetja e monitorit më të mirë për PS5-në tuaj është e rëndësishme për të siguruar një përvojë të këndshme lojrash. Ne do të mbulojmë detaje mbi faktorë të tillë si rezolucioni, shpejtësia e rifreskimit, përputhshmëria me HDMI 2.1 dhe mbështetja VRR/ALLM që duhet të merren parasysh kur blini një ekran të përshtatshëm për nevojat tuaja. Me këtë udhëzues ne ofrojmë këshilla të dobishme për ta bërë më të lehtë zgjedhjen e ekranit të përsosur të përshtatur vetëm për ju!

Rezolucioni dhe shpejtësia e rifreskimit

Për një përvojë ideale të lojërave në PS5, rekomandohet shumë një ekran me rezolucion 4K dhe shpejtësi rifreskimi 120 Hz. Lidhja HDMI 2.1 dhe gjerësia e brezit 48 Gbps janë gjithashtu thelbësore për arritjen e performancës optimale duke lejuar rezolucion më të lartë si dhe shpejtësi të përmirësuar të kuadrove.Këto aspekte do të sigurojnë lojëra në konsolë jo vetëm me cilësi superiore imazhi, por edhe një lojë më të qetë në përgjithësi.

Përputhshmëria HDMI 2.1

Për lojëra optimale PS5, duhet të bëni sigurohuni që monitori juaj të ketë përputhshmëri me HDMI 2.1 në mënyrë që të arrijë rezolucionin 4K me një shpejtësi rifreskimi 120 Hz dhe të mbajë grafikë të qëndrueshme 120 FPS për performancë më të qetë. Një kabllo HDMI me shpejtësi të lartë ultra të lartë është gjithashtu e nevojshme sepse vetëm ky lloj kablli ofron gjerësi të mjaftueshme brezi që lejon arritjen e aftësive maksimale të PlayStation 5.

Mbështetje VRR dhe ALLM

Për të maksimizuar përvojën e lojërave në tastierën PS5 të Sony, përdoruesit duhet të jenë të vetëdijshëm se në vitin 2022 u lëshuan përditësime të firmuerit që mundësojnë dy veçori: VRR (Variable Refresh Rate) dhe ALLM (Auto Low Latency Mode). Këto funksione funksionojnë për të ulur si grisjen e ekranit, ashtu edhe vonesën dhe vonesën e hyrjes, duke rezultuar kështu në një kohë më të qetë dhe më të përgjegjshme luajtjeje.

Është e rëndësishme të kihet parasysh kur zgjedh një monitor të përshtatshëm se ai duhet të përfshijë mbështetje për këto specifike veçoritë. Vetëm atëherë lojtarët do të jenë në gjendje të marrin të gjitha përfitimet e këtyre përmirësimeve të lidhura me lojërat kompjuterike me shpejtësi të ndryshueshme rifreskimi.

Opsione të përshtatshme buxhetore për monitorët PS5

Nëse ju' Si një lojtar që po shikon portofolin tuaj, ka shumë zgjedhje me kosto efektive të monitorit për PS5 që nuk do të kursejnë cilësinë. Ne do të paraqesim disa të shkëlqyerapër PS5, me një panel QLED dhe frekuencë rifreskimi 360 Hz që mund të japë ngjyra të gjalla, si dhe lojëra pa probleme. Ky monitor i rangut të mesëm mbështet teknologjinë HDR600 për të siguruar një përvojë gjithëpërfshirëse që duket mahnitëse në të dyja madhësitë 27" ose 32" të këtij ekrani të lakuar.

Falë teknologjisë IPS të zbatuar në Odyssey G7, lojtarët përfitojnë nga ngopja e pasur pamjet vizuale plus përfaqësimin e saktë të ngjyrave ndërsa luajnë pa pësuar ndonjë vonesë falë shpejtësive të shpejta të rifreskimit për sekondë. Së bashku, ai konsiderohet si një nga monitorët më të mirë të disponueshëm të krijuar posaçërisht për përdoruesit e Playstation 5 që duan një mjedis emocionues kur luajnë titujt e tyre të preferuar!

Pro : Të këqijat:
✅ Paneli QLED

✅ Shpejtësia e lartë e rifreskimit

✅ Mbështetje HDR600

✅ Teknologji IPS

✅ Ekran i lakuar

❌ Pika e çmimit të intervalit mesatar

❌ Gjakderdhja e mundshme e dritës së prapme

Shiko çmimin

Alienware 34-inç QD-OLED

Nëse po kërkoni për një monitor të lakuar lojrash, Alienware 34-inç QD-OLED është një zgjedhje ideale. Ai u ofron përdoruesve me raport të pafund kontrasti dhe aftësi HDR në ekranin e tij OLED, si dhe ofron reagim të madh falë kohës së përgjigjes prej 0,1 ms të kombinuar me një ritëm rifreskimi super të qetë 240 Hz – të gjitha këto shtohen për t'u dhënë lojtarëve një emocionuese përvojë që ata nuk do ta harrojnë

Edward Alvarado

Edward Alvarado është një entuziast me përvojë lojërash dhe mendja e shkëlqyer që qëndron pas blogut të famshëm të Outsider Gaming. Me një pasion të pashuar për videolojërat që përfshin disa dekada, Edward i ka kushtuar jetën e tij eksplorimit të botës së madhe dhe gjithnjë në zhvillim të lojërave.Pasi u rrit me një kontrollues në dorë, Edward zhvilloi një kuptim ekspert të zhanreve të ndryshme të lojërave, nga revole të mbushura me aksion deri tek aventurat zhytëse me role. Njohuritë dhe ekspertiza e tij e thellë shkëlqejnë në artikujt dhe rishikimet e tij të hulumtuara mirë, duke u ofruar lexuesve njohuri dhe opinione të vlefshme mbi tendencat më të fundit të lojërave.Shkathtësitë e jashtëzakonshme të shkrimit dhe qasja analitike e Eduardit e lejojnë atë të përcjellë konceptet komplekse të lojërave në një mënyrë të qartë dhe koncize. Udhëzuesit e tij të lojtarëve të krijuar me mjeshtëri janë bërë shoqërues thelbësorë për lojtarët që kërkojnë të pushtojnë nivelet më sfiduese ose të zbulojnë sekretet e thesareve të fshehura.Si një lojtar i përkushtuar me një përkushtim të palëkundur ndaj lexuesve të tij, Edward krenohet që qëndron përpara kurbës. Ai pastron pa u lodhur universin e lojërave, duke e mbajtur gishtin në pulsin e lajmeve të industrisë. Outsider Gaming është bërë një burim i besueshëm për lajmet më të fundit të lojërave, duke siguruar që entuziastët të jenë gjithmonë të përditësuar me publikimet, përditësimet dhe polemikat më të rëndësishme.Jashtë aventurave të tij dixhitale, Edward kënaqet duke u zhytur në tëkomuniteti i gjallë i lojërave. Ai angazhohet në mënyrë aktive me lojtarë të tjerë, duke nxitur një ndjenjë shoqërie dhe duke inkurajuar diskutime të gjalla. Nëpërmjet blogut të tij, Edward synon të lidhë lojtarë nga të gjitha sferat e jetës, duke krijuar një hapësirë ​​gjithëpërfshirëse për shkëmbimin e përvojave, këshillave dhe një dashuri të ndërsjellë për të gjitha gjërat e lojërave.Me një kombinim bindës të ekspertizës, pasionit dhe një përkushtimi të palëkundur për zanatin e tij, Edward Alvarado e ka forcuar veten si një zë i respektuar në industrinë e lojrave. Pavarësisht nëse jeni një lojtar i rastësishëm që kërkon komente të besueshme ose një lojtar i zjarrtë që kërkon njohuri të brendshme, Outsider Gaming është destinacioni juaj përfundimtar për të gjitha gjërat e lojërave, të udhëhequr nga Edward Alvarado i zgjuar dhe i talentuar.