Assassin’s Creed Valhalla – Dawn of Ragnarök: Сите HugrRip Abilities (Muspelhiem, Raven, Rebirth, Jotunheim & amp; Winter) и локации

 Assassin’s Creed Valhalla – Dawn of Ragnarök: Сите HugrRip Abilities (Muspelhiem, Raven, Rebirth, Jotunheim & amp; Winter) и локации

Edward Alvarado

Новата експанзија за AC Valhalla е тука, а Зора на Рагнарок е пред нас, што носи со себе многу нови функции за да ги потопите вашите заби.

Една од овие карактеристики е нов механичар на игри во форма на Hugr-Rip. Подарок од Џуџињата од Сварталфхајм до Хави, Hugr-Rip ви дава можност да соберете моќ од одредени непријатели иако можете да држите само два истовремено.

Нема посебни барања во однос на отклучувајќи го Hugr-Rip, ќе го добиете од Џуџињата следејќи ја почетната приказна на почетокот на Зората на Рагнарок.

Петте нови уникатни способности во арсеналот на Еивор/Хави носат уште повеќе митови и легенда на играта, без разлика дали сте преправени во гавран или подигате мртви да се борат за вас, вашите непријатели сигурно ќе паднат пред моќта на Один.

Што е Hugr во Assassin's Creed Valhalla – Dawn of Ragnarök?

На Hugr-Rip му треба гориво за да работи, оваа супстанца се нарекува Hugr и може да се најде низ Svartalfheim. Можете да го наполните Hugr-Rip со убивање непријатели, интеракција со разни светилишта Yggdrasil или собирање Hugr од Hugr Blooms (џиновски цвеќиња). Без никакви надградби, Hugr-Rip може да складира само едно полнење во исто време, но не треба долго да се наполни, на пример, потребни се околу пет Hugr Blooms за повторно полнење на лентата.

All Hugr-Rip способности, надградби и локации во AC Valhalla – Dawn ofРагнарок

Хугр-Рип има пет различни способности што можете да ги искористите: моќта на Муспелхием, моќта на гавранот, моќта на повторното раѓање, моќта на Јотунхајм и конечно Моќта на зимата, секоја моќ има и две надоградби на располагање, дознајте што точно можат да направат подолу.

Секој од овие може да се добие од различни типови паднати непријатели низ Сварталфхајм, можете да ги идентификувате овие непријатели со светлечкиот син симбол над нив што покажува која моќ ја имаат.

1. Моќта на Равен

Ви дава можност да се префрлите во гавран и да се издигнете до небото, можете да слетате на која било рамна цврста површина користејќи ја оваа моќ.

Времетраење: 30 секунди или додека не слетате.

Надградби на Power of the Raven:

 • Raven Assassin – Додека моќта на Raven е активна, можете да ги убивате непријателите со воздух, иако ако го направите тоа ќе се смета за слетување, со што ќе ја деактивирате моќта.
 • Raven Endurance – Го зголемува времетраењето на Power of Raven на 50 секунди.

Како да се надгради моќта на Raven: 5 силика и 20 џиновски пердуви по надградба

Исто така види: Maneater: Shadow Teeth (Еволуција на вилицата)

Каде да се најде моќта на гавран во А.С. Валхала – Зора на Рагнарок

Моќта на гавранот може да се најде од различните џиновски гаврани кои го нарекуваат Сварталфхајм свој дом, можете да наидете на два џиновски гаврани на малото езерце директно западно од засолништето Jordber каде што виепочеток.

2. Моќта на Муспелхајм

Лавата и огнот не нанесуваат штета и џиновите те доживуваат како Муспел додека не се испровоцираат.

Времетраење: 25 секунди

Моќта на Muspelheim Надградби:

 • Muspelheim Fury – Изведете тежок напад за да предизвикате експлозија низ радиус од пет метри. Ова го прекинува аспектот на маскирање на моќта.
 • Muspelheim Endurance – Го зголемува времетраењето на моќноста на 35 секунди.

Како да го надградите Моќта на Муспелхајм: 5 силициум диоксид и 20 крв од магма по надградба

Каде да се најде моќта на Муспелхајм во АЦ Валхала – Зора на Рагнарок

Моќта на Муспелхајм паѓа од паднатите војници на Муспел , иако ја започнувате својата потрага со Моќта на Муспелхајм како дел од упатството за Hugr-Rip.

3. Моќта на повторното раѓање

Го запалува вашето оружје што може да ги запали непријателите. Паднатите непријатели воскреснуваат за да се борат за вас, освен за шефовите.

Времетраење: 40 секунди

Надградби на Power of Rebirth:

 • Инстант орда – Активирањето на оваа моќ автоматски ги воскреснува мртвите тела во радиус од десет метри за да се борат за вас, освен за шефовите непријатели.
 • Штитот на Draugr – Преземената штета е намалена за 20%. Непријателските напади не ве прекинуваат, но сепак предизвикуваат штета.

Како да ја надградите моќта на повторното раѓање: 5 силика и 20 живи искри по надградба

Каде донајдете ја моќта на повторното раѓање во AC Valhalla – Dawn of Ragnarök

Моќта на повторното раѓање може да се најде и од паднатите војници на Муспел. Моќта на повторното раѓање можете да ја лоцирате на местото Форнама Диг во северозападниот дел од регионот Гулнамар.

4. Моќта на Јотунхајм

Истрелувањето на стрелките кон Светските јазли (тие светат црвено додека се нишани со активирана сила) ќе ве телепортира на таа локација. Dodges и Rolls, исто така, ќе ве телепортираат на кратко растојание, а Giants ќе ве доживуваат како Jotun додека не се испровоцираат.

Времетраење: 25 секунди

Power of Jotunheim Upgrades:

 • Jotunheim Incarnate – Се додека маската на Jotun не е скршена, секој успешен неоткриен атентат ќе го продолжи времетраењето на моќта за 15 секунди.
 • Jotunheim Assassin – Непријателите стануваат цели на телепорт додека моќта е активна. Пукањето во непријателите ќе ги Телепорт-убие, со што ќе потроши целосна издржливост во процесот.

Како да ја надградите моќта на Jotunheim: 5 силика и 20 Jotun Seidr по надградба

Каде да се најде моќта на Јотунхајм во А.С. Валхала – Зора на Рагнарок

Моќта на Јотунхајм е достапна од паднатиот Јотун, упатете се кон централната гледна точка во регионот Сваладал за да ги најдете овие ладен непријатели рано ако сте очајни да ја добиете оваа моќ.

5. Моќта на зимата

Нанесува 30% повеќе штета на Muspel Giants, напаѓајќинепријателите постепено ќе ги замрзнуваат. Непријателите кои биле замрзнати цврсти може да се скршат на парчиња со вашиот следен напад.

Времетраење: 20 секунди

Моќта на зимските надградби:

 • Зимски гнев – Разбивањето на замрзнат непријател предизвикува експлозија на мраз, што влијае на непријателите кои се во дострел.
 • Stabbing Cold – Штетата се зголемува за 10% и замрзнувањето на непријателите се случува со поголема брзина.

Како да се надгради моќта на зимата: 5 силициум диоксид и 20 замрзната крв по надградба

Каде да се најде моќта на зимата во AC Valhalla – Dawn of Ragnarök

Моќта на зимата се наоѓа и од паднатиот Јотун во Сваладал регион. Упатете се кон централната гледна точка за рано да ги најдете овие ладени непријатели и да ја добиете способноста за Силата на зимата.

Како да ги надградите способностите Hugr-Rip во AC Valhalla – Dawn of Ragnarök

До надградете го Hugr-Rip, едноставно отпатувајте до некое од засолништата на Џуџињата расфрлани низ царството и посетете го ковачот. Ќе ви требаат одредени ставки за да купите каква било надградба, со секоја надградба на Power ве чини 5 силициуми плус 20 од ставката единствена за секоја моќност , единствениот исклучок е надградбата на Hugr Reaver која чини 10 силика во замена за второ полнење на струја за двојна забава.

Моќноста на Hugr-Rip секој има две надградби достапни а уредот Hugr Reaver исто така има надградба што треба да ја искористи.

Исто така види: MLB The Show 22: Целосни контроли и совети за Baserunning за PS4, PS5, Xbox One и Xbox Series X
 • Моќта на Муспелхајм: 5 силициум диоксид и 20 крв од магма по надградба
 • Моќта на гавран: 5 силика и 20 џиновски пердуви по надградба
 • Моќта на повторното раѓање: 5 силициум диоксид и 20 живи искри по надградба
 • Моќта на зимата: 5 силициум диоксид и 20 замрзната крв по надградба
 • Моќта на Jotunheim: 5 силика и 20 Jotun Seidr по надградба
 • Hugr Reaver: 10 Silica

Како да соберете силика во AC Valhalla – Dawn of Ragnarök

За да соберете силика, мора да иницирате Mylna Raids низ различните точки во Svartalfheim, тие ја имаат истата икона како Raids од главната игра. За време на овие рации, уништувајте силика поттикнувачи за да го соберете овој скапоцен материјал. Сите други елементи потребни за да ги надградите вашите моќи може да се најдат на ордите паднати непријатели што ги оставате во пресрет.

Сега го знаете Hugr-Rip како задниот дел од вашата рака, спуштете се на Сварталфхајм со гневот на Один и да го бараат она што се должи.

Edward Alvarado

Едвард Алварадо е искусен ентузијаст за игри и брилијантен ум зад прославениот блог на Outsider Gaming. Со ненаситна страст за видео игрите што опфаќа неколку децении, Едвард го посвети својот живот на истражување на огромниот и постојано развивачки свет на игрите.Откако порасна со контролер во раката, Едвард разви експертско разбирање за различни жанрови на игри, од стрелци преполни со акција до извонредни авантури со играње улоги. Неговото длабоко знаење и експертиза блескаат во неговите добро истражени статии и критики, обезбедувајќи им на читателите вредни увиди и мислења за најновите трендови на игри.Исклучителните вештини за пишување и аналитичкиот пристап на Едвард му овозможуваат да ги пренесе сложените концепти за игри на јасен и концизен начин. Неговите стручно изработени водичи за гејмери ​​станаа суштински придружници за играчите кои сакаат да ги освојат најпредизвикувачките нивоа или да ги откријат тајните на скриените богатства.Како посветен гејмер со непоколеблива посветеност на своите читатели, Едвард се гордее што останува пред кривата. Тој неуморно го пребарува универзумот на игри, држејќи го прстот на пулсот на вестите од индустријата. Outsider Gaming стана доверлив извор за најновите вести за игри, осигурувајќи дека ентузијастите се секогаш во тек со најзначајните изданија, ажурирања и контроверзи.Надвор од неговите дигитални авантури, Едвард ужива да се потопува во себеенергичната гејмерска заедница. Тој активно се занимава со колеги гејмери, поттикнувајќи чувство на другарство и поттикнувајќи живи дискусии. Преку својот блог, Едвард има за цел да ги поврзе гејмерите од сите сфери на животот, создавајќи инклузивен простор за споделување искуства, совети и взаемна љубов кон сите нешта на игрите.Со привлечна комбинација на стручност, страст и непоколеблива посветеност на својот занает, Едвард Алварадо се зацврсти како почитуван глас во индустријата за игри. Без разлика дали сте обичен гејмер кој бара сигурни критики или страствен играч кој бара инсајдерски знаења, Outsider Gaming е вашата крајна дестинација за секакви игри, предводени од остроумниот и талентиран Едвард Алварадо.