Zotëroni artin e mbrojtjes nga heqja në UFC 4: Një udhëzues gjithëpërfshirës

 Zotëroni artin e mbrojtjes nga heqja në UFC 4: Një udhëzues gjithëpërfshirës

Edward Alvarado

A jeni lodhur duke u hequr në UFC 4 dhe duke luftuar për t'u rikthyer në këmbë? Mos u shqetësoni, ne ju kemi mbuluar! Ky udhëzues i thelluar do t'ju mësojë se si të mbroni heqjet në UFC 4 si një profesionist, në mënyrë që të mund të dominoni kundërshtarët tuaj dhe të dilni fitimtar.

TL;DR:

 • Mbani ijët tuaja të ulëta dhe këmbët larg për një mbrojtje më të mirë kundër heqjes.
 • Këmbët e mira dhe ekuilibri janë thelbësore për të shmangur heqjet.
 • Mbrojtja e suksesshme e heqjeve rrit shanset për të fituar luftime.
 • Mësoni nga legjendat e UFC dhe zbatoni teknikat e tyre në lojën tuaj.
 • Praktikoni, praktikoni, praktikoni!
 • Bazat e Mbrojtjes së Takedown
 • 9>

  Në UFC 4, zotërimi i artit të mbrojtjes nga heqja mund të nënkuptojë ndryshimin midis fitores dhe humbjes së një lufte. Sipas UFC Hall of Famer Randy Couture, një nga mënyrat më efektive për të mbrojtur goditjet është të mbash ijet të ulëta dhe këmbët larg , duke e bërë më të vështirë për kundërshtarin një kontroll i mirë për ju. Kjo strategji është thelbësore për të ruajtur ekuilibrin tuaj dhe për të parandaluar që kundërshtari juaj të marrë kontrollin e betejës.

  Footwork dhe Balance: The Key to Takedown Defense

  Ish-kampioni i peshave të lehta të UFC Frankie Edgar tha një herë, “Çelësi për të mbrojtur goditjet është të kesh lëvizje të mirë me këmbë dhe ekuilibër. Duhet të jeni në gjendje të lëvizni shpejt dhe të ndryshoni drejtimet me një monedhë për të shmangurduke u hequr.” Për ta arritur këtë, përqendrohuni në përmirësimin e lëvizjes së këmbëve dhe shkathtësisë në lojë. Merrni parasysh të praktikoni stërvitje të ndryshme për të rritur shpejtësinë dhe aftësinë tuaj për të ndryshuar drejtimet shpejt. Këto aftësi do ta bëjnë shumë më sfiduese për kundërshtarët tuaj që t'ju rrëzojnë, duke ju dhënë dorën e sipërme në luftë.

  Ndikimi i Mbrojtjes së Takedown në luftimet fituese

  Të kesh një Strategjia e fortë e mbrojtjes kundër heqjes në arsenalin tuaj mund të ndikojë ndjeshëm në shanset tuaja për të fituar ndeshjet në UFC 4 . Në një studim të luftimeve UFC nga 2010 deri në 2015, u zbulua se luftëtarët që mbrojtën me sukses të paktën 80% të tentativave për të hequr, fituan 81% të luftimeve të tyre , krahasuar me vetëm 46% për ata që mbrojtën më pak se 60% të heqjeve. Kjo statistikë thekson rolin vendimtar që luan mbrojtja kundër heqjes në përcaktimin e rezultatit të një lufte.

  Por pse është kaq e rëndësishme mbrojtja kundër heqjes? Epo, ka disa arsye:

  1. Cenueshmëria e lojës në tokë: Nëse nuk jeni në gjendje të mbroni kundër goditjeve, do të kaloni më shumë kohë në terren, ku mund të jeni të prekshëm ndaj mbajtjes së dorëzimit, sulmeve me tokë dhe paund ose humbjes së pozicioneve të favorshme.
  2. Humbja e kontrollit: Kur të tërhiqeni, ju humbni kontrollin e betejës dhe i jepni kundërshtarit tuaj dorën e sipërme. Një mbrojtje e fortë kundër heqjes ju lejon të ruani kontrollin dhe të diktoni ritmin e tyrendeshje.
  3. Kursimi i energjisë: Mbrojtja e vazhdueshme e heqjeve dhe kthimi në këmbë mund të jetë rraskapitëse. Duke përmirësuar mbrojtjen tuaj kundër heqjes, ju mund të kurseni energji dhe të shmangni lodhjen gjatë një lufte.
  4. Përparësia psikologjike: Mbrojtja e suksesshme kundër heqjeve mund të frustojë kundërshtarin tuaj, duke ju dhënë një avantazh psikologjik. Kjo mund t'i bëjë ata të bëjnë gabime ose të braktisin planin e tyre të lojës, duke ju ofruar mundësi për të përfituar.

  Duke u fokusuar në mbrojtjen kundër heqjes dhe duke përfshirë këshillat dhe teknikat e përmendura në këtë udhëzues, ju mund të përmirësoni në mënyrë drastike shanset tuaja për të fituar ndeshjet në UFC 4 . Aftësia për të mbajtur luftën në këmbë ose për të rifituar shpejt këmbët kur të rrëzohen, ju lejon të diktoni rrjedhën e ndeshjes dhe të shfrytëzoni dobësitë e kundërshtarit tuaj. Siç thotë shprehja, "Sulmi fiton luftime, por mbrojtja fiton kampionate."

  Këshilla dhe teknika të brendshme për mbrojtjen kundër heqjes

  Tani që e kuptoni rëndësinë e mbrojtjes kundër heqjes, le të zhytemi në disa informacione të brendshme këshilla dhe teknika që do t'ju ndihmojnë të përmirësoni lojën tuaj:

  • Parashikoni lëvizjet e kundërshtarit tuaj: Jini të vetëdijshëm për tendencat dhe modelet e kundërshtarit tuaj dhe përpiquni të parashikoni se kur ai mund të përpiqet të heqë . Kjo do t'ju lejojë të reagoni shpejt dhe të mbroni në mënyrë më efektive.
  • Punoni në aftësitë tuaja të luftimit: Përmirësimi i përballjesaftësitë do ta bëjnë më të vështirë për kundërshtarin tuaj që t'ju rrëzojë dhe do t'ju ndihmojë të shpëtoni nga heqjet në mënyrë më efikase.
  • Përdorni goditjen tuaj në avantazhin tuaj: Mbani kundërshtarin tuaj në një distancë me goditje efektive, duke e bërë më të vështirë për ta fillimin e një heqjeje.
  • Studioni përparësitë: Shikoni UFC luftimet dhe kushtojini vëmendje teknikave të mbrojtjes kundër heqjes të përdorura nga luftëtarët profesionistë. Mësoni nga strategjitë e tyre dhe zbatojini ato në lojën tuaj.
  • Praktika e bën të përsosur: Si me çdo aftësi, sa më shumë të praktikoni, aq më mirë do të bëheni në mbrojtjen e heqjeve në UFC 4. Kushtojini kohë për të përmirësuar mbrojtjen tuaj dhe punoni vazhdimisht në përmirësimin e teknikave tuaja.

  Duke u bërë një Mjeshtër i Mbrojtjes së Takedown

  Duke u fokusuar në këto teknika dhe duke ndjekur këshillat e legjendave të UFC si Randy Couture dhe Frankie Edgar, do të jesh në rrugë të mbarë për t'u bërë një mjeshtër i mbrojtjes kundër heqjes në UFC 4. Mbani mend, praktika është thelbësore dhe sa më shumë të punoni në aftësitë tuaja, aq më mirë do të bëheni. Vazhdoni ta shtyni veten dhe së shpejti, do të jeni ju ai që do të mposhtni kundërshtarët tuaj me lehtësi!

  Pyetjet e shpeshta

  1. Si mund ta përmirësoj lëvizjen e këmbëve në UFC 4?

  Praktikoni stërvitje të ndryshme që fokusohen në shkathtësinë, shpejtësinë dhe ndryshimin e shpejtë të drejtimeve. Inkorporoni këto stërvitje në rutinën tuaj të stërvitjes për të përmirësuar lëvizjen e këmbëve dhe lëvizjen e përgjithshme nëlojë.

  2. Si mund t'i shpëtoj një heqjeje pasi të ketë filluar?

  Shiko gjithashtu: Cili është avioni më i mirë në GTA 5?

  Puno për të përmirësuar aftësitë e tua të luftimit dhe përdor teknika si zvarritjet, goditjet dhe kërcitjet për t'i shpëtuar heqjeve dhe për të rimarrë kontrollin e betejës.

  0> 3. Si mund ta mbaj kundërshtarin tim që të mos tentojë një heqje?

  Përdorni goditjen tuaj në mënyrë efektive për ta mbajtur kundërshtarin tuaj në distancë, duke e bërë më sfiduese për ta fillimin e një heqjeje. Për më tepër, mbani një qëndrim të fortë mbrojtës dhe jini të përgatitur për të kundërshtuar përpjekjet e tyre për të hequr qafe.

  4. Si mund të parashikoj se kur kundërshtari im do të tentojë një largim?

  Studioni modelet dhe prirjet e kundërshtarit tuaj gjatë një zënke. Kërkoni shenja, si ndryshimet në lëvizjen ose qëndrimin e tyre, që mund të tregojnë se ata janë gati të përpiqen të heqin.

  5. Si mund të praktikoj mbrojtjen e heqjeve në UFC 4?

  Përdor mënyrat e stërvitjes së lojës për të praktikuar teknika të ndryshme të mbrojtjes nga heqja dhe zbatoni atë që keni mësuar gjatë luftimeve aktuale. Shikimi i luftimeve profesionale të UFC-së dhe studimi i strategjive të tyre gjithashtu mund të jetë i dobishëm.

  Shiko gjithashtu: Assetto Corsa: Modat më të mira grafike për t'u përdorur në 2022

  Referencat:

  1. //www.ufc.com/news/ufc-hall- famer-randy-couture-takedown-defense
  2. //www.mmafighting.com/2014/6/18/5816008/frankie-edgar-footwork-is-key-to-takedown-defense
  3. //www.researchgate.net/publication/319079162_The_efekt_of_takedown_defense_on_victory_in_mixed_martial_arts

Edward Alvarado

Edward Alvarado është një entuziast me përvojë lojërash dhe mendja e shkëlqyer që qëndron pas blogut të famshëm të Outsider Gaming. Me një pasion të pashuar për videolojërat që përfshin disa dekada, Edward i ka kushtuar jetën e tij eksplorimit të botës së madhe dhe gjithnjë në zhvillim të lojërave.Pasi u rrit me një kontrollues në dorë, Edward zhvilloi një kuptim ekspert të zhanreve të ndryshme të lojërave, nga revole të mbushura me aksion deri tek aventurat zhytëse me role. Njohuritë dhe ekspertiza e tij e thellë shkëlqejnë në artikujt dhe rishikimet e tij të hulumtuara mirë, duke u ofruar lexuesve njohuri dhe opinione të vlefshme mbi tendencat më të fundit të lojërave.Shkathtësitë e jashtëzakonshme të shkrimit dhe qasja analitike e Eduardit e lejojnë atë të përcjellë konceptet komplekse të lojërave në një mënyrë të qartë dhe koncize. Udhëzuesit e tij të lojtarëve të krijuar me mjeshtëri janë bërë shoqërues thelbësorë për lojtarët që kërkojnë të pushtojnë nivelet më sfiduese ose të zbulojnë sekretet e thesareve të fshehura.Si një lojtar i përkushtuar me një përkushtim të palëkundur ndaj lexuesve të tij, Edward krenohet që qëndron përpara kurbës. Ai pastron pa u lodhur universin e lojërave, duke e mbajtur gishtin në pulsin e lajmeve të industrisë. Outsider Gaming është bërë një burim i besueshëm për lajmet më të fundit të lojërave, duke siguruar që entuziastët të jenë gjithmonë të përditësuar me publikimet, përditësimet dhe polemikat më të rëndësishme.Jashtë aventurave të tij dixhitale, Edward kënaqet duke u zhytur në tëkomuniteti i gjallë i lojërave. Ai angazhohet në mënyrë aktive me lojtarë të tjerë, duke nxitur një ndjenjë shoqërie dhe duke inkurajuar diskutime të gjalla. Nëpërmjet blogut të tij, Edward synon të lidhë lojtarë nga të gjitha sferat e jetës, duke krijuar një hapësirë ​​gjithëpërfshirëse për shkëmbimin e përvojave, këshillave dhe një dashuri të ndërsjellë për të gjitha gjërat e lojërave.Me një kombinim bindës të ekspertizës, pasionit dhe një përkushtimi të palëkundur për zanatin e tij, Edward Alvarado e ka forcuar veten si një zë i respektuar në industrinë e lojrave. Pavarësisht nëse jeni një lojtar i rastësishëm që kërkon komente të besueshme ose një lojtar i zjarrtë që kërkon njohuri të brendshme, Outsider Gaming është destinacioni juaj përfundimtar për të gjitha gjërat e lojërave, të udhëhequr nga Edward Alvarado i zgjuar dhe i talentuar.