UFC 4: Целосен водич за поднесоци, совети и трикови за поднесување на вашиот противник

 UFC 4: Целосен водич за поднесоци, совети и трикови за поднесување на вашиот противник

Edward Alvarado

Со објавувањето на UFC 4 минатата недела, ви ги пренесуваме сите информации што ви се потребни за да ја совладате играта, заедно со бројни совети и трикови.

Поднесувањата се огромен дел од спортот на ММА, затоа учењето на контролите и како да го задушиш противникот во несвест се две вештини кои несомнено се потребни за да се натпреваруваш со најдобрите, без разлика дали сте онлајн или офлајн.

Кои се потезите за поднесување на UFC?

Поднесувањата се уметност да го принудите вашиот противник да допре, или во некои случаи, да го заспиете, што резултира со непосредна победа. Ова може да се направи на различни начини во зависност од тоа кој дел од телото е заклучен при маневарот.

Да го натерате противникот да се потчини е еден од трите клучни принципи во играта, заедно со удирање и стискање; всушност, може да се тврди дека поднесоците ги отфрлаат двата други гореспоменатите елементи.

Спортистите се истакнуваат во одредени аспекти на спортот, а тоа се пренесува и во поднесоците. се само два кандидати со кои сакате да избегнете да се борите: нивните држачи за задушување и севкупната моќ во џиу-џицу се доволни за да ја завршите ноќта порано за секој корисник.

Зошто да користите поднесоци во UFC 4?

Потезите за поднесување на UFC се клучни за учење ако сакате да постигнете успех во текот на играта, без разлика дали се борите онлајн или офлајн.

Во режимот на кариера, на пример, ќе се соочите соизведувајте поднесоци во UFC 4, како да се одбраните од семоќните потези и дека издржливоста е еден од најважните фактори што треба да ги земете предвид пред да одите на поднесување во виртуелниот октагон.

Барате повеќе UFC 4 водичи?

UFC 4: Водич за комплетни контроли за PS4 и Xbox One

UFC 4: Целосен водич за клинч, совети и трикови за стискање

UFC 4: Комплетен ударен водич, совети и трикови за стенд-ап борби

UFC 4: Целосен водич за Grapple, совети и трикови за грабливирање

UFC 4: Целосен водич за отстранување, совети и трикови за отстранување

UFC 4: Водич за најдобри комбинации, совети и трикови за комбинации

широк спектар на типови борци, од кои еден ќе биде специјалист за џиу-џицу. Ако сте наивни во овој оддел, вашиот карактер ќе биде разоткриен и веројатно поразен.

Одењето на поднесување е обично неочекувано во UFC 4, бидејќи мнозинството онлајн корисници го фокусираат своето внимание на напредни транзиции или издигнување на нивните стапалата. Ова значи дека учењето да користите поднесоци ќе ви даде предност.

Основни заеднички поднесоци во UFC 4

Целиот аспект на поднесување на UFC 4 е обновен. Затоа, ќе откриете дека треба да ги научите новите контроли на UFC 4 за да го развиете вашето разбирање.

Заедничките потези за поднесување на UFC (раки, брави за раменици, заклучување на нозете и вртење) вклучуваат нова мини-игра која содржи две решетки – едниот напаѓа, другиот брани.

Како напаѓач, вашата цел е да ја задушите противничката лента со своја. Ако се направи правилно, ќе ве доведе една фаза поблиску до обезбедувањето на поднесувањето.

Еве ги контролите за заедничко поднесување на UFC 4 што треба да ги знаете како офанзивен борец, кои вклучуваат шипки, брави за раменици, брави за нозе и вртење .

Во UFC 4 заедничките контроли за поднесување подолу, L и R ги претставуваат левите и десните аналогни стапчиња на кој било контролер на конзолата.

Заеднички поднесоци (навреда) PS4 Xbox One
Обезбедување на поднесокот Движете се помеѓу L2+R2 во зависност одсценарио Движете се помеѓу LT+RT во зависност од сценариото
Armbar (целосно стража) L2+L (ликнете надолу) LT+L (клип надолу)
Кимура (получувар) L2+L (подвиткување налево) LT+L (получувај лево)
Armbar (горна монтажа) L (подвижете налево) L (потегнете налево)
Кимура (странична контрола) L (потикна лево) L (потикна лево)

Како да се одбраниш од зглоб поднесоци во UFC 4

Одбраната на заеднички поднесоци, или кој било поднесок во UFC 4 за тоа прашање, е релативно едноставно.

Вашата цел е да го правите спротивното од напаѓачот во секоја мини-игра - не дозволувајте нивната лента да ви ја задуши лентата.

Ќе мора да користите L2+R2 (PS4) или LT+RT (Xbox One) за да бидете успешни во мини-играта за одбрана на поднесоците.


2> Основни поднесоци за давење во UFC 4

Поднесувањата за давење се меѓу најзаканувачките во UFC 4, што ви овозможува да тврдите целосна доминација над вашиот непријател и да ја преземете борбата за себе.

Во UFC 4 контролите за поднесување задави подолу, L и R ги претставуваат левите и десните аналогни стапчиња на кој било контролер на конзолата.

Задави поднесоци (навреда) PS4 Xbox One
Гилотина ( целосна заштита) L2+ L (подвиткување нагоре) LT+ L (лутање нагоре)
Триаголник на раката (половина заштита) L (тип налево) L (потикна лево)
Задни-ГолиЗадави (задвижување) L2 + L (подвиткување надолу) L1 + L (подвиткување надолу)
Чак од север-југ (север- југ) L (подвижете налево) L (подвижете лево)

Како да се одбраните од поднесување на задушување во UFC 4

Одбраната на поднесоците за давење во UFC 4 е речиси идентична со одбраната од заеднички поднесоци, со единствената посебна разлика е што лентата за поднесување е далеку поголема.

Целта е да го спречите вашиот противник да ја покрие лентата , користејќи L2+R2 (PS4) или LT+RT (Xbox One) за да ги одвратат и да ги спречат да ја завршат борбата со поднесување за задушување.

Како да удрите додека сте во поднесување

Понекогаш, додека сте во или се обидувате да поднесете, ќе имате опција да штрајкувате. Оваа опција може да се појави како кое било од четирите копчиња во боја (Триаголник, O, X, квадрат на PS4 / Y, B, A, X на Xbox One) на контролерот.

Ударите додека сте во оваа позиција дополнително ќе зајакнете ја вашата лента и ви помага во обидот или да избегате или да го заклучите поднесувањето.

Што се синџири за поднесување и зошто да ги користите?

Додека во поднесување, синџирите за поднесување се појавуваат како внесување на копче, овозможувајќи му на корисникот да го унапреди својот потег со претворање на триаголник за задувување во лента, на пример.

Користењето синџири за поднесување ќе го зголеми вашето шансите да го грабнете поднесокот, бидејќи ја носи вашата лента повисоко и повисоко.

Од друга страна, притискање на промптот како бранителспортистот ќе го спречи ланецот на поднесување да оди напред, што ќе ви овозможи повеќе време да го испланирате вашето бегство.

Летечки поднесоци во UFC 4

Заедно со поднесоците за заедничко и гушење во UFC 4, има и неколку прилично специјализирани летечки поднесоци со кои можете да се справите.

Како да го направите летечкиот триаголник во UFC 4

Од единечната позиција под или над-под во клинчот, во зависност од тоа која борец што сте го избрале, ќе имате можност да слетате летечки триаголник. Ова може да се направи со притискање на LT+RB+Y (Xbox One) или L2+R1+Triangle (PS4).

Како да го направите задниот гол задави во UFC 4

Кога во положбата за клинч за назад, наместо да одите на симнување или откачување, имате шанса да ја завршите борбата преку поднесување.

Задниот гол задави е исклучително корисен држач за придушување и може да се примени во одредена работа од секунди. За да го направите тоа, притиснете LT+RB+X или Y (Xbox One) или L2+R1+Square or Triangle (PS4).

Како да ја направите стоечката гилотина во UFC 4

Standing гилотините се еден од позагрозувачките поднесоци во сите ММА, па зошто да не се обидете сами?

Додека сте на Муај тај или сингл под клинч, можете да стигнете до положбата на гилотина со притискање LT+RB+X (Xbox One) или L2+R1+Sqaure (PS4).

Откако ќе го направите ова, притиснете X/Y (Xbox One) или Square/Triangle (PS4) за да го добиете поднесокот. Од тука, можете да го туркате вашиотпротивникот е наспроти оградата.

Како да се направи летечка омоплата во UFC 4

Во она што можеби е најнеблескавото поднесување на списокот, летечката омоплата изгледа за жал досадна на UFC 4; воопшто не е направено „летање“.

За да го извршите ова поднесување, притиснете LT+RB+X (Xbox One) или L2+R1+Square (PS4) додека сте во клинчот над-под.

Како да ја направите летечката лента во UFC 4

За да ја завршите летечката лента, мора да започнете во клинчот за врзување на јаката. Оттаму, притиснете LT+RB+X/Y (Xbox One) или L2+R1+Square/Triangle (PS4).

Целосни контроли за поднесување UFC 4 на PS4 и Xbox One

Еве ги сите контроли за поднесоци што ќе треба да ги знаете за да се движите во секоја ситуација во UFC 4.

... Триаголник (полузаштитник)
Акција за поднесување PS4 Xbox One
Обезбедување на поднесувањето Движете се помеѓу L2+R2 во зависност од сценариото Движете се помеѓу LT+RT во зависност од сценариото
Armbar (целосна заштита) L2+L (ликнете надолу) LT+L (кликнете надолу)
Кимура (получувар) L2+L (потегнете налево) LT+L ( потчукнете налево)
Armbar (горна монтажа) L (подвигнете налево) L (подвижете налево)
Кимура (странична контрола) L (подвижете налево) L (потегнете налево)
Обезбедување на поднесокот Движете се помеѓу L2+R2 во зависност од сценариото Движете се помеѓу LT+RT во зависност одсценарио
Армбар (целосна стража) L2+L (флик надолу) LT+L (превртување надолу)
L (подвижете лево) L (потегнете налево)
Задниот гол задави (задниот монтирање) L2+L (литање надолу) LT+L (литање надолу)
Чук од север-југ (север-југ) L (подвижете налево) L (подвижете налево)
Ударно (кога е побарано) Триаголник, O, X или квадрат Y, B, A или X
Слем (додека се поднесувате, кога ќе биде побарано) Триаголник, O, X или квадрат Y, B, A или X
Летечки триаголник (од клинч над-под) L2+R1+Триаголник LT+RB +Y
Задна задна-гол задави (од клинч) L2+R1+Квадрат / Триаголник LT+RB+X / Y
Постојана гилотина (од клинч единечно под) L2+R1+Квадрат, Квадрат/Триаголник LT+RB+X, X/Y
Летање Омоплата (од клинч над-под) L2+R1+Квадрат LT+RB+X
Летечки армбар (од клинч за јака) L2+R1+Квадрат/Триаголник LT+RB+X/Y
Von Flue Choke (кога ќе биде побарано при обидот на противникот да задави гилотина од целосна стража) Триаголник, O, X или квадрат Y, B, A или X

Совети и трикови за поднесоци на UFC 4

Исто како и секоја област од играта, еве неколку совети и трикови зави помогне кога се обидувате да користите или да се одбраните од поднесоци. Од избирање соодветни борци до следење на издржливоста, ве покриваме.

Истрајноста е на прво место

Кога се обидувате да постигнете победа за поднесување во UFC 4, еден совет ги отфрла сите: гледајте ја вашата издржливост .

Нема смисла да удирате по раката ако вашиот противник поседува значително поголема издржливост од вас, бидејќи шансите да избегаат го надминуваат вашиот удар за успех десеткратно.

Се препорачува дека го изморувате другиот борец пред воопшто да помислите да го заспиете на земја.

Негирањето на транзициите додека се во целосна стража е совршен начин да се исцрпи нивната издржливост, а во рок од два или три успешни преодни одбивања, завршувањето борбата со поднесокот ќе биде уште полесна од фрлањето удар.

Исто така види: MLB The Show 22: Најдобри и уникатни стилови на пичинг (тековни играчи)

Користете штрајкови кога се достапни

Ако ви се даде можност да користите удари додека сте заглавени во поднесокот, скокнете тоа; играта практично ви ја дава потребната рака.

Овие гореспоменатите удари ќе ја подигнат вашата сопствена лента за поднесување и во многу случаи, штрајкувањето ги спаси играчите од поднесување.

Одбранете ги транзициите прво

За да избегнете да се најдете завиткани во смртоносниот гол задави на Демијан Маја, започнете со одбрана на секоја можна транзиција, бидејќи еден од нив може да биде поднесувањето што сака да ве заспие.

Многу играчи вопретходните изданија на играта ја напуштија одбраната додека беа на земја и ја платија цената за тоа, што обично резултираше со горчлив пораз од онлајн ривалот.

Овој исход може да се избегне, сепак, бидејќи одбраната транзиции го спречува вашиот борец од завршувајќи на ранливи позиции.

Ако рутински играте како напаѓачи на UFC 4, некој како Мајкл Биспинг, на пример, овој совет треба да биде на врвот на вашата листа бидејќи одбраната на Англичанецот за поднесување не е дорасната исто со онаа на поизбалансираните борци во играта.

Исто така види: Ослободете го вашиот вистински потенцијал: Најдобрите руни за опремување во God of War Ragnarök

Кои се најдобрите изведувачи за поднесување на UFC 4?

Ако влегувате во борба со надеж дека ќе постигнете победа преку поднесување во UFC 4, размислете да изберете еден од овие борци од врвна класа бидејќи тие се најдобри во поднесувањата во играта.

UFC 4 Fighter Поделба на тежина
Мекензи Дерн<.
Jussier Formiga Llyweight
Raphael Assuncao Bantamweight
Брајан Ортега Перолесна
Тони Фергусон Лесна
Демијан Маја Полутешка
Ројс Грејси Средна категорија
Крис Вајдман Лесно тешка
Алексеј Олеиник Тешка категорија

Сега знаете како да

Edward Alvarado

Едвард Алварадо е искусен ентузијаст за игри и брилијантен ум зад прославениот блог на Outsider Gaming. Со ненаситна страст за видео игрите што опфаќа неколку децении, Едвард го посвети својот живот на истражување на огромниот и постојано развивачки свет на игрите.Откако порасна со контролер во раката, Едвард разви експертско разбирање за различни жанрови на игри, од стрелци преполни со акција до извонредни авантури со играње улоги. Неговото длабоко знаење и експертиза блескаат во неговите добро истражени статии и критики, обезбедувајќи им на читателите вредни увиди и мислења за најновите трендови на игри.Исклучителните вештини за пишување и аналитичкиот пристап на Едвард му овозможуваат да ги пренесе сложените концепти за игри на јасен и концизен начин. Неговите стручно изработени водичи за гејмери ​​станаа суштински придружници за играчите кои сакаат да ги освојат најпредизвикувачките нивоа или да ги откријат тајните на скриените богатства.Како посветен гејмер со непоколеблива посветеност на своите читатели, Едвард се гордее што останува пред кривата. Тој неуморно го пребарува универзумот на игри, држејќи го прстот на пулсот на вестите од индустријата. Outsider Gaming стана доверлив извор за најновите вести за игри, осигурувајќи дека ентузијастите се секогаш во тек со најзначајните изданија, ажурирања и контроверзи.Надвор од неговите дигитални авантури, Едвард ужива да се потопува во себеенергичната гејмерска заедница. Тој активно се занимава со колеги гејмери, поттикнувајќи чувство на другарство и поттикнувајќи живи дискусии. Преку својот блог, Едвард има за цел да ги поврзе гејмерите од сите сфери на животот, создавајќи инклузивен простор за споделување искуства, совети и взаемна љубов кон сите нешта на игрите.Со привлечна комбинација на стручност, страст и непоколеблива посветеност на својот занает, Едвард Алварадо се зацврсти како почитуван глас во индустријата за игри. Без разлика дали сте обичен гејмер кој бара сигурни критики или страствен играч кој бара инсајдерски знаења, Outsider Gaming е вашата крајна дестинација за секакви игри, предводени од остроумниот и талентиран Едвард Алварадо.