НХЛ 23: Целосен водич за контроли (Голем, фајсоф, напад и одбрана) за PS4, PS5, Xbox One и засилувач; Xbox Серија X

 НХЛ 23: Целосен водич за контроли (Голем, фајсоф, напад и одбрана) за PS4, PS5, Xbox One и засилувач; Xbox Серија X

Edward Alvarado
лева + R (десно на лево) Бекхенд + ЛБ + Р (десно налево) Тикнувач со една рака Рак или Форхенд + L1 + R1 Бекхенд или Форхенд + LB + RB Шут помеѓу нозете L1 + R3 + R (нагоре ) LB + R3 + R (нагоре) Поминување помеѓу нозете L1 + R3 + X LB + R3 + A Пропусница за чинии помеѓу нозете L1 + R3 + R1 LB + R3 + RB <( без користење на L) RB (без употреба на L) Банка-самопропусница (во близина на табли) L1 + R2 LB + RT Самопропирање зад мрежата L1 + R2 LB + RT Превртете Деке Бекхенд или форхенд + L1 + R2 Бекхенд или форхенд + ЛБ + RT Лакрос Деке Форхенд + L1 (држете) + R3 (задржете) + R (лево-десно) Форхенд + LB (држете) + R3 (држете) + R (лево-десно) Страјд Деке L1 + L (на која било страна) LB + L (на која било страна) Лажен Деке Страјд Деке (Форхенд) + Р (бекхенд) Страјд Деке (Форхенд) + Р (бекхенд) Backhand Допрете Назад Deke R (десно) + L1 + R (лево) + L (десно) + R (десно) R (десно) + LB + R (лево) + LВклучи L1 + X LB + A Премести голман L L Прецизен модификатор L1 LB Бесплатен скејт X A Pass Puck R2 & засилувач; X RT & засилувач; A Poke Check R (нагоре) R (нагоре) Промени го приказот на камерата Подлога за допир Прикажи Покривно пакување Триаголник (задржете) Y (држете) Пеперутка L2 (држете) LT (задржете) Објава за гушкање R2 + L (страна на страна) + L2 RT + L (страна на страна) Објава за прегратка (VH) R2 + L (страна на-страна) + L2 RT + L (страна на-страна) + LT Пак за отпадоци R (нагоре) R (нагоре) Оставете го пакувањето за соиграчот L2 LT <. 13> Круг + L (страна на-страна) B + L (страна на-страна) Рашир V R (далеку од пакот) R (далеку од пакот) Слајдови со пеперутка Р (страна на страна) R (страна на-страна) Заштеда за нуркање Квадрат + L (страна на страна) X + L (страна на-страна) Весло надолу L2 (држете) + X (држете) LT (држете) + A (задржете)

Без разлика дали се карате, се борите, во кругот на спротивната страна,одбраната, нападот или браздата, тоа се сите контроли на НХЛ 23 што ви се потребни за да ја играте играта.

Барате голмани? Проверете го нашиот целосен водич за контрола на голманите NHL 23.

Имате совети? Известете го тимот на Outsider Gaming во коментарите.

L Сигни раменици R R Пушти L L Спин L2 LT

Како да Проверка на колкот во НХЛ 23

Проверката на колкот е омилен маневар на играчите кои се бранат во НХЛ 23, при што навремената проверка на колкот е катастрофална за носачот на пакови.

За да се изврши проверка на колкот во NHL 23 користејќи го Skill Stick, потребно е:

 • Мутете кон противникот (држете R3);
 • Кога ќе се приближите, притиснете L1 или LB пред да удрите на моќ ги со проверка на колковите

NHL 23 faceoff контроли

Во NHL 94 Controls, сè што треба да направите е да го темпирате притискањето на копчето X или A со Пак капка за да се бори за победа во кругот за соочување. Малку е покомплицирано со хибридните контроли и контролите на Skill Stick бидејќи треба да ги користите двата аналози за да го поставите вашиот стисок, а потоа да го насочите нападот во дуелот.

Најосновниот пристап за победа во пресметката во НХЛ 23 е:

 • Поставете го вашиот стисок (држете го R налево или надесно);
 • Како што ќе падне пакот, турнете го R нагоре за да изведете подигање со стап, а потоа брзо повлечете го назад R за директно враќање назад;
 • Користете го L за да насочите каде оди пакот кога ќе го повлечете R наназад за да победите. контролите наведени подолу претпоставуваат центар од левата страна (кога гледаат преку рамото, палецот на стапот е лево). ЗаБорба Триаголник (двоен допир) Y (двоен допир) Спин L2 LT
  NHL 94 Faceoffs PS4 & засилувач; Контроли на PS5 Xbox One & засилувач; Серија XИграч X A
  Проверка Круг B
  Иницира & засилувач; Прифати борба Триаголник (двоен допир) Y (двоен допир)
  Проверка со ѕиркање R1 RB

  NHL 23 Хибридни контроли

  Хибридните контроли на NHL 23 одговараат на оние кои имаат искуство со EA Sports игрите, со многу од копчињата за акција се доделуваат на четирите копчиња со симболи на десната страна на кој било контролер на конзолата. Преку употребата на хибридните контроли, ќе можете да ги извршите огромното мнозинство од дејствата достапни во NHL 23 преку попознато поставување на контролорот.

  Хибриден прекршок PS4 & засилувач; Контроли на PS5 Xbox One & засилувач; Серија X

  NHL 23 нуди три групи на контроли за користење: NHL 94, Hybrid и Skill Stick. Додека контролите на голманот, борбата и соочувањето остануваат главно исти помеѓу сите три - со исклучок на соочувањата во контролите на НХЛ 94 - контролите на скејтерите многу варираат.

  На оваа страница, можете да ги најдете сите контролите NHL 23 за PS4, PS5, Xbox One и Xbox Series Xцентар од десната страна, вашите контроли за држење ќе бидат во спротивна насока.

  Исто така види: Валхајм: Целосен водич за контроли за компјутер
  NHL 23 Faceoff Controls PS4 & Контроли на PS5 Xbox One & Серија X табли) Триаголник (задржи) Y (задржи)
  Иницирање на мрежата битка (во отворен мраз) Триаголник ( задржете) Y (задржете)
  Промени на линијата Задржете R2 + Круг или квадрат Задржете RT + B или X
  Брзи репродукција D-подлога D-подлога
  Хибридни мрежни битки (зад играчот) PS4 & засилувач; Контроли на PS5 Xbox One & засилувач; Серија X + R1 LB + RB
  Иницира & засилувач; Прифати борба Триаголник + триаголник (двоен допир) Y + Y (двоен допир)
  Игра на табла (кога се во близина на табли) Триаголник (држете) Y (задржете)
  Иницирајте Net Battle (во отворен мраз) Триаголник (задржете) Y (задржете)
  Промена на линија Круг или квадрат B или X
  Приврзувачки стап на играчот X (задржете) А (задржете)
  Брзи репродукција D- Подлога Д-подлога
  Битки за мрежи за вештина (зад играчот) PS4 & Контроли на PS5 Xbox One & засилувач; Серија X X Контрола L2 LT
  Промена на линија Држете L2 + Круг & засилувач; Квадрат Држете RT + B & засилувач; X
  Иницира & засилувач; Прифати борба Триаголник + триаголник (двоен допир) Y + Y (двоен допир)
  Спин L2 LT
  Брзи играчи Д-рампа Д-рампа
  Хибридна одбрана PS4 & засилувач; Контроли на PS5 Xbox One & засилувач; Серија X Промени Круг & засилувач; Квадрат Б & засилувач; X
  Игра на табла (кога се во близина на табли) Триаголник (држете) Y (држете)
  Откажи ја пропусницата додека се држи L1 LB
  Брзи репродукција D-Pad D -Поставка
  Skill Stick Defense PS4 & Контроли на PS5 Xbox One & ; Серија X повеќе опции како скејтер и подобра контрола над стапот на секој играч. Skill Stick ви дава најголема контрола над пакот, а исто така обезбедува повеќе движења засновани на вештини.
  Skill Stick Offense PS4 & ; Контроли на PS5 Xbox One & Серија X (десно) + R (десно)
  Допрете напред допрете Назад Deke R (лево кон десно) + L1 + R (десно) + L (лево) + R (лево) R (лево-надесно) + LB + R (десно) + L (лево) + R (лево)
  Скокни Деке L1 + R (нагоре) LB + R (нагоре)
  Skate Kick Deke L1 + R (надолу ) LB + R (надолу)
  Низ нозете Деке L1 + R (лево кон десно) LB + R (лево надесно)

  НХЛ 23 контроли на голманот

  Ако сакате да ги преземете одговорностите за играње како мрежен чувар на вашиот тим со избрани поставки на контролорот, ќе треба да ги совладате сите овие НХЛ 23 контроли на голманот.

  Исто така види: Maneater: Список и водич за сетови за еволуција на коските <.
  НХЛ 23 голман PS4 & Контроли на PS5 Xbox One & Серија X (десно) + RT
  Прецизен модификатор L2 LT
  Зачувај за нуркање Квадрат + L (лево) & засилувач; L (десно) X + L (лево) & засилувач; L (десно)
  Проверка на нуркање Квадрат + L (горе) X + L (горе)
  Круг + L (лево) & засилувач; L (десно) B + L (лево) & засилувач; L (десно)
  Слајдови со пеперутка R (странично на пакот) R (странично на пакот)
  Проверка со ѕиркање Р (нагоре) Р (нагоре)
  Капак Пак Триаголник ( држете) Y (држете)
  Слободен скејт X A
  Dump Puck R (нагоре) R (нагоре)
  Pass Puck R2 RT
  Оставете го пакот за соиграчот L2 LT
  Повлечете/заменете го голманот L2 + Подлога за допир LT + Приказ

  НХЛ 23 Алтернативни контроли на голманот

  Ако сакате да играте во гол со малку поинаков сет на контроли од стандардните, пробајте го поставувањето на алтернативни контроли на голманот на NHL 23.

  NHL 23 Alt. Голман PS4 & засилувач; Контроли на PS5 Xbox One & Серија X

Edward Alvarado

Едвард Алварадо е искусен ентузијаст за игри и брилијантен ум зад прославениот блог на Outsider Gaming. Со ненаситна страст за видео игрите што опфаќа неколку децении, Едвард го посвети својот живот на истражување на огромниот и постојано развивачки свет на игрите.Откако порасна со контролер во раката, Едвард разви експертско разбирање за различни жанрови на игри, од стрелци преполни со акција до извонредни авантури со играње улоги. Неговото длабоко знаење и експертиза блескаат во неговите добро истражени статии и критики, обезбедувајќи им на читателите вредни увиди и мислења за најновите трендови на игри.Исклучителните вештини за пишување и аналитичкиот пристап на Едвард му овозможуваат да ги пренесе сложените концепти за игри на јасен и концизен начин. Неговите стручно изработени водичи за гејмери ​​станаа суштински придружници за играчите кои сакаат да ги освојат најпредизвикувачките нивоа или да ги откријат тајните на скриените богатства.Како посветен гејмер со непоколеблива посветеност на своите читатели, Едвард се гордее што останува пред кривата. Тој неуморно го пребарува универзумот на игри, држејќи го прстот на пулсот на вестите од индустријата. Outsider Gaming стана доверлив извор за најновите вести за игри, осигурувајќи дека ентузијастите се секогаш во тек со најзначајните изданија, ажурирања и контроверзи.Надвор од неговите дигитални авантури, Едвард ужива да се потопува во себеенергичната гејмерска заедница. Тој активно се занимава со колеги гејмери, поттикнувајќи чувство на другарство и поттикнувајќи живи дискусии. Преку својот блог, Едвард има за цел да ги поврзе гејмерите од сите сфери на животот, создавајќи инклузивен простор за споделување искуства, совети и взаемна љубов кон сите нешта на игрите.Со привлечна комбинација на стручност, страст и непоколеблива посветеност на својот занает, Едвард Алварадо се зацврсти како почитуван глас во индустријата за игри. Без разлика дали сте обичен гејмер кој бара сигурни критики или страствен играч кој бара инсајдерски знаења, Outsider Gaming е вашата крајна дестинација за секакви игри, предводени од остроумниот и талентиран Едвард Алварадо.