Demon Slayer Сезона 2, епизода 9 Победувајќи го демонот од горниот ранг (забавен окружен лак): Синопсис на епизодата и што треба да знаете

 Demon Slayer Сезона 2, епизода 9 Победувајќи го демонот од горниот ранг (забавен окружен лак): Синопсис на епизодата и што треба да знаете

Edward Alvarado

Demon Slayer: Втората сезона во два дела на Kimetsu no Yaiba продолжи со кулминација на битката помеѓу Usui и Gyutaro. Еве го вашиот синопсис за севкупната епизода 42, епизода девет во Entertainment District Arc, „Поразување на демон од горниот ранг“.

Претходна епизода синопсис

Узуи ја продолжува својата битка против Ѓутаро. Повеќе од минатото на Узуи беше откриено: тој потекнуваше од линијата шиноби, но ги мразеше студените, пресметливи начини на неговиот татко, а потоа и на неговиот брат (единствениот друг брат/сестра од девет години што преживеа). Отровот на Ѓутаро конечно почна да го погодува Узуи, кој има отпор изграден од шиноби.

Во меѓувреме, Даки се бореше со Иносуке и Зеницу на покривот со помош на некои од Крвниот демонски уметност на Ѓутаро. Танџиро потоа се појави повторно за да му помогне на Узуи откако безбедно ја остави заспаната Незуко во нејзината кутија од магла облак ела. Танџиро го користеше тоталното концентрирано дишење до тој степен што речиси го затемни, и мораше да се фокусира на дишењето за обновување.

Капачката на Узуи и Ѓутаро течеше надвор. Одеднаш, Хинацуру се појави на покривот - сопругата на Узуи киднапирана од Ѓутаро и Даки - и употреби направа што испука отровни кунаи со вистерија во Ѓутаро. Ѓутаро речиси ги блокираше сите, но еден вграден во неговиот врат додека Узуи – со три кунаи вградени во неговото тело – му ги исече нозете на Ѓутаро, а вториот не можеше да се регенерира поради отровот.

„Поразување на горниот ранг Демон“излезете од нашата 10-та епизода од сезоната 2 на Демонот.

Фатете го Демонот убиец на Crunchyroll надвор од Јапонија.

Исто така види: Tribes of Midgard: Complete Controls Guide и совети за игра за почетници синопсис

Епизодата се отвори со завршните моменти од минатонеделната епизода каде Узуи му ги пресече нозете на Ѓутаро на колена. Хинацуру моли ова да биде шансата што им е потребна бидејќи и Узуи и Танџиро се приближуваат за да му се пресечат на вратот на Ѓутаро. Воведните наслови се одиграа.

Исто така види: Удирајќи го надвор од паркот: Интригата на MLB The Show 23 Player Ratings

Се прикажува флешбек каде Узуи и неговите сопруги се на гробот на семејството Узуи, покажувајќи ја својата почит и кажувајќи молитва за починатите. Тој истури саке на надгробната плоча, велејќи дека тој и неговите браќа и сестри „ можеби некогаш ќе се собереме на пијачка“, ако се уште беа живи. Тој им се извини на своите браќа и сестри што се уште се живи, но ги замоли да го олабават бидејќи тој донел нешто добро. Тој вети дека ќе пијат заедно од другата страна.

Макио, Сума и Хинацуру седат околу Узуи додека ручаат пред надгробната плоча. Додека јадеа, Узуи одеднаш рече еден ден, тој е гонг по ѓаволите, но ќе биде искаран од нив ако продолжи да зборува така. Тој заврши велејќи дека ќе живее блескав живот со нив тројца за починатите браќа и сестри.

Назад во реално време, Ѓутаро брзо го неутрализира отровот и ги регенерира неговите нозе додека тие сè уште посегнуваат по вратот. Во тие моменти, Ѓутаро ја повикува својата крвна демонска уметност, ротирачко кружно сечење: летање крвни српови од двете раце, испраќајќи кружни бранови на уништување - поизвртена верзија на Wave Motion Quirk на Неџире Хадоод My Hero Academia.

Узуи ја вклучува својата четврта форма за звучно дишење: Постојани звучни коси за да се бори против брановите, при што секоја коса црта прави мини-експлозија. Ѓутаро исчезнува, а потоа Хинацуру го предупредува Узуи да внимава на својот грб додека Оби на Даки доаѓа да го забива. Хинацуру вели дека ќе се бори со коси линии, но одеднаш се појавува Ѓутаро, покривајќи ја устата и велејќи дека ќе плати за тоа. Узуи останува заробен во топка од Оби.

Прикажан е уште еден флешбек со Узуи и неговите сопруги кои уживаат во зајдисонцето. Хинацуру го замоли да го напушти предниот живот за да можат да живеат нормален живот. Таа рече дека тоа нема да го надомести фактот дека тие се шиноби и одзеле животи, но треба некаде да ја повлечат границата. Таа рече дека дури и ако не се повеќе заедно, можат да живеат со кренати глави.

Во реално време, Узуи се бори со Оби на Даки и вика Ѓутаро да застане додека Хинасуру гледа во Ѓутаро со пркосни очи. Танџиро се форсира, велејќи дека некој друг ќе умре пред него. Тој се прашува дали сака да продолжи да биде пречка, и наместо тоа си вели да биде корисен. Додека се бори со некои од Оби на Даки, тој вели дека Ѓутаро го игнорира затоа што е слаб, па ако може да направи потег што Ѓутаро не го очекува, може да го спаси Хинацуру. Тој си вели дека треба да го изведе Хиноками Кагура за да го затвори растојанието. Тој се обидува да го изведе, но штом го ангажира, неговиоттелото останува без издржливост.

Тој си вели да размисли и прашува што може да направи во моментов? Танџиро одлучува за комбиниран Хиноками Кагура и водено дишење за да му ја отсече левата рака на Ѓутаро и да го спаси Хинацуру, иако тој веднаш почнува да кашла. Ѓутаро забележува дека ова дете не требало да има таква моќ. Танџиро сфаќа дека треба да ги измеша овие стилови на дишење заедно за да има шанса. Со мешање, тој сфаќа дека има повеќе моќ отколку само дишење со вода, но повеќе мобилност и издржливост отколку само користење на Хиноками Кагура.

Танџиро потоа вели дека вака мора да биде за секој носител на меч, постојано чепкајќи со нивните стилови да се најде она што му одговара на секој поединечен возач на меч. Тој вели дека затоа формите на дишење се разграниле во толку многу различни училишта. Се потсетува дека може флексибилно да земе каква било форма, лекција што ја одржа Урокодаки. Тој вели дека дури и ако не може да стане експерт за дишење во вода како Томиока, тој барем нема да дозволи учењето на Урокодаки да оди на отпад. Додека го мисли ова, Ѓутаро се нафрла кон него, прицврстувајќи го зборот на Танџиро со својот срп, но одеднаш, Узуи се појавува одзади и му се заблагодарува на Танџиро додека оди на обезглавувањето. Се игра интермедијата во средината на шоуто.

Даки е прикажан како се забавува играјќи се со Иносуке и Зеницу на покривот, при што Иносуке се жали дека Оби се досадни и „ Сите тие се свиткани, но напорни! “ Додека Иносуке скока во воздухкористејќи го Оби, тој забележува дека Узуи се затвора на вратот на Гитаро и сфаќа дека треба да стигнат до Даки. Тој вели дека треба да ги победат и двајцата одеднаш и додека можат да избегнуваат, само избегнувањето е бесмислено. Иносуке во основа оди во режим на Берсеркер, но Зеницу му вика да се смири. Зеницу, кој сè уште спие, вели дека не мора да биде во исто време бидејќи им треба само момент кога и двајцата нема да ја имаат главата на рамениците.

Танџиро цели кон спротивната страна од вратот на Ѓутаро како Узуи се затвора, но Ѓутаро ги запира и двете нивни сечила со своите српови. Тој се смее, прашувајќи: „ Мислиш ли дека ќе ја загубам главата од такви како тебе? “ Неговите српови испраќаат мембрани до сечилата на Танџиро и едно од сечилата на Узуи, заробувајќи ги. Узуи скока со другиот, но Ѓутаро целосно ја врти главата за да го блокира сечилото со забите. Ѓутаро уште еднаш почнува да ги ослободува своите ротирачки кружни коси, па Узуи - со едно од неговите сечила сè уште фатени за забите на Ѓутаро - скока и ги оддалечува двајцата од Танџиро и ХИнасуру.

Одеднаш, битката на Даки со Иносуке и Зеницу доаѓа до Танџиро и Хинацуру. Иносуке вели дека нема друг избор освен промена на планот, велејќи дека треба да работат заедно како трио и да го остават Узуи на „ демонот на богомолка што се моли “. Зеницу вели дека Даки е послаб од Ѓутаро и прашува дали Танџиро сè уште може да се бори. Танџиро гледа надолу за да види замаглување на акција какоУзуи се бори со Ѓутаро. Оби на Даки се затвора околу Танџиро, но тој ја користи осмата форма за дишење: Водопад за да ги исчисти.

Танџиро им кажува дека Узуи е отруен, па затоа треба брзо да го завршат ова. Тој се бори против ненадејните напади на срп, забележувајќи ја способноста на Ѓутаро да се бори со Узуи и истовремено. Даки се потскокнува на нивната тешка ситуација додека Иносуке вели дека тој и „ Моничи “ (Зеницу) се прилично неповредени. Тој вели дека тренирал толку напорно и за што, како што во неговиот ум игра сликата на изгрејсонцето што доаѓа врз Танџиро, Зеницу, него и мртвиот Ренгоку. Танџиро му кажува на Иносуке дека вратот на Даки е премногу мек и треба да се исече или со голема брзина или од два правци.

Иносуке вели дека изгледа дека нападите што доаѓаат врз него се помали, така што, „ Тоа е она во што ќе изберам да верувам! “ Тој вели ако се потребни два насоки, а потоа оставете нему и на неговите две сечила. Вика дека тројцата можат да победат. Танџиро и Зеницу се согласуваат да ја бранат Иносуке додека Даки го ослободува нејзиниот Оби со целосна моќ. Додека Танџиро и Зеницу се борат со Оби, Иносуке се ангажира со Beast Breathing Eighth Fang: Explosive Rush. Тој трча право напред додека Танџиро користи Трета форма за дишење со вода: течен танц на едната страна, а Зеницу користи Thunder Breathing First Form: Thunderclap и Flash Eightfold за да се избори со Оби. Тањиро и Зеницу го комбинираат последнотонапад за да обезбеди отвор за Иносуке.

Иносуке се затвора пред Даки, кој ја сфаќа отфрлената одбрана на Иносуке со единствена цел да нападне. Таа се обидува да се одбрани од неговите двојни сечила, но тој се вклучува во Beast Breathing Sixth Fang: Palisade Bite, користејќи дејства за пилање со голема брзина со двете сечила за да го обезглави Даки (повторно). Иносуке потоа ја фаќа главата и вели дека ќе бега некаде далеку за да спречи повторно да се закачи. Оби на Даки пука во Иносуке. Избегнува и бега со главата, велејќи им на другите да и помогнат на Узуи.

Додека Инуске бега, Даки вика да и ја врати главата. Таа се обидува да нападне со косата, но Иносуке лесно ја сече, велејќи дека без глава, нејзините напади се значително послаби. Одеднаш, српот на Ѓутаро се пробива низ грбот на Иносуке и излегува низ неговите гради. Иносуке паѓа додека Ѓутаро ја фаќа главата на својата сестра, додека Танџиро се прашуваше зошто Гитаро е таму горе. Тој погледнува надолу за да го види Узуи во несвест, со левата рака до средината на подлактицата отсечена и лежена зад него.

Зеницу го турка Танџиро од покривот додека Оби на Даки, сега навидум совладан, удира во згради и сече низ зградите. Зеницу посегнува по раката на Танџиро. Танџиро се обвинува себеси додека паѓа, извинувајќи им се на Иносуке, Узуи, на сите и конечно, на црн екран за да го заврши шоуто, „ Жал ми е...Незуко “.

Објавата -сцената на заслугите го покажа Танџиро на земја,повикувајќи ги другите, а потоа велејќи никогаш да не се откажувате, што случајно е насловот на следната епизода.

Кои се различните школи за стилови на дишење што ги спомна Танџиро?

Стиловите на дишење што ги користеле Демоните убијци потекнуваат од првиот стил на дишење во дишењето на сонцето . Сончевото дишење потоа се разграни во стилови на дишење Вода, месечина, пламен, гром, камен и ветер . Водата потоа се разгранила во Цвеќе и змија Стилови, кои потоа се разграниле во Дишење со инсекти .

Дишењето со пламен се разграни на Дишење со љубов и дишењето со гром се разграни во Звучно дишење . Конечно, Wind Breathing се разграни во Beast and Mist Breathing Styles.

Како што изјави Танџиро во оваа епизода, различните стилови на дишење се појавија кога секој поединечен возач на меч се дотеруваше и го најде она што најдобро функционира за нивниот борбен стил, физика и вештини.

Кои стилови на дишење во моментов се користат од страна на Демоните убијци?

Иако некои од корисниците наведени подолу се починати, нивните стилови на дишење сè уште се користат од други, така што тие се вклучени.

 • Дишење на сонцето: Јоричи Тусгикуни (прв корисник на Sun Breathing; починат)
 • Дишење со вода: Саконџи Урокодаки, Гију Томиока (Хашира), Тањиро Камадо, Мурата, Сабито (починато), Макомо (починато)
 • Месечевото дишење: Никој (СПОИЛЕР: горенРанг дванаесет Кизуки поседува техники за дишење на Месечината)
 • Дишење со пламен: Шинџуро Ренгоку (поранешен Хашира), Кјојоуро Ренгоку (Хашира; починат)
 • Дишење со ветер: Санеми Шиназугава (Хашира)
 • Дишење со гром: Јигоро Куваџима (починато), Зеницу Агатсума
 • Дишење со камења: Ѓомеи Химеџима (Хашира)
 • Цвет Дишење: Канао Цујури (покојник), Канае Кочо (Хашира)
 • Змија Дишење: Обанаи Игуро (Хашира)
 • Љубовно дишење: Мицури Канроји (Хашира)
 • Звучно дишење: Тенген Узуи (Хашира)
 • Дишење со магла: Муичиро Токито (Хашира)
 • Дишење од инсекти: Шинобу Кочо (Хашира)
 • Дишење со ѕвер: Иносуке Хашибира

Што значи крајот за следната епизода?

Насловот на оваа епизода беше малку погрешен во зависност од интерпретацијата. Можеби го победија Даки, но без да го победат Ѓутаро, нејзиното обезглавување станува спорно.

Со оглед на тоа што Танџиро е жив и здрав на теренот, се чини дека неговиот следен потег ќе биде да се осигура дека Узуи, Иносуке и Зеницу се добри пред да тргнат да ја продолжат битката со дуото брат-сестра кои го сочинуваат горниот ранг Шест од дванаесетте Кизуки.

Насловот „Никогаш не се откажувај“, не само што е показател за општото мото на Танџиро, туку веројатно е клучот за да сфатат како конечно да ги убијат двата демони.

Проверете

Edward Alvarado

Едвард Алварадо е искусен ентузијаст за игри и брилијантен ум зад прославениот блог на Outsider Gaming. Со ненаситна страст за видео игрите што опфаќа неколку децении, Едвард го посвети својот живот на истражување на огромниот и постојано развивачки свет на игрите.Откако порасна со контролер во раката, Едвард разви експертско разбирање за различни жанрови на игри, од стрелци преполни со акција до извонредни авантури со играње улоги. Неговото длабоко знаење и експертиза блескаат во неговите добро истражени статии и критики, обезбедувајќи им на читателите вредни увиди и мислења за најновите трендови на игри.Исклучителните вештини за пишување и аналитичкиот пристап на Едвард му овозможуваат да ги пренесе сложените концепти за игри на јасен и концизен начин. Неговите стручно изработени водичи за гејмери ​​станаа суштински придружници за играчите кои сакаат да ги освојат најпредизвикувачките нивоа или да ги откријат тајните на скриените богатства.Како посветен гејмер со непоколеблива посветеност на своите читатели, Едвард се гордее што останува пред кривата. Тој неуморно го пребарува универзумот на игри, држејќи го прстот на пулсот на вестите од индустријата. Outsider Gaming стана доверлив извор за најновите вести за игри, осигурувајќи дека ентузијастите се секогаш во тек со најзначајните изданија, ажурирања и контроверзи.Надвор од неговите дигитални авантури, Едвард ужива да се потопува во себеенергичната гејмерска заедница. Тој активно се занимава со колеги гејмери, поттикнувајќи чувство на другарство и поттикнувајќи живи дискусии. Преку својот блог, Едвард има за цел да ги поврзе гејмерите од сите сфери на животот, создавајќи инклузивен простор за споделување искуства, совети и взаемна љубов кон сите нешта на игрите.Со привлечна комбинација на стручност, страст и непоколеблива посветеност на својот занает, Едвард Алварадо се зацврсти како почитуван глас во индустријата за игри. Без разлика дали сте обичен гејмер кој бара сигурни критики или страствен играч кој бара инсајдерски знаења, Outsider Gaming е вашата крајна дестинација за секакви игри, предводени од остроумниот и талентиран Едвард Алварадо.