Kirby 64 The Crystal Shards: Udhëzues i plotë i kontrolleve të ndërprerësit dhe këshilla për fillestarët

 Kirby 64 The Crystal Shards: Udhëzues i plotë i kontrolleve të ndërprerësit dhe këshilla për fillestarët

Edward Alvarado

Puff i dashur rozë, Kirby, mund të luhet përsëri në Nintendo Switch përmes Expansion Pass, por këtë herë, është një version i hershëm i Kirby nga Kirby 64: The Crystal Shards. Loja u lëshua në vitin 2000 pas përfshirjes së Kirby në versionin e vitit 1999, Super Smash Bros, dhe u rilançua për Wii në 2008 dhe Wii U Virtual Console në 2015. Kërkimi i Kirby është të mbledhë copëzat e kristalit, duke ndihmuar Ribbon, ndërsa Kirby lufton kundër Dark Matter.

Tani janë 15 lojëra Nintendo 64 që mund të luhen përmes Expansion Pass, me Kirby 64 dhe Mario Golf shtesat më të fundit.

Më poshtë do të gjeni kontrolle të plota për Kirby 64. Këshilla për lojërat do të pasojnë, të fokusuara tek fillestarët dhe nivelet e para.

Kirby 64 The Crystal Shards Nintendo Switch kontrollet

  • Lëviz : D-Pad← dhe D-Pad→
  • Duck: D-Pad↓
  • Kërcim: A ose D-Pad ↑ (goditi disa herë për kërcime në ajër)
  • Frymë dhe pështyj armikun ose artikullin: B
  • Gëlltitje armikun ose artikullin: D -Pad↓ (një herë të thithur)
  • Përdor aftësinë e thithjes: B
  • Aftësinë e largimit të thithjes: L, R, X, Y, shkopi i djathtë
  • Menyja në pauzë: +
  • Menyja e pezullimit:

Më poshtë do të ketë disa këshilla për lojën. Ato janë të drejtuara për fillestarët e lojërave Kirby 64 dhe Kirby në përgjithësi pasi ka mekanikë shumë të ngjashëm në të gjithë serinë.

1. Eksperimentoni me të ndryshmeaftësitë e thithjes

Përdorimi i gjilpërës + prerës, një aftësi e dyfishtë thithëse.

Për të fituar aftësi të ndryshme për Kirby, ju duhet të thithni një armik me një sulm të veçantë duke përdorur B dhe D-Pad↓ . Nëse dëshironi të keni një aftësi të përmirësuar që përdor dy aftësi të ndryshme të armiqve të thithur, atëherë është pak më e ndërlikuar. Së pari, thithni një armik. Më pas, goditni L, R, X, Y ose shkopin e djathtë për të nxjerrë në pah aftësinë (duket pothuajse si një anemone deti), më pas hedheni te armiku aftësinë e të cilit dëshironi gjithashtu . Nëse godet, një artikull më i detajuar do të jetë aty për Kirby. Nga atje, thithni yllin e kombinuar me tetë pikë.

Një lojë bonus është në fund të çdo niveli që përfshin artikuj rikuperimi, aftësi dhe 1-ngritje.

Ka një lojë bonus. shumë kombinime të ndryshme brenda lojës. Ka shtatë aftësi bazë , dhe kur kombinohen me njëra-tjetrën, kjo bën 49 aftësi të ndryshme të kombinuara . Është shumë për të punuar me të dhe do të zbuloni se disa janë më të mirat për luftime në distancë të afërt, ndërsa të tjerët janë më të mirë në luftime në distancë.

Shiko gjithashtu: Një udhëzues gjithëpërfshirës për ekzekutuesit më të mirë për lojërat Roblox

Rekomandohet të gjeni një kombinim që i përshtatet më së miri stilit tuaj të lojës.

2. Kushtojini vëmendje zgjedhjes së fazës për të gjurmuar copat tuaja të kristalit

Ka shtatë nivele në Kirby 64, ku secili ka një numër fazash . Çdo nivel është në fakt një planet i ndryshëm në të cilin do të shkoni në kërkimin tuaj për të rikuperuar copat e kristalit. Ata janë Pop Star, Rock Star,Aqua Star, Neo Star, Shiver Star, Ripple Star dhe Dark Star . Megjithatë, Dark Star është i disponueshëm vetëm nëse mbledh çdo copëz në lojë për të zbuluar fundin e vërtetë .

Ekuipazhi pasi mposhti Adeleine.

Ka një mënyrë të thjeshtë për të mbajtur gjurmët e copave tuaja të kristalit. Në ekranin e përzgjedhur të skenës, çdo fazë do të ketë një numër diamantesh të përshkruar, duke treguar se sa kristale janë në çdo nivel. Faza e katërt e mësipërme në Pop Star ka vetëm një copë kristal, për shembull. Copat e rikuperuara të kristalit do të plotësohen në ekranin e përzgjedhur të skenës . Nëse keni dy diamante të mbushura për një fazë, por ka një të tretë që është përshkruar, kjo do të thotë se keni humbur një copë. Riluaji nivelet për të gjetur dhe marrë pjesët që mungojnë.

Ekuipazhi pasi mundi mbretin Dedede, i cili bashkohet pa dëshirë.

Nëse e përfundoni lojën pa i marrë të gjitha copat e kristalit, do më pas merrni fundin "i keq", ngjashëm me Star Fox 64.

3. Postoni katër pikat tuaja të pezullimit për të luajtur sistemin

Nuk ka asnjë opsion tradicional të ruajtjes në Kirby 64, kështu që është më mirë të përdorni katër pikat e pezullimit në avantazhin tuaj . Për të krijuar një pikë pezullimi, shtypni – (minus ose vizë ose vizë) për të shfaqur ekranin e figurës. Ju keni katër lojëra elektronike (për lojë në Expansion Pass) të cilat mund të përdoren për të kursyer në çdo kohë. Kjo lejon ngarkimin e shpejtë të pikës së pezullimit dhe marrjen fjalë për fjalë kuju e latë në vend që të mbështeteni në mekanizmin e lojës.

Një roje dhome me matësin e shëndetit të tyre nën atë të Kirby.

Nëse do të hyni në një betejë me një dhomë roje - në thelb shefat e mesëm - pezulloni para se të hyni në betejë. Në këtë mënyrë, në rast se nuk ia dilni aq mirë, mund të ngarkoni pikën e pezullimit dhe të përdorni atë që mësuat për zakonet e shefit për një betejë më të mirë.

Luftimi me një Waddle Dee të pushtuar.

E njëjta gjë vlen edhe për betejat e shefit në fund të çdo niveli, veçanërisht pasi çdo shef sulmon ndryshe. Në betejën tuaj të parë me Waddle Dee pasi ai është pushtuar nga Dark Matter, ju thjesht duhet të hidheni mbi një Waddle Dee që po ngarkon. Ai do të përplaset në anën e ekranit dhe do të dëbojë një ose dy yje. Thithni dhe gjuajini në Waddle Dee për ta dëmtuar atë . E thjeshtë, apo jo?

Shefja e dytë, artistja Adeleine, është pak më ndryshe. Pasi Dark Matter e zotëron atë, ajo pikturon armiqtë që vijnë në jetë , si syri i Dark Matter (në foto). Disa të para janë mjaft të lehta për t'u mposhtur, por do t'ju duhet të thithni dhe të qëlloni objektet që hidhen për armiqtë e fundit që tërhiqen nga jeta. Me syrin e Dark Matter, jini të kujdesshëm se sa poshtë mund të bjerë në mënyrë që të mos hidheni në të, duke pësuar dëmtime.

Beteja e tretë e shefit me Mbretin Dedede është mjaft e thjeshtë (e Adeleine mund të jetë më shumë vështirë, sinqerisht). Veçanërisht nëse keni një sulm me rrezesi bombat e mësipërme, Mbreti Dedede mund të mos jetë në gjendje t'ju sulmojë, përkundrazi të pësojë dëme masive. Thjesht shmangeni atë ndërsa kërcen përreth dhe goditeni me sulme; ai do të bjerë mjaft shpejt.

Shiko gjithashtu: NHL 23 bashkohet me EA Play dhe Xbox Game Pass Ultimate: Bëhuni gati për një përvojë të paharrueshme hokej Dark Matter gati të zotërojë Adeleine.

Megjithatë, pikët e pezulluara mund ta lehtësojnë pak stresin tuaj ndërsa luani. Ndërsa disa mund ta shohin këtë taktikë si të lirë, në të vërtetë është thjesht duke përdorur atë që është në dispozicion për ju.

Ja ku e keni, udhëzuesin tuaj të plotë të kontrolleve me këshilla për Kirby 64: The Crystal Shards on the Nintendo Switch Expansion Online Kaloni. Mos harroni të eksperimentoni me kombinime të ndryshme aftësish dhe ndoshta më e rëndësishmja, përdorni pikat e pezullimit për të përmirësuar pamjen tuaj në lojë!

Edward Alvarado

Edward Alvarado është një entuziast me përvojë lojërash dhe mendja e shkëlqyer që qëndron pas blogut të famshëm të Outsider Gaming. Me një pasion të pashuar për videolojërat që përfshin disa dekada, Edward i ka kushtuar jetën e tij eksplorimit të botës së madhe dhe gjithnjë në zhvillim të lojërave.Pasi u rrit me një kontrollues në dorë, Edward zhvilloi një kuptim ekspert të zhanreve të ndryshme të lojërave, nga revole të mbushura me aksion deri tek aventurat zhytëse me role. Njohuritë dhe ekspertiza e tij e thellë shkëlqejnë në artikujt dhe rishikimet e tij të hulumtuara mirë, duke u ofruar lexuesve njohuri dhe opinione të vlefshme mbi tendencat më të fundit të lojërave.Shkathtësitë e jashtëzakonshme të shkrimit dhe qasja analitike e Eduardit e lejojnë atë të përcjellë konceptet komplekse të lojërave në një mënyrë të qartë dhe koncize. Udhëzuesit e tij të lojtarëve të krijuar me mjeshtëri janë bërë shoqërues thelbësorë për lojtarët që kërkojnë të pushtojnë nivelet më sfiduese ose të zbulojnë sekretet e thesareve të fshehura.Si një lojtar i përkushtuar me një përkushtim të palëkundur ndaj lexuesve të tij, Edward krenohet që qëndron përpara kurbës. Ai pastron pa u lodhur universin e lojërave, duke e mbajtur gishtin në pulsin e lajmeve të industrisë. Outsider Gaming është bërë një burim i besueshëm për lajmet më të fundit të lojërave, duke siguruar që entuziastët të jenë gjithmonë të përditësuar me publikimet, përditësimet dhe polemikat më të rëndësishme.Jashtë aventurave të tij dixhitale, Edward kënaqet duke u zhytur në tëkomuniteti i gjallë i lojërave. Ai angazhohet në mënyrë aktive me lojtarë të tjerë, duke nxitur një ndjenjë shoqërie dhe duke inkurajuar diskutime të gjalla. Nëpërmjet blogut të tij, Edward synon të lidhë lojtarë nga të gjitha sferat e jetës, duke krijuar një hapësirë ​​gjithëpërfshirëse për shkëmbimin e përvojave, këshillave dhe një dashuri të ndërsjellë për të gjitha gjërat e lojërave.Me një kombinim bindës të ekspertizës, pasionit dhe një përkushtimi të palëkundur për zanatin e tij, Edward Alvarado e ka forcuar veten si një zë i respektuar në industrinë e lojrave. Pavarësisht nëse jeni një lojtar i rastësishëm që kërkon komente të besueshme ose një lojtar i zjarrtë që kërkon njohuri të brendshme, Outsider Gaming është destinacioni juaj përfundimtar për të gjitha gjërat e lojërave, të udhëhequr nga Edward Alvarado i zgjuar dhe i talentuar.