Sniper Elite 5: Најдобри опсези за употреба

 Sniper Elite 5: Најдобри опсези за употреба

Edward Alvarado

Снајперската елита 5 понекогаш е неизбежна во борба.

Секој домет има различен ефект врз секоја снајперска пушка. Прашање е на правилна комбинација за да се уверите дека го имате совршениот снајперист за вашата мисија во Sniper Elite 5.

Подолу ќе најдете листа на секој опсег за пушки во Sniper Elite 5. Следејќи ја листата ќе биди рангирање на опсези на Outsider Gaming.

Целосен список на опсези во Sniper Elite 5

Функцијата на опсезите во Sniper Elite се одредува главно од нивната стабилност на целта, видливост и зумирање.

Еве го списокот со сите опсези достапни во Sniper Elite 5, вкупно 13:

 • бр.32 MK1
 • A5 Win & Co
 • Iron Sights
 • B4 Win & засилувач; Co
 • M84
 • бр.32 MK2
 • PPCO
 • A1 Optical
 • A2 Optical
 • W&S M1913
 • ZF 4
 • M2 Night Vision
 • PU

Најдобрите опсези во Sniper Elite 5

Подолу е Outsider Gaming рангирање на најдобрите Scopes во Sniper Elite 5.

1. ZF 4

Позитивни: Разноврсна сеопфатна

Исто така види: Список на мисии на Modern Warfare 2

Недостатоци: Нема

Најдобра искористеност: Сите

Како да се отклучи: Достапно при отклучување на Gewehr 1943

Победникот на најдобриот опсег во Sniper Elite 5 е ZF4. Тој е повеќенаменски затоа што можете да го користите за снајпер со долг дострел, снајпер од среден дострел и блискуборба> Неговиот максимален зум не е лош откако ќе станете професионалец во нишанење дури и стотици метри.

2. A2 Optical

Позитивни: Екстремно висок зум

Недостатоци: Лоша видливост на целта; побавно време на целта

Најдобра искористеност: Далечен дострел

Како да се отклучи: Завршете ја мисија 8

Оптичката А2 е повисоко на оваа листа од неговиот претходник поради неговиот максимален опсег на зумирање. Има двојно повеќе од нормалното зумирање при 16x> Ова е совршен опсег за користење за пушки со високи звучни дострели бидејќи е најдобар при снајперување на долги растојанија.

3. A1 Optical

Позитивни: Многу висок зум

Недостатоци: Лоша стабилност на целта; слаба видливост

Најдобра искористеност: Далеку дострел

Како да се отклучи: Најдете ја работната маса за пушка во Мисија 2

A1 Optical го прави M84 подобро со својот подолг опсег на зумирање. Исто како и M84, A1 Optical исто така нема видливост на своја страна.

Овој опсег е чисто за снајпер од многу далеку. Стабилноста на целта не е многу проблем бидејќи можете едноставно да притиснете на празно место или L3 за да го користите Iron Lung за да го задржите здивот на подоброцел.

4. M84

Позитивни: Повеќекратни опции за зумирање; многу висок зум

Недостатоци: Лоша видливост; побавно време на цел

Најдобра искористеност: Далечински удар

Како да се отклучи: Најдете работна маса за пушка во Мисија 6

M84 нуди зголемено зумирање на вашиот снајперски рил, но исто така компензира со други аспекти на пукањето. Нејзината слаба видливост и бавното време на целта го прави поголем простор за гледни точки.

Овој опсег може да биде соодветен ако се обидувате да ги елиминирате чуварите на автоматските митралези и снајперистите на палубите или кулите. Бидејќи времето за нишање не е на нивна страна, бидете трпеливи додека нишаните.

5. А5 Победа & засилувач; Ко

Позитивни: Одлична видливост

Кондости 12> Далечинско стрелање

Како да се отклучи: Целосна мисија

Победата на A5 & засилувач; Co е само малку подобар од B4 Win & засилувач; Ко бидејќи има зум од 8x. Иако има мал компромис во однос на брзината на целта, овој опсег сепак дава подобра видливост.

Бидејќи е за еден степен подобар во однос на опсегот на зумирање, тоа не значи дека има засек подобро бидејќи е само едно зумирање. Најдоброто сценарио за користење на ова е кога снајперите од далечина.

6. B4 Победа & засилувач; Ко

Позитивни: Брза брзина на целта

Кондости: Ниво на еднократно зумирање

Најдобра искористеност : Брзо стрелање со снајпер

Како да се отклучи: Најдете гопушка работна маса во мисија 8

The B4 Win & засилувач; Ко можеше да се рангира подобро на оваа листа само ако имаше повеќе нивоа на зумирање од едно. Не само што има фиксен зум, туку е и за малку помалку од обичниот зум од 8x.

Сепак, овој опсег работи добро ако брзо пукате од далечина. Нема друг начин да се искористи ова бидејќи нема да биде пријателски јуришен снајперист.

7. Бр.32 MK2

Позитивни: Одлична видливост

Кондости: Бавна брзина на нишање

Најдобра Употреба: Стелт снајпер

Како да се отклучи: Најдете ја работната маса за пушка во Мисија 7

Број 32 МК2 е малку подобар од МК1 во однос на стабилност на целта, но овој опсег е компромисен кога станува збор за брзината на нишан.

Овој опсег најдобро се користи кога сакате да одите скришум и да кампувате на гледна точка. Не е препорачливо да се користи ова кога има орда нацистички војници поради неговата бавна брзина на цел.

8. Бр. 32 MK1

Позитивни: Повеќе опции за зумирање

Кондости: Лоша стабилност на целта

Најдобра употреба: Пушка за брз оган

Како да се отклучи: Достапно во Мисијата

No 32 MK1 има редовна функција за зумирање 8x. Тоа е еден од основните опсези во играта што значи дека ќе треба да се задоволите со тоа на почетокот.

Нема голема стабилност на целта на овој опсег, што значи дека ќе го задржувате здивот многу за да постигнете подобра цел. Акоможе да се сокриете и да се приближите, стабилноста на целта нема да влијае премногу на вас - само обидете се да користите субсонични кругови кога е можно за да го задушите звучниот опсег.

9. PU

Позитивни: Одлична стабилност на целта; многу голема брзина на нишан

Недостатоци: Многу мал зум

Најдобра искористеност: Удар од среден опсег

Како за да се отклучи : Најдете ја работната маса за пушката во Мисија 8

Исто така види: Најдобра компилација со меми од Clash of Clans

PU најдобро функционира со полуавтоматски снајперски пушки. Неговата одлична стабилност и брзина на целта го надоместуваат ограниченото зумирање од 3x.

Овој опсег можеше да се најде на горната половина на листата ако имаше само 6-8x растојание на зумирање. Сепак, тоа е нешто за користење додека се во борба кога алармите активираат орда.

10. PPCO

Позитивни: Добра стабилност на целта; одлична видливост

Недостатоци: Низок зум

Најдобра искористеност: Снајпинг од среден опсег

Како да отклучите: Најдете ја работната маса за пушката во Мисија 4

Друг опсег погоден за високи стапки на оган е PPCO. Има добра стабилност на целта и нуди одлична видливост за борба.

Можете да се потпрете на PPCO за да преминете на целосен режим на вкрстување додека сте во борба. Тоа додава длабочина на вашата линија на видување, особено ако многу се потпирате на вашиот снајперист.

11. Iron Sights

Позитивни: Многу брза брзина на нишан

Недостатоци: Нема индикатор за пад на куршуми

Најдобра употреба: Брзо стрелање и напад со снајпер

Како да се отклучи: Целосна мисија2

Иако брзината на целта е нешто што треба да се погледне во одреден опсег, таа сепак ја поништува целта на снајперувањето, особено ако имате само 1x зумирање.

Железните знаменитости е добро да се користи за снајперски пушки со повисоки стапки на оган бидејќи добивате добра цел додека сте во борба. Исто така, ќе ви помогне кога ќе се соочите со орда нацистички војници. Има и два трофеи кои се појавуваат со употреба на железни нишани – еден специјално за пушки – за собирачите на трофеи таму.

12. M2 Ноќно гледање

Позитивни: Ноќно гледање

Недостатоци: Лоша стабилност на целта; многу мала брзина на целта

Најдобра искористеност: Ноќни мисии; шипкање од среден опсег

Како да отклучите: Завршете ја мисија 6

Не дозволувајте функцијата за ноќно гледање да ве измами. М-2 е еден од најлошите опсези што треба да ги земете во вашите мисии. Опсегот има просечен зум и уште полошо, има слаба брзина и стабилност на целта.

Не е практично да го користите освен ако не сте целосно црно. Сè уште можете да користите други опсези наместо овој, без оглед на тоа колку е темно во вашата мисија.

3. W&S M1913

Позитивни: Без блескање на опсегот

Кондости: Страшна стабилност на целта; многу низок зум

Најдобра искористеност: Стелт удар со краток дострел

Како да се отклучи: Најдете ја работната маса за пушка во Мисија 5

W&S M1913 е еден од најлошите опсези во Sniper Elite 5 и најлош во овие рангирања. Настрана од екстремноограничен зум, има и ужасна стабилност на целта што не игра добро кога е во борба.

Опсегот има само добра естетика. Подобро е да одите со другите опсези на оваа листа ако сте по функција.

Сега знаете кои опфати се најдобри во Sniper Elite 5. Некои нема да бидат отклучени до половината од играта, но има многу од кои можете да изберете за среќна сезона на снајпер.

Edward Alvarado

Едвард Алварадо е искусен ентузијаст за игри и брилијантен ум зад прославениот блог на Outsider Gaming. Со ненаситна страст за видео игрите што опфаќа неколку децении, Едвард го посвети својот живот на истражување на огромниот и постојано развивачки свет на игрите.Откако порасна со контролер во раката, Едвард разви експертско разбирање за различни жанрови на игри, од стрелци преполни со акција до извонредни авантури со играње улоги. Неговото длабоко знаење и експертиза блескаат во неговите добро истражени статии и критики, обезбедувајќи им на читателите вредни увиди и мислења за најновите трендови на игри.Исклучителните вештини за пишување и аналитичкиот пристап на Едвард му овозможуваат да ги пренесе сложените концепти за игри на јасен и концизен начин. Неговите стручно изработени водичи за гејмери ​​станаа суштински придружници за играчите кои сакаат да ги освојат најпредизвикувачките нивоа или да ги откријат тајните на скриените богатства.Како посветен гејмер со непоколеблива посветеност на своите читатели, Едвард се гордее што останува пред кривата. Тој неуморно го пребарува универзумот на игри, држејќи го прстот на пулсот на вестите од индустријата. Outsider Gaming стана доверлив извор за најновите вести за игри, осигурувајќи дека ентузијастите се секогаш во тек со најзначајните изданија, ажурирања и контроверзи.Надвор од неговите дигитални авантури, Едвард ужива да се потопува во себеенергичната гејмерска заедница. Тој активно се занимава со колеги гејмери, поттикнувајќи чувство на другарство и поттикнувајќи живи дискусии. Преку својот блог, Едвард има за цел да ги поврзе гејмерите од сите сфери на животот, создавајќи инклузивен простор за споделување искуства, совети и взаемна љубов кон сите нешта на игрите.Со привлечна комбинација на стручност, страст и непоколеблива посветеност на својот занает, Едвард Алварадо се зацврсти како почитуван глас во индустријата за игри. Без разлика дали сте обичен гејмер кој бара сигурни критики или страствен играч кој бара инсајдерски знаења, Outsider Gaming е вашата крајна дестинација за секакви игри, предводени од остроумниот и талентиран Едвард Алварадо.