Пет ноќи на прекршување на безбедноста на Фреди: Како да ја запрете Рокси во Рокси Рејсвеј и да ја победите Роксана Волф

 Пет ноќи на прекршување на безбедноста на Фреди: Како да ја запрете Рокси во Рокси Рејсвеј и да ја победите Роксана Волф

Edward Alvarado

Five Nights at Freddy's: Security Breach ви претставува единствена можност да се „борите“ и да го победите секој од членовите на бендот на Фреди Фазбер: Гемрок Чика, Монтгомери Гејтор и Роксан Волф.

Патот до поразување на Волф е долга и навивачка полна со назадување. Сепак, не грижете се бидејќи овој водич ќе ви даде сè што треба да знаете за завршувањето на мисијата на Roxy Raceway и на крајот, „победувањето“ на Волкот.

Забелешка: можете да влезете во Roxy Raceway по добивање на канџите на Монтгомери Гатор . Ова му овозможува на Fazbear да ја скрши секоја порта што е заклучена со синџир, онаа што се случува да ви го блокира патот до Raceway. Само повикајте го Fazbear со L1 до портата и тој ќе ја уништи бравата.

Како да влезете во Roxy Raceway

Откако ќе ја примите мисијата од Fazbear, одете на вториот кат од областа за игри на трговскиот центар и продолжете до далечната страна во изградба. Внесете ја вратата под знакот Содарони. Ќе знаете дека сте го погодиле вистинското место кога има импровизирани црвени бариери од едната страна и метална решетка од другата страна.

Поминете, одете надесно и покрај безбедносниот бот. Ќе забележите дека ова е истата област на која моравте да скокнете за да стигнете до Фазбеар по неговото киднапирање од Moondrop и пред да влезе во режим на одмор. Поминете покрај гајбите на кои Грегори скокна претходно, а потоа, на вилушка, одете лево за да го удрите влезот на Roxy Raceway на сликата.

Еднашвлезете, бидете во потрага по кутии за подароци и торби за дафли. Како што ќе го достигнете крајот на оваа патека пред да влезете во Raceway, ќе видите една од овие лево.

Ограбувајте локации во Рокси Рејсвеј

Откако ќе влезете во Рејсвеј, упатете се долу - но внимавајте Волкот да се движи низ областа. Таа може прво да се качи на катот, па можеби е разумно да се сокрие и да продолжи откако ќе помине покрај вас.

Внесувањето на Fazbear овде можеби е добра идеја (повикајте го на вашата локација со L1). Долу, во првата гаража лево има кутија за подароци - Танцовата карта неопходна за претстојниот дел од мисијата. Има и станица за полнење во втората гаража, патролирана од безбедносен бот, лесно место за полнење на Fazbear. Запомнете го ова место кога ќе се вратите.

Исто така види: Врум, Врум: Како да направите трки во GTA 5

Следно, одете во сервисната област во горниот десен агол на долниот кат. Влезете внатре, внимавајте на осамениот бот кој патролира низ целата зграда. Одете спротивно од стрелките на часовникот (надесно додека влегувате) за да најдете торбичка со порака. Продолжете да одите спротивно од стрелките на часовникот и додека удирате во соседната соба, има паметно скриена кутија за подароци на долната полица лево. Можеби ќе треба да му дозволите на ботот да ве одмине пред да се обидете за кутијата.

Има уште две торбички, но тие се блиску до потребната мисија, така што ќе биде детално опишано подолу.

Како да ја унапредите мисијата во Roxy Raceway

Ботот за помош на возачот (целоснопоправен).

Излезете и упатете се назад кон главната патека, тргнувајќи десно на раскрсницата. Свртете уште едно право во градежната област за да најдете видлив картинг со место за зачувување кое се наоѓа зад него до ѕидот. Запомнете, штедете често!

Интеракција со картингот по зачувувањето за да ве извести Fazbear дека сте премногу мали за да возите сами на картинг и ви треба бот за да ви помогне. Сепак, на овој бот му недостасува глава! Fazbear ве упатува да најдете глава што ќе ја ставите на ботот.

Значи, упатете се до другата страна на долниот кат на Raceway. Во малото ќоше веднаш до видливата торбичка, ќе најдете гајба со ознака „Помош за возачот“ со која можете да комуницирате. Ќе скокне бот, а главата ќе му падне на подот. Сега треба да ја поправите главата!

Пред да тргнете, одете околу гајбата и надесно за да најдете црвена врата и малку патека до затемнета, задна област. Вклучете ја вашата фенерче и упатете се директно за да најдете торба. Откако ќе ја соберете пораката, тогаш можете да излезете од Roxy Raceway.

Упатување кон и наоѓање плен во Fazcade

ДЈ ползи по ѕидовите…

До стигнете до Fazcade, треба да стигнете до третиот кат од областа за игри. Ударете ги ескалаторите до третиот кат најблиску додека излегувате од градежната област за да се појавите на краток спринт подалеку од лифтот Fazcade. Внесете и притиснете го копчето за да ја притиснете областа за видео игри. Фазбеарве информира дека не може да биде во Fazcade, но ви кажува да се поздравите со диџејот...

Зачувајте ја играта, а потоа упатете се на горниот кат. Glamrock Chica ќе патролира горе, па бидете внимателни. Упатете се до крајниот крај на горниот кат, покрај сите соби за игри со различни бои и во црвената безбедносна врата. Пред да влезете во канцеларијата за обезбедување лево, одете зад аголот, сè до задниот дел за да најдете колекционерски материјал, порака во торбичка.

Упатете се во канцеларијата и зачувајте ја играта. Засега држете ја машината за поправка, бидејќи напојувањето сепак ќе исчезне, што ве спречува да ја користите машината. Fazbear ви кажува дека треба да ја рестартирате аркадата, прво со притискање на прекинувачот од страна на диџејот.

Зграпчете ја торбата за дуфли и уште една надградба на безбедносната значка пред да излезете од собата. Бидејќи напојувањето е веќе исклучено, преземањето на оваа надградба на значката не предизвикува ништо! Областа за диџеи се наоѓа долу и лево – или десно откако ќе влезете во Fazcade од лифтот.

Локации на прекинувачите и излегување од Fazcade

Run!

Пред да го притиснете прекинувачот, ќе го забележите гигантскиот (ненапојуван) диџеј. Притиснете го прекинувачот на страната на кабината за диџеи. Сега, треба да притиснете три прекинувачи околу Fazcade. Првиот и најблискиот е во тоалетот, десно од кабината за диџеи. Внатре, влезете во малиот плакар и притиснете го прекинувачот на ѕидот донели.

Потоа, ќе го видите диџејот како посегнува во една од вратите со својата долга рака, повремено ѕирка и ви прикажува морничава глетка. Спринт надвор од другата врата и упатете се кон самата Fazcade.

Вториот прекинувач се наоѓа на далечната задна страна на првиот кат, на ѕид на издигнатото подрачје. Прилично е видливо, а камерата гледа директно во прекинувачот, па користете го тоа за да ве води.

Третиот прекинувач е малку незгодно да се стигне до него бидејќи е во потесна област. Упатете се кон горниот кат и наместо десно кон канцеларијата за обезбедување, упатете се лево, низ малото собирно место до другата страна на третиот кат. Речиси кон крајот на патеката, ќе го најдете прекинувачот цврсто набиен помеѓу две групи машини, веднаш до место за криење (количка за храна).

Можеби сте забележале голема работа како лази по ѕидовите и влегува во големите дупки. Па, тоа е диџејот! Тоа е прилично вознемирувачка глетка и кој знаеше дека диџејот може да си ги закопа сопствените дупки?

Со притискање на сите три прекинувачи, вратете се во безбедносната област, заобиколувајќи ја канцеларијата и до крајниот крај каде што собравте порака . Притиснете го прекинувачот на ѕидот, а потоа гледајте кратка сцена додека лицето на диџејот се појавува во тунелот над ѕидот. Сврти и спринт. Дури и откако ќе ви се потроши мерачот, треба да се наполни навреме за да стигнете до канцеларијата. Само немојте да се фаќате за предмети во вашиотпатека!

Исто така види: ФИФА 23 Најдобри млади RBs & засилувач; RWB за потпишување на режим на кариера

Со обновено напојување, поправете ја главата преку интеракција со машината и потоа зачувајте ја играта. Вашата работа во Fazcade сега е завршена. Користете го лифтот, спуштете се на кат со ескалаторот и вратете се во Roxy Raceway.

Како да ја запрете Roxy во Roxy Raceway и да ја победите Roxanne Wolf

Go-kart до лице? Ох!

Откако ќе влезете, наполнете го Fazbear ако сакате, а потоа упатете се директно на картинг (зачувајте пред да комуницирате). Инсталирајте ја главата и гледајте како се појавува забавна сцена. Не грижете се да го контролирате картингот бидејќи тоа се прави автоматски.

Кога ќе ја вратите контролата, соберете ги очите на Wolf како последна надградба за Fazbear. Погрижете се да заштедите . Притиснете го копчето до вратата само за уште една мини-сценка: Волкот сè уште функционира! Иако слепа, таа трча кон тебе и низ дрвената врата, па до аголот. Таа сè уште може да ве слушне и да ве мириса, а таа можеби неколку пати ја разоткри вашата скривалиште! Како аниматронскиот волк има сетило за мирис?

Она што треба да го направите во оваа подземна област е Волкот да трча кон вас до степен да ги уништи дрвените врати. Има место што можете да го заминете лево откако ќе влезете во првата уништена врата преку крцкање. Оттаму, одете до крајот на ходникот и намами ја на тој начин - уништувајќи ја дрвената врата во процесот - потоа спринт назад и низ дупката, па низ вратата до следнатаобласт.

Можеби нема да може да гледа, но тоа нема да ја спречи!

Оваа врата е малку комплицирана бидејќи се наоѓа во тесен простор кој не Не ви оставам многу простор да спринтирате штом Волф ќе почне да го прави своето. Сепак, направете сè што можете за да ја однесете низ дрвената врата и во просторијата за пеколот.

Тука, вашиот пат е дефиниран и блокиран од топлината; само оди во змија шема, навистина. Волкот може директно да помине низ топлината, затоа внимавајте! Вашата цел е да стигнете до ренданиот тунел во задниот дел од собата. Откако ќе стигнете, продолжете и пронајдете се назад во Raceway.

Упатете се директно спроти вашата локација и низ црвена врата во мала канцеларија која има и кутија за подароци и торба за држачи. Додека се упатувате кон главната област, има уште една торба за држење десно од вас во мало ќоше кон центарот (тоа е светло сино). Со тоа, завршивте со Raceway и Roxanne Wolf! Одете на сцената и надолу до Делови и сервис.

Ете, вашиот водич чекор-по-чекор за да продолжите покрај Roxy Raceway и да се справите со Roxanne Wolf. Со среќа!

Edward Alvarado

Едвард Алварадо е искусен ентузијаст за игри и брилијантен ум зад прославениот блог на Outsider Gaming. Со ненаситна страст за видео игрите што опфаќа неколку децении, Едвард го посвети својот живот на истражување на огромниот и постојано развивачки свет на игрите.Откако порасна со контролер во раката, Едвард разви експертско разбирање за различни жанрови на игри, од стрелци преполни со акција до извонредни авантури со играње улоги. Неговото длабоко знаење и експертиза блескаат во неговите добро истражени статии и критики, обезбедувајќи им на читателите вредни увиди и мислења за најновите трендови на игри.Исклучителните вештини за пишување и аналитичкиот пристап на Едвард му овозможуваат да ги пренесе сложените концепти за игри на јасен и концизен начин. Неговите стручно изработени водичи за гејмери ​​станаа суштински придружници за играчите кои сакаат да ги освојат најпредизвикувачките нивоа или да ги откријат тајните на скриените богатства.Како посветен гејмер со непоколеблива посветеност на своите читатели, Едвард се гордее што останува пред кривата. Тој неуморно го пребарува универзумот на игри, држејќи го прстот на пулсот на вестите од индустријата. Outsider Gaming стана доверлив извор за најновите вести за игри, осигурувајќи дека ентузијастите се секогаш во тек со најзначајните изданија, ажурирања и контроверзи.Надвор од неговите дигитални авантури, Едвард ужива да се потопува во себеенергичната гејмерска заедница. Тој активно се занимава со колеги гејмери, поттикнувајќи чувство на другарство и поттикнувајќи живи дискусии. Преку својот блог, Едвард има за цел да ги поврзе гејмерите од сите сфери на животот, создавајќи инклузивен простор за споделување искуства, совети и взаемна љубов кон сите нешта на игрите.Со привлечна комбинација на стручност, страст и непоколеблива посветеност на својот занает, Едвард Алварадо се зацврсти како почитуван глас во индустријата за игри. Без разлика дали сте обичен гејмер кој бара сигурни критики или страствен играч кој бара инсајдерски знаења, Outsider Gaming е вашата крајна дестинација за секакви игри, предводени од остроумниот и талентиран Едвард Алварадо.