Грејачот Mazda CX5 не работи - причини и дијагноза

 Грејачот Mazda CX5 не работи - причини и дијагноза

Edward Alvarado

Содржина

Грејачот во Mazda CX-5 обезбедува удобна температура во патничкиот простор кога времето е студено. Постојат многу причини за лошите перформанси на греењето во CX-5, кои се објаснети во овој напис.

Mazda CX-5 – (Anton Violin / Shutterstock)

The грејачот може да престане да работи во Mazda CX-5 поради ниско ниво на течноста за ладење или воздух во системот за ладење, затнато јадро на грејачот, лош термостат, неисправен активатор на вратата, лоша пумпа за вода, нечист филтер за воздух во кабината, лош мотор на вентилатор или контролна единица за климатизација неисправност.

1. Ниско ниво на течноста за ладење или воздух во системот за ладење

Ниското ниво на течноста за ладење или воздухот во системот за ладење може да предизвикаат грејачот да престане да работи правилно во CX-5. Ако системот за ладење не е полн и не искрвари правилно, пумпата за вода нема да може ефикасно да ја турка течноста за ладење околу системот.

Системот за греење во CX-5 користи топла течност за ладење или антифриз од блокот на моторот за да загрејте ја внатрешноста на возилото. Топлата течност за ладење се пумпа низ јадрото на грејачот што се наоѓа зад контролната табла. Кога ќе го вклучите греењето, воздухот се дува низ јадрото на грејачот, загревајќи го воздухот во кабината.

Ако има воздух заробен во јадрото на грејачот, течноста за ладење нема да може да тече низ неа правилно. Бидејќи јадрото на грејачот е обично малку повисоко, воздухот прво ќе се акумулира таму. Со полнење и правилно испуштање на системот, топлината треба да дојдегушење, бидејќи режимот за кружење на воздухот сè уште дозволува приближно 10 проценти од воздухот што доаѓа од отворите за воздух да биде свеж воздух однадвор.

Вклучувањето на режимот за кружење на воздухот во вашето возило ќе го искористи постоечкиот воздух внатре во кабината за загревање на внатрешноста. Се додава малку надворешен воздух за да се одржи нивото на кислород во кабината.

Заклучок

Постојат многу причини зошто грејачот во вашата Mazda CX-5 не работи правилно. Кога ја барате причината, треба да започнете со најочигледните причини: ниско ниво на течноста за ладење или воздух во системот за ладење и затнато јадро на грејачот.

Во секој случај, препорачливо е работниците да посетат работилница. Професионален механичар може брзо да ви го дијагностицира проблемот со греењето.

Назад.

Слабав звук на вода

Ниското ниво на течноста за ладење или воздухот во јадрото на грејачот понекогаш може да предизвикаат слабеење на звукот од зад контролната табла кога работи моторот. Звукот е најистакнат веднаш откако ќе го стартувате возилото.

Проверете го нивото на течноста за ладење

Проверувањето на нивото на течноста за ладење во CX-5 е прилично невообичаена работа. Треба само да го пронајдете резервоарот за прелевање на течноста за ладење и да го проверите нивото на течноста за ладење во него. Ако нивото на течноста за ладење е ниско, отворете го капачето и истурете малку течност за ладење во резервоарот додека не биде помеѓу минималната и максималната ознака.

Препорачано видео

2. Затнато јадро на грејачот

Затнатото јадро на грејачот е една од водечките причини за неработење на греењето во Mazda CX-5. Дизајнот на јадрото на грејачот е сличен на радијаторот, има тесни внатрешни канали низ кои тече топла течност за ладење. Со текот на времето, јадрото на грејачот може да почне да 'рѓосува или може да се формираат минерални наслаги во овие канали, што го блокира протокот на течноста за ладење.

Како да проверите дали јадрото на грејачот е затнато

Не мора да го отстранувате јадрото на грејачот во вашиот CX-5 за да проверите дали е затнато. Пронајдете две гумени црева што се поврзуваат со јадрото на грејачот преку областа на заштитниот ѕид. Почувствувајте како гумените линии влегуваат и излегуваат од јадрото на грејачот откако ќе се загрее моторот. И двете треба да бидат топли. Ако едното е топло, а другото ладно, имате приклучено јадро на грејачот.

Исплакнете го јадрото на грејачот

Пред да размислитезаменувајќи го јадрото на грејачот во вашиот CX-5, се препорачува да го исплакнете постојното јадро на грејачот. Исплакувањето се врши со туркање на вода низ излезното црево на јадрото на грејачот и испуштање на ѓубрето од доводното црево. Постојат комплети за флеш достапни на пазарот кои можат да ви помогнат сами да ја завршите работата.

3. Лош термостат

Термостатот е дел од системот за ладење во Mazda CX-5 кој осигурува моторот да ја достигне оптималната работна температура што е можно побрзо и да ја одржува во сите работни услови.

Термостат е заглавен отворен

Кога ќе го стартувате вашиот CX-5 кога моторот е ладен, термостатот го прекинува протокот на течноста за ладење низ радијаторот за брзо да ја достигне оптималната работна температура на моторот. Но, ако термостатот развил дефект и е заглавен на отворена положба, течноста за ладење постојано ќе тече низ радијаторот и на моторот може да му треба долго време за да ја достигне својата оптимална работна температура.

Грејачот трае долго време за дување топол воздух

Бидејќи системот за греење во CX-5 се потпира на топлата течност за ладење од моторот за загревање на внатрешноста, грејачот ќе дува ладен воздух додека моторот не ја достигне својата нормална работна температура. Но, ако времето е премногу студено, моторот можеби никогаш нема да ја достигне својата оптимална работна температура со заглавен отворен термостат. Вашето возило исто така може да троши повеќе гориво од нормалното.

5. Лоша водапумпа

Пумпата за вода е срцето на системот за ладење во CX-5 одговорна за пумпање на течноста за ладење низ системот и ладење на моторот. Ако пумпата за вода се истрошила и течноста за ладење не се циркулира толку ефикасно како порано, може да предизвика грејачот да престане да работи правилно бидејќи има помалку течност за ладење на располагање за пренос на топлина помеѓу моторот и јадрото на грејачот.

Водните пумпи обично траат повеќе од 100.000 милји, но тие можат да откажат во секое време. Лошата пумпа за вода не само што ќе предизвика лошо загревање, туку може да резултира и со оштетување на моторот поради прегревање. Затоа, важно е да се дијагностицира неисправна пумпа за вода во раните фази за да се избегнат скапи поправки подоцна.

6. Неисправен актуатор на врата за мешање

Активаторот за мешана врата игра улога во контролирањето на температурата во вашиот CX-5. Ако погонот на вратата на мешавината не успее целосно да ја отвори вратата од мешавината кон јадрото на грејачот, тоа ќе резултира со слаби перформанси на греењето.

Најчестиот симптом на неисправен активирач на вратата за мешање во Mazda CX-5 е благ звук на кликање (или друг необичен шум) кој постојано доаѓа од под контролната табла. Звукот ќе биде најистакнат неколку секунди кога ќе ја вклучите климатизацијата или кога ќе ја прилагодите температурата.

Симптом: звук на тропање

Шум од тропање од зад контролната табла може да биде показател за лоша мешавина на активирач на вратата во вашиот CX-5. Назвукот е нешто како светло допирање на вратата и вообичаено се случува кога ќе го вклучите/исклучите системот за климатизација или кога ќе го стартувате моторот.

Лошата комбинација на активатор на вратата што испушта звук на тропање кога ќе се вклучи AC.

Симптом: звук на крцкање

Активатор на вратата со лош спој создава чуден звук на крцкање при прилагодување на температурата на контролата на климата.

Едната страна жешка, другата ладна

Обичен симптом на неисправен актуатор на вратата кај возилата со двозонски систем за контрола на климата е од едната страна дува топол воздух додека од другата страна дува ладен воздух.

Заменете го неисправниот дел

Активатор на врата со лоша мешавина обично не може да се поправи и мора да се замени со нов. Поради сложеноста на работата за замена, таа не се препорачува како проект сам за себе. Активаторот на вратата на мешавината може да бара рекалибрација по замената.

7. Нечист филтер за воздух во кабината

Нечистиот филтер за воздух во кабината е главната причина за слабиот проток на воздух на грејачот во Mazda CX-5. Филтерот за полен, познат и како филтер за воздух во кабината или микрофилтер, е одговорен за филтрирање на воздухот што патниците го дишат во кабината. Нечистиот филтер предизвикува влошување на целокупната вентилација на внатрешноста што резултира со намалено греење и проток на воздух.

Нема фиксно време за замена на филтерот за воздух во кабината, но повеќето производители препорачуваат промена по 10.000-20.000 милји. Ако го возите вашето возило во прашинаили загадена средина, филтерот може да се извалка многу порано од препораката на производителот. Дополнително, ако го возите вашиот CX-5 со систем за наизменична струја поставен на свеж надворешен воздух поголемиот дел од времето, филтерот за воздух во кабината ќе се извалка многу побрзо во споредба со режимот за кружење на воздухот.

Заменете го филтерот на почетокот од секоја зима за оптимални перформанси

Генерално се препорачува замена на филтерот за воздух во кабината секоја година на почетокот на зимската сезона. Пролетната и летната сезона се тешки за филтерот за воздух во кабината поради полен и бубачки, а наесен може да се затнат со остатоци од лисја. Ова ви дава нов почеток на зимата, ги подобрува перформансите на одмрзнувачот и ги намалува шансите за појава на мувла или мувла.

Исто така види: F1 22: Најдобри суперавтомобили за возење

Препорачано видео

Можете ли да исчистите нечист филтер за воздух во кабината?

Наместо да го менувате филтерот за воздух во кабината во CX-5, често се препорачува прво да го исчистите филтерот. Ова може да се направи, на пример, со правосмукалка или систем за компримиран воздух, отстранувајќи барем голем дел од видливите нечистотии. За жал, оваа постапка не ви дозволува да влезете во подлабоките слоеви на филтерот. Затоа, перформансите на филтерот нема значително да се зголемат дури и по чистењето. По правило, не се избегнува промена доколку филтерот е валкан.

8. Забавен мотор на дувалка

Ако моторот за дувалка во вашиот CX-5 не се врти доволно брзоили поради внатрешен дефект или поради дефект на отпорникот/контролниот модул, протокот на воздух од отворите за наизменична струја ќе биде послаб и ќе се намалат перформансите на греењето.

Исто така види: Gasolina Roblox ID: Рок вашата 2023 година со класичната мелодија на Daddy Yankee

Кога моторот на вентилаторот ќе се расипе , обично испушта необични звуци кога работи, а патниците може да почувствуваат намален проток на воздух од отворите за воздух. Имајте на ум дека намалениот проток на воздух не секогаш укажува на проблем со моторот на вентилаторот, бидејќи тоа може да се случи и поради затнат филтер за воздух во кабината, валкан испарувач или активирач на вратата во лош режим. Значи, сите тие мора да се прегледаат при дијагностицирање на слаб проток на воздух.

9. Мотор со мртов вентилатор (без проток на воздух)

Ако нема проток на воздух од отворите за воздух во контролната табла кога ќе го вклучите грејачот во вашата Mazda CX-5, тоа значи дека проблемот е поврзан со вентилаторот или вентилаторот функцијата на моторот.

Најчестите причини за неработењето на моторот на вентилаторот во Mazda CX-5 се изгорениот осигурувач, лошото реле, неисправноста на отпорот или контролниот модул и неисправниот мотор на вентилаторот. Меѓутоа, лош електричен приклучок или скршена жица или дефект во единицата за контрола на климатизацијата, исто така, може да предизвикаат прекин на работата на моторот на вентилаторот.

10. Валкан испарувач

Нечист испарувач може да предизвика слаб проток на воздух и да ги намали перформансите на греењето во CX-5. Иако, калем на испарувачот е компонента на функцијата за ладење на системот за климатизација, но воздухот секогаш прво поминува низ испарувачот, а потоа течепреку јадрото на грејачот.

Споредба на калем за испарувач со валкана и чиста наизменична струја.

Филтерот за воздух во кабината го зафаќа најголемиот дел од нечистотијата или другите честички во воздухот, но некои честички излегуваат и можат да се нанесат на испарувачот. Со текот на времето, овие честички се наталожуваат на перките и го блокираат протокот на воздух низ испарувачот, предизвикувајќи намален проток на воздух во кабината и лошо загревање или ладење.

Функција на испарувачот во режим на греење

Кога грејачот е вклучен и AC исклучен, компресорот не се вклучува и испарувачот не се лади. Кога ќе го притиснете копчето AC во режим на греење, компресорот се вклучува и испарувачот го лади и суши воздухот пред да влезе во јадрото на грејачот. Овој режим е корисен за чистење на магла од прозорците.

11. Неисправен HVAC модул

Модулот за контрола на климата е мозокот на системот за климатизација во вашата Mazda CX-5, одговорен за контрола на сите компоненти во системот. Во ретки случаи, дефект во единицата за контрола на климата може да предизвика грејачот да престане да функционира. Ова ќе бара алатка за скенирање за да се потврди правилната работа.

12. Заптивка со издувана глава

Дихтунгот за глава е одговорен за обезбедување на заптивка помеѓу блокот на моторот и главите на цилиндрите. Неговата цел е да ги запечати гасовите од согорувањето во цилиндрите и да избегне истекување на течноста за ладење или моторно масло во цилиндрите. Протекувањето во заптивката на главата може да предизвика секаквипроблеми во вашиот CX-5 вклучувајќи слаби перформанси на грејачот. Ова е најчесто вообичаено кај постарите возила.

Дихтунзите за глава може да откажат во секое време, но тие обично траат најмалку 100.000 милји со соодветно одржување на моторот.

Истекување на издувни гасови

Дихуната заптивка на главата може да предизвика издувните гасови од моторот да влезат во системот за ладење и да го приклучат јадрото на грејачот. Чистењето на воздухот од јадрото на грејачот нема да помогне додека не се замени заптивката на главата.

Течноста за ладење што истекува

Дихуната заптивка на главата може да предизвика истекување на течноста за ладење во коморите за согорување и изгорување. Ако вашиот CX-5 губи течноста за ладење, тоа значи дека има некаде истекување или се гори внатре во моторот.

Како да проверите дали заптивката на главата протекува во CX-5?

Не мора да одите во работилница за да проверите дали протекува заптивка на главата во вашиот CX-5. Постојат тест комплети достапни на пазарот во кои треба само да вметнете цевка исполнета со течност во боја во радијаторот (на местото на капачето на ладилникот), а потоа да го запалите моторот. Ако течноста ја промени бојата, тогаш има истекување во заптивката на главата.

Вклучете го режимот за кружење на воздухот

Кога надворешната температура падне премногу ниска, перформансите на греењето може да се намалат во CX-5 ако системот за климатизација е поставен на надворешен воздух. За да се подобри ефикасноста на греењето, се препорачува да го вклучите режимот за кружење на воздухот. Не грижете се, нема ризик од

Edward Alvarado

Едвард Алварадо е искусен ентузијаст за игри и брилијантен ум зад прославениот блог на Outsider Gaming. Со ненаситна страст за видео игрите што опфаќа неколку децении, Едвард го посвети својот живот на истражување на огромниот и постојано развивачки свет на игрите.Откако порасна со контролер во раката, Едвард разви експертско разбирање за различни жанрови на игри, од стрелци преполни со акција до извонредни авантури со играње улоги. Неговото длабоко знаење и експертиза блескаат во неговите добро истражени статии и критики, обезбедувајќи им на читателите вредни увиди и мислења за најновите трендови на игри.Исклучителните вештини за пишување и аналитичкиот пристап на Едвард му овозможуваат да ги пренесе сложените концепти за игри на јасен и концизен начин. Неговите стручно изработени водичи за гејмери ​​станаа суштински придружници за играчите кои сакаат да ги освојат најпредизвикувачките нивоа или да ги откријат тајните на скриените богатства.Како посветен гејмер со непоколеблива посветеност на своите читатели, Едвард се гордее што останува пред кривата. Тој неуморно го пребарува универзумот на игри, држејќи го прстот на пулсот на вестите од индустријата. Outsider Gaming стана доверлив извор за најновите вести за игри, осигурувајќи дека ентузијастите се секогаш во тек со најзначајните изданија, ажурирања и контроверзи.Надвор од неговите дигитални авантури, Едвард ужива да се потопува во себеенергичната гејмерска заедница. Тој активно се занимава со колеги гејмери, поттикнувајќи чувство на другарство и поттикнувајќи живи дискусии. Преку својот блог, Едвард има за цел да ги поврзе гејмерите од сите сфери на животот, создавајќи инклузивен простор за споделување искуства, совети и взаемна љубов кон сите нешта на игрите.Со привлечна комбинација на стручност, страст и непоколеблива посветеност на својот занает, Едвард Алварадо се зацврсти како почитуван глас во индустријата за игри. Без разлика дали сте обичен гејмер кој бара сигурни критики или страствен играч кој бара инсајдерски знаења, Outsider Gaming е вашата крајна дестинација за секакви игри, предводени од остроумниот и талентиран Едвард Алварадо.